Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סעפת. כן או לא ???

ido
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שסעפת היא בעצם לב מערכת הפליטה ואם רוצים באמת להרגיש בהבדל (ולא בעיקר לשמוע...) אז חובה להחליף גם את הסעפת , בנוסף לצנרת ולדוד אחורי .

עכשיו , יצא לי במקרה לדבר עם גבי סרוגו (נהג מרוצים , למי שאולי לא מכיר...) על הנושא והוא דווקא אמר לי שלא להחליף את הסעפת המקורית הקיימת ושהיא מספיק טובה . הוא גם אמר שאם אני אחליף את הסעפת זה עלול לפגום במומנט (תמוה , משהו :shock: ) . לכן הוא המליץ לי להחליף רק את הצנרת והדוד . בנוסף הוא טוען שסעפת שונה עלולה לבוא במגע עם הרדיאטור , מה שרצוי שלא יקרה ...

עכשיו , ידוע לי מאז ומתמיד שבלי להחליף סעפת זה לא זה ... וכך גם טוענים כל המי ומי שאצלם התעניינתי (מקצועיים יותר ומקצועיים פחות) , וזו גם הדעה הרווחת כאן בפורום , למיטב ידיעתי .

אז למה , לעזאזל , דווקא אדם כמו סרוגו שאמור להיות בעל ניסיון וידע עשיר בנושא טוען אחרת לגמרי ???

אז מה עושים ? מילא הסעפת הייתה החלק הזול יותר בחבילה , אבל מאחר ורק היא עולה יותר מחצי , אז אני קצת בדילמה עכשיו ויותר מכל - :? ...

תשובות רציניות ומעמיקות יתקבלו בברכה , כמו כן גם כתובות נוספות לייעוץ וחוות דעת ...

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם

מעניין, יצא לי לדבר איתו גם כן לא מזמן, וגם לי הוא אמר דברים שונים ממה ששמעתי מהרבה אנשים כאן בפורום. שאלתי על הנמכה והחלפת בולמים לבולמים מוקשחים (הכל ברכב דומה לשלך :wink: ). גם הוא וגם כמה אחרים המליצו לי שלא לשנות דבר בתחום הזה, של שלדת הרכב. גם לא לשים מוט ייצוב וכן הלאה. הם טענו כי זה רק יפגום באיזון השלדה המעולה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סעפת אכן עוזרת מאוד.

אבל, יש אפשרות שהסעפת של ה-GTI מספיק טובה, בטח לשימוש אטמוספרי :lol:

למה יש לי הרגשה שמי שנוסע עם GTI ו-180 סוסים כבר זמן לא קצר, יודע יותר טוב מאחרים.

בניגוד לראלי, ב-GTI יש סעפת אמיתית ולא קשית בקוטר חצי אינץ'

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
סעפת אכן עוזרת מאוד.

אבל, יש אפשרות שהסעפת של ה-GTI מספיק טובה, בטח לשימוש אטמוספרי :lol:

למה יש לי הרגשה שמי שנוסע עם GTI ו-180 סוסים כבר זמן לא קצר, יודע יותר טוב מאחרים.

בניגוד לראלי, ב-GTI יש סעפת אמיתית ולא קשית בקוטר חצי אינץ'

בדיוק !

חשוב להבין שתרומתה של סעפת פליטה משתנה מרכב לרכב ובהתאם כדאיות החלפתה.

ב-106 ראלי חסכו מ-א-ד והסעפת המקורית באמת לא לענין ובמקרה הפרטי הזה החלפתה מומלצת.

ב-106 GTI (גם ב-VTS) מותקנת סעפת שתוכננה במיוחד עבור המנוע הזה והיא די יעילה, החלפתה בסעפת תחליפית תתרום לעליה בהספק (תלוי מה השינויים הנוספים שבוצעו) אבל השינוי בהספק והכדאיות תהיה משמעותית קטנה מאשר החלפת סעפת ב-106 ראלי.

יש מכוניות בהם סעפות הפליטה המקוריות ברמה גבוהה, אופל אסטרה GSI לדוגמה !

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

OK , אז אם הבנתי נכון , אפשר לצאת מרוצה גם עם הסעפת הנוכחית .

אבל ...

אם והחלפתי רק צנרת ודוד (בלי סעפת !!!) ולאחר מכן יבואו תוספות נוספות כדוגמת צ'יפ\פילטר\ראם-אייר (וכו'...) , האם שיפורים אלו היו משמעותיים יותר אילו הייתי מחליף מלכתחילה גם את הסעפת ? סביר להניח שכן , הא ???

הקיצר , האם בעניין החלפת הסעפת יש להביא גם בחשבון שיקול של שיפורים נוספים בעתיד ואופן השתלבותם עם סעפת חדשה אל מול המקורית ???

אוווווווווווף , איזה בלאגן ... :loco:

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם

בלי קשר כרגע ל-GTI.

יש סעפות ששיפורים מינוריים כאלה לא מפריעות, כי הן מתוכננות לעבוד היטב גם בהספקים גבוהים יותר (לחצי פליטה ונפח פליטה גבוהים).

לכן שיפורים מינוריים כמו שאתה מתכוון, ועם כל הכבוד, פילטר+צ'יפ+ראמאייר, אלה שיפורים יחסית מינוריים לפליטה.

אם היית מדבר על מצערות ופורטינג, אולי גם קאמשפטים וורנרים, אז יכול להיות שהיית צריך סעפת יותר מקצועית.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אהלן IDO. לגבי הסעפת זאת סעפת טובה יותר משל הראלי ככה שלדעתי עדיף בכסף הזה שתשפר משהוא אחר באוטו. כי הסעפת זה עסק יחסית יקר,ועדיף לעשות משהוא אחר שהיה יותר מורגש בביצועים של האוטו.

• תוכן חדש...