Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז פתחתי עוסק פטור

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם לקוח

יש גם עבודה 

ויש גם כסף שאמור להיכנס

איך אני מתקדם?

מה צריך לעשות כדי לקבל את הכסף (דרישת תשלום?  חשבונית?)

איך אני משלם מס?

מה צריך לעשות עוד

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ניגש למס הכנסה/מעמ, פותח תיק, והם מסבירים לך מה צריך/מה חסר.

אתה גם שכיר בנוסף, אני מניח?

דרישת תשלום תציג איך שבא לך,

אם קיבלת כסף עליך לתת חשבונית ולשמור העתק אצלך. יש כל מיני כלים חינמיים לזה אבל אם ההיקף קטן גם קלסר מסודר או excel / google doc יספיקו.

מס - כל הקטע בפטור זה שאתה לא משלם מס...

חוץ מזה, תקרא את הקישור לאט וביסודיות, הוא מכסה 99 אחוז מכל מה שאתה צריך לדעת: https://www.kolzchut.org.il/he/עוסק_פטור

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתם הדוסים בכל מקום מחפשים פטור 😉

עוסק פטור פטור מדיווח ותשלום מעמ אבל מדווח ומשלם מס הכנסה וביטוח לאומי.

אתה מוציא חשבונית עסקה ללא מעמ או קבלה ללא מעמ, מקבל כסף ומדווח למס הכנסה וביטוח לאומי.

מעמ אתה מדווח שנתי ואם לא עברת את התקרה לא משלם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

אתה מוציא חשבונית עסקה ללא מעמ או קבלה ללא מעמ,

זה לא נכון. עוסק פטור לא מוציא חשבונית. רק קבלה על תשלום.

לפני 47 דקות, hans כתב:

מס - כל הקטע בפטור זה שאתה לא משלם מס

אין פטור ממס. רק מניהול המעמ.

לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

מעמ אתה מדווח שנתי ואם לא עברת את התקרה לא משלם

אתה מדווח על הכנסות. לא על מעמ (לא לגמרי ברור למה התכוונת).

לפני 59 דקות, עדי-אל כתב:

מה צריך לעשות עוד

אולי תשקול בשנה הראשונה לקחת רואה חשבון שיסביר לך הכל. לא ברור אם כבר פתחת תיק במס הכנסה, מע״מ וביטוח לאומי. אם לא הוא יעשה את זה עבורך.

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

איך אני משלם מס?

אתה מוציא קבלות על כל תשלום. אשתי משתמשת במורנינג, אבל אולי יש אופציות יותר זולות.

אתה אוסף קבלות על כל תשלום שקשור לעסק, בתור הוצאות. זה יכול גם לכלול חלק מהארנונה של הבית אם כביכול יש לך משרד בבית. שוב, רואה חשבון יכול להדריך אותך.

בסוף השנה צריך להגיש דו״ח שנתי. בשנה הראשונה צפה לקבל דרישה להצהרת הון.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מהו העיסוק?

מצטרף לפינדר, שלם למישהו (רואה חשבון או יועץ מס, מבחינתך זה היינו הך), כדי שידריך אותך וילווה אותך בתקופה הראשונה. ההסתבכות הקטנה ביותר עם רשות המיסים תעלה לך הרבה יותר.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

זה לא נכון. עוסק פטור לא מוציא חשבונית. רק קבלה על תשלום.

התכוונתי חשבון עיסקה. תודה על התיקון.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אתה מדווח על הכנסות. לא על מעמ (לא לגמרי ברור למה התכוונת).

אתה לא מדווח למעמ דיווח של כמה גבית/שילמת אלא על ההכנסה הכוללת להראות שלא עברת את התקרה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

ההסתבכות הקטנה ביותר עם רשות המיסים תעלה לך הרבה יותר.

מעבר לזה, בשנים הראשונות זה בכלל לא עלה לי כסף, כי רואה החשבון הציג הפסדים והוציא לי החזרי מס שכיסו את השכר שלו.

אם אתה שכיר במקביל (כלומר לא תלוי בעסק לפרנסת המשפחה), לגמרי מקובל שבשנה שנתיים הראשונות יהיו לך מעט הכנסות ויותר הוצאות על רכישת ציוד (מחשב, ציוד משרדי), השתלמויות וכו׳.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

שלם למישהו (רואה חשבון או יועץ מס, מבחינתך זה היינו הך), כדי שידריך אותך וילווה אותך בתקופה הראשונה.

בחודש מאי כל שנה נפתחות לשכות ייעוץ וסיוע בהגשת דו"ח שנתי, במס הכנסה.

המסייעים הם מתנדבים גימלאים של מס הכנסה וגם עובדים מן השורה.

השירות הוא ללא עלות, וגם לא נדרש זיהוי ממי שאינו מעוניין בכך.

אני משתמש בשירותיהם כבר כמה שנים ומאוד מרוצה מהיוזמה ומהשירות.

אם אתה עוסק פטור חדש הם בשמחה יסבירו לך בדיוק מה ההתנהלות הנדרשת.

