Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאני חושב על זה... המחיר בין 98 ל 95 הוא לא משמועי בכלל (אם כבר צריך לקחת הלוואה מהבנק על כל תדלוק אז למה לא לשים כבר 98?) יש תרומה בתדלוק 98 במקום 95? יש נזק?

פורסם

98 דלק נטול עופרת לגבי שאלתך דלק דרגון מכיל תוסף שלפי פירסומי חברת הדלק("דלק")

עוזר לביצועי המנוע.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

האם 98 הוא נטול עופרת בוודאות, נעזוב לרגע את העניין הכספי,האם ניתן להשתמש בו לרכבים עם קרבורטור?

תודה.

פורסם

אם הרכב שלך נוסע על 96 אז רק אותו אתה שם.

אם הוא נוסע על 95 ניתן ואפילו מומלץ לשים 98 מכיוון שהדלק יותר נקי.

בשביל למלא 100 ליטר יצא לך הפרש גדול בכסף (אמרו שיש 50אג' הפרש אז עשה חישוב לליטר)

אני באופנוע יש לי מיכל 18 ליטר בערך שם אוקטן 98 ככה שיוצא לי שווה.

פורסם

עניין הכסף ידוע ומוכר.

אני מעוניין לדעת רק דבר אחד, האם מותר ברכב עם קרבורטור למלא 98, האם זה לא דופק את השסתומים וכו...בגלל היותו נטול עופרת כפי שנאמר לי כאן?

לפי מה שאני יודע, מותר למלא 98 בקרבורטור.

תודה.

פורסם

לקוח מאתר של חברת דלק:אוקטן 98:

בנזין נטול עופרת באוקטן מינימלי של 99: בעל גוון צהבהב. מכיל תוסף דטרגנטי ברמה גבוהה במיוחד, רמת Clean-Up, המנקה את המנוע באופן אקטיבי, משפר את ביצועיו, מסייע בשמירה על סביבה נקייה ומצמצם בצריכת הדלק. רמת ה- Clean-Up הנמצאת בדלק דרגון הינה רמה גבוהה יותר מהרמה הנדרשת בתקן הישראלי ת"י 90, חלק 2.

בנזין זה מתאים לכל סוגי הרכב החדשים המיוצרים באירופה, במזרח הרחוק ובארה"ב, אך אינו מתאים לרכבים ישנים הזקוקים לעופרת או תחליפי עופרת ובעיקר לאלו שיוצרו לפני שנת 1987.

דרגון 98 מתאים במיוחד לרכבים בעלי יחסי דחיסה והספקים גבוהים ולרכבים בהם הצטברו משקעים בתא השריפה (CCD) וכתוצאה מכך הדרישה לאוקטן גדלה.

רכב מתחילת שנות ה 90 , קרבורטור, מותר למלא 98 או לא?

בתחנת דלק אמרו לי במפורשות שאין שום בעייה.

פורסם

קודם כל אתה צריך להבין משהו

שמים 96 לא בגלל קרבורטור בגלל שחלק מהמנועים צריכים את העופרת לתושבות שסתומים, אי לכך תאמר איזה רכב והמומחים יגידו

ברכב מוזרק חובה נטול עופרת בגלל הממיר בקטליטי ונמזרקים

ומה שכותבים על 98 חלק אמרו שזה שטויות במיץ אז אל תתפתה

איזה רכב?

איזה דלק אתה שם עכשיו?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

דבר ראשון אין קשר בין מערכת הדלק לבין סוג הדלק שבוא אפשר להשתמש

אם הרכב שלך נוסע על 96 אז רק אותו אתה שם.

אם הוא נוסע על 95 ניתן ואפילו מומלץ לשים 98 מכיוון שהדלק יותר נקי.

בשביל למלא 100 ליטר יצא לך הפרש גדול בכסף (אמרו שיש 50אג' הפרש אז עשה חישוב לליטר)

אני באופנוע יש לי מיכל 18 ליטר בערך שם אוקטן 98 ככה שיוצא לי שווה.

wallbash.gif

כמה שטויות בהודעה אחת!

