Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, ezuf כתב:

כשנזמין ב"ה ונקבל בינואר,איך יודעים אם זה לא רכב שעמד כמה חודשים\שנה\יותר זמן בנמל או בכל מקום אחר?

הרי ברשיון

שיהיה במזל.

כשאני קיבלתי את הסקודה פאביה, לפני חודש.. ולפני כן באפליקציה היה לי את מספר השילדה של האוטו.

שלחתי מייל לסקודה בו שאלתי מתי יוצר האוטו.

ענו לי.. חודש יוני.. 2025.

בטופס ההזמנה אמור להיות רשום צפי הגעה של האוניה/משלוח לארץ.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תודה,לכאורה יש מלאי כרגע,מאמין שיהיה גם כשנזמין ושנקבל (מקסימום נחכה עוד קצת)

שלחת מייל לסקודה העולמית או לצ'מפיון היבואנים בארץ?

בהזמנה בד"כ לא רושמים צפי וכאלה,רק תנאים כלליים\משפטיים למתי יספקו וכו',לא מידע מוצק שאפשר להסתמך עליו

תתחדש על הפאביה,אחלה רכב :) (היו לי 2,והשכנה שעזבה לא מזמן גם התחדשה מוקדם יותר השנה - אחלה דבר)

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, ezuf כתב:

שלחת מייל לסקודה העולמית או לצ'מפיון היבואנים בארץ?

לסקודה העולמית. אירופה.

לפני 12 דקות, ezuf כתב:

בהזמנה בד"כ לא רושמים צפי וכאלה

בהזמנה כן רשמו. וגם בהזמנה של האיביזה 2024 בזמנו.

צפי הגעה של המשלוח לארץ. הובהר מראש בשיחה בע"פ שאני מזמין מהאוניה, מהמלאי שכרגע בדרך. וגם נאמר לי בע"פ שהאוניה אמורה לעגון בארץ ב23/7. 

image.thumb.jpeg.2dde7da79b10a695f0d2022cc4052056.jpeg

כמובן שבסוף היה עיכוב.. ולקח זמן עד שקיבלתי את האוטו. הייתי חודשיים שלמים בלי אוטו, והיבואן הציע לי אוטו שכור על חשבונו. 

לפני 12 דקות, ezuf כתב:

תתחדש על הפאביה,אחלה רכב :)

תודה רבה!

זה הפאביה השניה שלי. 

היתה לי פאביה 2010 ידנית. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

אה,הזמנת ממלאי שעוד לא בארץ,אז זה מרגיע

כשפותחים הזמנה ממלאי קיים אז כבר חושדים אם זה רכב שעמד ועמד בארץ או "טרי" שנפרק בנמל לא מזמן..

סחטיין ליבואן על הלארג'יות לתת רכב על חשבונו,רגע נדיר בהחלט D:

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, ezuf כתב:

סחטיין ליבואן על הלארג'יות לתת רכב על חשבונו,רגע נדיר בהחלט 😧

הציעו, לא לקחתי, חששתי מהמזל הרע עם אי אילו מכוניות ברשותי. 

כשהיבואן הבין שגם האוטו הקודם שלי נקנה דרכו (שאלו באיזה סקר מה היה האוטו הקודם שלי) - אז אני לקוח יהלום..

ואני מציע שתוודא מראש מה אתם מזמינים. אם ממלאי קיים שמחכה כרגע.. או שמאונייה בדרך לארץ.

ושזה יהיה ברור. 

לפני 12 דקות, ezuf כתב:

כשפותחים הזמנה ממלאי קיים אז כבר חושדים אם זה רכב שעמד ועמד בארץ או "טרי" שנפרק בנמל לא מזמן..

מכיר קולגה בעבודה, שהזמינה אוטו אחריי, וקיבלה אותו יומיים לפניי. 

הזמינה בסוף אוגוסט, וקיבלה אותו בתחילת ספטמבר. הוא כבר היה בארץ. 

ואמרה ש"נשארו 3 אחרונים בארץ". ככה אמרו לה.

ממבט חטוף על הניילונים של הכסאות האוטו יוצר כנראה במרץ 2025. אז גם נחשב לדעתי מלאי טרי.

אז יש ויש..

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@קיורטוש אוטומוטיב יש מצב לאיזה כתבה מפורטת יותר בנוגע לחשמליות - לגבי המונחים והאופציות הקיימות לבדוק את המצב שלהן? כאמור בנפרד מהשרשור על הקיה החדשה שלך? כי זה מתחיל להתערבב פה עם הנושא הנוכחי של השרשור..

