Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD אטו 2 פלאג אין- שובר שיוויון ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזמן האחרון אני מחפש רכבים לקרובי משפחה שלי. ראיתי כבר רכבים מכל המינים והסוגים ועדיין לא נסגרתי. אבל הפכתי כבר למומחה רכב 😁

אז היום ראיתי את ה- byd אטו 2 החשמלית המלאה.

גירסת הפלאג אין לא נמצאת בארץ תגיע רק במשלוח הראשון בחודש פברואר.

יש הבדלים באבזור בין החשמלי לפלאג אין, בפלאג אין מושב הנוסע לא חשמלי ואין גג פנורמי ותא המטען קטן יותר.

בשבילי גג רגיל זה יתרון, מושב נוסע ידני לא קריטי בכלל אם הוא בגובה נכון או שאפשר לכוון את הגובה.

אני אתחיל עם העקב אכילס של האטו 2 פלאג אין, לדעתי למשפחה הוא קצת צפוף ותא המטען קטן (בנוסף למושבי סקאיי לא מאווררים).

לגבי תא המטען בגירסה החשמלית אפשר להוריד את המדף של הריצפה למצב נמוך ואז תא המטען סביר בקושי.

הממממה בגירסת הפלאג אין ריצפת תא המטען מוגבהת ולא ניתן להוריד את המדף למצבו התחתון כך נאמר לי. ואז נשארים עם תא מטען קטן מדי שלא מתאים בעליל לשימוש של משפחה (משפחה מטיילת או עם עגלות וכו').

אפשר להוציא את המדף לגמרי ולהשאיר אותו במחסן ואז כנראה לקבל עוד מקום מסוים אבל פחות מהגירסה החשמלית. בקיצור צריך לבוא עם ציוד ולבדוק את זה בפועל, אבל אי אפשר לבדוק עד פברואר.

חוץ מזה המרווח מאחורה לדעתי רק סביר, סביר מינוס. תנוחת הישיבה שלי במושבים הקדמיים לא השאירה הרבה מקום לרגליים מאחורה. אין גם כרית נשלפת במשענת המושב האחורי וזה קצת מעצבן.

לצורך הדוגמה ראיתי היום רכב נוסף חשמלי מלא gac aion v והמרחב מאחורה שם הוא ממש של לימוזינה ויש גם אוורור מושבים וגם תא המטען גדול משמעותית. פשוט פינוק ברמה אחרת.

חוץ מזה האטו 2 הוא רכב בוגר מאד, מאופק ובסגנון מערבי, חומרים איכותיים, יש כמה כפתורים פיזיים, ואפילו השימוש במסך המולטימדיה נראה די נוח, מערכת המולטימדיה הזאת מתקדמת עם טכנולוגיה חדשה של byd מבוססת גוגל עם תפעול קולי וכו', יש כיוון פתחי מיזוג ידני, יש אפילו ידיות דלתות חיצוניות רגילות ולא פופ אפ ורוקנרול, המושבים נוחים וגבוהים. 

זו דעתי כמובן ואולי אחרים יגיעו למסקנות שונות.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 27.11.2025 בשעה 12:32, 3n כתב:

היתרון הגדול של האטו 2 הוא מערכת ההנעה עם מעל ל 200כ"ס מול 139 כ"ס של הקונה אשר בגמר הסוללה הזעירה הרכב עובר למצב זחילה בכל עליה ולו הקלה שיש בדרך.

הקונה לא שווה 35K יותר מהאטו 2 , תמחיר מופרך של היבואן שולח את הרכב למסלולי יד 2 0 ק"מ בהנחות עומק של 17K לדגמי הבסיס.

ברכבי יונדאי קונה היברידים המשווקים כיום בישראל - ההספק 129 כ"ס בלבד (כנ"ל גם קייה נירו).
ההספק הופחת בכדי לעמוד בתקינת זהום האוויר בתקינה האירופאית.

אתה צודק לגבי המחיר המופרח שהיבואנים מבקשים על רכבי יונדאי/קייה ההיברידיים.

פורסם (נערך)

שמעו אתכם, העדר הביקוש לקיה נירו היברידי נותן אותתיו והיא נמכרת כרגע במבצע הוט בהנחה של 17,000 ₪ ב- 162,000₪.

במבצע חבר שהיה ממש עכשיו היא נמכרה ב- 167,000 ₪ ונראה שזה לא עזר.

אבל גם במחיר הזה אני לא חושב שהיא מציאה ושהיא תיחטף, כנראה יצטרכו בסוף למכור אותה בהנחות גדולות עוד יותר כמו שעשו עם הקיה ev6 וקיה נירו פלוס.

אין מה לעשות הסינים שברו את השוק לא רק של החשמליות אלא של כל שוק הרכב.

אתה יכול להשיג byd אטו 2 פלאגאין ב- 150,000 ₪ או רכבים סינים היברידיים או חשמליים בכ- 150,000 ₪ וזה מוריד את החשק מרכבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שאלה לגביי ה ATTO 2 DM-i פלאג-אין  PHEV שאמור להגיע בינואר: 

מה קורה כשהסוללה מתרוקנת או אם לא טוענים את הסוללה כלל?

האם הרכב מתנהג כמו רכב היברידי רגיל? זאת אומרת שמנוע הבנזין יטען את הסוללה באופן שיספיק לנסיעה איתה למרחקים קצרים, אולי של מאות מטרים, אבל כמובן לא לעשרות קילומטרים כמו לאחר טעינה עם כבל?

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם
בתאריך 27.11.2025 בשעה 19:10, elielectric כתב:

אין גם כרית נשלפת במשענת המושב האחורי וזה קצת מעצבן.

למה אתה מתכוון בנשלפת? הייתי באולם תצוגה, ב ATTO 2 החשמלית גובה משענות הראש ניתן לכיוונון סטנדרטי. 

אתה מתכוון שב DM-I אין את זה? 

פורסם (נערך)
בתאריך 27.11.2025 בשעה 19:10, elielectric כתב:

אין גם כרית נשלפת במשענת המושב האחורי וזה קצת מעצבן.

למה אתה מתכוון בנשלפת? הייתי באולם תצוגה, ב ATTO 2 החשמלית גובה משענות הראש ניתן לכיוונון סטנדרטי. 

אתה מתכוון שב DM-I אין את זה? 

והבדל שהבנתי שיש בין הדגם החשמלי להיברידי DM-I זה שבמושב נהג בדגם החשמלי יש בנוסף גם כיוונון חשמלי לגב התחתון - זה כפתור עגול נוסף שיש במושב בצד שמאל למטה וזה גם מה שראיתי כשהייתי בסוכנות, אבל בדגם ההיברידי המושב החשמלי לא כולל כיוונון חשמלי לגב התחתון, וחבל מאוד אם זה אכן יהיה כך, כי זה מאוד נוח. 

עריכה אחרונה על ידי Coresh

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...