Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא טיסה איתם מאמסטרדם בתקופת הקורונה היתה סבבה.

בהלוך עם טרנסאביה לאננתנו לקום והגעתי גמור (אפילו לשירותים קמים לפי תור ואין לעמוד. עבורי זה היה סיוט שעלה לי ביום התאוששות) אבל בחזור עם אקקיע שכונה.

יושבים איפה שרוצים (קיבלתי שלישיית מושבים), קמים להכין קפה לבד ובכלל זה נראה כמו אוטובוס בטיול שנתי. 

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מזה דווקא לא הייתי מסיק מסקנות. הסטה כזו נובעת בדרך כלל מבעיה בשדה ולא בחברת התעופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

בהלוך עם טרנסאביה לא נתנו לקום והגעתי גמור. עבורי זה היה סיוט שעלה לי ביום התאוששות.

אני מתקשה למצוא לכך סימוכין ברשת, אבל המטוסים של טרנסאביה זכורים לי כמרתף עינויים מעופף שלדעתי מגיע עם המרווח הכי קטן בין שורות המושבים הקשים וללא שום אמצעי כוונון.

יצא לי לטוס עם עשרות חברות בכל רחבי העולם, ובד"כ עם הגובה הקומפקטי והגזרה העגלגלה שלי אני מצליח למצוא תנוחת ישיבה נוחה בכל מטוס שאני מגיע אליו. משום מה עד היום הפעמים הבודדות שטסתי איתם מאמסטרדם לברצלונה נחרטו בזיכרוני כטיסות הכי קשות שיצא לי לחוות, וכמו שאמרת דרשו התאוששות אפילו מאדם בריא. זה היה כמה שנים לפני הפנדמיה וללא שום נסיבות מיוחדות, מקווה שהם השתפרו מאז.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

אני מתקשה למצוא לכך סימוכין ברשת, אבל המטוסים של טרנסאביה זכורים לי כמרתף עינויים מעופף שלדעתי מגיע עם המרווח הכי קטן בין שורות המושבים הקשים וללא שום אמצעי כוונון.

הם באמת מרתף עינויים. לקחתי אותם בגלל זמנים והוספתי למושב מרווח אבל גם בכורסה של אמריקן קומפורט אם תושיב אותי 5 שעות אני יוצא מפורק.

ד"א, ארקיע לא יותר טובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

האמת החוויה שלי ושל הקרובים שלי איתם מאוד מעורבת.

טסתי איתם לפני 3 שנים לברצלונה, בפועל מטוס חכור של סמארט ווינגס, 737-800 בן 15, צפוף ממש ולא נוח לטיסה של 4-5 שעות, בהתחלה כשהזמנתי את הטיסה היה אמור להיות A321 שלהם. אחר כך הוחלף ל-A320 בן 30 של אלקטרה ובסוף ל-738 של סמארט ווינגס. לקינוח, הטיסה המקורית הייתה אמורה לצאת בסביבות 2 בצהריים, אחר כך הודיעו על דחיה ובשדה זכינו לעיכוב של עוד שעתיים שלוש.

מצד שני, טסתי איתם לפני שנה וחצי לבלגרד, בהלוך היה EMB195 שהיה לא הכי מרווח, אבל סידור הושבה 2-2 לזוג היה מעולה. יצאו בזמן, נחתו לפני הזמן ולקינוח גם נכנסתי לקוקפיט בזמן נחיתה שזו הייתה חוויה מגניבה לאללה.

בחזור היה אמור להיות מטוס שלהם, בפועל הגיע מטוס חכור של אנטר אייר, הצלחתי להתקמבן על מושבים ביציאת חירום אז היה לי נוח. הצ'ק אין התחיל באיחור אבל הטיסה הגיעה לארץ בזמן.

גיסתי טסה איתם לפראג, בפועל מטוס חכור (לא זוכר מאיפה) - 737-700. היו אמורים לנחות בשעות אחה"צ, בפועל נחתו ב-6 בבוקר ביום למחרת. מלא מלא עיכובים, היו תקועים שעות בטרמינל (1 אם אני לא טועה).

בחזור גם היה עיכוב כמה שאני זוכר, אבל קטן יותר.

ההורים שלי טסו איתם לפני חודשיים בערך במטוס חכור גם כן (כן, אם לא הבנת עד עכשיו מלא טיסות של ארקיע לא יוצאות במטוסים שלהם בכלל) של חברת רומנית שנקראת פליי לילי. לא שמעתי עליהם לפני זה, אבל הטיסות יצאו בזמן בהלוך ובחזור.

