Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק להמלצה ל usb c aa battery

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מספר שנים עם מטען סוללות ולא מעט סוללות נטענות נמאס לנו מזה. סוללות ניקל-מאטל מרגישות "עייפות" אחרי כמה מחזורים, זמן הטעינה ארוך וגם מטענים יקרים גורמים להן נזק אם הן נשארות שם.

אשמח להמלצה (רצוי מניסיון) לסוללות ליטיום דאבל וטריפל המתחברות ל USB לשם טעינה.

חיפוש מהיר באמאזון מעלה לא מעט תוצאות ואני לא בטוח מה לקחת. כמה שאלות עלו לי:

-בהנחה כי אני רוכש סוללות "איכותיות" (איך יודעים?) האם הן מוגנות מקצר/חיבור הפוך?

-איך ניתן לדעת לפני רכישה מה העכבה הפנימית/זרם קצר שלהן?

image.png.d7460278f96613c9d7c268b9cf200121.pngimage.png.7f9d656e3e8bad4cfb6ac27e05e388d7.png

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

-בהנחה כי אני רוכש סוללות "איכותיות" (איך יודעים?) האם הן מוגנות מקצר/חיבור הפוך?

-איך ניתן לדעת לפני רכישה מה העכבה הפנימית/זרם קצר שלהן?

השאלות שלך, הן למעשה גם התשובה :lol:

כשאתה רוכש סוללה איכותית, הנתונים האלו אמורים להיות רשומים במפרט שלה. זה הכל. 

דבר נוסף, חפש סוללות כאלו של מותג ידוע ומוכר- דורסל, אנרג'ייזר, נייטקור.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה אך מעולם לא שמעתי על  נייטקור🙂

בכל מקרה בלינק שלהם אין פרטים טכניים... חיפשתי לפי מספר דגם והנתון היחידי המעניין שמצאתי וא שמספר מחזורי הטעינה הוא כ 500, למה? לא ידעתי כי לסוללות ליטיום-איון יש מגבלה כ"כ נמוכה.

אמאזון מוכרים סוללה כזו של דורסל ב 50 ש"ח, גם שם אין פירוט טכני. מה שחשוב לי הוא זרם פריקה מקסימלי, להבדיל מסוללות רגילות בהם זרם הקצר מחמם את הסוללה ומגדיל את ההתנגדות שלה כאן ישנו ממיר מתח כך שלכאורה אמור להיות זרם קצר גבוה, יציב ולאורך זמן. 

פורסם (נערך)

אני משתמש במטענים של נייטקור לסוללות לסיגריה אלקטרונית שלי (מטענים חכמים) כבר שנים. 

לאחרונה קניתי מפוח אוויר קטן נטען מהתוצרת הזו, לאחר המלצה בפורום ואני מרוצה ממנו גם כן. 

במצב שלך הייתי הולך על קריאת ביקורות (כן, גם כתבות שיווקיות מוסוות כמו זו) כדי לקבל מושג ירוק, ו-הופתעתי בכנות, הלכתי לאתר של אחד היצרנים (דורסל) כי חשבתי שאם יהיה אפיון טכני טוב למוצר הוא יהיה שם אבל לא... 

אז אולי שגגתי כשחשבתי שיהיה אפיון על המוצרים האיכותיים יותר, בקטגוריה של הסוללות, מהסיבה הפשוטה שאין למוכרים מאיפה לשאוב אותו. 

מצטער אבל אני לא יכול לעזור יותר מזה. הגעתי למחסום...

עריכה. 

השירשור הזה שפתחת, גרם לי לחשוב אתמול על סוללות נטענות בעצמי למטרה ספציפית. במקרה שלי, אני רציתי להחליף את הסוללה בפנס הקטן שאני מסתובב איתו על הלדרמן (הוספתי מתלה עבורו על הנרתיק של הכלי). זה גרם לי להתחיל לחקור את האתר של לד לנסר (חביבים עליי בתחום הפנסים, וזו הפירמה של הפנס הקטן שלי). 

