Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על תכנה לרכב , היום ובעתיד.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורסם בדה-מרקר מאמר מעניין על נושא תכנה ברכב. לא רק תכנה למנוע אלא בכמה היבטים.

אני מצטט:

המכונית הופכת למחשב על גלגלים: מ-7 שורות קוד ב-1977 ל-100 מיליון שורות כיום. המעבר לרכב מבוסס תוכנה מטלטל את תעשיית הרכב, כשיצרניות מסורתיות נאבקות להסתגל למציאות החדשה. פולקסווגן השקיעה מיליארדי יורו בפיתוח תוכנה עצמאית אך נכשלה, בעוד טסלה מובילה את המהפכה. בעתיד, כל מכונית תריץ שלוש מערכות הפעלה נפרדות - להנעה, בטיחות ובידור. השאלה המטרידה: מה יקרה כשיצרנית תפסיק לתמוך בתוכנת הרכב?

... עם המעבר למכוניות חשמליות נשאלה השאלה מה מבדיל ביניהן. הלא הסוללות מיוצרות בידי חברות אחרות וגם המנועים מסופקים ליצרניות הרכב. התחוור כי מה שמגדיר את תכונות המכונית והביצועים שלה ומייצר בידול בין המכוניות הוא דווקא התוכנה. אם יצרניות הרכב לא ייהפכו ליצרניות תוכנה, מישהו אחר ייכנס לתחום .

באשר לנו כיום, אנחנו נתקלים לא מעט בעדכוני תכנה למערכות שונות ברכב כחלק מנסיון לפתור בעיות שונות (לא תמיד מצליח, אבל תמיד מאשימים את התכנה) .

נתקלתי גם בסרטון שמציג שריפת מצתים מואצת כתוצאה משדרוגי תכנת מנוע. ו/או גידול בצריכת שמן וקיצור חיי המנוע. - וזה רק בגלל תכנה.

https://www.facebook.com/61578101249830/videos/5-engines-that-eat-spark-plugs-like-pistachios-reelsvideo-engines-audia4-bmw-for/986782214268549/

קישור למאמר 

https://www.themarker.com/magazine/2025-07-17/ty-article-magazine/.premium/00000197-e3cf-da1d-a5ff-e3cf8bf70000?gift=fa9814882b41481faecf54798218e6b4

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכב יהיה כמו סמארטפון, היצרן יגדיר כמה שנים אחורה הוא תומך בעדכונים ואתה תהמר על זה שישרוד. 

בעוד כמה שנים יהיו התקנות פיראטיות של תוכנות לשיפורים וכו', בדיוק כמו הצריבה שיש היום - רק בסקייל יותר גדול.

• מבאס 1
פורסם

רגע אחד, אתם זקני הפורום מפספסים תקופות מטורפות בין הכל מכאני (קרבורטור) וקופצים להיום שכל הרכב הוא מחשב על גלגלים, בין לבין היו רכבים עם כמות מחשבים שלא מביישת את מכון וייצמן וכל מערכת היא של חברה אחרת, בוש....סליחו לי על הבורות בנושא, שחברות הן לא בהכרך יצרן הרכב. מערכות שונותף ABS, מציתים, אינג'קטורים, AC, מולטימדיה וכו'. אני עוקב אחרי יוטיוברים של תיקוני רכב שמכוניות מתחילת 2000 כבר לא נתמכות ע"י היצרנים ומתחילים לתקן MCU כי אין תחלופי/מפירוק/EBAY.

כקיצור הרכבים כבר בקטגוריה של מוצר מתכלה לעשור וזהו. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, viper83 כתב:

הרכבים כבר בקטגוריה של מוצר מתכלה לעשור וזהו. 

בהרבה מובנים זה כבר נכון.

