Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין הסיפור עם המברגי U האלה, אין לי צורך כרגע אבל כנראה שאזמין אותם. אני שונא להיות תקוע מול בורג כלשהו, החל מרמת ברגי שענים ועד ברגים של ציריה ברכב, שאין לי את הכלי/בוקסה המתאימה בשבילו.

אגב,

הUPS שלי זה אחד המכשירים לכבודו קניתי את ביט הפלא - פיליפס מספר 2 באורך 150 מ"מ. לכל המקומות שהצינור שמוביל אותך אל הבורג כל כך צר שאי אפשר להכניס אפילו מאריך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המלצתי בעבר על סט ביטים ביטחון, שמכיל כמעט כל מה שאפשר לחשוב עליו. כולל את הביט היעודי לבורג המשורטט... 

חיים, מאיפה אתה בארץ? 

לפני 14 דקות, Haim_gds כתב:

תודה, בזמנו נתקלתי בבסיס של קומקום חשמלי בו ברגים כמו אלן אך בצורת משולש שווה צלעות. אני חושב שכתבתי ע זה כאן.

TRIWING, דומני. 

נפתח בקלות יחסית עם 2 מברגי טסטר שמחזיקים ביד כמו צ'ופסטיקס.

אל תשאל איך אני יודע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

כולל את הביט היעודי לבורג המשורטט... 

יש לי סט מיטים עם מגוון סוגים כולל המדובר. 

הבעיה כמו שרשמתי זה שברגע שאתה לוקח מברג עם פיטינג לביטים, זה רחב מידי ולא נכנס בחורים האלו.

לכן צריך מברג יעודי כמו שהוא, לא ביט.

פורסם (נערך)

המהדרין מחזיקים גם סט כזה עם ביטים ארוכים...:lol:

אתה לגמרי צודק, החור העמוק מתוכנן בדיוק כדי שיהיה קשה עד בלתי אפשרי למישהו "מהרחוב" לפתוח ולהתעסק, ויצריך פנייה לשירות לקוחות (כנראה בתשלום), גם אם במקרה יש לך ביט מתאים. 

זה אחד הדברים שמעצבנים אותי. לכן יש לי גם סט עם ביטים ארוכים. 

באופן עקרוני אני מעדיף ביטים ארוכים על פני מאריך. הסטנדרטי שאני עובד איתו רק כל הזמן הוא 10 ס"מ אורך (פוזי מספר 2). הפיליפסים גם (וגם PH באורך 15 ס"מ שמיש מאד אצלי). 

מצד שני. אני מעדיף לעבוד עם כמה מברגות מאשר עם מאריך, ואכן יש לי כמה מברגות. עבורי זו הדרך הכי נוחה, מברגה אחת לקדיחה, אחת להברגה- לא צריך להחליף ביט כל רגע והעמקים. אבל זה ממש לא מתאים לכל אחד. בגלל שאני משתמש יותר "כבד" מביתי ממוצע, זה "פתרון של נוחות" עבורי. זה שמיש בשבילי מאד ומקצר לי את זמן העבודה משמעותית. עבור משתמש ביתי זה מיותר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

אם לא בא לך לעשות מברג מתאים תן למעבדת אלק' להחליף לך.

לפני 47 דקות, ברווז כתב:

זה אחד הדברים שמעצבנים אותי. 

זה בדיוק אחד מהדברים שמעצבנים אותי כמו שכתבתי. 

RIGHT TO REPAIR. 

כל ההתחכמויות האלו פשוט מרתיחות אותי. 

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

ביט הפלא - פיליפס מספר 2 באורך 150 מ"מ

זה ביט? אלו מידות של מברג

לפני כשעה, ברווז כתב:

המלצתי בעבר על סט ביטים ביטחון, שמכיל כמעט כל מה שאפשר לחשוב עליו. כולל את הביט היעודי לבורג המשורטט... 

מצפיה בתמונות לא רואים את הביט הספציפי הזה.

לפני 56 דקות, ברווז כתב:

המהדרין מחזיקים גם סט כזה עם ביטים ארוכים...:lol:

מצפיה בתמונות כן רואים את הביט הספציפי הזה. הבעייה היא שזה לא נראה ממש זול וממש overkilling לשימושים שלי, חוצמזה לחכות למשלוח שיצא מעלי-יגיע לנקודת איסוף רחוקה-אסע פעמיים (עובדי הסתדרות? סגור בין 2 ל 4) כדי לאסוף את זה....

