Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה קבועה ברכב שרשום על אדם אחר

פוסטים מומלצים

לפני 33 דקות, zvit כתב:

@CarsManiac תרגיע. הכל בסדר.

אין סיבה להעביר בעלות על הרכב של אבא שלך, כן צריך להודיע לחברת הביטוח שמעכשיו אתה הנהג העיקרי.

להבנתי כשאתה אומר שאביך אתה מתכוון לכך שיש לו בתו נכה, לא שהרכב נרכש בהנחה דרך ביטוח לאומי.

תודה!, אז נהג עיקרי יאפשר לי להמשיך צבור ותק ביטוחי?

כעקרון יש לו הלוואה עומדת על הרכב, בביטוח לאומי אמרו לי שהם יפנו אלינו ברגע שרישיון הנהיגה שלו יפוג (עוד כשבוע) ויבקשו להחזיר אותה...האם בכל זאת כדאי ליזום אליהם את הפניה להחזר ההלוואה בעצמי כדי למנוע סיכוי לחוב?

האם אסור לי לנהוג ברכב ללא נוכחתו של אבא גם כשקצבת הניידות שלו תופסק כשתוקף הרישיון שלו יפוג, עד שתוחזר ההלוואה העומדת?

עריכה אחרונה על ידי CarsManiac
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כמה אחוזי לקות בניידות יש לאביך? אם יש לו 60% או יותר הוא עדיין זכאי להלוואה עומדת כמוסע. לא נראה לי שיקפידו על קוצו של יוד במקרה הזה, אבל כדאי להחזיר את ההלוואה לכשתתקבל הדרישה, כי אחרי תקופה קצרה ההלוואה מתחילה לצבור ריבית.

• אהבתי 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, zvit כתב:

כמה אחוזי לקות בניידות יש לאביך? אם יש לו 60% או יותר הוא עדיין זכאי להלוואה עומדת כמוסע. לא נראה לי שיקפידו על קוצו של יוד במקרה הזה, אבל כדאי להחזיר את ההלוואה לכשתתקבל הדרישה, כי אחרי תקופה קצרה ההלוואה מתחילה לצבור ריבית.

אני מניח שגם חייבים להיות מורשה נהיגה? כי אני גר מעל 1500 מטר ממנו. יש לו 50%
ובכל מקרה, יותר חשוב לי העניין של האם בכלל אפשר לנסוע על רכבו ללא נוכחותו כל עוד לא הוחזרה ההלוואה העומדת ואני לא מורשה נהיגה שלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש החמרה במצב תנסו לבקש בדיקה חוזרת ולהעלות ל-60% (אם תצליחו להעלות ל-80% הוא יקבל קצבת ניידות ללא תלות בבעלות על רכב) 

כפי שכתבתי לא נראה לי שבתקופת המעבר כשכבר אין לו רישיון וההלוואה עדיין לא הוחזרה יתעקשו לא לאפשר שימוש ברכב (למרות שחוקית הם יכולים).

בגלל שהוא כבר במערכת ניתן להגיש החמרה במצב גם אם הוא כבר עבר את גיל הפרישה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Keyser Söze כתב:

אם התאריך הנקוב פחות משנה, עליו לפנות לגורם שרשם את הדו"ח בבקשה להסב את הדוח על שמך. כאשר הקנס יגיע למענך, עליך לבדוק התיישנות, כאשר התיישנות על הסבה היא שנתיים.

למה להסב (עזוב שעכשו פסח 😇)?

נכון שזו הוראת החוק/תקנה, אבל בעת הסבה הנך לוקח על עצמך הן את הקנס והן את הניקוד (במידה ויש).

אם משאירים את הדו״ח על כנו, משלמים את הקנס בלבד והניקוד הולך לעולמו.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, CarsManiac כתב:

אני מניח שגם חייבים להיות מורשה נהיגה? כי אני גר מעל 1500 מטר ממנו. יש לו 50%
ובכל מקרה, יותר חשוב לי העניין של האם בכלל אפשר לנסוע על רכבו ללא נוכחותו כל עוד לא הוחזרה ההלוואה העומדת ואני לא מורשה נהיגה שלו?

אולי תוכל גם להתייעץ עם ד"ר גילי תמיר, בתוכנית שלה שעוזרת לברר זכויות. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההלוואה העומדת במקרה זה היא די זניחה (סכום להחזר פחות מ-10000 ש"ח) לכן הייתי פשוט מבקש להחזיר את ההלוואה וזהו.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, CarsManiac כתב:

כעקרון יש לו הלוואה עומדת על הרכב, בביטוח לאומי אמרו לי שהם יפנו אלינו ברגע שרישיון הנהיגה שלו יפוג (עוד כשבוע) ויבקשו להחזיר אותה...האם בכל זאת כדאי ליזום אליהם את הפניה להחזר ההלוואה בעצמי כדי למנוע סיכוי לחוב?

שאלה: ביטוח לאומי פנו אליו מיוזמתם משום שקיבלו מידע כי הרשיון עומד לפוג או שאתם פניתם לביטוח לאומי?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד יש ביטוח בתוקף לא אמורה להיות בעיה, פרט לכך שאם תבצע עבירת תנועה כלשהי כגון מהירות, אור אדום ומצלמה תצלם הדוח יגיע לבעל האוטו שזה אבא שלך, כמובן שאם אתה מודה שביצעת עבירה ועושים הסבה אז לא אמורה להיות בעיה אלא אם אתה לא רוצה לבצע הסבה לדוח אז יש בעיה כי בעל הרכב אמור להוכיח שהוא לא זה שנהג ברכב בעת ביצוע העבירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, kompy כתב:

למה להסב (עזוב שעכשו פסח 😇)?