למי שעקב אחרי הבחור שמטפל בתקלות mcu שונות ברכבי פאר, ראה ש 10 שנים בחלק מהמקרים זה זמן ארוך כאשר מכוניות בנות 4-5 כבר מושבתות לתקופות עקב בעיות תכנה/מחשב/חשמל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בנוסף שמעתי משהו משעשע, שיש סיכוי שרכבים ילכו טוטאל לוס על מסך שבור. 

לא רוצה לדעת כמה יעלה להחליף מסך כמו  בלינקלן נאוטוליוס

IMG_5985.thumb.jpeg.e99b814dd880020453a0c0db661e4470.jpeg

• מצחיק 2
פורסם

קורים כמה דברים במקביל שרלוונטיים לדיון הזה:

1. מודלים של AI הופכים את הפיתוח של תכנה לבעיה קטנה מאוד ביחס לעבר. מה שהצריך קבוצה של אנשים וחודשים של עבודה הופך להיות עבודה של אדם בודד במשך כמה ימים ולא מופרך לראות סיטואציה שבה חברות קטנות יחסית מצליחות לשחרר מוצרי תוכנה/קושחה/MCU חליפיים ולהתקיים באופן מכובד ביותר גם ממכירות צנועות במספרים קטנים.

2. הבעיה העקרונית לא מייחדת את עולם הרכב. יש היום בעיה שלמה עם מוצרי תוכנה, בעיקר תלויי שרתים, שהיצרן מחליט שהוא מפסיק לתמוך בהם אחרי כמה שנים ומוריד את השרת. קנית את התוכנה בכסף מלא אבל מצאת את עצמך עם כלום ביד. זה חמור במיוחד בעולם משחקי המחשב ויש סביב זה הרבה דיונים והתחלה של חקיקה במטרה לעשות סדר בבלאגן, כשחלק ניכר מזה הוא החובה לספק לצרכנים אלטרנטיבות.

3. אנחנו הולכים לעולם שבו הנהיגה אוטונומית והמכוניות עצמן הן סוג של service ולא מוצר...

פורסם

Car as a service כבר קיים, זה נקרא מונית 😃

פורסם

הכוונה שזה יהיה הדבר היחיד שקיים. לא תהיה אפשרות לבעלות על רכב.

You will own nothing and be happy. 

זו לפחות הייתה ההצהרה. כמה זה ריאלי וכמה זה באמת הכיוון, אין לי מושג.

פורסם
לפני שעתיים, omerkot כתב:

3. אנחנו הולכים לעולם שבו הנהיגה אוטונומית והמכוניות עצמן הן סוג של service ולא מוצר...

סליחה, זה לא אנחנו הולכים,

אלה היצרנים שרוצים ליצור לעצמם תזרים כסף קבוע. ראה למשל ההצהרה שאנדרואיד אוטו מופסק למשל במותגים כמו פורד או GM. כי מה ששווה, את המידע על הנהגים מחזיקות החברות הגדולות, גוגל ואפל. 

אני בתור נהג, לא מוכן לשלם דמי מנוי על שירותים נלווים כמו איתוראן ועוד. 

הנה הכתבה.

• מבאס 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

באמת שאני לא יודע איך יצא שהפכתי פה לשוואביסט למרות שאני בכלל מגיע מהאסכולה שלא מוכנה לקבל שום דבר כזה.

מונית אז א סרוויס זה שירות יקר מאוד שמגיע ביחד עם עז בדמות סימן שאלה ביחס לרמת המעיקות/יושרה של הנהג. זה לא משהו שאנשים רוצים או מסוגלים להשתמש בו באופן יומיומי כתחליף למכונית פרטית.

קאר אז א סרוויס אמין, שמופיע מתי שאתה צריך אותו, עולה פחות מאחזקה של רכב, ומגיע ללא העז, הוא משהו שיגרום לרוב המוחלט של האנשים להפסיק להחזיק מכוניות פרטיות...

פורסם

image.thumb.png.94dbfeede6d7b0d9484cdebbd1f59951.png

• מעניין 2

פורסם
לפני שעתיים, omerkot כתב:

קאר אז א סרוויס אמין, שמופיע מתי שאתה צריך אותו, עולה פחות מאחזקה של רכב, ומגיע ללא העז, הוא משהו שיגרום לרוב המוחלט של האנשים להפסיק להחזיק מכוניות פרטיות...

