Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל סדרות המשטרה/כבאים האמריקאיות, גם בכאלו שמתיימרות להיות קרובות למציאות, רואים שכששוטרים או כבאים רוצים לפרוץ דלת, של בית או של חדר, הם בועטים בה והיא מייד נפתחת.

אז נכון שעל פניו אפשר להגיד ״זו טלויזיה וזה נראה מגניב אז יאללה״, אבל לדעתי זה לוותר בקלות מדי, ותהיתי אם יש משהו מעבר לזה: אצלי בבית בעיטה בפלדלת לא תעשה לה כלום, ואני לא בטוח שבעיטה בדלת פנים תעיף אותה מהצירים, אבל אולי דלתות באמריקה שונות? אולי זה משהו שכן מייצג את המציאות?

• מצחיק 3
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראית פעם איך בנוי בית אמריקאי? רמז: אם הדלת לא נפתחת, אפשר גם לבעוט בקיר ולהיכנס משם, או לפרוץ די בקלות את התירוץ המגוחך שלהם לחלון.

הפלדלת הישראלית היא מסורת מקומית חריגה למדי שבשאר העולם נחשבת לטכנולוגיה של כספות וחדרים נקיים. לא רק החומר ממנו עשויה הדלת, אלא גם כל הבריחים שיוצאים בכיוונים שונים ונועלים אותה למשקוף.

מה שכן, בסרטים אותה דלת שנבעטת בקלות החוצה הופכת למשוריינת ברגע שהיא באה במגע עם גיבור הסצנה:

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם
לפני 7 שעות, Fazer כתב:

בכל סדרות המשטרה/כבאים האמריקאיות, גם בכאלו שמתיימרות להיות קרובות למציאות, רואים שכששוטרים או כבאים רוצים לפרוץ דלת, של בית או של חדר, הם בועטים בה והיא מייד נפתחת.

אז נכון שעל פניו אפשר להגיד ״זו טלויזיה וזה נראה מגניב אז יאללה״, אבל לדעתי זה לוותר בקלות מדי, ותהיתי אם יש משהו מעבר לזה: אצלי בבית בעיטה בפלדלת לא תעשה לה כלום, ואני לא בטוח שבעיטה בדלת פנים תעיף אותה מהצירים, אבל אולי דלתות באמריקה שונות? אולי זה משהו שכן מייצג את המציאות?

חה... בדיוק.

בשביל מה צריך דלת בכלל?

ועוד משהו שכל פעם מצחיק אותי. הולכים שניים מכוחות הבטחון, יכול להיות NYPD או FBI  רואים את המבוקש ממרחק של 50 או אפילו 100 מטר ובמקום להמשיך להתקרב ולעצור אותו מקרוב, צועקים לו מרחוק ”עצור FBI” כאילו שהוא יעצור כמו טעטלע, וכמובן שהוא מתחיל לברוח.

יכול להיות שהם אוהבים לרוץ?

פורסם
לפני 56 דקות, Ron Poh כתב:

ועוד משהו שכל פעם מצחיק אותי. הולכים שניים מכוחות הבטחון, יכול להיות NYPD או FBI  רואים את המבוקש ממרחק של 50 או אפילו 100 מטר ובמקום להמשיך להתקרב ולעצור אותו מקרוב, צועקים לו מרחוק ”עצור FBI” כאילו שהוא יעצור כמו טעטלע, וכמובן שהוא מתחיל לברוח.

שכחת את זה שהרע בא להרוג את הטוב בהפתעה, אז הוא חייב לעשות את זה תוך כדי צעקה כדי לבטל את אלמנט ההפתעה ולמות

• מצחיק 2
פורסם

הפלדלת היא המצאה ישראלית בת פחות מ-50 שנה. תוסיף לה את דלת הממ״ד מלפני 35 שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני חושב שפריצת דלתות היא סקיל בסיסי שנדרש אצל אנשי ביטחון באמריקה. לא יודע למה דווקא הם כל כך מחשיבים את זה, אבל סהכ זה די הגיוני ששוטר או כבאי ידעו לפרוץ דלת חיצונית או פנימית במהירות.