• אהבתי 1
פורסם

יש 3 גופים שכל עסק חייב להסדיר את מעמדו מולם

מס הכנסה מע"מ וביטוח לאומי, לכל אחד מהגופים יש מסלול קל יותר לעסק מתחיל עם הכנסות נמוכות

אין קשר בין ההגדרות בין מוסד למשנהו

במס הכנסה אפשר להיות "זעיר" (30% מההכנסות מוכרות אוטומטית כהוצאה, על השאר משלמים מס לפי מדרגות המס השולי)

במע"מ אפשר להיות "פטור" ( עד הכנסה שבתקרה לא משלם וגם לא מזדכה על מע"מ, לעסק עם הוצאות הקמה גבוהות לא כל כך מתאים)

ובביטוח לאומי "לא עונה להגדרה" (לא משלם אבל לא מבוטח על ההכנסה הזו, רע מאוד למשל לנשים צעירות שמתכננות ילדים הן לא יקבלו חופשת לידה על ההכנסה)

לגבי רו"ח או יועץ מס לי יש תשובה מוכנה לכל עסק חדש שבא לייעוץ ראשוני.

אם העסק הוא עם הכנסה שולית, ויש קצת הבנה פיננסית וסקרנות אפשר בכיף להתנסות ולנסות לבד כל עוד מכילים את הכלל כמו בכל דבר אחר לעיתים על טעויות משלמים ולומדים.

(כל אחד לפי הכנסותיו האחרות, אינו דומה הייטקיסט עם משכורת 30 אש"ח שפותח עוסק פטור לתחביב שערות סבתא בסופש"ים שמכניס 1000 ש"ח בחודש. לפועל במפעל עם משכורת מינימום ועוסק פטור כהנדימן של 8000 בחודש)

בעסק עם הכנסה משמעותית כדאי מאוד בעל מקצוע, מקרה די נפוץ שראיתי זה נשים עם הכנסה יפה כעוסק פטור שהתאכזבו מאוד לגלות שאין להן חופשת לידה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כדאי להתייעץ כבר עכשיו עם רואה חשבון, בקרוב כנראה תקבל דרישה להצהרת הון, ואת זה עדיף שרואה חשבון יעשה עבורך.

יאמר לזכות המדינה שהיא אכן עשתה את פעולות הדיווח והתשלומים יחסית פשוטים. כמו כן, אם אתה שכיר במקביל אתה חייב לעשות תיאום מס.

אתה אמנם פטור ממעמ אבל חייב להצהיר להם כל שנה כמה הכנסות היו לך, כדי להוכיח שנשארת בגדר עוסק פטור. נראה לי שהעלו את זה ל120 אלף ש"ח בשנה.

שים לב שגם אם אין לך הכנסות אתה חייב לדווח ולהגיש דוח שנתי, אחרת "ימציאו" לך הכנסות...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@yd b-4 מי שהגיע אליך כבר מקבל את הייעוץ הראשוני ומשלם תמורתו. עכשיו נותר להחליט אם  ירצה ליווי לתקופה זו או אחרת.

@SlowRide תיאום מס הוא למי שעובד כשכיר ביותר ממקום אחד. מי שגם שכיר וגם עצמאי ישלם מס כשכיר לפי מדרגות וכעצמאי לפי מקדמות על המחזור והשלמות (או החזר) בדו״ח שנתי. אולי יש אפשרויות נוספות, אבל זה מה שיועץ המס שלי מסדר לי ב-30 השנים האחרונות, לתיאום מס נדרשתי רק בשנה שכעברה, כאשר התחלתי לקבל פנסיה אבל המשכתי לעבוד במשרה חלקית כשכיר (וגם כעצמאי).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

במס הכנסה אפשר להיות "זעיר" (30% מההכנסות מוכרות אוטומטית כהוצאה, על השאר משלמים מס לפי מדרגות המס השולי)

זה המסלול הקל של הכרה בהוצאות. זה אומר שתשלם מס על רוב ההכנסות. בפועל בשנה שנתיים הראשונות, להרבה עוסקים פטורים אין הרבה הכנסות ויש הוצאות ראשוניות, כך שאפשר להציג שאין רווחים ואפילו הפסדים.

במקרה שלי, רואה החשבון הציג הפסד מהעסק של אשתי בשנה הראשונה, ואני קיבלתי החזר על המיסים ששילמתי כשכיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תיאום מס הוא למי שעובד כשכיר ביותר ממקום אחד

אני עבדתי כשכיר ועוסק פטור במקביל עד השנה האחרונה והייתי צריך לעשות תיאום מס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני שכיר ופתחתי עוסק פטור

בעבודה הקיימת הם צריכים להיות מודעים לזה? 

אני שואל כי בטופס 101 יש רובליקה יש הכנסות אחרות ואני לא מעוניין שידעו מזה (למרות שאין ניגוד אינטרסים מקצועיים)

פורסם

טוב, אני עבדתי כשכיר, וכעת מקבל פנסיה שמבחינת מס זה כמו שכיר. בנוסף עוסק מורשה. לא נדרשתי לתיאום מס. על השכר/פנסיה משלם מס הכנסה לפי מדרגות מס, על ההכנסות כעצמאי מקדמות שנקבעות לפי השומה הקודמת וכנראה גם איזה עדכונים שוטפים, וסוגר את השנה עם דוח שנתי.

אגב, @SlowRide ההערה שלך לגבי הצהרת הון חשובה, זה עסק קריטי וקצת טריקי. פות״ש - הצהרת ההון היא ל-31 בדצמבר בשנה שלפני פתיחת התיק, אז תתחיל כבר עכשיו לאסוף את המסמכים - תיעוד של רכישת דירה, רכב, את הפתקאות המצורפות לדוחות השנתיים של קופות גמל/פנסיה/השתלמות, את הטופס הייעודי של הבנק וכו׳. כשתקבל את הדרישה להצהרת הון יהיה לך זמן מוגבל לאיסוף החומר - אאל״ט 4 חודשים - ואם התיק יהיה מסודר יהיה לך הרבה יותר קל. כמובן, בעניין הזה להעזר בבעל מקצוע.

• תוכן חדש...