Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול פינקתי את הראלי ברביעיית פירלי P6000 במידה 175/60/14.

עד אתמול מעולם לא נתקלתי במידה הזאת של הדגם הזה בארץ, אבל 1800 ש"ח (הקצה היקר של סקלת הצמיגים במידה הזאת) קנו לי רביעייה מייצור טרי.

הרכבתי אותם בדרך לטיול לצפון, אולם מכיוון שהטיול היה עם הבת שלי לא יצא לי לבדוק איך הם במגבלות.

מה שכן היה ברור מיידית עם ההחלפה זה שה P6000 מגיבים הרבה יותר חד ומיידי לפקודות היגוי

(כלומר turn-in זריז יותר) מאשר הפאלקן ZE502 הקודמים.

כשקניתי את האוטו הרגשתי שיש יותר מדי חופש במרכז ההגה עם תחילת ההיגוי, וחלק גדול מהחופש הזה נעלם עם ההחלפה ל P6000.

התחושה הראשונית היא שיש קצת פחות יציבות כיוונית, כלומר אני צריך פה ושם מעט תיקוני היגוי שלא היו נדרשים עם הפאלקן, אבך מבחינתי זה מחיר סביר לשלם בשביל ההיגוי הזריז יותר.

מקווה לחזור עם רשמים יותר מלאים אחרי תקופת שימוש ארוכה יותר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מבלי כוונה להיות זה שמנחס את הקנייה החדשה (מזל טוב!), יש בחירות יותר טובות באגף של צמיגים ספורטיביים, ה-P6000 הם בינוניים למדי לעומת כמה מהצמיגים שמוצעים כיום בשוק.

מוטי.

פורסם

תתחדש !

1800 ש"ח לרביעית פירלי P6000 ? :? נשמע יקר.

(בלי קשר, אתמול יצא לי להיות בפנצ'ריה בפתח-תקוה שבדיוק קיבלה מלאי טרי של יוקו-טורנזה במידה שלי, 195/60 R15, במחיר שפוי של 350 שח לצמיג).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טורנזה = ברידג'סטון.

מוטי.

לא ברידג'סטון.

אלו היו בוודאות יוקוהמות, אני בוודאי מתבלבל בשם הדגם, אני אנסה לחפש אותו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ג'רמי, אני מתפלא עליך, היית קורא כאן קצת, היית יודע ש-P6000 לא ממש נחשבים כספורטיביים. (ויש אפילו כמה וכמה שהיו מאוכזבים מהם). חוצמזה, בשביל המידה הזאת זה באמת נשמע לי יקר. או שהמחירים עלו משמעותית, או שפירלי נהנים ממתח רווחים היסטרי... לדוגמא, יוקו A539 לפני שלוש שנים בערך עלו לי 1500 לרביעיה במידה 185/55R14...

אה, וחוצמזה - לא שמענו ממך הרבה זמן, טוב לראות אותך איתנו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מבלי כוונה להיות זה שמנחס את הקנייה החדשה (מזל טוב!), יש בחירות יותר טובות באגף של צמיגים ספורטיביים, ה-P6000 הם בינוניים למדי לעומת כמה מהצמיגים שמוצעים כיום בשוק.

מוטי.

במידה הזאת (175/60/14) אין ממש הרבה ה יצע בשוק בטח נתקלת כאן בשרשורים על בעיות צמיגים במידה הזאת. בארה"ב אין לכם בכלל את המידה הזאת...

האלטרנטיבות הידועות לי:

פאלקן ZE512 - היה לי ואני לא אקנה שוב כי החריצים סגורים למחצית העומק שלהם, אז אחרי חצי שחיקה כבר אין יכולת פינוי מים.

פאלקן ZE326 - יותר מותאמים לגשם. אני לא צריך צמיגי all season.

יוקוהמה A539 - יבואן שפשט את הרגל, די בלתי אפשרי לאתר בארץ והזמן שלי יקר.

דאנלופ SP200 - לא בדיוק צמיג ספורטיבי. אם הייתי מוצא כאלה לפני הפירלי הייתי לוקח.

קונטיננטל פרימיום-קונטקט - כנ"ל כמו הדאנלופ.

יש משהו של קלבר - גם לא דגם ספורטיבי.

ועוד כל מיני מותגים בלתי מוכרים כמו maxxis או Roadstone שלא ימצאו את דרכם לג'נטים שלי.

אז בנסיבות נראה לי שהבחירה לא רעה.

פורסם
ג'רמי, אני מתפלא עליך, היית קורא כאן קצת, היית יודע ש-P6000 לא ממש נחשבים כספורטיביים. (ויש אפילו כמה וכמה שהיו מאוכזבים מהם). חוצמזה, בשביל המידה הזאת זה באמת נשמע לי יקר. או שהמחירים עלו משמעותית, או שפירלי נהנים ממתח רווחים היסטרי... לדוגמא, יוקו A539 לפני שלוש שנים בערך עלו לי 1500 לרביעיה במידה 185/55R14...

אה, וחוצמזה - לא שמענו ממך הרבה זמן, טוב לראות אותך איתנו.

רוני

כמו שכתבתי למוטי, אין יותר מדי אפשרויות...

ובאמת לא הייתי כאן הרבה זמן.