השוס, וההקשר, והלינק...: הם משתמשים בסוללות נטענות גם כן. ומאחר ומדובר על פירמה טובה, אני לא חושב שהם יקחו סוללות זבליות תוצרת "הכי זול בסין". אם יש לך מישהו שיש לו לד לנסר, שאל אותו מי ייצר לו את הסוללות. מה כתוב עליהן.

במה פירמות רציניות משתמשות, זו דרך אחת נוספת לדעת מה יכול לבוא בחשבון. ככה למעשה בחרתי בעבר את פירמת הצמיגים לרכב, כשלא ידעתי מה לבחור מתוך ניסיון, ואני מרוצה ונשאר עם אותה הפירמה כבר שנים רבות (בדקתי אילו צמיגים מגיעים סטנדרט על רכבי מרצדס, אם זה מספיק טוב להם זה מספיק טוב לי).

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למיטב ידיעתי, בפנסים נטענים יש בד"כ או שקע טעינה מובנה או סוללות נשלפות שאפשר להטעין מחוץ למכשיר. עדיין לא פגשתי פנס איכותי שעושה שימוש בסוללת USB כמו בשאלה של פות"ש, ובמקרה של AAA זה בכלל לא נראה לי אפשרי פיזית.

פורסם (נערך)

יש לי ניסיון עם סוללות ליתיום נטענות בגדלי AAA ו-AA מעליאקספרס, הבית שלי לא נשרף וכל האצבעות מחוברות לגוף.

בתור קונספט אין בזה שום יתרון, הן נזנחו בצד.

יותר זול ונוח להחליף את המכשיר כולו במכשיר אחר עם סוללת ליתיום פנימית וחיבור usb-c משולב להטענה. פנסי ראש זאת דוגמה מצוינת, נחשו מאיפה אני קונה בזיל הזול.

עריכה:

תכל'ס הבית שלי עבר ב-80 אחוז ל-usb-c, (אני מתכוון לתצורה הפיזית של החיבור) זה כל כך , אבל כל כך יותר נוח. עוד מעט יצטרפו לשם באיחור אופייני גם כלי העבודה הנטענים וזהו, החלום האוטופי של האיחוד האירופי מתגשם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

יש לא מעט פנסים איכותיים שעובדים על סוללות AA או AAA.

ברור שפנסים יכולים לעבוד על סוללות AA/AAA סטנדרטיות, אבל אלו בד"כ חד-פעמיות או NiMH עם מטען חיצוני. אני התייחסתי ספציפית לאלו שבהודעה הראשונה - שיקוץ סיני מוזר שכולל בתוכו תקע USB.

לפני שעה, hans כתב:

יותר זול ונוח להחליף את המכשיר כולו במכשיר אחר עם סוללת ליתיום פנימית וחיבור usb-c משולב להטענה.

מפתיע לשמוע את זה ממך, לאור המחיר הסביבתי שכל ה'זול ונוח' הזה גובה. 

חוץ מזה, למשתמש המקצועי יש קייס חזק גם לסוללות AA/AAA חד-פעמיות שניתן למצוא בכל חור בעולם ולהחליף תוך מספר שניות. יותר מדי פעמים ראיתי טכנאים נתקעים באמצע עבודה בגלל שהפנס שלהם מת אחרי כמה שעות ודרש הטענה ארוכה. בגלל זה אני אישית מעדיף פנסים שפשוט לוקחים את הצורה הסטנדרטית של הסוללה ומשאירים למשתמש את הבחירה בין נטענות (eneloop וכד') או חד-פעמיות. 

פורסם (נערך)

משתמש מקצועי זה פרופיל אחר.

99 אחוז מהשאלות באוף לא נוגעות למשתמשים/שימוש מקצועי, ומכאן התשובה בניחוח הזה.

הבעיה בנטענות-שנראות-כמו-AA היא בדיוק אותה בעיה ולא שיפרת שום דבר פה - כשאתה שולף בטריה כזאת מהתיק אין לך מושג אם היא טעונה או לא - והירידה במתח חדה ומיידית עם פחות "סימני אזהרה".

בתחומים המקצועיים שאני משתפשף איתם (מוסיקה) בתחילת כל הופעה פותחים חבילה חדשה של אלקליין ומחברים מה שצריך, ולא משתמשים בהן להופעה הבאה.

