Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור כפול

פוסטים מומלצים

פורסם

מחוג של שמן או של נוזל קירור?

בכל מקרה שניהם לא אמורים לעלות משמעותית אתה יודע..

לא קרה לי ולא אמור לקרות לך

(* יש מצב שקרה לי לפני כעשור כשהלך לי מנוע של ליסינג ולא הבנתי כלום במכוניות וגם ההורים לא הרימו מכסה מנוע אף פעם,

מקווה ומאמין שמאז מנחים את בעלי הליסינג מדי פעם לבדוק שמן מים )

ואתה מסתכן שיקרה לך בערך אותו דבר.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 32 דקות, גרנד פריקס כתב:

שהחום בשמן גבוה הוא מעלה את חום המנוע במחוג

זה לא משנה, יש מערכת קירור שאמורה לתפקד פיקס

מחוג שעולה זה לא תקין

והעובדה גם שלא היה לך את זה בעבר

מ 2016 עברנו כמה קייצים חמים, לא?

המערכת מקררת את כל המנוע, לא אמור להיות משהו חריג בשמן

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

זה נשמע לי מסובך מדי לטפל לבד. אתה לא חייב להיות מושלם לפעמים מוסך זה דווקא רעיון טוב.

אמרו פה בעבר, התחממות יכולה ליצור לראש מנוע צורה של בננה. מישהו שמבין כתב את זה. תלך למוסך שמתמחה ב VAG.

אתה לא רוצה עקמת כזו בראש מנוע, כי לא בטוח אפשר להחזיר. 

באמת תודה על הרצון הכנה.

והדבר האחרון שאני מפחד זה שיעקצו אותי במוסך.

את הרדיאטור הנוסף הוא ירכיב בחינם, ואבוי לו אם לא.

החום מנוע אם זה לא קשור לרדיאטור הנוסף אז זה כלל לא קשור איליו, הוא סה"כ החליף רדיאטור, ואת זה הוא עשה טוב, הרכב לא אוכל מים, והכל טוב.

בעניין עיוות בראש זה הרבה יותר מפעם אמרו לי, חצי מהראשים שהולכים מגיעים למצב הזה ולפעמים אפי' הבלוק מתעוות ולא תמיד זה בר תיקון, אם כי העיוות אמור לקרות רק כשחוצים את ה130.

עריכה אחרונה על ידי גרנד פריקס
פורסם
לפני 2 דקות, PASHUT כתב:

זה לא משנה, יש מערכת קירור שאמורה לתפקד פיקס

מחוג שעולה זה לא תקין

והעובדה גם שלא היה לך את זה בעבר

מ 2016 עברנו כמה קייצים חמים, לא?

המערכת מקררת את כל המנוע, לא אמור להיות משהו חריג בשמן

אני אשתדל להסביר יותר,

אם תמדוד את חום המים במדחום לטענתו התוצאה תיהיה 90, כלומר מערכת הקירור מתפקדת מעולה. והסיבה שהמחוג מצביע על 110 נניח היא לא בגלל שהמנוע לא מצליח להתקרר אלא יש איזו שהוא גורם שגורם לטמפ' שמן המנוע לעבור את ה120 ( אגב בהרבה סקודות ניתן לראות כל הזמן את טמפ' השמן במסך הקטן בלוח שעונים) וכשמחשב המנוע מזהה שהשמן חם יתר על המידה, הוא מקפיץ את המד טמפ' שבדרך כלל מציין את טמפ' המים.

Just now, גולדן191 כתב:

אמרת שהוא עקף את הרדיאטור לא החליף.

החליף את הגדול ועקף את הקטן

פורסם
לפני 34 דקות, גרנד פריקס כתב:

אלא יש איזו שהוא גורם שגורם לטמפ' שמן המנוע לעבור את ה120

אולי הגורם הזה הוא הרדיאטור הקטן שעקפו לך..

משתדל לעזור

פורסם

חלק מהאנשים שמגיבים לך הם או מכונאים או ותיקים ומביני עניין או כאלה שלמדו על מחליפי חום.

לא סתם מבטלים חלק ממחליף חום שהיצרן שם. אם היצרן יכול היה לא לשים את זה הוא לא היה חוסך לעצמו, זה לא המצב.

לא עוקפים רדיאטור.

