Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה, אשמח.

לפני 8 שעות, Buki כתב:

למה בלי יכולת החלפת סוללות? הוא עם יכולת פשוט לא רוצים שכל אחד יפתח כי יש חשמל במתח גבוה בפנים.

לחשמלאים יש כזה מברג. כמו ושכבתי בהרבה ציוד חשמלי יש ברגים כאלה או הסוג השני עם ראש משולש.

אמממ...

פיתחתי UPS מסוגים שונים לפני כ 30 שנה, אני מניח שאדע איך להסתדר:rolleyes:

פורסם
לפני 14 דקות, Haim_gds כתב:

אני מניח שאדע איך להסתדר

אין לי ספק שתדע איך להסתדר. התגובה הזו לא הייתה מכוונת אליך אלא לגולש אחר שכתב שזה UPS שלא מאפשר החלפת סוללות. 

"הוא" זה לא אתה 😁 , זה ה UPS...

ולגבי המברג, אני מסתובב הרבה בארץ, יכול להשאיר לך אותו באיזה מקום.

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

תודה רבה, אשמח.

אמממ...

פיתחתי UPS מסוגים שונים לפני כ 30 שנה, אני מניח שאדע איך להסתדר:rolleyes:

אתה תדע.

סביר להניח שגם אני אדע אבל עוד יותר סביר להניח שגם אתחשמל על הדרך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, dani666 כתב:

אלפסק ללא יכולת החלפת סוללות. 

"שלא בתשלום". 

זה הקאצ'. 

הברגים האלו זה קונץ-פאטנט שנועד לסחוט עוד כמה גרושים מהמשתמשים ע"י החלפה במעבדה. זה הכל. 

במקרה הטוב זה אכן כסת"ח כדי שלא יתחשמלו בטעות. 

לפני 21 שעות, Buki כתב:

למה בלי יכולת החלפת סוללות? הוא עם יכולת פשוט לא רוצים שכל אחד יפתח כי יש חשמל במתח גבוה בפנים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב, אז יצאתי חומוס.:huh:

השבוע ידעתי שאני עובר ליד מ.מ.ס.ר. בערב אז לקחתי את ה UPS איתי (בשקית של רמי לוי, איך הסתכלו עלי שם) וביקשתי ביט/מברג שיתאים לבורג הזה. ישר בהתחלה אמרו שכרגע אין את הספציפי הזה אך הציעו לבדוק את הבורג. ארבעה אנשים ושני פנסי טלפון אחר כך התגלה למרבה השמחה כי זה פיליפס... קניתי מברג (יש לי כזה בבית אבל לא היה נעים לי לצאת בידיים ריקות אחרי שבילבלתי להם את המוח) והחלפתי את הסוללה.

אז מה למדנו מזה? אם הרכב לא מניע אז בדוק קודם כל שיש דלק במיכל לפני שאתה מפרק ראש מנוע. הכוונה היא להיות בטוח מה באמת צריך לפני שמתחילים לטייל עם UPS בשקית... התירוץ שלי הוא שפשוט לא ניתן לראות את הבורג והפתרון היה בסופו של דבר לדחוף כל מה שאפשר עד שנמצא משהו מתאים אך אני עדיין מרגיש חומוס.

תודה לכל מי שבילבלתי להם את המוח, בפעם הבאה אשתמש במצלמת סיב או מראה לפני שאהפוך את כל העולם ואישתו...

• מצחיק 7
פורסם

קרעת אותי מצחוק... זה כנראה איזה קטע באישיות, אישית הייתי מכניס מברג פיליפס על אוטומט בלי לבדוק כלום ובטח בלי להצית פנימה עם פנס, ככה על אוטומט (כי בדרך כלל זה פיליפס)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עד הרגע האחרון קיוויתי שלאחר פתיחת הברגים תמצא שם דלת עם קליפס לגישה מהירה. 😅

שמח שמצאת פתרון, עכשיו בוא נראה אם המכשיר יחזור לתפקד כמו חדש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Haim_gds כתב:

טוב, אז יצאתי חומוס.:huh:

השבוע ידעתי שאני עובר ליד מ.מ.ס.ר. בערב אז לקחתי את ה UPS איתי (בשקית של רמי לוי, איך הסתכלו עלי שם) וביקשתי ביט/מברג שיתאים לבורג הזה. ישר בהתחלה אמרו שכרגע אין את הספציפי הזה אך הציעו לבדוק את הבורג. ארבעה אנשים ושני פנסי טלפון אחר כך התגלה למרבה השמחה כי זה פיליפס... קניתי מברג (יש לי כזה בבית אבל לא היה נעים לי לצאת בידיים ריקות אחרי שבילבלתי להם את המוח) והחלפתי את הסוללה.

אתה עושה צחוק? 

למה לא קנית כבר את הסט ביטים מיוחדים שהמלצתי לך פה עליו (דאקינג ספציפית מממשר????:rofl:) שרצוי שיהיה בכל בית?

בתאריך 19.2.2026 בשעה 11:16, ברווז כתב:

אם יש חנויות אספקה טכנית סבירות בסביבה שלך, בקש מהם סט ביטים ביטחון. יש מצב טוב שיש להם משהו. 

כמו זה, מחולון. למשל.

