Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע, הגנבים לא אכפת להם 3K או 15K או 500 שקל, הם רודיצם רדיו דיסק, אז לפחות משקיעים באחד שלא יכאיב לכיס..

ויש לי את הרדיו דיסק בערך חודשיים

גבר אני לא רוצה לעשות עין הרע, אבל לפי דעתי אתה צריך לחסוך כסף לרדיו דיסק חדש, כי ימיו של הרדיו דיסק הזה ספורים!!!(אני מקווה שאני טועה)

למה אנשים סתם קובעים , לפי המחיר? היה לכם בכלל נסיון עם רדיו דיסק כזה? הוא היה לכם ברכב תקופה מסוימת?

לא צריך הכל לשלול..

רק שתדע שגם הרדיו דיסקים של החברות הגדולות כמו lg pioneer pansonic וכ"ו גם מפשלים.

ראיתי כמה חדשים MP3 שיש להם delay ארוך ומיגע או קושי לקרוא צרובים או שפשוט סתם התפגרו מכיוון שהיו רגישים מדי..

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

שיקו בקיצור מה שזה אומר הוא שאם יש לך רדיו דיסק נורמלי הוא הדבר האחרון שצריך כרגע לעניין אותך בשאיפה שלך להגיע לאיכות גבוהה.

DAVIX כמה HU של אלפיין שמעת? השוואת אותם ממש באותו רכב להד יוניט אחר? בדקת באמצעות סקופ שהGAIN במגבר באותו היחס בשניהם? במה התבטאה העובדה שהם נשמעים טוב יותר?

פורסם

שמעתי ברכב אם אותם רמקולים (של אמא שלי) בלי מגבר

HU ישן אחד של אלפיין לעומת פיוניר לעומת גנרל (בעע)

לפי שמיעתי הגנרל נופל פי כמה מונים מתחת לפיוניר ואלפיין

כאשר הסאונד של אלפיין גובר על הפיוניר בעומק ופיזור צליל.

לשמיעתי.

פורסם
אני מוכן להתערב שכל הHU נשמעו אותו דבר ואם אתה אומר שלא אז 10K$ מחכים גם לך.

אייל, איזה שטויות , אפילו לא ניתן להשוות בין HU שונים ומהחברות הטובות ביותר.

מה שעשינו על מנת לבדוק זוג רמקולים מסויים חיברנו 5 מכשירים שונים ל Display של חנות כאשר כלל המכשירים היו מחווטים דרך מרכזיית ה Display למגבר U-Dimension Pro 3.2X ולאחר מכן על High Power פנימי

כמובן שהיו הבדלי Gain בין המכשירים השונים שהשפיעו על הבדיקה , אבל גם מעבר לכך , פשוט אין מה להשוות אפילו את איכות השמע בין מכשירים שונים.

לצערי לא היו לי זמינים מכשירים זולים במיוחד אבל השתמשתי ב 4 מכשירים - 2 של סוני משנת 2002 , שניים של קנווד גם הם ממודל 2002.

ההבדלים :

בדיקה עם מגבר -

בשני המכשירים של סוני הייתה הדגשה חזקה מאוד של תחום התדרים הגבוה ובכלליות הצליל אשר הם הפיקו היה "צורם" יחסית לזה של הקנווד (בבדיקה ב Flat) , אופציית ה D-Bass שהייתה קיימת בשני המכשירים עיבתה את הסאונד בתחום התדרים הנמוך אבל גם עיוותה אותו משמעותית. בגדול , אפילו שאחד המכשירים היה יקר יחסית , הסאונד שהם הוציאו לא היה משביע רצון.

המכשירים של קנווד נתנו ב Flat צליל מאוזן הרבה יותר אם כי עדיין רחוק מלהיות מושלם (השתמשתי ב Alpine כמכשיר reference). לאחד המכשירים הייתה מעין תצוגה תלת ממדית מעצבנת רצח ובכלל תפעול המכשיר לא היה אינטואטיבי. האקולייזר המובנה שהיה באותו מכשיר ממש הרס את הסאונד ומומלץ לא להשתמש בו.

בדיקת High Power -

המגבר שהשתמשתי בו היה 35X2. אחד מהסוני התגאה ב 45X4 RMS שלא היו קרובים לשם אפילו , אם היו שם20w אני אופתע. בקנווד המצב לא היה יותר טוב אבל לפחות לא כתבו נתונים מופרכים בענק על המכשיר.

מעבר לזה שהנתונים מופרכים , כל ה HU הצליחו להגביר 6X9 ברמה סבירה.

Leon Cupra 2009

פורסם

אוי איך אתה נהנה להדליק אותי כשאתה אומר איזה שטויות, להזכירך אם תעשה חיפוש קטן אחורה בפעמים שכתבת לי איזה שטויות הסברתי לך ואף הוכחתי שהדברים שאתה אמרת הם שטויות (ראה מקרה מתח הסיגנל גבוה מאפשר למגבר לספק הספק גבוה יותר). למה שלא תגיד דעתי היא שונה או משהו בסגנון??

