Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

לא זוכר באיזה סרט זה היה. 

הגיבור, מרגל למיטב זכרוני, היה צריך להיכנס לחדר מאובטח היטב- והוא הסביר למישהי את סידורי האבטחה של הדלת: דלת משוריינת, מנעול עם קוד שמשתנה כל 5 דקות, וזה אחרי מנגנון ביומטרי, לא זוכר כבר איזה שכלולים והמצאות. 

האישה שואלת, אז איך אתה מתכוון להיכנס לשם?

התשובה: 

הקיר, הוא קיר גבס... [בום], משתחל דרך החור.

RED

זיבלון עם ברוס וויליס.

תמיד קיויתי שאם תנעל לי דלת המשרד בעבודה אוכל לעשות את זה.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, Fazer כתב:

@Liviur אני לא יודע אם הצ'אט מחרטט כהרגלו, אבל נראה שדווקא בשוק רכבי הספורט (שהוא אנקדוטאלי בפני עצמו בהשוואה לרכבי לחם ומרגרינה), יש עדיין צ'אנק נראה של רכבים ידניים, אפילו בארה"ב חובבת האוטומאטיות.

image.thumb.png.02c8ce76696b3afff1a63a013da6fd70.png

חייב להודות שאותי זה הפתיע.

מידע ללא קונטקסט לא מועיל - אבל אפילו בטבלה הזו אתה כבר רואה מה שאני מדבר עליו.

מה האחוז של כל אחד מהם בשוק? בא נגיד שבין SUV וtrucks  זה בערך הרכבים הכי פופולארים בארה״ב.

באירופה וישראל לעומת זאת זה הרבה יותר סדאנים ומכוניות קטנות יותר (בטח מול פול סייז ממוצע בארה״ב ללא קשר לאיפה הוא יוצר)

אז בפינת המשוגעים לרכבי הספורט המצב זהה נגיד (לא מאמין אבל נגיד) - זה פשוט יותר מדי אנקדוטלי.

כמו השוק של לקנות את הצעצועים האלו חדשים - יותר מבוגר דווקא פה (קצת כמו זה שאופנועים - הגיל הממוצע לרוכב בארה״ב גבוהה משמעותית) - כי אלו צעצועים שניים ושלישיים בבית ככלי תחבורה.

אבל לצורך העניין - נסה להשכיר בארה״ב רכב ידני לא ספורטיבי , ואז אותו דבר בכמעט כל מדינה באירופה / בישראל…. 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, Haim_gds כתב:

RED

זיבלון עם ברוס וויליס.

מוזר, אני מכיר את הסרט הזה (ומחבב אותו אפילו, חמוד זה). לא זוכר שזה משם. 

אבדוק את הסוגייה.

(לא סומך על הזיכרון שלי כבר, ראה את החתימה :lol:)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

RED

זיבלון עם ברוס וויליס.

לברוס וויליס באמת היו הרבה סרטים מגוחכים (במיוחד בעשור האחרון של הקריירה) אבל זה לא אחד מהם. 

בכלל - לקרוא למשהו עם ג'ון מלקוביץ', הלן מירן ובריאן קוקס בשם כזה מראה על הבנה מוגבלת בתחום הקולנוע ואמנויות הבמה.

לפני 16 שעות, Fazer כתב:

אני לא יודע אם הצ'אט מחרטט כהרגלו

image.thumb.png.02c8ce76696b3afff1a63a013da6fd70.png

אני משתמש לעתים קרובות בצ'אט, אבל פה הוא מחרטט על סטרואידים. נראה לך שב'אירופה' (מעניין מה נכלל בהגדרה הזאת) אחוז המכוניות הידניות עומד על 20-30? אפילו בגרמניה המפותחת זה עדיין לא המצב, קל וחומר בספרד/איטליה או מזרח היבשת. ממה שאני רואה בשנים האחרונות, מכוניות אוטומטיות זה אפילו לא חצי מהשוק נכון להיום, ואני מסתובב לא מעט גם מחוץ למדינה הנחשלת שלי. גיר ידני הוא עדיין הנורמה ואנשים שלא יודעים להשתמש בו עדיין נחשבים פה לבעלי מוגבלות. גם כשמנסים לשכור רכב, צריך לבקש במיוחד אם רוצים שיהיה אוטומטי.

פורסם
לפני 34 דקות, Derish כתב:

לברוס וויליס באמת היו הרבה סרטים מגוחכים (במיוחד בעשור האחרון של הקריירה) אבל זה לא אחד מהם. 

בכלל - לקרוא למשהו עם ג'ון מלקוביץ', הלן מירן ובריאן קוקס בשם כזה מראה על הבנה מוגבלת בתחום הקולנוע ואמנויות הבמה.

איך אומרים הקניבלים, "כל אחד והטעם שלו". 

לאחד גם סרט אקשן עם כוכבים לא קטנים יכול להיחשב כזבלון, לאחר - לא יודע, סרט כמו "הרשת החברתית" יכול להיות מועמד מבחינתו לאוסקרים רבים. כמו גם הסרט "טרולים 3: הקול טוב".