אנקדוטה: לפני הרבה שנים זיפזפתי בערוצי הנישה ביס ונפלתי על איזו תחרות סקילס של אנשי ביטחון אמריקאים. אחד המקצים כלל פריצה של ארבע דלתות ברמת קושי עולה. בשביל הגיוון אחד המתחרים היה ישראלי יוצא שבכ אם אני זוכר נכון.

האמריקאים הפגינו מיומנות כצפוי ופרצו את הדלתות הראשונות בבעיטה או שתיים, למקום אסטרטגי. הדלת האחרונה הצריכה שימוש בפטיש כבד, ליצור חור ולעבור דרכו. הישראלי הגיע אחרון לדלת הזו, אבל בגלל שהיה רזה יחסית לאמריקאים המגודלים, הספיק לו חור קטן להשתחל דרכו ולכן סיים שני או שלישי ועלה לשלב הבא. 

או שאולי הם תקפו את הצירים והבריחים והוא פשוט עשה חור, לא זוכר בדיוק. בכל אופן האמריקאי שהפסיד התעצבן מאוד. את זה אני זוכר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, Fazer כתב:

רואים שכששוטרים או כבאים רוצים לפרוץ דלת, של בית או של חדר, הם בועטים בה והיא מייד נפתחת.

אתה צודק.

לצערי מניסיון אישי, בניסיון להציל מישהי שניסתה להתאבד והייתה מעולפת בחדרה (לקחה אינספור כדורים מסוגים שונים), אני ואנשי ביטחון היינו צריכים לפרוץ לחדר שלה, ובמהירות.

דלת סטנדרטית מעץ, לא חדשה במיוחד, מהישנות של פעם עם המשקופים האמיתיים ולא אלו שמודבקים לקיר בפוליסטרן מוקצף, לא פלדלת - לקח לנו הרבה יותר מ- 5 דקות לפרוץ את הדלת עם בעיטות והתנגשויות ומה לא.

גם אנחנו חשבנו שזה יהיה הרבה יותר קל ("כמו בסרטים"), אבל זה באמת לא כמו בסרטים... זה הרבה יותר קשה ממה שזה מרגיש או נראה.

התמקדנו באיזור המנעול (בריח), ובסוף הקסם קרה והדלת נכנעה, אבל אני זוכר שזה כלל ממש הרבה נסיונות, בעיטות ומה לא.

מציין שאני ממש לא בגודל אמריקאי ממוצע, אלא בגודל ישראלי ממוצע... זה בטח לא עזר לתהליך פריצת הדלת.

פורסם
לפני 3 דקות, DAHUJI כתב:

והתנגשויות

התנגשויות לא עוזרות. צריך בעיטות ממוקדות לאיזור הבריח. לא שאני מומחה או בעל נסיון, זו ההמלצה בסרטוני הדרכה של מומחים.

כשהייתי נער אח שלי ננעל בחדר שלו בגלל שהלשונית התפרקה. אמא שלי נלחצה והזעיקה את השכן. הוא פתח את הדלת בבעיטה אחת עם הסוליה, לאיזור המנעול. דלת פנים סטנדרטית של שנות ה80.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

התנגשויות לא עוזרות. צריך בעיטות ממוקדות לאיזור הבריח. לא שאני מומחה או בעל נסיון, זו ההמלצה בסרטוני הדרכה של מומחים.

זה לא משנה.

כשיש מישהי שאתה יודע שגוססת בצד השני של הדלת אתה מנסה לעשות מה שאפשר...

בסופו של דבר הבעיטות לאיזור המנעול/בריח עשו את העבודה.

בוודאות זה ממש לא קל כמו שזה נראה בסרטים, ובעיטה אחת החלטית וחזקה הרבה פעמים לאו דווקא תעשה את העבודה אלא אם הבנאדם ממש חזק/ג'אבר או שיש לו יתרון משקלי עדיף.

פורסם
לפני 22 דקות, DAHUJI כתב:

בוודאות זה ממש לא קל כמו שזה נראה בסרטים, ובעיטה אחת החלטית וחזקה הרבה פעמים לאו דווקא תעשה את העבודה אלא אם הבנאדם ממש חזק/ג'אבר או שיש לו יתרון משקלי עדיף.