השאלה הגדולה - למה לא אלעל? אלעל טסה לשוויץ בטיסות ישירות, הטיסות לשם יוצאות במטוסים שלהם שהם הרבה יותר נורמליים מרוב המטוסים שציינתי ועם אלעל היו לי פחות נפילות כאלו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תראה את ההודעה שלי משלשום. פשוט לא מצאתי טיסות אלעל למכירה בכמה תאריכים באוגוסט. אז או שהטיסות מכורות עד המושב האחרון, או שבגלל הבלגן של המלחמה עדיין לא יצאו למכירה.

מכל מקום, שלשום אלעל טסה לז׳נבה והטיסה הבאה צפויה מחר.

לגבי ארקיע - טסתי איתם לטיוואט (מונטנגרו) לפני שנה. הטיסה הלוך יצאה בזמן, את הטיסה חזור הקדימו בכמה שעות והודיעו כמה שבועות מראש. הישיבה ב-E195 היתה בסדר גמור. טיסות קודמות שלי איתם היו ב-753 כשהיו די חדשים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

האמת החוויה שלי ושל הקרובים שלי איתם מאוד מעורבת.

טסתי איתם לפני 3 שנים לברצלונה, בפועל מטוס חכור של סמארט ווינגס, 737-800 בן 15, צפוף ממש ולא נוח לטיסה של 4-5 שעות, בהתחלה כשהזמנתי את הטיסה היה אמור להיות A321 שלהם. אחר כך הוחלף ל-A320 בן 30 של אלקטרה ובסוף ל-738 של סמארט ווינגס. לקינוח, הטיסה המקורית הייתה אמורה לצאת בסביבות 2 בצהריים, אחר כך הודיעו על דחיה ובשדה זכינו לעיכוב של עוד שעתיים שלוש.

מצד שני, טסתי איתם לפני שנה וחצי לבלגרד, בהלוך היה EMB195 שהיה לא הכי מרווח, אבל סידור הושבה 2-2 לזוג היה מעולה. יצאו בזמן, נחתו לפני הזמן ולקינוח גם נכנסתי לקוקפיט בזמן נחיתה שזו הייתה חוויה מגניבה לאללה.

בחזור היה אמור להיות מטוס שלהם, בפועל הגיע מטוס חכור של אנטר אייר, הצלחתי להתקמבן על מושבים ביציאת חירום אז היה לי נוח. הצ'ק אין התחיל באיחור אבל הטיסה הגיעה לארץ בזמן.

גיסתי טסה איתם לפראג, בפועל מטוס חכור (לא זוכר מאיפה) - 737-700. היו אמורים לנחות בשעות אחה"צ, בפועל נחתו ב-6 בבוקר ביום למחרת. מלא מלא עיכובים, היו תקועים שעות בטרמינל (1 אם אני לא טועה).

בחזור גם היה עיכוב כמה שאני זוכר, אבל קטן יותר.

ההורים שלי טסו איתם לפני חודשיים בערך במטוס חכור גם כן (כן, אם לא הבנת עד עכשיו מלא טיסות של ארקיע לא יוצאות במטוסים שלהם בכלל) של חברת רומנית שנקראת פליי לילי. לא שמעתי עליהם לפני זה, אבל הטיסות יצאו בזמן בהלוך ובחזור.

השאלה הגדולה - למה לא אלעל? אלעל טסה לשוויץ בטיסות ישירות, הטיסות לשם יוצאות במטוסים שלהם שהם הרבה יותר נורמליים מרוב המטוסים שציינתי ועם אלעל היו לי פחות נפילות כאלו.

יש טיסות אלעל לשוויץ (ז'ניבה וציריך) רק בסוף אוגוסט...

אני מחפש טיסה לתחילת אוגוסט 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רוצה לעדכן, שהטיסה עם ארקיע עברה מצוין, המטוס היה מוכן להמראה בדיוק בזמן.

אבל נגרם עיכוב של כמעט שעה לא באשמתם, ממש מקרה מוזר.

אחרי שכול הנוסעים התישבו במקומות, הדיילים סגרו את הדלתות, והמטוס היה שניה לפני התחלת התנועה, פתאום אחד הנוסעים נעמד, ניגש לדיילים בקדמת המטוס ואמר שהוא דורש לרדת מהמטוס.

