Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עובד מוסך השתמש בפראות ברכב - מה ניתן לעשות?

פוסטים מומלצים

שלום, 

לפני מספר שבועות מסרתי את רכבי למוסך בעקבות תקלה. מדובר בפורשה חשמלית, כך שלצערי האפשרויות העומדות לרשותי מצומצמות למוסך אחד בלבד בהרצליה.

לאחר מספר ימים התחלתי לקבל התראות על נהיגה פרועה ברכב, ממצלמת דרך המותקנת ברכב.

בבירור שעשיתי מול המוסך נאמר לי שעובד נסע ברכב "כדי לפרוק את הסוללה".

לפי מה שראיתי בסרטונים שצולמו במצלמה שלי, הנסיעה הזאת כללה נסיעה בכביש 5 מעבר לקו הירוק לכיוון אריאל וחזרה, כולל חניה ממושכת בחניה של בית בשכונת מגורים בפתח תקווה. לפי השיחה נשמע שהוא גם הסיע אדם נוסף ברכב.

בחלקים מסויימים בנסיעה הנהג האיץ ל 150-160 קמ"ש, ונסע במהירות גבוהה מעל פסי האטה מה שלהבנתי עלול לפגוע בצמיגים ובמתלים.

גם ברחובות הרצליה פיתוח יש לי הקלטות בהן הנהג מאיץ בפראות, בולם בחריקה לתוך צומת ברמזור אדום וכו'.

אז נכון, זה פורשה.... אבל אני מניח שזה לא אומר שמותר לנותן שירות לקחת סיכון, לפגוע בתקינות או אפילו לגרום לבלאי בלתי סביר ברכב.

התלוננתי למנהל השירות, שאמר לי שזה לא בסדר והנושא ייבדק והנהג ינזף בחומרה. בזה מבחינתם האירוע נגמר.

מה אפשר לעשות לגבי זה? האם יש גוף אליו אפשר להתלונן?

(את התקלה אגב, הם לא פתרו ואפילו לא זיהו. פשוט החזירו לי את הרכב תקול לאחר שבוע שלם וטענו שהכל בסדר).

תודה!

עריכה אחרונה על ידי llll
  • מבאס 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• מבאס 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלונה במשטרה על מה?

כשמכרתי את ה vr6 שלי האוטו יצא לבדיקה ב מממ בבני ברק, האוטו חזר אחרי שעה וחצי. כי הבוחנים יצאו לאכול איתו צהרים עם ריח של גומי שרוף. לדעתי להתלונן בפורש העולמית.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש פה כמה נקודות נפרדות:

1. האם באמת היה צורך בנסיעה לצורך אבחון התקלה. אם לא, הרי שמדובר על שימוש ברכב ללא רשות. תאורטית ניתן להתלונן על גניבה, מעשית לא יעשו עם זה כלום.
  2. אם הנסיעה דרושה, אז לא משנה לאן נסעו. מה אכפת לי אם העובד נוסע ברונדלים מסביב למוסך או על הדרך מוסיף סידור אישי. מבחינתי זה בחזקת ״זה נהנה וזה לא חסר״.
  3. אופי הנהיגה לא תקין בשום מקרה, ופה נשאלות שתי שאלות:
    1. מה אתה רוצה להשיג? התנצלות מכל עובדי המוסך בכתב? פיצוי כספי על עוגמת הנפש? פיטורי העובד? מאסר ממושך? ארוחה אצל בעל המוסך?
    2. כמה בלאגן אתה מוכן לעשות בשביל זה? כי בלי נזק ממשי אין לך ממש שום נוהל אכיפה מעבר למה שכבר בוצע. מדבריך לא נשמע שאתה אדם שהופך שולחנות, אז תצטרך להסתפק בזה.

המשך בחייך, חפש מוסך אחר מקצועי יותר והזהר מראש את אנשיו שהנסיעות מתועדות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, Be roo כתב:

יש פה כמה נקודות נפרדות:

1. האם באמת היה צורך בנסיעה לצורך אבחון התקלה. אם לא, הרי שמדובר על שימוש ברכב ללא רשות. תאורטית ניתן להתלונן על גניבה, מעשית לא יעשו עם זה כלום.
  2. אם הנסיעה דרושה, אז לא משנה לאן נסעו. מה אכפת לי אם העובד נוסע ברונדלים מסביב למוסך או על הדרך מוסיף סידור אישי. מבחינתי זה בחזקת ״זה נהנה וזה לא חסר״.
  3. אופי הנהיגה לא תקין בשום מקרה, ופה נשאלות שתי שאלות:
    1. מה אתה רוצה להשיג? התנצלות מכל עובדי המוסך בכתב? פיצוי כספי על עוגמת הנפש? פיטורי העובד? מאסר ממושך? ארוחה אצל בעל המוסך?
    2. כמה בלאגן אתה מוכן לעשות בשביל זה? כי בלי נזק ממשי אין לך ממש שום נוהל אכיפה מעבר למה שכבר בוצע. מדבריך לא נשמע שאתה אדם שהופך שולחנות, אז תצטרך להסתפק בזה.