שלא לדבר על : 

בתאריך 19.2.2026 בשעה 11:16, ברווז כתב:

אני חושב שאני יודע איזה ביטים יש לי בשני הסטים שלי :rofl:

ושאתה צריך משקפיים חדשות:lol:

אני חושב שפגעתי בול גם פה: 

בתאריך 19.2.2026 בשעה 12:23, ברווז כתב:

ואני תוהה, 

באלפסק שלי, למשל, הברגים היו PH רגילים לכל אורך הדרך. 

חיפשתי לראות אם כתבתי שברוב המכשירים האלו יש ברגים רגילים (PH), אבל כנראה שלא כתבתי את זה. רק חשבתי על זה. נו שוין... 

שמח שפתרת את העז הזו. 

פורסם
לפני 38 דקות, ברווז כתב:

למה לא קנית כבר את הסט ביטים מיוחדים שהמלצתי לך פה עליו (דאקינג ספציפית מממשר????:rofl:) שרצוי שיהיה בכל בית?

לפני 14 שעות, Haim_gds כתב:

ישר בהתחלה אמרו שכרגע אין את הספציפי הזה

הראתי להם את הפוסט מהפורום...

ה UPS בטעינה מאתמול, בהתאם למפרט נדרשת טעינה של 14 שעות כך שאבדוק בערב אם הוא חזר לעצמו. 

לפני 7 שעות, hans כתב:

אישית הייתי מכניס מברג פיליפס על אוטומט בלי לבדוק כלום ובטח בלי להצית פנימה עם פנס, ככה על אוטומט (כי בדרך כלל זה פיליפס)

זה מה שמוזר, גם אני בדקתי עם פיליפס בהתחלה אך כנראה שהיה מברג שחוק/דפוק שלא נתפס. פחדתי להרוס את הראש שאני לא רואה ונהייתי פרנואיד...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 34 דקות, Haim_gds כתב:

הראתי להם את הפוסט מהפורום...

:rofl: אהבתי.

כנראה שלא הבנתי אותך, ממה שכתבת הבנתי שאין להם את המברג 2 נקודות ("הספציפי הזה"), כשאתה דיברת על הסט למעשה?

לפני 34 דקות, Haim_gds כתב:

זה מה שמוזר, גם אני בדקתי עם פיליפס בהתחלה אך כנראה שהיה מברג שחוק/דפוק שלא נתפס. פחדתי להרוס את הראש שאני לא רואה ונהייתי פרנואיד...

זה לא כל כך מוזר. 

לפעמים משום מה המברג לא רוצה "לתפוס". קורה. בעיקר כשעייפים, הדעת מוסחת או לא יודע מה. 

רק לפני שבועיים קרה לי עם שטוח, שאני יודע שזה שטוח, שאני יודע עם איזה מברג להשתמש איתו כי כבר עשיתי את זה, ושאני יודע שהבורג חדש ותקין- המברג פשוט מסתובב על "ריק" ולא נתפס... עשיתי פיקוס לעצמי, והכל חזר לתפקד :lol:

גם שם החור יחסית עמוק, והבורג יחסית קטן (הכל יחסי. זה איינשטיין אמר, לא אני)- קשה מאד לראות מה קורה שם.

(למי ששואל- מדובר על הליך סטנדרטי של החלפת סליל בסיגריה אלקטרונית, שבה משום מה! הברגים הם שטוחים ולא אלן, כמו שהיו מאז שאני יכול לזכור. חדש החרטא הזה)

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

ממה שכתבת הבנתי שאין להם את המברג 2 נקודות ("הספציפי הזה"), כשאתה דיברת על הסט למעשה?

גם וגם.

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

רק לפני שבועיים קרה לי עם שטוח, שאני יודע שזה שטוח, שאני יודע עם איזה מברג להשתמש איתו כי כבר עשיתי את זה, ושאני יודע שהבורג חדש ותקין- המברג פשוט מסתובב על "ריק" ולא נתפס... עשיתי פיקוס לעצמי, והכל חזר לתפקד :lol:

התמזל מזלך... לפני כמה זמן הברגתי דיסק SSD במחשב, כשניסיתי לפרק אותו הוא הסתובב על ריק. רצו לי סרטים איך לשלוף את הבורג משם עד ששמתי לב שהמוט של המברג מסתובב בידית על ריק:blush:

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 26.2.2026 בשעה 17:33, Haim_gds כתב:

עד ששמתי לב שהמוט של המברג מסתובב בידית על ריק

עבר דרכי מברג אלן חדש מהיצרן כזה.

היו גם כמה מוטציות עם עיוותים מעניינים. 

קורה. נדיר אבל קורה. 

אם הייתי בודק שזו הבעייה במצב שתיארת? וואלה, לא חושב... הייתי מכין פופקורן לסרטים שתיארת.

*שנינו מדברים על סרט אימה, נכון? :lol:

פורסם

יפה, תודה 😁

הרווחתי משירשור את המברג הזה שאין סיכוי שהייתי מכין ללא השישור...

IMG_20260221_155022.jpg

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

תודה בכל מקרה, בוקי.

ד"א, זה נראה כמברג חדש ותקין לפני החריצה, חשבתי שמשתמשים במברג גוסס שהראש שלו הרוס... 

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
  • תוכן חדש...