אני גר באיזור המרכז קרוב למודיעין. 

חסרון מובנה בלגור במקום נידח הוא שכל שירות שאינו בסיסי נמצא רחוק, קשה לי קצת להאמין שאתקשר למעבדה לשאול בנוגע לפירוק הם יבינו אותי.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Haim_gds כתב:

זה ביט? אלו מידות של מברג

זה ביט. כן. 

מברגים יש גם באורך 300 ממ פלוס. 

לפני 8 דקות, Haim_gds כתב:

מצפיה בתמונות לא רואים את הביט הספציפי הזה.

אני חושב שאני יודע איזה ביטים יש לי בשני הסטים שלי :rofl:

ושאתה צריך משקפיים חדשות:lol:

image.png.03c92b79a641f48efdfadb43a3e915be.png

אם היית מזדמן לאיזור חיפה והקריות הייתי בשמחה משאיל לך את הסט שלי.

אם יש חנויות אספקה טכנית סבירות בסביבה שלך, בקש מהם סט ביטים ביטחון. יש מצב טוב שיש להם משהו. 

כמו זה, מחולון. למשל.

**לא סגור לגבי אם יהיה להם באורך הנכון... זה כבר מתחיל להיות נדיר ולא כולם מכירים את השטיקים האלו. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

בכלל, מה הלחץ? 

תזמין סט מעלי, ותתעסק כשיגיע-בינתיים האלפסק משמש כמגן נפילות מתח רגעיות, שאני מאמין שיש יותר כאלו מאשר הפסקות חשמל גם באיזור שלך.

ואני תוהה, 

באלפסק שלי, למשל, הברגים היו PH רגילים לכל אורך הדרך. 

מעניין מה יהיה המצב בפנים, אם יהיו לך עוד ברגים מיוחדים- אולי אפילו מסוג אחר, שתיתקל בהם. אם היצרן טרח להגיע למצב של ברגים מיוחדים לפתיחת המכשיר, אני מנחש שהוא דאג גם לברגים מיוחדים בפנים... 

פורסם

מצאתי אפילו ביטים כאלה באחד הסטים שלי. מעולם לא השתמשתי בהם.

אבל בשביל הups צריך אורך 150 ממ כמו הפיליפס.

PXL_20260219_110837545.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלפסק ללא יכולת החלפת סוללות.  מוזר.  אל פסק סביר (כולל ביתי פשוט) צריך לאפשר החלפת סוללה.

בשלי כבר החלפתי איזה 3 או 4 פעמים.  לוחצים פנימה בשתי נקודות, שולפים מכסה, מחליפים, מחזירים מכסה.

אתה בטוח שאתה מסתכל במקום הנכון?

פורסם

למה בלי יכולת החלפת סוללות? הוא עם יכולת פשוט לא רוצים שכל אחד יפתח כי יש חשמל במתח גבוה בפנים.

לחשמלאים יש כזה מברג. כמו שכתבתי בהרבה ציוד חשמלי יש ברגים כאלה או הסוג השני עם ראש משולש.

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתי במצב כזה לפני כמה שנים, כשהייתי צריך לפתוח בוסטר של נוקו כדי להחליף את הפיוז הפנימי.

הברגים שסוגרים אותו הם בצורת ראש משולש, כמובן שלא היה לי כזה. 

כמו שאיתי הציע לך, לקחתי מברג ארוך שכבר היה במצב לא טוב, חתכתי עם דרמל את הראש שלו ועם אותו דרמל שייפתי את הקצה עד שקיבלתי מברג שהתאים בול. הוא עדיין אצלי, עדיין עובד.

עם ראש כמו שאתה צריך העבודה נראית אפילו פשוטה יותר, רק לוודא לפני זה שהמברג מספיק ארוך כדי להגיע לבורג.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

טוב בשביל הספורט יצרתי כזה מברג ב 2 דקות עבודה, רוחב 5 אורך 150.

חיים אם אתה מעניין והמידה הזו מתאימה, מוזמן להשאיל. 

IMG_20260221_155011.thumb.jpg.c00578f2b23f0635e6c70096f273de0f.jpg

IMG_20260221_155022.thumb.jpg.163974be7129d57d6e17af6106723402.jpg

• אהבתי 2

• תוכן חדש...