Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פס לד למטבח

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,
אתמול הגיעה דרישה מהפיקוד העליון. פס לד שיודבק מתחת לארונות העליוניים במטבח, שיאיר על הנעשה בשיש.
אני מתכנן לרכוש בעליאקספרס ואין לי מושג מה.
האם זה 220 וולט? או שיש צורך במטען כמו בניידים?
למה לשים לב?

פורסם (נערך)

יש לזה ספק כוח ייעודי.

אגב, יש לי כזה פס, משתמש בו רק כשרוצה להשוויץ. כלומר פעם באף פעם. התאורה שהפס נותן די קלושה ומתאימה לנוי בלבד, לא לעבודה. מצד שני, תאורת תקרה חזקה מאוד, 3 גופי לד 40 ואט 6000K מעל השיש, ועוד כמה גופי עזר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

מצד שני, תאורת תקרה חזקה מאוד

אם יש ארונות מעל משטח העבודה אז רוב הסיכויים שתאורת התקרה תהיה מוצלת על ידי מי שעובד המטבח. עוצמת תאורה חזקה לא תעזור במיוחד. היתרון של פס לד שמתחת לארונות המטבח העליונים היא שהיא מאירה היטב את משטח העבודה. כל זה בתנאי שעוצמת פס הלד גבוהה מספיק. 

הוספנו כאלו לפני כשנתיים וההבדל בזמן שעובדים במטבח משמעותי. אנחנו הוספנו את אלו של איקאה, שהחסרון שלהם הוא שהם לא מצטיינים באסטטיקה. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לא הייתי ממש סומך על עליאקספרס בשביל פס לד שאמור גם לתת תוצאות. 

Sounds good doesn't work Meme Generator - Imgflip

יש לי פס לד כזה, שהתקנתי על מדף שבניתי לקראת הלימודים שלי. בתור תאורת עזר קלה (קלה!) הוא טוב. בתור תאורה, הוא לא מספק את הסחורה. 

לך על אמאזון. שם יהיה לך יותר קל להשוות נתונים, הסחורה שם לרוב יותר איכותית, ואפשר לסמוך על נתוני הלומן שמופיעים שם. רק שים לב לספק עם תקע אירופאי (אמזון גרמניה למשל). 

אל תשכח שאתה גם צריך מפסק (או לכל הפחות, שלט רחוק). ועדיף שהסיפור יהיה עמיד למים. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הייתה לנו בדיוק את אותה הבעיה כשנכנסנו לדירה. קניתי פס נורות לד גמיש ממחסני תאורה באיזה 50 שקלים מופקעים-אך-מהירים, מגיע עם ספק כוח ודבק דו-צדדי להצמדה למשטח. חתכתי את הכבל אחרי הספק והתקנתי מתג שיהיה נוח. מחובר לשקע בצד אחד של השיש, מתוח צמוד לקיר ומתחת לארונות הלוך-חזור כי הפס היה ארוך. פתר לחלוטין את הבעיה, עד כדי כך שבת זוג שלי בכלל לא מדליקה את מנורת התקרה ועובדת רק עם פס הלד (עד שאני מגיע להוציא אותה מחושך לאור).

2 נקודות:

5 שנים אחרי ההתקנה, כל מיני לדים הפסיקו לעבוד פה ושם. עדיין מאוד שמיש ורחוק מצורך בהחלפה. בנוסף, יש קצת השתקפות על השיש כי בכל זאת השיש מבריק ויש נורות שמכוונות אליו ישירות. לנו זה ממש ממש לא מפריע או מסנוור בעיניים או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז זהו, שתאורת התקרה אינה מעל הארונות. עומק השיש כפול מעומק הארונות העליונים. התאורה מעל הראש של הטבח, ויש 3 גופים כך שהתאורה מספקת בכל מקום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אגב, יש לי כזה פס, משתמש בו רק כשרוצה להשוויץ. כלומר פעם באף פעם. התאורה שהפס נותן די קלושה ומתאימה לנוי בלבד

יש לי פס כזה (הותקן על ידי רגבה בהתקנת המטבח) והוא מאוד שימושי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אז זהו, שתאורת התקרה אינה מעל הארונות. עומק השיש כפול מעומק הארונות העליונים. התאורה מעל הראש של הטבח, ויש 3 גופים כך שהתאורה מספקת בכל מקום.

