Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא להתקשר לתחנות מוניות, לשאול פיזית נהגים שרואים ברחוב. לפני הרבה שנים אבא שלי היה צריך להגיע פעם בשבוע לבית חולים, לקבל טיפול ולחזור. הסעתי אותו אבל זה סיבך אותי עם העבודה. פעם הוא נסע במונית ושאל את הנהג אם הוא מעוניין לעשות את זה. נהג הסכים. הסיע אותו, העלה למח' עם כסא גלגלים וכשאבא סיים את הטיפול הוא התקשר לנהג וזה בא לקחת אותו. בסוף גם הגיע אלינו לשבעה. כנראה תלוי מזל ועל מי נופלים. 

• אהבתי 1
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחפש בווטסאפ השכונתי - רמת אפעל, כפר אז"ר, ולברר אם יש אדם ממונע שגר קרוב ויעשה את הנסיעות האלה. את התשלום תצטרכו "לסדר" בצורה בה הוא לא יסתבך במקרה של תאונה. דרך נוספת, לחפש עובד זר עם רישיון נהיגה ולהעסיק אותו.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 15.7.2026 בשעה 19:54, itaysamurai כתב:

דרייבר? אלה שנוסעים ללא רישיון וביטוח? כן, תנו לי עוד כאלה, במיוחד עם הוריי הקשישים.

לא הייתי מעיז לחשוב על נהג לא מבוטח ומקצועי כשמדובר באהובים שלי.

להבנתי גם אם הנהג לא "מבוטח" במקרה הסעת נוסעים בתשלום -  הנוסעים כן מבוטחים בכל מקרה. הסיכון הוא עליו לא עליהם.

וזה שהנהג לא מבוטח בהכרח אומר שהוא לא מקצועי ? מי מחליט מי מקצועי כדי להסיע נוסעים ?

הרי בארה"ב אותו נהג היה יכול להסיע UBER חופשי - פה זה לא אפשרי אך ורק בגלל לובי פוליטי וריצוי מקורבים.

פורסם (נערך)

כבר דשנו את הנישא עד דק.

כדי להסיע נוסעים בשכר בישראל אתה מחוייב ברישיון לנהיגת רכב ציבורי. מחייב , למשל, הכשרה ובדיקות רפואיות יותר מחמירות מרכב פרטי.. כנראה שבארה״ב לא.

בכלל עללי הרישוי בארה״ב שונים מאשר במדינות החתומות על אמנת וינה. למשל רישיון הנהיגה הבסיסי הוא עד 26,000 פאונד (כ-12 טון), בעוד באירופה ואצלנו עד 3.5 טון.

גם חוקי הביטוח שונים לחלוטין.

אגב, האם היית מוכן לשלם את מחירו של ביטוח לרכב ציבורי כדי לשמש נהג אובר?

לפני 15 דקות, stum כתב:

להבנתי גם אם הנהג לא "מבוטח" במקרה הסעת נוסעים בתשלום -  הנוסעים כן מבוטחים בכל מקרה. הסיכון הוא עליו לא עליהם.

אתה ואני משלמים את הכיסוי הזה דרך ״קרנית״, שאליה מועבר חלק מפרמיית ביטוח החובה שלנו. ככל שיהיו יותר נפגעי תאונות ללא כיסוי כל אחד מאיתנו ישלם יותק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה שבארץ זה "לא חוקי" אני מבין.

אני טוען שאין קשר בין זה לבין מקצועיים, אדיבים, או כשירים להסעת נוסעים.

ולבסוף הסיכון הכלכלי - הוא על הנהג, ולא על הנוסעים.

להבנתי אגב, גם אם באופן חלקי, אובר מבטחת את הנהגים שלה בעצמה ולכן המחיר שחברות הביטוח "תוקעות" היום, הוא מראש ללא תחרות אמיתית ולכן יכולים לדרוש כמה שירצו

פורסם
לפני כשעה, stum כתב:

זה שבארץ זה "לא חוקי" אני מבין.

אני טוען שאין קשר בין זה לבין מקצועיים, אדיבים, או כשירים להסעת נוסעים.

ולבסוף הסיכון הכלכלי - הוא על הנהג, ולא על הנוסעים.

שוב, בארץ זה לא חוקי בכל היבט. לא במרכאות.

החוק אוסר במפורש להסיע נוסעים בשכר ללא רשיון מתאים. 

כל השוואה לארצות הברית היא למעשה מופרכת כי החוק שם שונה.  אם אתה מתעקש אז תשווה עד הסוף - מה קורה בארצות הברית בכל הקשור ל liability של נהג אובר במקרים של פגיעה בנוסעים. רמז -עלויות אסטרונומיות שאובר ממש לא מתיימרת לכסות, הכל מושתת על הנהג. בתי המפשט בארצות הברית לא מרחמים על אף אחד בתביעות נזק אזרחיות. כאן אין כמעט או בכלל תובעים כאלה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...