Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידנית וכיפית עד 50K

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחזיק קליאו 0.9 ידנית כבר 4 שנים- בגדול מאוד מרוצה אך מעוניין בשידרוג בעיקר לחווית הנהיגה, לצערי הרב היצע הידניות התדרדר אפילו יותר מהפעם האחרונה שחיפשתי.

אז המיטו ישנה, האבארת' יקרה לאחזקה ולוואגיות אין מספיק נשמה. נשארנו עם אדם S ו208GTI ואולי מיני? מקווה שפספתי משהו....

מעניין- שיהיה מעניין עם ערך מוסף, כיפי לנהיגה לעבודה בדרכים מפותלות בשעות מוקדמות ופחות מסלול. מזגן שהוא לא 💩 כמו בקליאו ואפשרות לטפל ברוב המקרים בלי מומחה לדגם (יש גישה לידיים מיומנות וציוד מוסכים סטנדרטי).

פחות מעניין- נראות חיצונית, לא רואים את זה ממושב הנהג ומניסיוני כל מעורבות ריגשית במצבו החיצוני של הרכב מביאה לחור בלב ובכיס.

פורסם

מה יקר באחזקה של אבארט לעומת הדגמים האחרים שציינת?
מנוע הTJET הוא מנוע אמין ביותר, האחזקה לדעתי תהיה דומה אם לא יותר זולה משאר הרכבים שציינת, החלפים של הרכב הזה זולים מאוד בחו"ל, וגם בארץ לא מאוד יקרים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ArikC כתב:

מה יקר באחזקה של אבארט לעומת הדגמים האחרים שציינת?
מנוע הTJET הוא מנוע אמין ביותר, האחזקה לדעתי תהיה דומה אם לא יותר זולה משאר הרכבים שציינת, החלפים של הרכב הזה זולים מאוד בחו"ל, וגם בארץ לא מאוד יקרים.

לאברט יש קפריזה מוזרה עם השמן שצריך את הסלניה והוא עולה הון תועפות, לא ברור למה צריך שמן מאבקת פיות שכזה.(חבר קנה חדשה היה מוציא אחת לאיזה 7000 קמ, 3000 שקל על טיפול החלפת שמן- בעיני זה קיצוני ממש)

פרט לזה יש להם מחיר דיי מאוד מוגזם פרט לדגמים ממש ממש ממש ישנים.

מעבר לזה אברט אחלה של רכב מאוד כיפי.

לנושא אופציות נוספות- מיטו TGET(ישאר הרבה מאוד עודף)

208GTI

POLO GTI

IBIZA CUPRA(שניהן 1.8)

קורסה OPC

בערך זהו מהקטנות, אדם אגב לא הייתי מתקרב עם מקל.

בכל אחד חוץ מהווגיות תצטרך מוסך רציני יחסית ומכונאי שיודע את העבודה.

וואג יש הרבה יותר ידע בארץ ויותר פשוט העניין

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני לא יודע איפה חבר שלך היה מטפל, אצל איציק שילמתי קצת יותר מ200 ואצל מיכאל בערך 250.. אצל שתיהם שמן + פילטר + עבודה לא יעלה יותר מ 500 שקל.. 

לפני כשעה, NickName1 כתב:

מה עם ג'ולייטה?

אם המיטו נפסלה כי היא כל כך עתיקה שנסעו בה ניאנדרתלים אז הג׳ולייטה תיפסל מאותה סיבה.. 

ה208 נותנת את החבילה הכי ״שלמה״ מבחינת ביצועים, התנהגות, פרקטיות, עלות החזקה, אמינות ומחיר. 

לדעתי היא גם עונה הכי טוב לצרכים שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, Katom כתב:

אני לא יודע איפה חבר שלך היה מטפל, אצל איציק שילמתי קצת יותר מ200 ואצל מיכאל בערך 250.. אצל שתיהם שמן + פילטר + עבודה לא יעלה יותר מ 500 שקל..

במורשה בחיפה לדעתי- הרכב היה חדש.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

3000 שקל על החלפת שמן? שום סיכוי בעולם.
השמן הזה עולה 400-500 שקל , פילטר ועבודה תוסיף בהגזמה עוד 600.
בכל אופן יש שמנים לא פחות טובים, וזולים משמעותית, אין סיכוי שזה מה שעלה לו.