עריכה:

אולי צריך להוסיף disclaimer לתגובות שלי - איך שהוא בשנים האחרונות אני מתמחר את "זמן ההתעסקות" גבוה מאוד. חלקית בצדק.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 35 דקות, Derish כתב:

ברור שפנסים יכולים לעבוד על סוללות AA/AAA סטנדרטיות, אבל אלו בד"כ חד-פעמיות או NiMH עם מטען חיצוני. אני התייחסתי ספציפית לאלו שבהודעה הראשונה - שיקוץ סיני מוזר שכולל בתוכו תקע USB.

אז לא הבנו אחד את השני.

אני הבנתי שהוא מחפש סוללות נטנות USB למכשירים שעובדים על חד פעמיות והבנתי שאתה טוען שאלה שעובדים על חד פעמיות הם צעצועים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדיוק זה.

יש לנו לא מעט ציוד (חלקו אפילו חדש) המתבסס על סוללות אצבע. החד פעמיות לא ממש זולות ודורשות כמות גדולה כרזרבה (הבטריות נגמרות כמעט תמיד בסופ"ש...). הנטענות לא מתאימות לחלק מהמכשירים ואם שוכחים אותן במטען הן נהרסות.

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 09:45, Derish כתב:

עדיין לא פגשתי פנס איכותי שעושה שימוש בסוללת USB כמו בשאלה של פות"ש

להל״ן: Protac HLX של Streamlight

יש להם גם גודל יותר קטן

לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

יש לא מעט פנסים איכותיים שעובדים על סוללות AA או AAA.

כמה לומן וקנדלה? סוללות כאלו לא מסוגלות להחזיק פנס מודרני חזק באמת. אולי הן תומכות גם בסוללות כאלו אבל נותנות הרבה פחות אור כשהן משתמשות בכאלו.

בתאריך 7.12.2025 בשעה 05:06, ברווז כתב:

נייטקור.

מחזק. אני משתמש בנטענות ליתיום שלהן (בגודל של AAA אבל נותנות 3.7V במקום 1.5) בכמה דברים רציניים והן מעולות.

הן דורשות מטען חיצוני אבל בכל הסוללות שלהן שראיתי (המטען שלהם אגב מעולה. רק מרגיז שהכפול שלהם הוא עדיין micro USB במקום USB C שיש בזה עם הסוללה היחידה)

אני גם הסתכלתי על הקטגוריה אבל לא מצאתי שום מוצר שהReviews שלו הן לא אשפה עבור סוללות של 1.5-1.7 

עבור אלו שמאפשרים 3.7 וכו או סוללות גדולות יותר (כמו בדוגמא של הסטרימלייט ששמתי) יש כמה יצרנים. במיוחד סביב פנסים טקטיים וכו שמייצרים. (בדיוק בשביל האפשרות להחליף מהר לחד פעמית) - אבל אלו בעיקר במוצרים עם פריקה מהירה ודרישות חשמל יותר משמעותיות

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

כמה לומן וקנדלה? סוללות כאלו לא מסוגלות להחזיק פנס מודרני חזק באמת. אולי הן תומכות גם בסוללות כאלו אבל נותנות הרבה פחות אור כשהן משתמשות בכאלו

יש לי אחד שמשתמש ב 4 סוללות aaa ונותן יופי של אור לאורך זמן.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

יש לי אחד שמשתמש ב 4 סוללות aaa ונותן יופי של אור לאורך זמן.

דבר תכלס - כמה Lumen , כמה Candela ? תן דגם.

כמו כן - 4 סוללות AAA זה המון סוללות ... כנראה פנס מקביל שמשתמש בסוללת ליתיום אחת או 2 (נגיד CR123A שהן פיציות או ה10440 שהן בגודל של AAA) יתן את אותם ביצועים בחצי מהגודל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הוא לא לידי כרגע (בבגאז' של איש השירות שלי) אבל לא גדול במיוחד.

אין ספק שיש סוללות יותר קטנות שחתנו את אותם הביצועים אבל בציוד כזה תמיד אעדיף להתפשר על גודל תמורת זמינות סוללות בכל פיצוציה.

• תוכן חדש...