יוצא לי יותר מדי פעמים לדבר עם אנשים על חשמליות בארץ ואני די קלולס בנושא הזה. ונראה לי שאתה מקור ידע די טוב לשאוב ממנו ידע..

תודה 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בצ'מפיון מצליחים למכור את רוב המלאי בלי גיולים, משנה שעברה הם התחילו למכור יותר איביזה וארונה כי הם קיבלו יותר הקצאות מהיצרן, אבל גם אצלם יש גיולים.

-ה-ID4 כרגע לא מיובאת ועד לא מזמן מכרו שאריות ממודל 2024 עם 0 ק"מ ואני 

-בסוף 2024 הייבואן הביא כמה יחידות של סיאט לאון עם מנוע 1 ליטר שנמכרו דרך חברות ליסינג בתנאי 0 ק"מ, ולדעתי זה היה חיסול של מלאי עולמי.

למה אני חושב ככה? כי חצי שנה לפני הייבוא של הלאון 1 ליטר, סיאט הציגה באירופה לאון עדכנית ומנוע ה-1 ליטר ירד מההיצע לטובת מנוע 1.5 בהספק מופחת של 115 כ"ס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני רק שאלה פשוטה, איזה רכב נקנה ומה מחירו?

ראיתי מיליון מושגים ולא הבנתי את שני הדברים הבסיסים האלה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
בתאריך 10.10.2025 בשעה 04:46, saar5555 כתב:

אין איזה טעות בדגימה נגיד? אולי המכשירים לא 100% מדוייקים?

סתם שואל. 

לא..מכשיר דיאגנוסטיקה במקרה הזה "גולם" מציג נתונים מה שה"BMS" רואה !

בתאריך 10.10.2025 בשעה 06:27, meir_gi כתב:

האם הרכב המדובר שקנית הוא ברמת גימור GT line? אם כן, בזמנו צומחר ב 310000 שח למיטב זכרוני 

אמת. מדובר ב-GT Line במחיר של G6 סטנדרט ריינג' של היום, שלא בר השוואה לפי דעתי !!! סיטואציה שלא יקרה לעולם לפי דעתי בקניה רגילה של רכב מניילון(פה מדובר על רכב חדש מניילון שעבר השמדת ערך אצל היבואן), וסיבה מצויינת לקחת סיכון ולרכוש את הרכב הזה , לנו ספציפית, שלא יודעים למכור רכבים ומחזיקים עד הגריטה או מתנה לילדים. וכמובן בתור מישהו שעוסק/מבין קצת בתחום ומחפש רכב בר תיקון, לא ירכוש צ'ינג צ'יאנג צ'יונג לפחות עוד כמה שנים ! (רק נתפרנס לא רע לפי סוג הבעיות שמחכות להם לכמה יצרנים/דגמים נפוצים שיהיו מסורבי אחריות/או יסיימו בגלל נסוע, רובם שימכרו בכמויות קטנות אפילו לא נשקיע בלימוד/ציוד !)

EV6_m.thumb.jpg.031ebf94da443448a4042dc111b4976f.jpg

בתאריך 10.10.2025 בשעה 07:33, KipodYam כתב:

0.1V אמור להיות ניתן לבדיקה. להערכתי הרוב נקרא בצורה דיגיטלית עי הbms עצמו, ניתן להתחבר חיצונית 100% לחלוטין??

השאלה שלי היתה על רזוליציה של 0.01 או 0.02V כלומר 10 או 20מיליוולט. זה כבר עולם אחר מבחינת רגישות. והתאמת טמפ שעושים, יכולה למעשה לסדר או למעשה לדפוק את זה אם לא נכונה...

אין ספק שתא של 3.6וולט הוא תקול.

לא הבנתי את מה שכתבת לגבי בטריות בלייד  של BYD - הכל יושב ביחד? להיפך?

ניתן להתחבר ל-BATTERY PACK בלי רכב דרך מתאמים מיוחדים וסורק יעודי EV הנפוצים הם של AUTEL/LAUNCH , או של היצרן OEM, קוראים לפעולה הזאת BENCH, וכמובן אם יש גישה למודולים/תאים (שזה ממש לא מובן) אתה יכול לעשות מדידות פר CELL, פה הרזולוציה תלויה ציוד/תנאי עבודה...איך שנראים (וכמובן רמת ציוד) רוב המקומות שהם "כוכבי טיקטוק ופייסוש" מציע להמניך ציפיות לזמן הקרוב..
האמת לצורך הסבר מעמיק חייב להכנס לכמה תת-נושאים ולצרור של מושגים שאתם לא מכירים וסתם תקבלו כאב ראש (מי שמעוניין יש אין סוף הסבר/מידע "מרשתת") אבל הבייסיק של בייסיק זה להבין את ההבדלים ברמה של כימיה של הסוללה , ותפנימו שהתצורה ( התחתון בתמונה) כמעט יהיה בלתי אפשרי או כלכלי לתיקון!!