אולי זה אותו אחד, לא יודע לומר לך :lol:

(וגם לא ראיתי את השניים שהזכרתי, יש גבול אפילו לחובב סרטים וותיק כמוני)

אישית אהבתי את הסרט וקיבלתי חשק לראות אותו שוב. ולו רק בשביל הסצנה עם הדלת כדי שאוכל לומר "כן זה מפה" או להמשיך לחפש (אני עדיין מחפש!!!).

פורסם

שים רטיה על העין וקרא לתוכי לכתף. הסרט מ2010, ההצלחה מובטחת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Derish כתב:

על טעם ועל ריח.

לטעמי, החל מ"מת לחיות 4" הוא נהפך להיות שחקן "מדבקה" שמצרפים לסרט ולא משנה באיזה תפקיד או כמה שניות זמן מסך העיקר שיהיה ניתן לכתוב על הפוסטר "עם ברוס וויליס "...

ברוז, אתה נשמע מזוכיסט. בכל מקרה יש לי אותו על DVD אם אתה עובר באיזור.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני 25 דקות, Haim_gds כתב:

על טעם ועל ריח.

הוא לא טועה כל כך. 

לאור המחלה שתפסה אותו, הוא התחיל להופיע כמה שהוא רק יכול כדי להכניס עוד קצת כסף כדי לא להיות נטל למשפחתו. 

לפני 25 דקות, Haim_gds כתב:

ברוז, אתה נשמע מזוכיסט.

[במבטא רוסי כבד] פאצ'ימו?

אין צורך, תודה. יש לי אותו בגרסת המקור (המקור של התוכי ).

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Derish כתב:

גם כשמנסים לשכור רכב, צריך לבקש במיוחד אם רוצים שיהיה אוטומטי

אני לא משוכנע שאתה צודק, לא יודע איפה ניסית לשכור רכב, אבל נגיד בשנה האחרונה שכרתי גם ברומניה וגם באנגליה.

ברומניה היה קשה למצוא קטגוריה, מקומפקטיות ומעלה, שאין בה רכב מייצג אוטומאטי במחיר זהה או מאוד דומה לידני, וגם כשבחרתי רכב מייצג לא אוטומאטי (פורד פוקוס), כשהגעתי לסוכנות הם הציעו לי שדרוג בחינם לרכב אוטומאטי - כשסרבתי זה מאוד הפתיע אותם, אבל בסוף קיבלתי ידני.

באנגליה גם מקומפקטיות ומעלה היו לא מעט רכבים מייצגים אוטומאטיים, ושם כשהגעתי לאסוף את הרכב גיליתי שהם הקצו לי רכב אוטומאטי, למרות שבחרתי ידני, והייתי צריך לבקש במיוחד ש״ישמנכו״ אותי לידני. 

אין לי ספק שהמגמה הזו תתחזק גם ביבשת הישנה מהר יותר משאנחנו מקווים, ובעוד 5-10 שנים גם אירופה תהיה אוטומאטית כמעט לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

זה מה שכתבו פה גם לפני חמש שנים וגם לפני עשר...

אני מניח ששכרת בנמלי תעופה או סניפים עירוניים גדולים - שם תמיד יש רכב אוטומטי בהישג יד למקרה של אמריקנים או בעלי נכות אחרת כלשהי. זה לא תמיד יהיה המצב בסניפים מקומיים יותר, בדיוק כמו שלא בכל סניף מקומי בארה"ב יהיה מוסטנג זמין שאפשר לשדרג אליו.

ההבדל במחיר בד"כ אינו גדול ובחברות השכרה שעשו דיל גלובלי עם פולקסוואגן למשל תהיה נטיה להחזיק דגמים עם DSG שבהמשך נמכרים יותר בקלות. אבל חברות השכרה שעשו את הדיל הזה עם פורד או סטלנטיס יציעו את האוטומט כברירת מחדל לעיתים רחוקות מאד, גם אם לשדרג לכזה לא יעלה הרבה.

אנגליה הולכת בכיוון הזה יותר מהר משאר מדינות אירופה, אבל גם שם אני לא זוכר שאי פעם קיבלתי אוטומט בלי לשדרג, אפילו כשנתנו לי מרצדס CLA. יתכן שה'מזל' שלך בתחום נובע מאלגוריתם של חברות ההשכרה שמזהות שאתה מישראל ומנחשות שזה מה שירגיש לך יותר נוח ומוכר.

יתכן שאירופה תגיע למצב שבו הגיר האוטומטי יהיה נפוץ כמו בארה"ב ובישראל, אבל בשביל זה צריכה לקרות הוזלה משמעותית בעלויות הייצור שתוציא את הגורם הפיננסי מהמשוואה. וגם אז יקח להם שנים לזנוח את המסורת, כיאה ליבשת הקלאסית.

פורסם

אוננם סטטיסטיקה לא מעודכנת (2020) - אבל מגמת האוטומטיות ברורה. 60% בבריטניה, 86% בשוודיה. אפילו בספרד שליש מהמכירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...