המשך בחייך, חפש מוסך אחר מקצועי יותר והזהר מראש את אנשיו שהנסיעות מתועדות.

את כל כך צודקת שזה כואב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Be roo כתב:

והזהר מראש את אנשיו שהנסיעות מתועדות

שלא ינתקו לו את מצלמת הדרך. אני לא מצליח למצוא את השרשור הזה, אבל היה פה מישהו שהתייעץ על מקרה שבו עובד של המוסך ניתק את המצלמה כדי שלא יראו מה הוא עשה לרכב.

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, שחר 1 כתב:

שלא ינתקו לו את מצלמת הדרך

לא מקבלים על זה התראה?

אם לא, אפשר להזהיר אותם שכל ק״מ שיתווסף למד האוץ צריך להיות מגובה בצילום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, שחר 1 כתב:

שלא ינתקו לו את מצלמת הדרך.

גיסי  הכניס רכב וניתקו לו את המצלמת דרך במהלך הטיפול, אחרי תקופה דיברתי עם מוסכניק שאני מכיר מהשטחים והתברר לי שהמוסכניק הכניס את הרכב לטיפול ברשות (מרחק של 40 ק"מ כל צד) וגזר קופון, ואז הבנתי למפרע למה המצלמה נותקה... לכן להבנתי עדיף לא לספר על המצלמה

בכל מוסך אם מדווח על תקלה לאחר נסיעה ארוכה - נותנים את הרכב לעובד שיסע איתו ואפי' לצורכיו הפרטיים

הסיבה נראית לי הגיונית כל עוד צריך את הנסיעה בשביל לעלות על התקלה, ואפי' אם העובד עשה עוד כמה ק"מ

קרה לי סיטואציה כזו ברכב של אבא שלי שעשו עליו 100 ק"מ ללא סיבה מוצדקת, הורדתי למוסכניק 200 שקל ממחיר העבודה - והלכתי

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על כל התגובות!

מאחר והרכב באחריות להבנתי אני פשוט קהל שבוי - יש מוסך אחד בלבד ואין לי אלטנרטיבה. לכן אני מנסה להבין איפה אני יכול להתלונן ואם יש מישהו שאמור לפקח על פעילות המוסך.

אנסה לראות איך אני פונה ומתלונן ליבואן או לפורשה העולמית.

לגבי איום בתלונה למשטרה - כבר עשיתי את זה. לא נשמע שהם מתרגשים מזה. אפילו שלחתי להם חלק מהתיעודים והם פשוט התעלמו.

לגבי מה אני רוצה להשיג - זו שאלה מצוינת ואני לא בטוח... אני מודאג בעיקר שנגרם לי נזק לרכב, או שיגרם בעתיד כששוב אאלץ לקבל מהם שירות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חושב שנגרם נזק רציני לרכב. חושש שייגרם נזק בעתיד או לא תהיה מבסוט? תמכור מתי שתחליט, ותיתן למישהו אחר את ה"תענוג" או שלא. חלק מההחלטה אם להחזיק רכב נוגעת לשירות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה חושש שנגרם נזק - תבדוק את הנושא, מה שיכול להיות זה או פגיעה בבולמים (נזילות) או פגיעה פיזית במרכב תחתון או בחלקי פלסטיק תחת המנוע / טמבון וכדו', אתה יכול לגשת למוסך / מכון גלגלים כלשהוא, לבקש שירימו את האוטו ולהסתכל האם יש פגיעה, אם יש משהו - לצלם ולגשת למנהל המוסך ולבקש תיקון / פיצוי, אם לא יסכים - תחזור לכאן להתייעצות מה האפשרויות.

אם אין נזקים - דעתי האישית שעדיף לשכוח ולהמשיך הלאה, כי כמו שציינת אתה לקוח שבוי שלהם, אם תפתח איתם חזית ותדפוק אותם - אם ידפקו אותך בהמשך בהרבה יותר, אז חבל להיכנס לזה, כסף ממילא לא תקבל אם אין פגיעה מוכחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, llll כתב:

אני מודאג בעיקר שנגרם לי נזק לרכב,

אז תתחיל בלדרוש בדיקה בחינם מטעם המוסך, בנוכחותך. זה נשמע כמו מינימום סביר. אולי חברי הפורום יוכלו לעזור לך להרכיב רשימת מכלולים לבדיקה.

לפני שעה, llll כתב:

או שיגרם בעתיד כששוב אאלץ לקבל מהם שירות

זה כנראה יפתר רק בהרתעה. רק שאם אין לך אופציות, אז אין לך מנוף. תתיעץ עם עו״ד האם ניתן לשלוח להם מייל שבו כל תיעוד נסיעה כזה, או לחילופין, כל חוסר התאמה בין המצלמה למד האוץ תתבע מהם פיצויים. אין לי מושג אם יש לזה שיניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...