Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום,

אז לפני כמה חודשים פרצו לי לרכב (גרנד ויטרה 2014), כנראה שבהחלפת החלון הקדמי המתקין קרע ומתח קצת את הניילון השקוף שאוטם את הדלת מבפנים מכניסת נוזלים. תמונה מהאינטרנט להמחשה:

Definition: Door Membrane | Car Care Knowledge Base

1. בכמה סרטונים על בידוד סאונד ראיתי שיש רכבים שהאיטום בהם נראה יותר כמו פלסטיק קשיח, אז הייתי רוצה להחליף את הניילון הדקיק הזה במשהו קצת יותר עבה (ברור לי שאני לא יכול לשים משהו קשיח מדי כי צריך גישה למערכות הדלת). האם זה אפשרי, או שיש ליצרנים סיבה טובה להשתמש במשהו כזה דק (שהיא לא הוזלת עלויות)? בכל מקרה, למיטב הבנתי אני צריך לחפש יריעת פוליאתילן\פוליאוריתאן, האם אמת בדבר? מה העובי המקסימלי שאני יכול להשתמש בו (לפי ChatGPT עד 0.2 מ"מ)?

2. גם סרט האיטום במסגרת (בתמונה בצבע בז', אצלי שחור) כבר עייף ומלוכלך והייתי רוצה להחליף גם אותו. לפי הצ'אט, אני מחפש סרט איטום בוטילי, אבל כל מה שמצאתי עד כה בארץ נראה רחב מדי ועם צד אלומיניום - אז זה לא עוזר. גם זה שאני לא מוצא את זה בשום חנות רכבים לא ממש מוסיף לי בטחון. אשמח לכיוון בנושא.

3. איך כדאי להוריד את האיטום הבוטילי הישן? פשוט למשוך ולהוריד מכאנית את כל מה שאני מצליח ולשים על השאריות חדש, או להמיס את זה עם חומר כלשהו? אם חומר, מה מומלץ לשימוש ברכב?

בכלל, כל אור שמישהו יכול לשפוך על הנושא יעזור מאוד.

תודה רבה מראש!

פורסם

בסרטוני בידוד סאונד אתה רואה כנראה יריעות בוטיליות. אתה יכול להשתמש בכאלו לאטום את הפתחים.

סרט/חבל איטום בוטילי (לשימוש עם היריעה המוזכרת מטה. יריעה בוטילית כנ"ל היא Self adhesive לרוב) תוכל אולי למצוא אצל מתקיני סאונד לרכב או לרכוש מחו"ל.

מציע להתייעץ מקומית עם ספונסר פורום אודיו @CarAudio Workshop

אם אתה רוצה יריעה דומה למקור, יריעת פוליאתילן נשמע כמו הדרך הנכונה.

בסה"כ אין "מאמץ" כלשהו שהיריעה הזו צריכה לעמוד בפניו, אז העובי משחק תפקיד אולי רק בהקשר של נוחות היישום מבחינתך. חומרי בידוד לרכב יהיו הרבה יותר עבים בעקרון, לשם השוואה.

לגבי הדבקה שלו, אפשר להשתמש בחומר דומה למה שבטח ייושם במקור, בוסטיק/מסטיק אקרילי כלשהו או סרט בוטילי כנ"ל.

לגבי ניקוי המשטח/הורדת החומר הקיים - תלוי באיזה חומר מדובר אולי, אבל כן, כוח פיזי מתון בשילוב אקדח חום או קור (ספריי הקפאה) יוריד כנראה את הרוב, ואז לנקות מה שאפשר עם אלכוהול IPA או דומה (זה לא ימיס שום דבר כנראה, אבל ינקה שומנים כדי לסייע בהדבקה עם איזה חומר שתבחר להשתמש בו).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובה!

בתאריך 2.11.2025 בשעה 13:11, Tom_22 כתב:

בסרטוני בידוד סאונד אתה רואה כנראה יריעות בוטיליות.