פורסם
Just now, PASHUT כתב:

אולי הגורם הזה הוא הרדיאטור הקטן שעקפו לך..

זה מה שהצעתי למעלה, וההקשר היחיד שאני רואה זה שהשמן שרץ בטורבו לא מתקרר כי אין לטורבו רדיאטור, וזה מחמם את השמן כולו, וכשמפסיקים ללחוץ הטורבו  מפסיק לזרוק שמן רותח חזרה.  אולי..

לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

חלק מהאנשים שמגיבים לך הם או מכונאים או ותיקים ומביני עניין או כאלה שלמדו על מחליפי חום.

לא סתם מבטלים חלק ממחליף חום שהיצרן שם. אם היצרן יכול היה לא לשים את זה הוא לא היה חוסך לעצמו, זה לא המצב.

לא עוקפים רדיאטור.

נראה כאילו עכשיו נחשפת לשירשור..

תסתכל למעלה כולם כבר טרחו לכתוב את ההגיון הפשוט הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני כותב לך כי מה שאני חושש שיקרה לך זה שילך לך משהו במנוע ואז תגיד:

"רגע, קניתי רכבים ב 60K ש"ח, מכרתי ב 140K ש"ח, אני ברווח, יאללה שכר לימוד, הלך ראש מנוע, אני עדיין ברווח"

קראתי את הפוסט מההתחלה, לא הייתי נוסע עם הרכב במקומך. שלא ילך משהו.

פורסם
לפני 33 דקות, גרנד פריקס כתב:

אולי..

בקיצור תחזיר את האוטו למצב המקורי של היצרן ואל תתן שיבטלו לך קירור לטורבו

זה עלול ח''ו לדפוק גם את הטורבו וגם את המנוע!

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, גרנד פריקס כתב:

זה מה שהצעתי למעלה, וההקשר היחיד שאני רואה זה שהשמן שרץ בטורבו לא מתקרר כי אין לטורבו רדיאטור, וזה מחמם את השמן כולו, וכשמפסיקים ללחוץ הטורבו  מפסיק לזרוק שמן רותח חזרה.  אולי..

במנועים עם טורבו יש בנוסף לרדיאטור שמשמש את קירור המנוע יש מעגל קירור נוסף שנקרא intercooler, מטרתו העיקרית היא קירור הגזים שיוצאים ממערכת הפליטה בדרכם חזרה אל הטורבו שדוחס אותם לכיוון סעפת היניקה. חוסר קירור של הטורבו גורם לשרפת שמן וזה מתבטא בעליית חום השמן. טמפ׳ שמן בנסיעות מינהלתיות ללא מאמץ גדול היא עד 108-110 מעלות, ללא קשר לטמפ׳ המיים שמוצגת ונורמלת ל90 בכל המכוונים הדיגיטלים. 

עליה בטמפ נוזל הקירור -אומרת שהחום הכללי במנוע עלה מאוד ולכן גם קירור הנוזל אינו מספיק ולכן אתה רואה עליה בטמפ׳ הקירור.

לפי התאור שלך אתה בדרך לנזק בטורבו עצמו עקב חוסר בקירור מספק. 

עשה לעצמך טובה ותקן את הנושא מידית. כל נסיעה במצב הזה מקצרת את חיי הטורבו במיוחד בימים האלה כשחם מאוד.

מכיוון שאתה מדבר על רכב ישן יחסית, מוסכים מתמחים שאני מכיר עשויים שלא לקבל את הרכב לתיקון עקב חוסר כדאיות.

אם אתה באיזור ירושלים, נסה לגשת לגיא כהן, גיא מוטורס בשילת. אם לא ממש לתקן לפחות לקבל חוות דעת.

עוד משהו, הרבה מהחלקים היום במנוע הם פלסטיק - במיוחד סעפת היניקה. אם תזרים אויר דחוס בטמפ׳ גבוהה מידי כתוצאה מחוסר קירור מספק במעגל קירור הטורבו הסעפת תיסדק ואז חייבים להחליף אותה וזה ברכב ישן כבר לא כלכלי כל כך.

בהצלחה.

אגב... לימודי ליבה, אין קשר לאינטליגנציה. כתבי הקודש שלנו מכילים סימני פיסוק מקדמת דנא. לא קונה את התירוץ שלך 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...