CTPandCMP.thumb.png.bfc00a57744ee387abd46620982f7b3a.png

והבלייד של BYD דוגמה מצוינת (CATL גם מאוד אוהב להשתמש בתצורה CTP), הנה סרטון שווה יותר מכל הסבר

מנגד בתצורה CMP זה כבר סיפור אחר, הנה דוגמא של תיקון (יותר נכון החלפת מודול, היצרן לעולם לא יתעסק ברמה של תא) של סוללת PHEV שלי שפקסמתי, כל מודול מכיל 4 תאים
PHEV_Module.thumb.jpeg.7bc099968d993356d87dc0ad07d7eb27.jpeg
PHEV_CM.thumb.jpeg.8def4ce512fdfe579d5f70e6557d2da5.jpeg

והנה תיקון של סוללה של IONIQ 5 (סליחה על האיכות תמונה, צילום מסרטון (NOT PUBLIC) שלו, בחור תותח ממוסך כלמוביל בארץ)
ioniq_5_F.thumb.jpg.05d9f9b1ba07e12e1e63570761415489.jpg

בתאריך 12.10.2025 בשעה 18:05, DareDevil כתב:

@קיורטוש אוטומוטיב יש מצב לאיזה כתבה מפורטת יותר בנוגע לחשמליות - לגבי המונחים והאופציות הקיימות לבדוק את המצב שלהן? כאמור בנפרד מהשרשור על הקיה החדשה שלך? כי זה מתחיל להתערבב פה עם הנושא הנוכחי של השרשור..

יוצא לי יותר מדי פעמים לדבר עם אנשים על חשמליות בארץ ואני די קלולס בנושא הזה. ונראה לי שאתה מקור ידע די טוב לשאוב ממנו ידע..

תודה 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

הכל פונקציה של זמן, אכן השירשור הזה סיים את דרכו, לצורך רשמים/מעקב אפתח דיון יעודי, כמו שכבר הרבה זמן רוצה לפרסם מעקב על שני הרכבים שלא פעם כבר כתבתי, לא ברמה של תיאורים, אלא עם צילומי מסך של לייב דטה, נראה מתי נגיע לזה.
מה שבטוח יש לי מספיק תובנות בקשר לרכבים BEV/HEV/PHEV, כבר מספיק שנים איתנו. יכול להגיד שכרגע רוב המשתמשים עושים המון טעויות בשימוש/טעינה שלהם שהנזק יהיה אחרי 3-4 שנים לפחות, בקיצור בשלב הזה הייתי מאוד ממליץ לקנות "רק" עם אחריות יבואן אמיתי/ולבדוק את כל האותיות הקטנות!!!!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
הוספת תמונה
  • אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 8.10.2025 בשעה 22:26, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הרכב עם 26 ק"מ, כל הניילונים, 0 שריטות/פגמים, הרכב עדיין במצב "שילוח" הסוללה שלו בסה"כ ניטען פעם וחצי לפי לייב דטה 120KWH..........בקיצור יש פה סיכון מחושב, אבל אפתח דיון מעקב בנפרד, ונראה מה יביא העתיד,

הוצע לי EV6 בליסינג יבואן , 20 אלף מקדמה ותשלום חודשי של 2500 שקל ל 36 חודשים, הרכב על שם טלקאר בדיוק כמו בליסינג רגיל. 

מכיוון שעןד יש מכוניות אצל היבואן, מעניין לקרוא מעקב על הרכב. 
Kürtőskalács  הבטחת דיון בנושא, ממתין לקרוא ולהחכים. 😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה זה ליסינג יבואן? יש הגבלת קמ? נשמע מחיר מצחיק.

כולל ביטוחים? השבה לקדמות?? שזה סעיף כואב מאוד אצל חברות חזיריות  !

כל כמה זמן טיפול? על החברה הטיפולים?

כמה עולה חשמל ל35 אלף? נניח 300 שח בחודש?

אם זה נותן 35 אלף לשנה בלי קנס, אני זורק את הליסינג התפעולי.

פורסם

סיכום נובמבר, בינתיים - גיול נוסף -

image.thumb.png.370dc12e8a95afee72283ecd443124f2.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מכירים את האתרים שמנתחים לפי מכירות לפרטים או ציי רכב.

מעניין לדעת מי מלכת הגיולים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...