Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר JBL

aviss
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם GTO75.4.

עד כמה וואט RMS הוא יוכל לסחוב סאב ולפתוח אותו טוב?

יש לי 250W RMS ועדיין חסרה קצת עוצמה, אולי בגלל כיווני האקולייזר או המגבר.

עזרה.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

280 וואט לסאב סטנדרטי יתן לך בד"כ מספיק תפוקה לגרום נזק בלתי הפיך לשמיעה.

תבדוק אם התיבה שלך לא אטומה ויש "בריחה" של אויר - דבר זה יכול לגרום לביטול הדדי של גלי קול.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

oogee: התיבה היא תיבה אטומה ואחרי ששמתי את התדרים הנמוכים באקולייזר לעוצמה גבוהה (+5, +4), אני מתחיל להנות, 250W מספיק בהחלט. (מצלצלות לי האזניים).

השאלה היא, אם שומעים באס עמוק ופאנצ'י בקומפוננט האם הוא לא יהרס בטווח הארוך?

הכוונה: האם כדאי להוריד את הבאס מהקומפוננט ולתת לסאב לעשות את העבודה?

הבאס של הקומפוננט עמוק יותר, אז אני מעדיף לתת לו כמה שיותר ולנצל את הסאב במקביל.

יותם: הרכיבים רשומים בחתימתי.

*** אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך ***

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

א. עקרונית אם המערכת שלך מכוונת נכון אין שום סיבה שתשים באקולייזר שלך +4 או 5 בתדרים

הנמוכים, הסתכלתי קצת על הנתונים של הרכיבים שלך, יש דגש מסויים שחשוב לי להעביר,

הסאב שלך מקבל מהמגבר 284 RMS מינימום, בהנחה שהגיין אצלך פתוח לפי כמה

שצריך להיות לפי הPREOUT של הרדיו דיסק. זה שהסאב צריך רק 250 RMS...

בכל אופן, במידה והתיבה שלך אטומה אבל במידה שפלאנט אודיו המליצו, אין שום סיבה

שהסאב לא יהיה חזק.

ב. אם חסרה לך עוצמה - חביבי הבעייה היא בכיוון המגבר או יש אפשרות אחרת שהרכב שבה

מורכבת המערכת הזו גדול מדי אז הרבה צלילים הולכים לאיבוד, אולי גם הסאב חתוך נמוך מדי

יש הרבה סיבות, תגיע למפגש ונוכל לעזור לך יותר.

ג. עקרונית קומפוננט ממליצים לחתוך טיפה גבוה, כמה שפחות שינגן באס באס (תדרים של סאב)

ומצד שני צריך גם לא לאבד את האפקט של הבאס שבא מקדימה. כעיקרון זה פשרה.

ד"א, הבאס הפאנצי הוא דווקא הבאס שהקומפוננט צריך לנגן (קיק של תופים למשל) ולעומת זאת

הביט כבר שייך לסאב.

Race Smart

פורסם

יותם, לגבי ד' מסכים איתך בהחלט וזה בדיוק מה שרשמתי ואני לא רוצה לאבד את זה.

לגבי המגבר, לא נגעתי בו מאז שהתקינו לי אותו והשדלנו לא לתת יותר מדי גיין על מנת לא לאבד

את האיכות.

לגבי הבאס, אם הוא מאופס אני לא שומע שום באס ויש תחושה של רמקולים בשקל ברגע שאני מרים

את הגיין משמעותית של הבאס, מתחילים להרגיש מה הרמקולים שווים, כי הם מנגנים באס מצויין.

כל הכיוונים במגבר הם על FLAT.

מבחינת חיתוכים, הקומפוננט והסאב חתוכים ב63HZ.

הרכב - בלאנו קטנטנה, לא מאמין שנאבד שם צליל.

פורסם

רשמת שיש לך סאב 12 אינץ לא? למה הוא חתוך כל כך נמוך? 63 הרץ?? זה ממש נמוך וללא כל

סיבה מוצדקת. בקיצור, אם אתה רוצה אתה מוזמן למפגש הקרוב אני אכוון לך את המערכת, אני

מאמין שתופתע בצורה רצינית..

אה וד"א רכב קטנטן זה רכב כמו שלי 106 האצבק 3 דלתות.. אין שום דבר קטנטן בבאלנו מלבד

המושבים מאחורה...

Race Smart

פורסם

לצערי המפגש רחוק מאיזור מגורי, יותר משעה וחצי נסיעה.

הסאב חתוך נמוך מדי? הוא לא אמור לנגנן רק את התדרים הנמוכים? הנקודה שלו נמצאת ב63HZ

והוא חתוך בזווית של כמעט 45 מעלות מהנקודה הזאת ימינה.

יש אפשרות שתרשום סטאטפ של כיוונים כדי שאני אנסה אותם?

פורסם

יותם אתה אומר שקומפוננט עדיך לחתוך ב 80HZ ולא 50 כדי שיקבלו פחות תדרים נמוכים ויפיקו באס?

