Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה - לפני כחודש ביליתי לי בחוף עם הסוזוקי סוויפט 86 שלי - נתקעתי ודפקתי כמה דברים באוטו .

לפני כשבוע החלה לדפוק לי הצירייה בסיבובים ימינה .

מוסכניק חובבן אמר לי שזוהי הצירייה השמאלית שאיבדה את הגריז שבגומייה ,עקב החולות שהצטברו בתוכה .

ובנוסף אמר שזה לא בעיה לתקן זאת לבד - לקנות גריז ,לפרק את גומיית הצירייה ,לנקות את הצירייה ולמלאות אותה בגריז חדש ...

האם זו האמת ?!

יתכן שתיקון זה כזה קל ?!?

אלו שהם עצות לפני שאני נכנס מתחת לאוטו ? :?: ?

משפט סיני עתיק :"כשאין לך משהו חכם לומר ,תאמר משפט סיני עתיק "

פורסם
אז ככה - לפני כחודש ביליתי לי בחוף עם הסוזוקי סוויפט 86 שלי - נתקעתי ודפקתי כמה דברים באוטו .

לפני כשבוע החלה לדפוק לי הצירייה בסיבובים ימינה .

מוסכניק חובבן אמר לי שזוהי הצירייה השמאלית שאיבדה את הגריז שבגומייה ,עקב החולות שהצטברו בתוכה .

ובנוסף אמר שזה לא בעיה לתקן זאת לבד - לקנות גריז ,לפרק את גומיית הצירייה ,לנקות את הצירייה ולמלאות אותה בגריז חדש ...

האם זו האמת ?!

לפי ניסיוני האישי ומה שידוע לי, ברגע שהציריה כבר הגיעה למצב של תיקתוקים או דפיקות - הגעת למעשה למצב האל-חזור, דהיינו: צריך להחליף את הציריה.

החול בתוך מכלול הציריה גורם לגריסה של חלקי המתכת הפנימיים שלה ואובדן הכושר שלה עקב כך.

אתה יכול לנסות לנקות את המקום עם סולר ואז לגרז שוב - אבל הסיכויים שזה יעזור שואפים ל-0.

אין ספור אינפורמציה על ציריות (תמונות, הסברים ושאר ירקות) תוכל למצוא תוך כדי חיפוש ב http://www.google.co.il תחת הערך CV JOINT ו CV BOOT.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם זו האמת ?!

לא.

החלפת גומיה לציריה דורשת פירוק הציריה מהרכב (ברוב הדגמים) וזה עבודה למוסך על ליפט.

אם נמצא חול או גופים זרים אחרים בתוך פעמון הציריה אין מנוס ,רק החלפה.

אם יצא החוצה רק הגריז- שווה לנסות לפרק פעמון ציריה לנקות היטב לגרז בגריז ציריות, גומיה חדשה והיידה לדרך...לפעמים זה מצליח.

פורסם

הצלחתי !!

קודם כל הלכתי למוסך - לשאול על הבעיה - המוסכניק מצידו עשה סיבוב על האוטו ,הכריז שהצירייה גמורה ,התקשר לסוכן ובירר לי מכיר של חדשה - 220 שקל - והסכים לעשות בשבילי רק 80 שקל עבודה ...

עשיתי חושבים והחלטתי לנסות קודם לבד ,קניתי באוטו דיפו גריז ב20 שקל ...

הגעתי הביתה - הרמתי האוטו עם ג'ק ,הזזתי מעט הגומייה - ניקיתי את כל הגריז הקיים ומלא החול ,ניקיתי היטב באמצעות טרנפנטין - מלאתי בגריז החדש והנקי - החזרתי הגומייה הישנה והדקתי באמצעות אזיקונים .

אני גאה לאמור - אין עוד רעש !!!! :lol::lol::lol:

אני כזה תותח - לקח לי כל היום - אבל אני כזה תותח !!!! 8):lol:8)

פורסם
הצלחתי !!

קודם כל הלכתי למוסך - לשאול על הבעיה - המוסכניק מצידו עשה סיבוב על האוטו ,הכריז שהצירייה גמורה ,התקשר לסוכן ובירר לי מכיר של חדשה - 220 שקל - והסכים לעשות בשבילי רק 80 שקל עבודה ...

עשיתי חושבים והחלטתי לנסות קודם לבד ,קניתי באוטו דיפו גריז ב20 שקל ...

הגעתי הביתה - הרמתי האוטו עם ג'ק ,הזזתי מעט הגומייה - ניקיתי את כל הגריז הקיים ומלא החול ,ניקיתי היטב באמצעות טרנפנטין - מלאתי בגריז החדש והנקי - החזרתי הגומייה הישנה והדקתי באמצעות אזיקונים .

אני גאה לאמור - אין עוד רעש !!!! :lol::lol::lol:

אני כזה תותח - לקח לי כל היום - אבל אני כזה תותח !!!! 8):lol:8)

ברכותיי.

גם שילמת מחיר מופקע על גריז , וגם בזבזת יום שלם ופח טרפנטין על צירייה שזמנה הגיע.

לפחות למדת משהו על מבנה הציריה.

פורסם
אם אני רוצה גם לעשות גריז לציריות שלי לפני שיעבור זמנן

מישהו יכול להסביר? בפרטרוט בבקשה.

גריז זה לא טיפול מונע.

פשוט המחבר של הצירייה (בצד הגלגל או הדיפרנציאל) מכוסה בגריז כדי לשמן אותו ולמנוע שחיקה. כדי שהגריז יישאר באיזור המחבר ולא ייזרק מסיבובה של הצירייה עוטפים את המחבר עם הגריז בשרוול גומי (גרמושקה).

מחליפים גריז אם הגרמושקה נקרעה או נפלה ממקומה מסיבה כלשהי.

בתנאים נורמליים הגריז יחזיק הרבה אחרי שהמיסבים בצירייה יסיימו את חייהם.

אין צורך לנגוע.

פורסם

אין צורך - רק תכנס מתחת לאוטו - תבדוק עם הגומייה קרועה ,אם לא והיא מונחת במקום אין צורך לגעת ...

יש מקרים (כמו שקרה לי בצירייה השניה ) שהגומייה זזה ממקומה ללמעלה - אם זהו המקרה אצלך ,דחוף אצבע לתןך הגריז - בדוק אם יש בו חולות ,אם יש חולות מומלץ מאוד לגרז מחדש ,זאת משום שגריז מהול בחול טוחן את הברזלים !!

ולבחור המדכא - קניתי כמות של גריז - נשאר לי עוד 3/4 חבילה - הטרנפנטין היה כבר ובזבזתי רק 1/3 מהבקבוק - ובקשר לעבודה - נהניתי מכל רגע !!

• תוכן חדש...