אם זה התייחס להודעה שלי, אז אצלנו אכן תאורת התקרה לא מעל הארונות, והאור שבוקע ממנה חזק מאוד - עד כדי כך שבת הזוג שלי פשוט הוציאה את אחת הנורות כי 3 היו לה חזקות מדי. ועדיין, גם עם 2 או 3 נורות, זה לא האיר את השיש בצורה נוחה בזמן עבודה, בטח לא כששנינו עליו. פס הלד פתר את כל הסיפור הזה די בפשטות, וגם במשמעותית פחות כסף ולכלוך מלהתחיל להחליף מנורות תקרה.

כרגיל, כל מקרה לגופו. אולי פסי תאורה אחרים בקונסטלציות מטבח אחרות עבור אנשים אחרים - לא יתאים. אצלנו, פס הלד הזה מהווה פתרון מושלם לבעיה. אולי גם לפות"ש. אני חד משמעית מסכים שכדי שזה יהיה שימושי, הלדים צריכים להיות חזקים ומיועדים לעבודה ולא משהו אסטטי בלבד.

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

לא הייתי ממש סומך על עליאקספרס בשביל פס לד שאמור גם לתת תוצאות. 

Sounds good doesn't work Meme Generator - Imgflip

אל תפסול.

לפני כמה חודשים. בעקבות החלשות של נורת הלד הקבועה במטבח הוחלט לעבור לפס צבירה עם גופי תאורה מודולרים.

הלכנו לאחת מרשתות החשמל הגדולות בארץ.

קיבלנו שם יחס מגעיל מהמוכר (למרות שאמרנו לו שאנחנו לא סתם מתעניינים אלא רוצים לרכוש רק שיוציא לנו מהמחסן. סכום העסקה 1000+ )

חזרנו הביתה ואשתי חיפשה באליאקספרס. 

הוזמן פס דומה. השאיר עודף מ200. 

עובד מצויין.

.

פורסם

אני פוסל את האופציות הזולות :lol:

עודף מ-200 בעלי זה היוקרה של היוקרה.

לאדם הסביר שלא הכי מבין, קל מאד ליפול עם פס שממש לא נותן תמורה. 

אני מבין קצת יותר מאדם ממוצע, ולא חיפשתי משהו מטורף מראש אחרת הייתי הולך על עלי או רוכש בארץ. 

פות"ש קיבל פקודה מפורשת, אם הוא יביא משהו פחות מהחזון הוא יורד לטר"ש... החדשות הטובות הן שבמידה וזה אכן יקרה, כשהוא יישן במטבח, הוא לא יהיה חייב לכבות את האור הזה כי הוא לא יסנוור :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי פס לד שעבד יפה בהתחלה עד שנשרפו בו לדים, התחיל להבהב, נפל מהחום כי הדבר התייבש.

קניתי גוף ייעודי של ניסקו עם אפשרות בחירת גוון. מגיע באורכים שונים. אצל אחד של 80 ס״מ ובמקום אחר של 1 מטר. חיבור ישיר למתח 220, ניתן לשרשר מספר גופים.

https://www.niskoelec.com/items/4201504-פס-תאורה-לד-לבן-LASER-LED-16W-2CCT-NISKO

https://www.niskoelec.com/items/1347272-פס-תאורה-לד-ליניארי-לבן-LEDVANCE-10W-אור-ניטרלי

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש לי 2 כאלה  https://www.world-lighting.co.il/product/פס-מדף-לד-4w

אחד ארוך במטבח ושני קצר יותר מעל שולחן העבודה.

עושים עבודה מצויינת כבר קרוב לשלוש שנים. 

יש מגוון אורכים, מגיע עם קליפסים להתקנה זריזה, ניתנים לשירשור ו-220V מהקיר כמובן.

קניתי ברוטנברג בכפר שמריהו, עלו פחות מ-200 שניהם יחד.

פורסם

הניסקו שאצלי נקנו ב 65 שקלים ליחידה הקצרה (80) ו 75 ליחידה של ה 1 מטר, מגיע עם אביזרי התקנה + כבלים לשרשור יחידות למי שרוצה אורך גדול מ 1 מטר. 

image.png.57d8f8baa579dd93dabb252443c8284c.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...