Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 2006

LEGACY 1.8
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

OffTopic קטן מהדיון שהתפתח פה..

הלגאסי החדשה, כרגיל, נראית מצוין. אבל שאלה לי למבינים הרציניים יותר בדגמי סובארו, אנו רואים שממשיכים להשתמש במותג לגאסי (הפירוש הוא "דורות", איך לא) אבל למה הפסיקו להשתמש במותג לאונה ועברו לאימפרזה? וגם למה הפסיקו לייצר את הסופר מיני סגנון הסובארו ג'אסטי?

אני יודע שהלאימפרזות הראשונות קראו גם Grand-Leone, זה קרה רק בארץ? (בתקווה שהמותג לאונה תפס פה טוב באותה תקופה) או גם בשאר העולם.

מה גרם לסובארו לוותר על המותג לאונה?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גרסת ה 3.0R Spec B, בהחלט מכונית שאפשר להתעקב עליה...

מומלץ ליבואני הרכב,כי ילמדו מיפנאוטו גם במקרה זה.

בכבוד רב

אילן פ.

דווקא במקרה הזה יפנאוטו למדו ממני.

דקות ארוכות ישבתי מול אנשי המכירות ואמרתי להם שאי אפשר למכור מכונית בסכומים של ה-3.0R ולהגיד לצרכן הפוטנציאלי "אני מביא אותה ככה כסטנדרט ולא מביא את הידנית". מי שרוצה להתחרות ב-BMW ו-Audi (ולקחת מחירים באותה רמה) צריך גם לספק את אותה רמת שירות וגישה לצרכן. בסוף משהו זז. עכשיו בו נראה איך ינסו למכור אותה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חח לסובארו על העלאת ההספק, אולם מי שמכיר את נתוני המנוע הישן (זה שבפורסטר הישן עם 125 כ"ס, כמו שהיה לי עד שהחלפתי מנוע) יודע שהמומנט נשאר כפי שהיה: כ-19 קג"מ.

תוספת ההספק תעזור בנסיעות בכביש, אולם לגבי נסיעות השטח (בכלים כמו הפורסטר) חשוב יותר המומנט.

חבל שלא הצליחו להעלות גם אותו.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
OffTopic קטן מהדיון שהתפתח פה..

הלגאסי החדשה, כרגיל, נראית מצוין. אבל שאלה לי למבינים הרציניים יותר בדגמי סובארו, אנו רואים שממשיכים להשתמש במותג לגאסי (הפירוש הוא "דורות", איך לא) אבל למה הפסיקו להשתמש במותג לאונה ועברו לאימפרזה? וגם למה הפסיקו לייצר את הסופר מיני סגנון הסובארו ג'אסטי? מי אמר שהפסיקו לייצר? תסתכל למטה :-P

אני יודע שהלאימפרזות הראשונות קראו גם Grand-Leone, זה קרה רק בארץ? (בתקווה שהמותג לאונה תפס פה טוב באותה תקופה) או גם בשאר העולם. תרגיל שיוויק של יפנאוטו. הם חשבו שהציבור, שהיה אז עיוור מהלאונה וידע עד כמה הרכב הזה מוצלח (מבחינת מכירות), יחשוב שהאימפרזה היא הלאונה החדשה, למרות שמבחינת נוחות, עיצוב וטכנולוגיה - הקשר היחידי בינהן הוא מנוע הבוקסר (וגם השם 'סובארו' אם להיות קטנוניים :razz:). אתה יכול לראות את זה עד היום (סופר לאנסר, סופר בלאנו ועוד) הישראלי אוהב מדבקות ייצרן made in Israel על תא המטען. הישראלי פראייר.

מה גרם לסובארו לוותר על המותג לאונה? המותג לאונה פרץ לשוק בשנת 71', הציע שלוש דורות של רכבים אמינים, קלים לנהיגה ותפעול ובעלי מערכת AWD שתספוג התעללות ובעלת עבירות טובה מאוד בכל מקום. בתחילת שנות ה90, סובארו החליטו שהגיע הזמן להתקדם קדימה, ולהתחיל לייצר את אותן מכוניות שהציעו את אותן הדברים רק ברמה אחת מעלה. ובתור אחד שיצא לו לנהוג על נגזרת של הלאונה (טנדר), ועל אימפרזה ("גראנד-לאונה") 94' ידנית, יש הבדל של שמים בארץ מבחינת סביבת הנהג הטכנולוגיה, המרווח הפנימי, הנוחות ועיצוב - סובארו הצליחו גם במשימה הזאת.

למרות שבשנים אלה דווקא מי שהובילה את המכירות הייתה המיצובישי סופר-לאנסר, שהייתה חזקה בכמה סוסים מעלה מהאימפרזה.