זה יעשה את העבודה (אפילו עם סנדלים), אבל רק בתנאי שהוא יצעק ראשי תיבות של סוכנות ממשלתית כלשהי רגע לפני. זה מכניס את הדלת לכוננות ומאפשר לה להיפתח הרבה יותר מהר.

• מצחיק 5
פורסם

האמינות עולה כאשר צוות SWAT מגיע תמיד עם אייל ניגוח, אבל שוטר סיור רגיל לא צריך ציוד מיוחד, מספיקה הרגל שלו...

אבל כן, אלה דלתות עץ הרבה פחות מאתגרות הסטנדרט פלדלת שלנו. נתקלתי פעם בפוסט של משהו מסביר לבת שלו להחליף את הברגים שמחברים את המנגנון של המנעול למשקוף בברגים ארוכים יותר כדי להקשות על פריצה. אם אלה הברגים המקוריים, אפשר להבין למה זה קל יחסית

image.png.36700780d11b9ab4b597db80826f79bf.png

פורסם
לפני 18 שעות, Fazer כתב:

בכל סדרות

יכלת להפסיק בערך פה.

בפועל - כאמור - יש להם אימונים מיוחדים ולרוב כלים מיוחדים בתא מטען עבור Breeching אם צריך מעבר.

כמובן זה גם תלוי מאוד איפה אתה גר - אם אלו בנייני דירות - ראיתי לא מעט דלתות סטייל פלדלת (במיוחד באיזורים יותר עירוניים) וכנ״ל בבניה יותר חדשה.

הדלתות חוץ באיזורי Suburbs הן אבל אכן עץ (מלא - לא דלתות קלות) עם מנעול או 2 - שלא אמורות להיות הStop all לפורצים אלא יותר להיות נעולות מאנשים מזדמנים. במיוחד באיזורים עם מעט מאוד פשיעה שעדיין חלק גדול מהאנשים לא באמת טורחים אפילו לנעול את הדלת. (כדי שתבין לפרופורציות... המשטרה היתה צריכה לבקש פה מהתושבים להפסיק להשאיר את הKeyFobs ברכבים כי אנשים וילדים היו מרימים מכוניות לJoy rides בשכונה....)

וזה בדיוק מתקשר לזה:

לפני 16 שעות, Derish כתב:

ראית פעם איך בנוי בית אמריקאי? רמז: אם הדלת לא נפתחת, אפשר גם לבעוט בקיר ולהיכנס משם, או לפרוץ די בקלות את התירוץ המגוחך שלהם לחלון.

באיזורים האלו - אתה לא בונה את הבית כמבצר בצורה הישראלית. (יש לזה גם המון יתרונות - כי משקיעים בדברים אחרים - בידוד לחום / קור לדוגמא ...)

גם הפורץ הממוצע צריך לעשות חישוב האם לבעל הבית יש כלי נשק (יש יותר כלי נשק מאנשים בארה״ב כן ? זה לא איזה משהו תיאורטי)

לפני 6 שעות, Be roo כתב:

נתקלתי פעם בפוסט של משהו מסביר לבת שלו להחליף את הברגים שמחברים את המנגנון של המנעול למשקוף בברגים ארוכים יותר כדי להקשות על פריצה. אם אלה הברגים המקוריים, אפשר להבין למה זה קל יחסית

image.png.36700780d11b9ab4b597db80826f79bf.png

אתה יכול להיות רגוע - Hardware של דלתות חוץ מגיע עם הברגים למטה. מי שהתקין את הבורג העליון פשוט היה עצלן / לא קרא את ההוראות והיו את 2 הסטים של הברגים בקיט.

אבל כן - יש אנשים שעושים קיצורי דרך - כולל משקופים מצחיקים וכו, אז אני בטוח שיש אנשים שיש להם דלתות שבעיטה תעבור אפילו דרך הדלת.

דלתות פנים הן מאוד דקות לרוב (אלא אם קונים משהו יותר מיוחד).

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...