טוב אחרי שאני דלוק ומוכן לפעולה בוא נתייחס לדברים :wink:

בקיצור מה שאמרת בהתחלה גורם לכל ה"ניסוי" שלך להיות שגוי מיסודו. אם לא כיוונת עבור כל הד יוניט את הGAIN ביחס של 1:1 לסיגנל לא פלא ששמעת הבדלים.

מספיק שעברת מהד יוניט בעל סיגנל נמוך לאחד בעל סיגנל חזק יותר ויכולת לשמוע באמת שהגבוהים צורמים וזה בגלל CLIPPING. עכשיו בטח תגיד לי שהם מוצהרים שהם מוציאים 2V לדוגמא אבל גם אתה יודע שגם כאן יש שוני בין חברה לחברה. לבדוק אופציות כמו LOUDNESS וכאלה זה ממש לא מעניין, אני מדבר על איך המכשיר נשמע כאשר הוא על FLAT במצב זה אתה לא בודק את איכות הDSP שיש לו אלא את איכות המכשיר עצמו ואני בטוח שבמצב זה לא תמצא הבדל. אני אישית לא נוגע וגם לא אגע בכל סאונד פרוססר שיש על HU לכן זה גם לא מעניין אותי אך גם מי שכן לא יכול להגיד שיש לHU שלו סאונד טוב יותר אלא פשוט יש לו DSP טוב יותר.

אי מכיר בן אדם אחד בתחום שזה בתחרויות SQ בארה"ב והפך לאגדה בגלל זה, שהוא מהנדס חשמל אשר פיתח מוצרים שונים בתחום לPRO AUDIO, אשר בדק ועדיין בודק מכשירים שונים במסגרת עבודתו ככתב עיתון בתחום שטוען שללא כל מעבד קול לא תשמע הבדל בינהם מהסיבה שDAC היום הוא לא אותו DAC שהיה לפני 10-20 שנה והטכנולוגיה כל כך התפתחה שגם הפשוטים בינהם מספיק טובים כך שהאוזן האנושית לא תוכל לשמוע הבדל בינם לבין היקרים יותר.

הוא מוכן לתת לך 10000$ אם תבדיל בינהם, אם אני הייתי חושב כמוך, הייתי טס לשם כבר ממזמן.

פורסם

אייל ,

ה Gain הותאם לכל אחד מה HU באופן פרטני , לא , זה לא נעשה בצורה מדעית לחלוטין אבל זה מספק מבחינתי מכיוון שההבדלים היו רחוקים מלהיות מינוריים.

לגבי תאוריית ריצ'רד קלרק - יכול להיות שבעקיפה פיזית של כלל מעגלי המכשיר ההבדל לא יישמע , אך במציאות ולא במעבדה ההבדל גדול , הדגשת התדרים שונה בין מכשיר למכשיר ה DSP משפיע ברוב המכשירים בכל מצב ובכלל ההבדלים מאוד נשמעים.

יכול להיות שמבחינה טכנית הן ה Pickup של הדיסק והן ה D/A Convertor באותה איכות בין כולם, אבל ברדיו דיסק יש הרי כל כך הרבה רכיבים שזה לא מה שקובע כאן.

ניקח עוד מקרה לדוגמא - שלומי , אחד ממנהלי הפורום קנה מכשיר רוקפורד 9300 , לא מכשיר זול במיוחד. עד שהגיע המכשיר שלו הלוותי לו מכשיר ישן של אלפיין - 7930 וכשהחלפנו ביניהם לא האמנו להבדל. לא עזרו כל הכיוונים שעשינו למערכת , פשוט לא הצלחנו להגיע לאיכות שחזור צליל קרובה אפילו. הרוקפורד התעקש לספק צליל לא טבעי עם הדגשות בכל מיני תדרים ואיכות ירודה משמעותית.

אני מציע לך לא להשאיר את הוויכוח הזה ברמה התיאורתית , גש למתקין עם עמדת הדגמה שמוכן לתת לך לשחק בה. חבר לה זוג רמקולים סבירים שאתה מכיר היטב ותתחיל לעבור בין המכשירים השונים. זה יהיה עוד פחות מדעי ממה שאני עשיתי (מגבר חיצוני וכ"ו) אבל אני מאמין שלאחר מכן הוויכוח יהיה סגור.

יכול להיות שריצ'רד קלרק צודק , אבל זה בתנאי מעבדה, לא במציאות היומיומית של כולנו.

Leon Cupra 2009

פורסם

קודם כל עוד אתה ושלומי לא עשיתם מבחן עיוור אז התוצאה לא אומרת דבר. לגבי הבדיקה עם הלוח כבר ערכתי כזאת לפני שנתיים.

