Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לאאוטלנדר , 50k

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,
אנחנו זוג + 3, עם נסיעות ארוכות יחסית להורים (כשעה וחצי לכל כיוון). חשבנו כבר עכשיו על מעבר לרכב 7 מקומות כדי להתרווח בנסיעות, בתקציב של כ־50 אלף ש"ח. בינתיים מסתכלים בעיקר על אאוטלנדר 2013–2015.

אני לא כל כך מבין ברכבים והלכתי לאיבוד קצת בכל השיקולים – האם אצליח למכור את הרכב אחר כך, או אם יש קילומטראז’ גבוה האם אני “יחטוף” את כל התיקונים הכבדים של הרכב. מצד שני, אולי קילומטראז’ לא כל כך משנה כי מדובר באאוטלנדר, רכב חיה אמיתי 🙂

יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרתכם:

1. מה יותר חשוב – ק"מ נמוך, מספר ידיים או שהכול תלוי בבדיקה?

2. באאוטלנדר – חוץ מהחלפת שמן גיר כל 80k, יש עוד נקודות תורפה שכדאי לבדוק?

3. יש חלופות אמינות ל־7 מקומות בתקציב הזה?

4. איך צריכת הדלק של האאוטלנדר מול חלופות (נסועה של 15–18k בשנה)?

5. מוצע לי אאוטלנדר 2015 עם 100k ק"מ, אבל זה דורש להגדיל את התקציב ב־12k. הרי תמיד אומרים שאאוטלנדר שורד המון, אז עד כמה באמת חשוב ההבדל בין 100 ל־140 אלף ק"מ?

6. לגבי מספר ידיים – אם אני הופך ליד חמישית זה בעייתי למכירה עתידית, או שבגלל שאני מתכנן להחזיק את הרכב 6–7 שנים זה פחות רלוונטי?

תודה לכולם, ואם למישהו יש איזה כיוון מחשבה שלדעתו יותר נוח כלפי הסיטואציה – אשמח לפתוח את הראש 🙂

עריכה אחרונה על ידי hey
פורסם
לפני כשעה, hey כתב:

מוצע לי אאוטלנדר 2015 עם 100k ק"מ, אבל זה דורש להגדיל את התקציב ב־12k

לדעתי שווה לך להתאמץ וללכת על זה.

כמובן בכפוף לכל הבדיקות השגרתיות: לא מנוכל, ק"מ אמיתי, טיפולים סדירים, בלי תאונות רציניות וכו'.

לפני כשלוש שנים עזרתי לקרוב משפחה בחיפושים אחרי אאוטלנדר. לקח המון זמן למצוא אחד ראוי.

נרכש כהרף עין חצי שעה אחרי שבאנו לראות אותו בערב, במחיר טיפה גבוה יותר מהמחירון. 

הבחור נוסע המון - הרכב נקנה עם 100 וקצת אלף ק"מ, והיום הוא עומד על כ- 270,000 ק"מ.

תקלה רצינית אחת הייתה לו - הלך הגיר. באיזור ה-200K ק"מ. 

ידענו שצריך החלפת שמן גיר, אבל שני מכונאים נשבעו שלא צריך, ואפילו הזהירו שזה מזיק...

בקיצור - צריך גם צריך. החלפת הגיר בשלמותו עלתה 12K₪, לפני כשנה וחצי,

והוא מתפקד מצוין מאז. בדיוק אתמול הלכנו למוסך רציני שעשה החלפת שמן גיר,

וגילה גם שהבולמים הקדמיים גמורים ודרושה החלפה.

יחד עם טיפול שגרתי (הוא מטפל בהמלצתי כל 10K ק"מ) יצא לו חשבון של קצת פחות מ-3000₪.

האאוטלנדר הוא דגם מוצלח מאוד מבחינת אמינות ושרידות, ועם עלות תחזוקה שוטפת סבירה לגמרי.

הביקורת העיקרית כלפיו היא שהוא רכב משעמם...

יוצא לי לנהוג על הרכב הנ"ל מדי פעם, ועל כל בעיונת הוא מתייעץ איתי, כך שאני מכיר את הרכב הספציפי הזה היטב.

הנסיעה שלו מצוינת גם אחרי שעבר את הרבע-מיליון ק"מ. מרגיש מוצק ומהודק, הכל פועל ותקין,

לצרכים שלו הוא עונה בצורה מושלמת, והרכב כאמור עובד אצלו קשה. מעל 50K ק"מ בשנה, לרוב בתפוסה מלאה.

מעבר לטיפול שמן/מסננים שהוא עושה כל 10K ק"מ בעלות של כ-700₪ לא היו לו בעיות או תקלות.

Unt37itled.jpg

• אהבתי 1
פורסם

מיצובישי מייצרים כנראה את הרכבים הכי אמינים (ומשעממים) שכסף יכול לקנות.

מטופל ושמור ישרוד לנצח

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין מה חשוב יותר או פחות זה שילוב של הכול.

תבקש דוח סליקה, האם יש היסטוריית טיפולים?

שמן גיר זה כול 80 אלף או 4 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אין היסטוריית טיפולים אין בעצם דרך לדעת האם הוחלף שמן גיר ?
או שמוסכניק טוב / מכון (שאני מבקש ספציפית) יכול לעלות על זה?

פורסם

אם אין היסטוריה זאת בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...