חיכינו כמעט שעה עד שהגיעו שוטרים וליוו אותו החוצה.

אחרי ההמראה הטייס כמעט  הצליח להתגבר על האיחור, במקום שעה היה איחור של חצי שעה.

• אהבתי 1
פורסם

אולי היה לו פלאשבק בסגנון יעד סופי ולא רצה לקחת סיכון.

אגב, קרה לי גם בטיסה לסיליקון ואלי לפני מספר חודשים- גרם לי לפספס את הקונקשן בLA ולהיתקע בשדה 12 שעות. חרא.

מה נסגר עם אנשים שבשנייה האחרונה מחליטים לרדת מהמטוס?  טלפון שמבשר על מצב חירום? 

פורסם (נערך)

Shit happens. 

אנחנו עלינו על טיסה של ישראייר מצ׳כיה לארץ. 

20 דק לפני שעת ההמראה ממגיע הרכב של הפושבאק.

אני אומר לאשתי שזו תהיה הפעם ראשונה שאני ממריא בזמן עם חברה ישראלית ובדיוק הילדה נרדמה אז היא תתעורר בשעה האחרונה רק ורוב הטיסה תישן. מושלם. 

הרכב של הפושבאק מפרסס ונוסע. הטייס מודיע שיש עומס בנתבג ומעל הונגריה. מחכים חצי שעה. 

ניחא. הילדה עוד ישנה בקטנה. 

אחרי בדיוק חצי שעה פושבאק. 

מתחיל המראה. מאיץ מאיץ מאיץ. Reject. 

סעמק. תקלה באיזה חיישן בלמים. 

יאמר לזכותו של הטייס שתיווך את המידע מאוד יפה לנוסעים, תמיד מרגיש לי שהם משקרים כי לך תסביר על בעיות טכניות לנוסעים, אבל סה"כ בין אם שיקר או לא, תיווך יפה. 

שעתיים וחצי לקח לתקן. הנה המראה. בדיוק הילדה התעוררה להמראה. 

המראה ונחיתה באיחור של 3 שעות סהכ.

שיט האפנס. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הסיפור של הבקרה מרגיז - אבל אנחנו בקצה של הבקרה האירופית ולא פעם ולא פעמיים נתקלתי בטייסים שהכריזו על עיכובים של הבקרה, בכל מיני חברות. נתקלתי במשהו דומה כבר ב-1980, טייס LLM שהסביר שניתבו אותנו דרך איטליה בגלל עומס מעל יוגוסלביה.

שקרים של הצוות זה מרגיז - העניין.הזה היתה לי חוויה שלילית מאוד עם קונטיננטל (היום יונייטד) שהאשימו את אלעל בבעיות ניירת כשאפשר היה לשמו שעובדיםנמתחת למטוס, ואחר כך סיפרו שעותֶשמנסים להמריא למרת עוצר ההמראותֶבמתב״ג בלילה, בסוף עיכוב של 6 שעות (ואחר כך צוות הקבינה התנהג בצורה מבחילה כל הטיסה).

פורסם

יצא למישהו לאבד משהו בארקיע?

לי יצא. שלחתי מייל כתבו לי 

ציטוט

לקוח יקר,

בכל נושא יש לפנות לצ'אט במספר 036903712

תודה, ארקיע

שלחתי למספר וקיבלתי את התשובה הזאת

ציטוט

לקוח יקר,

לשירות לאחר החופשה יש לפנות במייל:

[email protected]

ארקיע

• מצחיק 1
פורסם
לפני 23 שעות, vxlan כתב:

אולי היה לו פלאשבק בסגנון יעד סופי ולא רצה לקחת סיכון.

אגב, קרה לי גם בטיסה לסיליקון ואלי לפני מספר חודשים- גרם לי לפספס את הקונקשן בLA ולהיתקע בשדה 12 שעות. חרא.

מה נסגר עם אנשים שבשנייה האחרונה מחליטים לרדת מהמטוס?  טלפון שמבשר על מצב חירום? 

לא כלכך הבנתי מה בדיוק הבעיה כי הוא דיבר בצרפתית...

לפי מה שהבנתי הוא החליט להגיש תלונה למשטרה בגלל שמישהו בשדה נתן כאפה לבן שלו...

למרות שאשתו והבן כן נשארו במטוס וטסו לשוויץ.

• תוכן חדש...