אצל ריצ'ארד קלארק זה לא רק תאוריה אלא זה ניסיון מעשי שלא לך ולא לי יש כמוהו ואפילו לא קרוב אליו. עצם העובדה שאתה מתווכח עם דבריו היא די שחצנית, זה כמו שתלמיד לפיסיקה יקרא תיגר על פרופסור.

אם מדברים על שימוש בDSP אז יש הבדלים ויש מוצלחים יותר ופחות, אבל אנחנו דיברנו על איכות הצליל של הרדיו דיסק ואיכות נמדדת מצב שבו הוא שקוף כמה שיותר (לא ישתמש בשום סוג של פרוססינג) ובמצב זה האיכות דומה. לכן להגיד שהד יוניט אחד נשמע קר ואילו השני חם או כל מיני תיאורים כאלה מגוחכים לדעתי.

ריצ'ארד קלארק משאיר את הרדיו דיסק בדיוק כמו שהוא הוא פשוט מכבה LOUDNESS אקולייזרים ודברים כאלה שעל הרדיו דיסק כי קשה להתאים בינם כאשר מדובר ברדיו דיסקים שונים ולכן ברור שהם ישמעו שונה אם תפעיל אותם.

לסיכום איכות נטו של רדיו דיסק (לא כוללת מעבדים וכו') זהה בין החברות השונות.

פורסם

אז רגע, לפי דבריכם..

אכיות הסאונד הנורמלית שיוצאת מרדיו דיסק אחד שזהה לרדיו דיסק אחר מחברה אחרת..

וכבר אמרנו פה שוואט זה וואט אז גם המגברים זהים..

עכשיו נשאר לנו הרמקולים, וזה מה שמשפיע, לא משנה אקולזיר , פרוססורים וכדומה.

הכל נישמע חרא אם אין רמקולים טובים.

בתור אלקטרונאי אני יודע שבאלקטרוניקה הכל זה אותו דבר, נגד זה נגד, מגבר שרת זה מגבר שרת וזהו.

ניתן לבנות מגבר ב1001 שיטות שונות, ההבדל הוא לא באיכות החלקים אלא במספר החלקים.

המגברים הזולים מכילים מעגל חפיפניקי, כזה שתלמיד באלקטרוניקה שנה ראשונה יכול לבנות

אפשר לקחות שני נגדים , שני קבילם, מגבר שרת 747 לתת לו 12 וולט והנה לך מגבר..

המגברים היקרים מצוידים במספר רב יותר של חלקים וצימצום חלקי הגברה לצי'פ אחד.

ככל שהחום עולה במגבר אחוז העיוות גדול לכן הצ'יפים הפנמיים הם בדרך כלל מעבד אחד ראשי.

בקשר לרמקולים , אפשר להגיד שגם החלקים זהים, המברנה, המרכב, החומר שממנו עשוי הקונוס, הכל אותו דבר.

מה שמבדיל בינהם הוא הנצילות.

אגב, מישהו פתח לי את האשכול הזה? למה כי זכור לי ששמתי את ההודעה הזאת באשכול אחר בכלל..כנראה פתחו אשכול במקום הודעה..

ועוד משהו, למישהו יש רמקולים מפוצצים של pioneer? אולי נתחיל להחליף חלקים עם רמקולים אחרים בנסיון להגיע לרמקול פצצה..

אגב עוד ניסוי מעניין, קחו רמקול זבל, נגיד פירלס אחד שאתם מחזיקים בתוך משקולת נייר, חתכו את הקבל ותחברו חוטים בנפרד לכל רמקול ב3WAY. חברו את כל העסק לאיזה c.o ניראה אולי החברה מפירלס שמו קבלים לא נכונים. למה כי אני רואה שיש שם dome tweeter, טוויטר כסוף כזה, שמעתי אותו בכמה רמקולים שיש לי והוא מתנהג ממש רע ברמקולים של פירלס..

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

טוב רציתי להבין דבר אחד.. (לא אני לא בא להשתתף בויכוח)

איל- הטענה שהבן אדם נתן תופסת כלפי הסיגנל הנקי שיוצא מהאר סי אי ?

או שמדובר פה גם באיכות שנוצרת עקב המגבר הפנימי של המכשיר ?

עוד משהו.. יש לי חבר דיגי שיש לו ציוד דיי רציני.. ניראה לי אני יעשה ניסוי שונה. במקום להחליף הדיוניטים ולראות אם יש שינוי משמעותי או לא .. ניראה לי אני פשוט אחבר את המגבר שלי באוטו לאחד המיקסרים שלו. ואז ניראה אם אני יכול לשמוע באמת יותר טוב ממקור אחר שהוא "יותר" רציני

• תוכן חדש...