Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולם מתלוננים על צריכת הדלק בלנטיס ...

אני קניתי לנטיס לא מזמן (97 ,1800 , 150000K)

יצא לי לבדוק במהירות 95קמ"ש בלילה עם חלונות סגורים , הצריכה הייתה 14.5קמ"ש לליטר .

זה דיי מכובד ל מנוע 1800אוטומט ו150000K .

לגבי הנוחות ...(טוב היא אינה צרפתייה ) כנ"ל לגבי ההתנהגות .

זה האוטו הראשון שלי שהינו בעל רצון משלו (תיבה אוטומטית...) , טיפה קשה להתרגל ...

יש לי שאלה למביני עניין :

האם אני במסלולים ערוניים יכול לשייט במצב "2" או "HOLD" או שהדבר גורם לנזק או התחממות של התיבה הלא חדשה גם כך(150000K) . לצורך העניין במסלולים ערוניים אני לא עובר מעל 60קמ"ש .

תודה מראש ...

פורסם

לא ברור כיצד ערכת את בדיקת צריכת הדלק

בתנאים מסויימים התוצאה בהחלט הגיונית

החיים האמיתיים אינם נסיעה במהירות קבועה של 90 (או 95) קמ"ש - ושם גם התוצאה כנראה תהיה שונה באופן מהותי

תתחדש

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ראשית כל, תתחדש!

לצורך הכנסת הנתונים לפרופורציה, אעיד שצריכת הדלק בלאנטיס שלנו (96', 1800) בנסיעה בינעירונית היא כ-13 ק"מ לליטר (הבדיקה נעשתה במהלך יום טיול, בו נסענו כ-400 ק"מ של נהיגה עם חלונות פתוחים ו-3 אנשים, וכ-50 מהם נעשו תוך כדי מאמץ אימתני - 5 אנשים ומטען, עליות קשות בשילוב עם מזגן דלוק).

אם כך, הגיוני שבנסיעה רגועה ובתנאים שכאלו הצריכה תהיה כפי שציינת.

מאידך, צריכת הדלק הממוצעת אצלנו היא כ-7 ק"מ לליטר כיוון שכ-99% מנסיעות הרכב הן עירוניות וקצרצרות.

בנוגע לתיבה, חכמי הפורום טוענים שהבלאי המזערי נגרם במצב D הנורמלי, וכל נהיגה סדרתית שלא במצב זה לא מומלצת.

עם זאת, באם בכל זאת לא תרצה שהתיבה תעלה להילוך רביעי בנסיעות עירוניות שכאלו, המלצתי היא שתנהג במצב "S", ולא במצב "D + HOLD".

ההסבר כאן, ובקיצור - על פניו נדמה כי שני המצבים הנ"ל זהים ולא מאפשרים העברה להילוך רביעי.

לעומת זאת, בעוד שבמצב "S" העברת ההילוכים רגילה לחלוטין מלבד הגבלת ההילוך הרביעי, במצב "D + HOLD" נוסף על הגבלת ההילוך הרביעי, מביעה התיבה חיבה מופרכת ואף קטלנית כלפי ההילוך השלישי ותוכל למצוא עצמך במצב קריטי בו עליך להאיץ במהירות ממהירות נמוכה (של כ-20 קמ"ש לדוגמא) והתיבה תהיה נעולה על הילוך שלישי ותמאן להוריד הילוך וכך תמשך ההאצה כאורך הגלות.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

האם ישנם תוספים לגיר אשר מונעים מהשמן להתחמם תחת לחץ ?

איפה באזור הצפון אפשר לקנות חלפים למזדה במחיר סביר,כנ"ל לגבי צמיגים ?

איזה תוספים יש לניקוי בית המצערת והמזרקים מבלי צורך בפירוקם ?

תודה מראש ...

פורסם

סע איתה בעירוני.... בעעע חח

בכבישים מהירים, במהירות של 90 היא סבבה כמו שאמרת 14 ק"מ לליטר בערך..

אבל בערוני חבל על הזמן, ביזבוז דלק..

אני עשיתי בדיקה יסודית

וגילתי שהיא שותה 9 בבמוצע לליטר משולב! עירוני- ובין עירוני.. ככה שעוד בסדר אפשר להגיד..

ה1600 לעומת זאת, יותר חסכונית, לדודים שלי יש אומנם שנת 2001 ככה שהבלאי שלה נמוך

שותה להם ממש טוב

11 ק"מ לליטר, עירוני

15-16 ק"מ לליטר, בין ערוני

פורסם

--------------------------------------------------------------------------------

האם ישנם תוספים לגיר אשר מונעים מהשמן להתחמם תחת לחץ ?

איפה באזור הצפון אפשר לקנות חלפים למזדה במחיר סביר,כנ"ל לגבי צמיגים ?

איזה תוספים יש לניקוי בית המצערת והמזרקים מבלי צורך בפירוקם ?

תודה מראש ...

פורסם

נקה עם ספריי קרבורטור את בית המצערת (קודם כל, פתח בזהירות את צינור יניקת האוויר כדי לא לקרוע אותו. בהזמנות זו, בדוק אותו לסדקים ולקרעים. צינור קרוע יגרום לבעיות סחיבה ולתצרוכת דלק גבוהה.) תוך כדי פתיחת הפרפר וסגירתו. התנע את המנוע (בהתחלה יקח לו קצת זמן להתניע, אך תמשיך לתת סטארטר עד שהוא יתייצב.

אל תתן גז עד שהמנוע יתייצב, כי תוכל לגרום נזק. בדקות הראשונות ייצא עשן לבן, אל דאגה, זה ייעלם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למה החלטת ששמן הגיר שלך מתחמם....? אתה נוהג במשאית או משהו...?

יש לך מזדה 323...אל תכנסו לפראנויות...

ויש לי שאלה קשורה, גיר שעבר 150K (לא שאני חושב שזה הרבה) מייצר יותר חום מגיר שעבר 20K?? אני שואל ברצינות. כי נראה לי תמוה.

• תוכן חדש...