גם לא חייבים לטפל במורשה, יש לא מעט מוסכים מומחים לאברט ובטוח ששם המחירים נוחים יותר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני יכול לקבש ממנו חשבוניות, וזה לא בחור שלא מבין בתחום נגיד ככה.

שמן אחר אסור היה לטענתו כי המנוע שם משהו עם טיטניום או משהו בסגנון ושמן אחר יגרום לנזק לאורך זמן כי לא מתאים מבחינת התאמת חומרים.

פורסם

לגבי ג'ולייטה- דווקא לעומת המיטו יש ידניות חדשות יחסית. Compitizione עם 150 סוסים (tjet) צפויה להיות משמעותית זולה יותר לאחזקה מה208gti?

פורסם

למיטב ידיעתי יש גוליטה רק עם 120 סוסים שמגיעה עם TGET השאר זה מולטיאיר

פורסם
לפני 14 שעות, ik3 כתב:

אני יכול לקבש ממנו חשבוניות, וזה לא בחור שלא מבין בתחום נגיד ככה.

שמן אחר אסור היה לטענתו כי המנוע שם משהו עם טיטניום או משהו בסגנון ושמן אחר יגרום לנזק לאורך זמן כי לא מתאים מבחינת התאמת חומרים.

אז תבקש חשבונית ותעלה כי בנתיים זה קשקוש.

היה לי אבארט 500 (TJET), מיטו תלתן (מולטי אייר) וג'וליטה תלתן.

באבארט טיפלתי באוטואיטליה, בג'ולייטה במורשה בחיפה - אף פעם לא שילמתי 3000 שח על החלפת שמן.

באופן כללי לאבארט יש את החסרונות שלה, עלויות האחזקה זה דווקא אחד מהפלוסים.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

אם לא מפריע לך עניין ה3 דלתות, לדעתי תחפש 208 gti שמורה אחרי המתיחת פנים.

אם אתה מאיזור חיפה קריות אתה מוזמן לסיבוב להתרשם

עריכה אחרונה על ידי Guru
פורסם (נערך)

אם הדילמה היא בין האלפות ל208GTI,

אחרי שהחזקתי גם מיטו וגם 208GTI יכול להגיד ככה:

המיטו מצד אחד מרגישה ספרטנית, לא נוחה, ויש לה את התקלה במוט הגה שצריך להכיר ולכבד.

מנגד היא אחד הרכבים העממיים היותר כיפיים שנהגתי עליהם בחיי. השילוב של הסאונד, הישיבה הסופר נמוכה, המראה החיצוני המגניב (בעיניי), הסמל הנכון והתחושה שאתה נוהג מהר למרות שאתה לא (איכות חומרים מישהו), פשוט יוצרים חבילה שאישית ממש ממש נהניתי ממנה.

בהקשר של עלויות אחזקה, אצלי טיפלתי כל 10,000 ק"מ במוסך שמטפל רק באטלקיות ומעבר לטיפולים והחלפות בלמים תכופות (ימי מסלול) לא ראתה מוסך כלל.

ה208GTI לעומת זאת איכותית פי מאות מונים, חזקה יותר, מהירה יותר ונוחה יותר.

גם ממנה נהנתי מאוד, אם כי לא כמו מהמיטו.

אבל! העלויות אחזקה במקרה שלי שברו אותי. 3 גרירות למוסך בשנה, תקלות לא שגרתיות, חלקים יקרים מאוד. כנראה נפלתי על לימון, ובכל זאת אחרי כל התיקונים אישית לא יכולתי כבר להכנס לאוטו בתחושה של "מה ידפק היום", אז כבר מכרתי אותה בהפסד בכיס.

מאוד מקווה שהבעלים הבאים לפחות נהנו מההשקעה.

עריכה אחרונה על ידי Erel
  • אהבתי 2

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור כי עדיין מתלבט. 

כרגע שתי מועמדות- מיני SALT ידנית 2015, מול 208GTI 2017. שתיהן שמורות, הראשונה בחצי מחיר....

עד כמה אני משתדרג בכלל מול הקליאו 2014 שלי? כמה תמורה אני מקבל לכסף שלי? אלה השאלות שחשובות לי ואני מתקשה לענות....
ה208 רכב ספורטיבי משובח ואני חובב נהיגה, אבל לא רואה את עצמי מתמכר למסלול. רוצה לחייך בעליות והסיבובים בדרך לעבודה בגליל או בטיולים בסופש...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...