לי משום מה נדמה שהקומפוננט שלי נשמע טוב יותר ב 50HZ(חתוך מ HU).

פורסם

עקרונית עדיף לשאוף שהקומפוננט כן ינגן כמה שיותר באס, אבל זה מתנגש עם נושאים כמו אמינות וכמו

זיוף בצלילים. ככל שקשת התדרים שהרמקול מנגן תקטן כך יהיה לו יותר קל לנגן את התדרים שהוא כן

מנגן יותר טוב. בכל אופן, זה לא אומר לחתוך קומפוננט ב200HZ, וגם לא ב80HZ, הכל עניין של אוזן

וגם של אטימות בדלתות. יכול להיות JEKA שאין לך שום בעייה להוריד את הקומפוננט שלך ל50HZ ואם

כן מה טוב, התחושה של הבאס מקדימה תתחזק, עקרונית הטענה שלי היא אחרת לחלוטין, כיוון ש80HZ

לא מוגדר כתדר כיווני במיוחד, למה שלא הסאב ינגן אותו ? ברור לכולם שהסאב ינגן אותו יותר טוב..

בכל אופן יש גם עניין של חפיפת תדרים בין שני סוגי הדריייברים (קומפוננט וסאב) זה לא מדע

מדוייק אני למשל מכוון GAIN ותדרי חיתוך כשרק הקומפוננט מנגן ואז מכוון את הסאב מבחינת גיין לבד, מחבר את הכל ביחד וחותוך את הסאב מול הקומפוננט...

כך אני מכוון בד"כ.

חשוב מאוד לעשות את ההליך הנ"ל מול מוזיקה שמכירים טוב ויודעים איך כל דבר צריך להשמע.

Race Smart

פורסם

יותם אני חולק עליך

כל עוד הרמקול לא מתעוות ולא מחרחר אין שום סיבה לחתוך אותו גבוה יותר...וואלה גם אם הוופר שלך משחרר 45 הרץ בצורה חלקה כמו 100 בכיף......

זה שהסאב מנגן את זה לא אומר שצריך לבטל את הוופר להפך בכיף - שימשוך את הבמה קדימה...אם הוופר שלך מנגן ממש ממש יפה 50 הרץ אז בכיף גם אפשר לחתוך את הסאב ב63 ומתה...למה לא, שיתן רק קיקים חדים בלי מריחות

פורסם

אני לא ממש חושב שיש על מה לחלוק, לא ממש סתרת את מה שאני אומר, אני מדבר על כיוון לפי

האוזן, אבל לדעת שיש כאן סתירה, מצד אחד מידבאס של קומפוננט לא מנגן הכי חלק את התדרים

הנמוכים ממש (בהנחה שלא מדובר כאן במידבאס 8"..) וגם זה תלוי מאוד בהתקנה,

גם מידבאס של חמש ורבע יכול לרדת מאוד מאוד נמוך עם התקנה נכונה

ומצד שני אנחנו רוצים שהבאס יגיע יחד עם כל התדרים מקדימה,

אבל הנחת היסוד שלי היא שלא הרבה כאן בפורום מחזיקים התקנה

שיכולה לרדת נמוך עם המידבאס שלהם ולכן למרות

שאנחנו שואפים שתחושת הבאס תבוא מקדימה,

לפעמים עדיף להתפשר בתדרים הנמוכים ולתת אותם

לסאב. עקרונית, זה לא כלל ברזל והכל כאן הוא כיוונים לפי שמיעה ובמיוחד וזה מאוד מאוד חשוב,

ע"פ סוג המוזיקה, אני שומע מוזיקה מגוונת ויודע ללא ספק שהסטאפ שלי מכוייל כך שמוזיקת רוק

הוא ינגן הכי טוב, יש שירים בפסיכודלי שאני שומע שנשמעים סביר על הסטאפ שלי שאם הוא היה

מכוון אחרת מניסיוני אני יכול להעיד שישמעו יותר טוב...

Race Smart

פורסם

את הסט הקדמי תמיד כדאי לכוון כמה שיותר נמוך .

כמה שיותר נמוך = נקודה שבא הוא לא מתעוות כלל.

את הסאב נכוון מהנקודה הזאת והלאה .

כיוון ש80HZ לא מוגדר כתדר כיווני במיוחד, למה שלא הסאב ינגן אותו ? ברור לכולם שהסאב ינגן אותו יותר טוב...
כמו שרשמת , 80 הרץ הוא לא לגמרי לא כיווני , ולכן כן כדאי שהוא יגיע מקדימה. ואני לא חושב שסאב ינגן אותו טוב יותר. אם מדובר במיד-באס טוב , בהתקנה טובה אני מאמין שהוא יעשה עבודה טובה יותר מסאב , שיהיה טוב יותר בתדרים נמוכים יותר.

80 הרץ זה לא תדר של סאב באס , אלה של מיד-באס.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...