ברוב הסרטונים שראיתי קל מאוד לראות שאיטום המים הוא מיריעה דקה, אבל התייחסתי למשהו כמו בסרטון הזה:

ממה שאני מבין המשטח השחור שרואים בתחילת הסרטון הוא האיטום ממים ולא סוג של בידוד, נכון? ראיתי גם סרטונים שבנו בהם איטומי מים מחומרים שונים, אני לא רוצה להיכנס למשהו כזה, אלא רק להחליף את הישן בחדש עמיד יותר.

לגבי שימוש ביריעה בוטילית לאיטום ממים - זה נשמע מעניין, אבל מעבר להגנה ממים, יש לזה גם יתרון מהותי מבחינת בידוד סאונד? אחרת זה סתם בזבוז יריעה, לא? לחילופין, יש ערך כלשהו בהדבקת היריעה הבוטילית על גבי איטום המים החדש? ממה שאני מבין גם מסרטונים וגם מתוכן בתת-פורום סאונד - בניגוד לאינטואיציה, אין סיבה לפוצץ את כל הדלת ביריעות בוטיל לצורך בידוד ברמה טובה.

אנסה לדבר עם CarAudio לראות אם יש להם איך לעזור עם הסרט הבוטילי (שזה אכן מה שאני מחפש). גם ככה מסתמן שאצטרך עוד יריעות בוטיליות לבידוד יתר הרכב.

שוב, תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

כן, זה מה שהוא קורא לו Vapor barrier (מאזור 2:40) והוא גם מסביר שזה מה שהגיע עם הרכב ההוא ובאחרים (כמו אצלך) עם ניילון שקוף למשל.

יש גם רכבים שהפתח הטכני הוא מפלטה פלסטיק, ספוג תאים סגורים (CCF) או אפילו מתכת. הכל תלוי ביצרן/רכב.

image.jpeg.a204cc8bb755c3f71ec447353a660c80.jpegimage.thumb.jpeg.704d8d3a09b87fea79fce45c9223817f.jpeg

לדעתי לא עקרוני מאוד באיזה חומר תשתמש למטרה של הגנה ממים, כל עוד לא מדובר בספוג רגיל 😅 ואתה אוטם את המסביב כמו שצריך (אולי כן רק צריך לבדוק שחומר האיטום נדבק ליריעה בה תשתמש).

אגב, נראה שניתן למצוא ברשת קיטים מוכנים לחידוש האטימה, כפי שניתן לראות למשל בסרטון כאן.

לגבי יריעות בוטיליות, רק כדי לסגור את הפתחים הטכניים לא יתן הרבה מבחינת הסאונד, למרות שהקשיחות הגדולה יותר שלו כן עדיפה. ה"משוגעים" יאטמו את אותם פתחים עם  חומר קשיח כלשהו (פלאח אלומיניום/פלסטיק) ועליו עוד יוסיפו בוטיל וחומרים נוספים. יריעות הבוטיל נועדו בגדול להוסיף מסה ולספוג חלק מהאנרגיה ובכך להפחית רזונציות.

אבל יש מי שישתמש בו גם כדי לסגור ו"לחזק" גם כך את התיבה שיוצרת הדלת עבור הרמקולים (לפי השקעים בחומר, אני מניח שאין משהו קשיח מאחורי הבוטיל. ותהיה בטוח שמאחורי החומר בתמונה, יישמו גם יריעות על הדופן החיצונית):

image.thumb.jpeg.b8b2357932cd440cf7dddc8288ada272.jpeg

אם אתה בקטע של לרכב על ההזדמנות כדי לבצע בידוד אקוסטי לכל הרכב זה ענין אחר. החומרים הייעודיים (על תפקידיהם השונים) לא מסתיימים רק בבוטיל. ובשורה התחתונה תלויים בתקציב מוגדר, והבנה שלא יהיה מדובר בהכרח בהבדל של שמיים וארץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...