אם הרכב שלך צריך עופרת (רכבים ישנים צריכים עופרת, תגיד סוג רכב נוכל לעזור לך, כמעט כל רכב משנת 90 לא חובה להשתמש בעופרת)

98 לא יותר נקי מ95!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

האוקטן יותר גבוה = דלק פחות נפיץ

אם ההבדל במחיר(שלפי דעתי גדול מאוד) לא מפריע לך שים 98... פסיכולוגית זה בטוח יעזור

אבל תוודא שאתה יכול לשים נטול עופרת (98 הוא נטול עופרת!)

פורסם

העניין הוא כזה.

לפני כמה זמן, מילאתי דלק בתחנה מסריחה,הרכב קרטע לי בטירוף, במוסך בדקו והקרבורטור נקי, בכל זאת הקרבורטור פורק ועבר ניקוי .

בדקנו דלק במיכל הדלק ונמצא שהדלק ממש מלוכלך ומהול עם מים.

הורדנו מיכל דלק ונמצא שהמיכל כולו חלודה,המיכל אכול מבפנים, לא פלא, 4 פילטרים הלכו(נסתמו) לי בחודש, המיכל מלא חלודה.

מצאנו מיכל במצב חדש מרכב שעשה 70 אלף ק"מ, הלכנו לפרק את המיכל, שלחנו אותו לניקוי, הגיע מניקוי, ניקו אותו במוסך שוב עם חומר מיוחד והרכבנו אותו על הרכב, כמובן שעל הדרך החלפנו את כל הצינורות של הדלק שמתחת לרכב וכמו כן החלפנו שוב פילטר והוספנו פילטר נוסף קטן בתא המנוע לפני הקרבורטור,והחלפנו גם את כל הצינורות דלק בתא המנוע.

הלכתי להביא דלק, היות והמיכל חדש אמרתי לעצמי ועשיתי חישוב, הבאתי 4 ליטר 98, מילאנו, כיוונו את הרכב על המחשב 4 גאזים, נסעתי ומלאתי מיכל מלא 98 , וכעת הרכב נוסע כמו שלעולם לא נסע,ממש אבל ממש שיפור עצום.

בתחנת הדלק נאמר במפורשות שמותר למלא 98.

במוסך אמרו שאין שום בעייה.

הרכב כוון במוסך על המחשב\4 גאזים כשהו מתודלק על ה 98 ולכן גם יכלו לכוון אותו ואת ההצתה טיפה יותר לביצועים טובים יותר היות והאוקטן 98.

אמרתי להם שמהיום אני מתדלק ברכב הזה רק 98 ובתחנה קבועה חדשה יחסית, אם אני אחזור ל 96 אני אעבור דרכם והם יכוונו לי את הרכב שוב לדיוק מירבי של 96.

מאז החלטתי לתדלק רק 98, אני לא נוסע הרבה, חישוב שנתי 600-700 שקל וזה יחזיר את עצמו במוסכים,תוסף K44 עולה היום 80 שקל , הרכב מתנהג שונה לגמרי עם 98 וזו לא פסיכולוגיה.

עכשיו נזכרתי שרכבים ישנים צריכים את העופרת והיא הכרחית למנוע,לכן החלטתי לשאול פה אולי משהו יוכל לשפוך קצת אור בנושא ולומר לי בוודאות האם רכבי דורש עופרת או שלא?

הרכב הוא סובארו לאונה מודל 93 קרבורטור.

פורסם

אם אתה לא יודע איזה דלק האוטו שלך צריך :? , תתקשר למוסך המרכזי שם יגידו לך בדיוק.

בקשר לדלק 98 זהו דלק איכותי יותר מאשר 95 ולכן העלייה במחיר.

פורסם

שימוש באוקטן 98 בסובארו 93 הוא מיותר , אינו מוסיף תועלת.( מלבד פסיכלוגית), אינו משפיע על השסתומים לרעה אך גם לא לטובה, מעלה את ההוצאות על דלק בשקל בערך לליטר, את החישוב תעשה בעצמך,ומלבד יתרון לזהום האוויר אינו מהווה שום יתרון לשימוש באוקטן 96, ואפילו לאוקטן 95 נטול עופרת!

כמדומני ששמר עומד להביא את הלום, ומוטי את המפתח על מנת לנעול!

ראה הוזהרתם!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...