סליחה, לא הבנתי את המשפט הזה.

להחזיק אוטו זה רכוש. כנ"ל לגבי דירה. 

אם מחר אין תחבורה ציבורית, במידה ויש לי אוטו שלי, אוכל להגיע לעבודה. 

אמינות של שירות מסוים = רציפות ואמינות (בעיניי). אם הזמינות מוגבלת.. אז אני אחזיק אוטו למשל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש בעיה 

לפני 44 דקות, saar5555 כתב:

סליחה, לא הבנתי את המשפט הזה.

להחזיק אוטו זה רכוש. כנ"ל לגבי דירה. 

אם מחר אין תחבורה ציבורית, במידה ויש לי אוטו שלי, אוכל להגיע לעבודה. 

אמינות של שירות מסוים = רציפות ואמינות (בעיניי). אם הזמינות מוגבלת.. אז אני אחזיק אוטו למשל.

יש בעיה קטנה בלוגיקה שלך, נכון שלך יהיה אוטו אבל לרוב האנשים האחרים לא יהיה איך להגיע לעבודה, מה מקום העבודה יעשה, יקרוס. 

אנשים מסרבים לראות תמיד את התמונה המלאה ומתרכזים במה שקרוב אליהם, זה נכון וצודק אבל ללא מערכת ריכוזית שרואה את התמונה המלאה ומווסתת את כיוון התנועה העולם יהיה בכאוס או לחלופין משטר טוטאליטרי כדוגמאת סין. 

בעניין סין, אני מוצא יותר ויותר חומר להתנהלות שאינה תואמת את הערכים שלי (סליחה שאני נכנס לנושא הגאופוליטי) כמו פרופוגנדה ממשלתית והצגת מייצג שווא לעולם החיצון לסין, כלכלה חזקה, האזרח כמוקד כוח, ערי הייטק ותחבורה ציבורית ופרטית ממעלה הראשונה.

האזרח הוא נתין ואף אחד לא מקבל שם כסף לחיות בחינם, בניגוד למפלגה הקומוניסטית, רוב התחבורה שם היא לפי הסטנדרטים המקומיים, שלא בטוח עם אפילו בארץ יהיו מוכנים לקבל. כמות האנשים על משרה אחת היא אסטרונומית וכמו אצלינו גידול ילד מינקות לבגרות זה התחיבות לכל החיים.

וכמובן אין אוטונומיה תחבורתית למרות שיש חברות שמקבלות "כארד בלאנק" לנושא כמו אקספנג, BYD וכו'.

https://techtime.co.il/2025/12/29/arbe-29/ "ארבה נבחרה לתוכנית רכב אוטונומי דרגה 4 של יצרנית רכב ממשלתית בסין" 

• מעניין 1
פורסם

זה לא שיצאת שוואביסט, זה שהכיוון שכמעט כל חברה גדולה רוצה ללכת אליו היום הוא ''מוצר כלשהו אז א סרוויס''.

תשלום קבוע ושיעבוד טוטאלי. חלומו של כל מנכ''ל.

אם קנית מוצר והוא שלך, אתה יכול גם למכור אותו לבנאדם הבא. הלך לקוח. 

בעולם שיש בו בחירה בין בעלות על מוצר לבין תשלום חד''פ על השירות שהמוצר נותן, החברה שמייצרת את המוצר מוגבלת בתחרות.

אם מסתכלים על מה שקורה בעולם הסטרימינג, שאתה צריך כמה נותני שירות כדי לקבל את כל התוכן שאתה רוצה לראות, ברור למה עדיף לחברה לעבוד ככה מאשר ליצור תוכן ולמכור אותו לנותן שירות אחר כמו כבלים.

הדרך להילחם בזה היא תמיד להצביע בארנק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...