יוסי.

אמרו שצריך לרשום כאן 5 תוים

Subaru_Justy_G3X_2004-07-01.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
חח לסובארו על העלאת ההספק, אולם מי שמכיר את נתוני המנוע הישן (זה שבפורסטר הישן עם 125 כ"ס, כמו שהיה לי עד שהחלפתי מנוע) יודע שהמומנט נשאר כפי שהיה: כ-19 קג"מ.

תוספת ההספק תעזור בנסיעות בכביש, אולם לגבי נסיעות השטח (בכלים כמו הפורסטר) חשוב יותר המומנט.

חבל שלא הצליחו להעלות גם אותו.

העובדה שהמומנט לא עלה נכתבה במפורש בכל הדיווחים על המנוע החדש - יחד עם עוד עובדה שכנראה חמקה מעיניך: שיא המומנט מגיע עכשיו 1,200 סל"ד מוקדם יותר, ב-3,200, וזה בהחלט משמעותי לזמינות. שים לב ששיא המומנט הוא רק 0.3 קג"מ פחות מהאקורד, למשל, אבל מגיע 1,300 סל"ד מוקדם יותר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
לא כתבתי 400 אלף, כתבתי 300 אלף. במחיר הזה ניתן לקנות 320 חדשה עם 150 כ"ס, וכמובן שבמצב הזה ה-B4 מרשימה הרבה יותר...

רוני

תביא 320 לרמת אבזור של ה-3.0R ותבדוק כמה היא עולה אז...

הימור שלי - 350K.

פורסם
תביא 320 לרמת אבזור של ה-3.0R ותבדוק כמה היא עולה אז...

הימור שלי - 350K.

בעקרון אתה צודק, אבל יש פה גם עניין של יכולות המיקוח שלך. אתה בטח מכיר את זה, נכנסים לב.מ.וו, מסתכלים על תג המחיר (נניח 280K), פונים לסוכן המכירות ואומרים "נו, אז כמה אתה מוריד לי?".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בעקרון אתה צודק, אבל יש פה גם עניין של יכולות המיקוח שלך. אתה בטח מכיר את זה, נכנסים לב.מ.וו, מסתכלים על תג המחיר (נניח 280K), פונים לסוכן המכירות ואומרים "נו, אז כמה אתה מוריד לי?".

רוני

תגיד לי, סיפרת לך את הסיפור על ההוא שקנה 750 ורצו לחייב אותו בעוד אלפייה ששכחו להוסיף עבור טלפון ה-GSM?!

פורסם
אמרו שצריך לרשום כאן 5 תוים

עדיין, למה "אימפרזה" ולא לאונה? אם השם גראנד לאונה זו המצאה ישראלית, זה לא קשור לשאלה - למה סובארו העולמית וויתרה על השם לאונה לטובת אימפרזה?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
עדיין, למה "אימפרזה" ולא לאונה?
שם ישן, מותג ישן - סובארו רצו להתקדם.

המותג לאונה היה קיים 20 שנה וסובארו רצו לעבור למשהו יותר טוב.

בשנות ה90 כל צי הרכב של סובארו השתנה:

פותחה הלגאסי שהייתה מכונית המנהלים הראשונה של סובארו, והציעה נוחות סבירה מאוד לשנים אלה בהשוואה למה שהציע היפניות בזמנו (גלאנט לדוגמא)

הXT (ה"ספורטיבית" לכאורה, כולה לאונה עם ג'אנטים) פינתה את מקומה לSVX (שנכשלה כשלון חרוץ למרות שהייתה מכונית משכמה ומעלה) - וזאת אך ורק בגלל התדמית הנחותה של סובארו בתור רכב זול.

הג'אסטי עברה מתיחת פנים והתעגלה טיפה

והלאונה? הלאונה הגיעה זמנה לפנות את מקום לרכב טוב יותר - ושעושים שינוי תדמית, משנים גם זהות.

השם הוא פרזה, אימפרזה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
תגיד לי, סיפרת לך את הסיפור על ההוא שקנה 750 ורצו לחייב אותו בעוד אלפייה ששכחו להוסיף עבור טלפון ה-GSM?!

מה? ככה הם עובדים?

אני לא מבין איך קונים מהם..

מעניין אם זה ככה גם במרצדס ואאודי..

פורסם
והלאונה? הלאונה הגיעה זמנה לפנות את מקום לרכב טוב יותר - ושעושים שינוי תדמית, משנים גם זהות.

השם הוא פרזה, אימפרזה.

אם כבר מתקנים: כשעושים, לא שעושים...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אתה התחלת... מי שזורק אבנים, בית מזכוכית וכו'.

טל

• תוכן חדש...