נכון שזו הוראת החוק/תקנה, אבל בעת הסבה הנך לוקח על עצמך הן את הקנס והן את הניקוד (במידה ויש).

אם משאירים את הדו״ח על כנו, משלמים את הקנס בלבד והניקוד הולך לעולמו.

מדובר על הסבה בין אנשים פרטיים, לא על הסבה בין חברה לאדם פרטי.

כשהדוח נרשם על שם חברה, כמובן שאין על מי להטיל נקודות, ולכן ואכן, העונש הוא הקנס הכספי בלבד. אם החברה תסב על שם אדם פרטי, אותו אדם "יזכה" גם לרישום נקודות לחובתו (כי יש אדם שניתן לרשום לחובתו).

כאן מדובר על דו"ח שנרשם לאדם פרטי - בעל הרכב, אביו של פותש. הוא "יזכה" גם בעלות הכספית וגם בנקודות, מלכתחילה. לאחר שיסב את הדוח על שם פותש, הזכות הגדולה של ענישה כספית ורישום נקודות פשוט יעבור לפותש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, CarsManiac כתב:

כלומר יש מצבים בהם לוקח לדוח להגיע למען יותר משנה? ואיך בעצם יודעים להתחיל לספור את ה30\90 יום האלו? מניח אם כך שדוחות מגיעים רק בדואר רשום? אחרת איך יודעים ממתיי להתחיל את הספירה?

יתכנו מצבים שאכן דוח יגיע לאחר זמן רב, אם בשל חוסר יעילות (פחות נפוץ בימינו, כשהכל ממוחשב), בשל טעות אנוש, או בשל תקלה טכנית.

לא נפוץ, אבל יכול לקרות.

דוח נשלח בדואר רשום עם אישור מסירה. המניין של המועדים מתחיל מהיום שדבר הדואר נמסר.

לפני 14 דקות, Be roo כתב:

אין לאב רשיון, הנקודות חסרות משמעות.

Hmm... Good point!!! 👍 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, sperial כתב:

לגבי הכרה בנהיגה ברכב ההורים כותק ביטוחי - מה שאני מכיר הואמילוי 3 תנאים מצטברים:

1. גיל פחות מ-32.

2. כתובת רשומה זהה לזו של ההורים.

3. הצהרת בעל הרכב כי מהגת בו באופן סדיר ולא היונתביעות..

הבנים שלי ונשותיהם לא זכו לותק ביטוחי משום ששינו את כתובתם. עלה הרבה כסף.

אתה בטוח ששלושת התנאים נצרכים בכול חברות הביטוח?

אני צברתי עבר ביטוחי על הרכב של אבי, ואיני רשום על אותו כתובת וגם לא חציתי את גיל ה-30

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Be roo כתב:

אין לאב רישיון, נקודות חסרות משמעות.

זה פתח לצרות.
המחותנת שלי נפסלה לנהיגה לתקופה של כמה שנים. הרכב שלה הועבר לידי הנכד הגדול  ולא בוצעה כל העברת בעלות.

לצערנו הגיע דוח תנועה (אני לא יודע בדיוק מה העבירה, ככל הנראה צילום כלשהו)  אבל התקבל דוח נוסף על נהיגה בפסילה על שם המחותנת. היא כמובן לא נהגה והרכב לא ברשותה כבר מספר חודשים.

הנושא בטיפול בעזרת עו״ד כמובן. אבל כאב הראש הבהלה שאחזה בה לאור האשמה בדו״ח, זה כבר סיפור מורכב. 

לפני 3 שעות, Liquidator כתב:

כל עוד יש ביטוח בתוקף לא אמורה להיות בעיה, פרט לכך שאם תבצע עבירת תנועה כלשהי כגון מהירות, אור אדום ומצלמה תצלם הדוח יגיע לבעל האוטו שזה אבא שלך, כמובן שאם אתה מודה שביצעת עבירה ועושים הסבה אז לא אמורה להיות בעיה אלא אם אתה לא רוצה לבצע הסבה לדוח אז יש בעיה כי בעל הרכב אמור להוכיח שהוא לא זה שנהג ברכב בעת ביצוע העבירה.

בעל הרכב עשוי לזכות בדו״ח נוסף של נהיגה ללא רשיון בתוקף.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, zaf כתב:

זה פתח לצרות

נשמע קפקאי למדי, פעם ראשונה שנתקלתי.

לאדם ללא רשיון מותר להחזיק ברכב על שמו. זה נכון שהחוק מייחס אחריות לבעל הרכב על כל עבירה שמתבצעת ברכבו, אלא אם הוכיח שמישהו אחר נהג, אבל מפה ללהתחיל לחלק דוחות על נהיגה ללא רשיון זה מופרך. זה לא שונה מלהפיק כזה דוח על צילום של הרכב בכניסה לחניון.

אולי עושים זאת כשהרכב מתחיל לצבור דוחות ולא רוצים ש"הפרצה" הזו תמשיך להיות מנוצלת, או אולי בגלל שמדובר במישהי שהיה לה רשיון ונפסלה... עדיין מגוחך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...