Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר JBL

aviss
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר עופר אמר לפני.

את הקומפוננט חותכים בנקודה שבוא הוא מתעוות,קומפוננט טוב יכול גם לעבוד בפול ריינג.

בד"כ חותכים קומפוננט באיזור ה80 ואת הסאב מאיזור זה ומטה,על מנת לקבל את הטאץ מקדימה ושאר הבאס יגיע מהסאב.

אבל אם הקומפוננט מאפשר,שינגן כל מה שהוא יכול במידה והוא מגיע לניגון ללא עיוות , אין מניעה שהוא יעבוד גם ב50HZ...

under construction..

פורסם

לא רק שאין מניעה שהוא ינגן 50 הרץ , זה אפילו נשמע טוב :idea:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שאלה. האם המגבר הנ"ל יכול להרים את הקיקר קופמ.וי.אר שהוא 400 RMS?

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

קיקר קומפ וי אר הוא 400 RMS אבל מומלץ לתת לו "רק" 300 RMS כמעט בכל תיבה נורמאלית..

זאת אומרת שאם אתה נותן לו 50 ליטר שזאת יחסית תיבה טובה עבורו....אתה צריך לתת לו 300RMS ולא 400

JBL מוציא 284RMS

הוא ירים אותו יפה מאוד

פורסם

רק הערה קטנה :)

מצחיק אותי שאומרים 284, ניתן לומר "מוצהר 284" אבל לומר שזה מה שהוא מוציא?

הרי אני דיי בטוח שאין ברכב מתח של 14.4 וגם אם כן, כל מגבר שונה מרעהו, ניתן לומר המגבר מוציא בין באיזור ה 270-280...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אם בודקים את העניין ... הוא יפיק פחות מ260WRMS בגישור כשהמתח כ14-13.5

אבל...... בפועל....המגבר גם מפיק עד סביבות ה350W אם לא קצת יותר. כשמדובר על אחוז עיוות גבוה יותר מ1%. המגבר מוצהר 284W ב1% עיוות. כאשר נגיד ל10% עיוות ואפילו 25% עיוות בתדר נמוך שלא מורגש העיוות המגבר יכול להפיק גם מעל ה300W בגישור.

לדוגמא: המגבר שלי מוצהר ב0.02% עיות בתקן DIN גרמני. 600WRMS על 4 אום. שזה אמור להפיק גל סינוס נקי של 49V. שאני מפעיל דיסק בדיקה של תדר 60HZ המתח שיהיה לי על הרבה מודד זה כ64V ! ופעם אחת זה קפץ לכמה שניות ל67V ....... שזה מעל 1000W !.

אבל זה היה בעיוות דיי גבוה. שנישמע.

יש גם את העניין הזה ברכיבי הגברה של רדיו דיסק.....ירשמו לך שהוא מפיק ב14.4V

דוגמא: http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/6886.pdf

ב1% עיות על 4 אום הוא מפיק 20-23WRMS

ב10% עיות הוא מפיק 28-30WRMS

תמיר

פורסם
רק הערה קטנה :)

מצחיק אותי שאומרים 284, ניתן לומר "מוצהר 284" אבל לומר שזה מה שהוא מוציא?

הרי אני דיי בטוח שאין ברכב מתח של 14.4 וגם אם כן, כל מגבר שונה מרעהו, ניתן לומר המגבר מוציא בין באיזור ה 270-280...

שיבי כל מגבר של חברה סבירה ומעלה אני מתייחס להצהרה שלו כאל משהו שאכן ישנו,....עד שלא יוכח אחרת

כי אין מה לעשות ולהתחיל לתת ספקולציות זה מעפן

אגב שיבי חברה שמכבדת את עצמה ההצהרה של המגבר שלה תהיה הנמוכה ביותר שהושגה במבחני מעבדה (ושעושים מבחן עושים לכמה עשרות מגברים מאותו סוג) לכן ב99,9 אחוז שההספק הכי נמוך שיושג זה 284RMS הסטיה יכולה להיות רק למעלה

בגלל זה אם תשים לב כמעט אין מגבר רציני של חברה רצינית שלא מוציא יותר ממה שהוא מוצהר, ולמה זה ? כי החברה מעדיפה להצהיר פחות ושלא חלילה אקזמפלר בודד יוציא פחות מההצהרה...

פורסם

צודק, אבל זה בתנאי מעבדה של 14.4 עם ספק מיוצב.

ברכב המצב שונה.

ואפילו אם מקבלים יותר טוב שזה לא כמו ההצהרות של אינפיניטי, 73.4 :)

אופל קורסה 2003

פורסם

מסכים איתך שבמבחן המציאות יכול להיות שהמגבר יוציא פחות מצד אחד...מצד שני אם בסאב עסקינן הריי שאתה יכול להכניס אותו לקליפינג רציני ועדיין לא שמיע להבדיל מהמבחן שמתבצע ב1 אחוז

אגב לא הבנתי את המשפט האחרון שלך

"ואפילו אם מקבלים יותר טוב שזה לא כמו ההצהרות של אינפיניטי, 73.4 :smile:"

בכל מקרה...לעיניין הספציפי אני מאמין שהJBL ירים יפה מאוד את הקיקר...

פורסם

גם אני מאמין שכך. המגבר מספיק חזק לסאב הזה.

אני רק אומר שלא משנה למעלה או למטה, לומר "מוציא 284" נשמע לי מאד מאד מוזר :) מוציא 270/280+ זה יותר הגיוני. אבל זה רק אני :)

אופל קורסה 2003

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...