Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת מכשיר שמיעה

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אבא שלי צריך מכשיר שמיעה (כבר מזמן) בשל איבוד שמיעה באוזן אחת, קיבל אישור למכשיר מטעם הקופה (כללית). 

מהקופה הוא קיבל הפנייה רק לאופטיקנה אך נשמע לי קצת מוזר שהם היחידים שעובדים עם הקופה ובכלל, כמו כל מוצר רפואי מסובסד די ברור לי כי השוק "מושחת" בתחום הזה כאשר הצרכן הוא האחרון בשרשרת החשיבות. 

אשמח לאיזה מורה נבוכים בנוגע להתאמת מכשיר כי אני רואה שיש המון יצרנים ומחירים, מה קורה אם בוחרים ספק שעובד עם כללית והמכשיר/ים פשוט לא מתאימים, אפשר לעבור לספק אחר? מכשיר תוך אוזני או חיצוני? מצד אחד ברור לי כי חיצוני עדיף אבל אני די בטוח שאבא שלי יעדיף פנימי שכן הוא דחה את הנושא שנים, כנראה מחוסר רצון להראות עם מכשיר (הוא לא יודה בזה).. 

אודה לכל עזרה בנושא. 

פורסם

אבא שלי ז"ל נעזר במכשירי שמיעה כ 15 שנים.

קודם כל יש הבדל בין המכשירים וכל מנקום שמכבד את עצמו נותר מכשירים להתנסות ללא התחייבות. 

מכשיר כזה צריך לעבור התאמה מקצועית וכמו שלא אעשה טיפול שורש אצל כירופרקט כך לא הייתי עושה מכשיר שמיעה אצל אופטומטריסט.

בדוק מי נותן איזו אחריות ואפיה הסניף הקרוב לצורך שירות, מה ההתחייבות שלהם במקרה של תקלה ומשם זה עניין של התאמה אישית.

היום לא מדובר במכשירים יקרים מאוד (פעם היו עשרות אלפי שקלים והיום הרבה פחות).

בכל מקרה ההשתתפות של הקופות עומדת על כ 3500 ש"ח לאוזן כשמעל לזה אתה משלם. בדוק עם הקופה אם יש מסלול החזר (אפילו חלקי) לרכישה במקום שלא בין הספקים שלהם. במכבי אני יודע שיש.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לכללית מבחר ספקים - אמא שלי והחם שלי מטופלים אצל ספקים פרטיים שונים. יש גם מכוני שמיעה בתוך חלק ממרפאות הכללית.  כל מכון מציע מבחר דגמים שונה, תעשה סקר שוק.

יש למכשירים כל מיני תכונות, צריך לבדוק מה הדרישות. כמובן שהדבר הראשון הוא התאמה לדרישות השמע ולאנטומיה של האוזן, אבל, מעבר לכך, למשל, חיבור לסלולרי או לטלוויזיה על ידי בלוטות׳.

@Night Driver מי שמתאים את המכשיר יהיה תמיד מומחה שמיעה ודיבור, בדיוק כפי שמשקפיים יותאמו על ידי אופטומטריסט. אין שום מניעה שהם ישבו בחדרים סמוכים באותה חנות.

פות״ש, חשוב שתרכשו את המכשירים במקום נגיש, כי הם צריכים טיפול והתאמה תקופתיים - תחילה בתדירות די גבוהה עד שמושגת התאמה טובה ואחרי זה טיפולים תקופתיים, למשל פתיחת או החלפת צינוריות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קופת חולים כללית היא ספקית של מכשירי שמיעה באמצעות מכוניה שנמצאים בבעלותה או בהסדר איתה, כגון "מדטכניקה אורתופון", "אופטיקנה", "מדנט" ו-"שטיינר סונובה". חברי קופת חולים כללית יכולים לקבל התאמת מכשירי שמיעה במכונים אלו, הכוללים גם בדיקות שמיעה ואודיולוגיה

אחרי שעשיתי סקר שוק מעמיק בנושא 

וגם הייתי אצל מספק ספקים 

ראשית אתה צריך בדיקת שמיעה עדכנית

שנית אתה צריך אישור מהכללית שנקרא "טופס מסר" 

רק לאחר מכן אתה יכול לגשת למכון שמיעה 

יש רשימת מכשירים קבועה של הכללית לכל ספק ,שמתוכה בלבד אתה יכול לבחור מכשיר בחינם 

יש סוגים שונים של מכשירים שכל אחד מתאים לרמת ירידת השמיעה נמוכה \בינונית \גבוהה

ובנוסף סוגים שונים של איכות המכשיר תבחרה רק איכות גבוהה {מצמצם את הבחירה אך המכשיר עם איכות גבוהה של סאונד}

אופטיקנה - עובדים עם מכשירים ברמה נמוכה משאר החברות מוגבלים במלאי החברות שהם מציעים 

היינו אצלהם ניסינו מכשיר הכי טוב שלהם והוא ממש לא ברמה.

אני יכול להמליץ לך על אורתופון בחום 

שירות מעולה רשת ותיקה עם מלאי מכשירים מעולה 

באופן ספציפי על מכשירים של סיגניה  שהם מעולים 

https://www.clalit.co.il/he/medical/medical_checkups/Documents/מגוון מכשירי שמיעה של מדטכניקה אורתופון 2024.pdf

https://medor.co.il/מכשירי-שמיעה

בנוגע לסוג המכשיר אם רמה השמיעה עד ירידה בינונית בשמיעה 

מומלץ על מכשיר תוך אוזני ,אלו מכשירים משמעותית נוחים יותר 

אם ירידת השמיעה גבוהה , תאלץ ללכת על מכשירים מאחורי האוזן.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, AUDIO KING כתב:

קופת חולים כללית היא ספקית של מכשירי שמיעה באמצעות מכוניה

תודה רבה על התגובה המושקעת, השכלתי. עזרת לי מאוד, תודה! 

פורסם

כדי לדייקבטיפה את דברי מלך השמע - אישור מ.ס. ר. הוא ההתחייבות הכספית (של כל שירות המצריך אישור), וניתן לפי ממצאי בדיקת שמיעה והמלצת רופא א.א.ג.

מכונים המספקים מכשירי שמיעה קיימים הן במרפאות מסויימות והן במכונים פרטיים שבהסדר עם הקופה.

מימון המכשירים נעשה לפי סל הבריאות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...