בחודשים האחרונים התחלתי עבודה חדשה, הולדתי ילד חדש ונכנסתי לדירה חדשה. זמן לאינטרנט לא ממש היה לי (בעצם גם עכשיו אין לי כ"כ, אבל הייתי חייב להכנס כדי להחליף סימלון :-) )

פורסם

עוד לא הגעתי למצב עם הראלי שאני יודע שאני רוצה להגדיל מידות צמיגים (או כל שינוי אחר for that matter). נחיה ונראה...

פורסם

לא הצעתי הגדלה לשם הגדלה מן הסתם, ג'רמי... You should know me better by now :wink:

לפעמים במחיר קטן מאוד ניתן למצוא פשוט צמיגים טובים יותר, לדידי זה שינוי מבורך.

ועוד הערה קטנה - באוטו כ"כ קטן וקל הייתי שוקל בכלל להקטין גלגלים ל-"13 אם הייתי משפר ביצועים.

מוטי.

פורסם

אני הלכתי על Toyo Proxes RA-1, לא זולים... $141 לכל צמיג בארה"ב.... יוצא לי כאן בארץ סביב ה-3700 ש"ח, אבל כפי שבדקתי וכפי שהמליץ לי ההוא עם הקסדה של האסטרונאוט, it's the best that money can buy למכונית שלי.....

מידע על הצמיג, למי שמעוניין... :

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Toyo&tiremodel=Proxes+RA%2D1

אגב, לא שמעתי מעולם על צמיג כזה בארץ, לאחר בדיקה קצה התברר לי שאכן גם היבואן בעצמו לא יודע על מה אני מדבר...אז הלכתי על ייבוא אישי...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור, שים לב. ג'רמי מחליף צמיגים בכל פעם שהוא מחליף סמלון בפורום. אתה לא תעמוד בזה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז, קרעת אותי מצחוק!!:lol:

מוטי - אכן לא היה במערכת השיקולים שלי האפשרות להחליף מידה כדי להגדיל את מבחר הצמיגים (למרות שנדמה לי שהיחידים שהיו מתווספים היו SP2000 של דאנלופ וגודייר F1, נכון?). פעם הבאה?

לאור התגובות שלך ושל רוני עשיתי קצת חיפוש בפורום ומצאתי שאתה, רוני, ויאשה הם פותחי הפה העיקריים נגד ה P6000. גם זאב דיבר נגדם, אבל זאת בהשוואה לצמיג אחר שהוא לא רלוונטי אלי בגלל המידות.

באותו אופן היו לא מעט אנשים (שאת רובם אני לא מכיר) ששיבחו את ה P6000.

בכל ההודעות שלך ושל רוני לא מצאתי שום הסבר אמיתי למה ה P6000 לא טובים. אתה אומר שהם לא ספורטיביים, ורוני שמע שהם חרא, ויאשה סתם אמר שהם חרא.

אפילו כשמישהו ביקש הסבר מפורט - הוא לא קיבל כזה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=510637&highlight=P6000#post510637

אז עכשיו אני שואל שוב. מה בדיוק חרא ב P6000?

לחנרו היו כאלה והוא טען לאחיזה טובה מאוד אבל איבוד אחיזה פתאומי יותר. עם זה אני אחיה.

קראתי על התייבשות מהירה - לא רלוונטי כי אני ממילא שוחק אותם הרבה לפני שהם מתייבשים.

לא דביקים? על הצמיגים שלי כתוב treadwear=180. נדמה לי שבמידות הגדולות יותר המיועדות למכוניות כבדות יותר הערך הזה גבוה יותר. 180 נראה לי כמו מספר מבטיח לצמיג עם דביקות לא רעה.

צוקרמן דיבר על רעש? ממש לא מזיז לי.

לוקח הרבה זמן להתחמם? אולי עם t/w=180 זה לא כל כך נכון.

דרך אגב, אם הם כל כך חרא, למה הם צמיג OEM אצל מספר יצרנים רציניים?

כמו שאמרתי, בינתיים הרגשתי שהם נותנים turn-in הרבה יותר חד מהפאלקנים, ובשבילי זה מצויין.

ברגע שאני אקח את הצמיגים לשטחי מרעה מתאימים אני אחזור לדווח.

פורסם

לא רק שמעתי שהם חרא, האמת, שבזמן האחרון יוצא לי לנהוג על כל מיני מכוניות, ואני הופך את זה להרגל להביט על הצמיגים שלהן אחרי השימוש. לא פעם ולא פעמיים יצאתי עם הבעת גועל מרכב מסוים, רק בשביל לגלות שיש לו P6000 (ואני יודע שאני מגזים כאן קצת, אבל עדיין). בשורה התחתונה, גם אנשים שאני סומך עליהם, כתבי רכב ומדריכי נהיגה מתקדמת, אמרו לי מספר פעמים שה-P6000 הם צמיגים משפחתיים ולא ספורטיביים. בכל מקרה, אני משוכנע שעבור המידה הזו הם בהחלט סבירים, וחוצמזה - צמיג פחות אוחז = פחות אחיזה, מה רע? :wink:

דרך אגב, אם הם כל כך חרא, למה הם צמיג OEM אצל מספר יצרנים רציניים?

שאלה מצוינת. באמת שאין לי מושג. אני חייב לציין שזה מוזר מאוד, במיוחד שיש אותם גם על כמה מכוניות ספורטיביות, מהמפעל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...