Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה קבועה ברכב שרשום על אדם אחר

פוסטים מומלצים

שלום,

אבא שלי לא חידש רישיון נהיגה בשל גילו המתקדם ולכן מעכשיו אני אשתמש ברכבו באופן קבוע (אקח אותו אליי בסופו של דבר, אני גר במקום אחר), אנו לא רוצים להעביר את הרכב על שמי, אלא שישאר על שמו.

האם יכולה להיות בעיה משפטית\חוקית עם כך? בעיות במקרה של חלילה תאונה? עשיתי ביטוח של כל נהג, אך האם יש צורך באיזו הצהרה מאבא שהוא מאשר לי לנהוג על הרכב באופן קבוע או משהו בסגנון?
משהו נוסף שאני צריך לדעת?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי CarsManiac
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כל עוד הביטוח מכסה אין בעיה.

ביום שתרצה לעשות איזה שהוא ביטוח על שמך,

על אוטו אחר, ותרצה להוכיח שיש לך עבר ביטוחי - תחתים את האבא על אישור שאתה היית הנהג העיקרי בשנים כך וכך ברכב.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, hans כתב:

כל עוד הביטוח מכסה אין בעיה.

ביום שתרצה לעשות איזה שהוא ביטוח על שמך,

על אוטו אחר, ותרצה להוכיח שיש לך עבר ביטוחי - תחתים את האבא על אישור שאתה היית הנהג העיקרי בשנים כך וכך ברכב.

בתכלס, אפשר בעצם כבר עכשיו לשנות את הביטוח כך שאני הנהג היחיד ברכב לא? ואז אולי גם לא אצטרך להחתים את אבי כפי שאמרת?

ואם חלילה יש תאונה או משהו וצריך להופיע במשפט, האם אין עניין של סיבוך משפטי כלשהו? אני יכול להעיד שאני הייתי הנהג ולהופיע למשפט?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפחות בחלק מהפוליסות מצויין שבעל הפוליסה הוא הנהג העיקרי.

דוגמה מביטוח ישיר:

" ***הנהג העיקרי - מי שנוהג בפועל יותר מכל נהג אחר ברכב המבוטח במשך תקופת הביטוח.

יובהר כי מדובר במידע מהותי לחברה שכן הנהג העיקרי הוא מי שעל בסיס נתוניו, בין היתר, לרבות עברו הביטוחי והתעבורתי, נערכה

הפוליסה. "

במקרה שלכם ברור שזה משתנה.

אולי במקרה ביטוחי הפוליסה תחול כי בזמן הקמת הפוליסה המידע היה נכון, ואולי לא. לא מומלץ להסתמך על זה.

לכן, תבדוק מה מופיע בפוליסת הביטוח של אביך ואם מופיע משהו דומה למה שהוזכר, לעשות פוליסה על שמך או להוריד את התנאי הזה אם זה אפשרי.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, itzik123 כתב:

לפחות בחלק מהפוליסות מצויין שבעל הפוליסה הוא הנהג העיקרי.

דוגמה מביטוח ישיר:

" ***הנהג העיקרי - מי שנוהג בפועל יותר מכל נהג אחר ברכב המבוטח במשך תקופת הביטוח.

יובהר כי מדובר במידע מהותי לחברה שכן הנהג העיקרי הוא מי שעל בסיס נתוניו, בין היתר, לרבות עברו הביטוחי והתעבורתי, נערכה

הפוליסה. "

במקרה שלכם ברור שזה משתנה.

אולי במקרה ביטוחי הפוליסה תחול כי בזמן הקמת הפוליסה המידע היה נכון, ואולי לא. לא מומלץ להסתמך על זה.

לכן, תבדוק מה מופיע בפוליסת הביטוח של אביך ואם מופיע משהו דומה למה שהוזכר, לעשות פוליסה על שמך או להוריד את התנאי הזה אם זה אפשרי.

או שאפשר פשוט לבטל את הפוסליה הנוכחית ולעשות חדשה רק על שמי? האם זה אפשרי בהנתן שבעל הרכב הוא מישהו אחר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, CarsManiac כתב:

או שאפשר פשוט לבטל את הפוסליה הנוכחית ולעשות חדשה רק על שמי? האם זה אפשרי בהנתן שבעל הרכב הוא מישהו אחר?

תוסיף אותך כנהג נקוב בפוליסה ותגיד לחברת ביטוח שאתה הנהג העיקרי 

לעשות את הביטוח על שמך כשאתה לא בעל הרכב זה רק יותר מסבך

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת הביטוח, כל מה שחכמי הפורום ייעצו לך. בין אם להוסיף נהג נקוב, בין אם לשנות על שמך, ובין אם להמציא הצהרה מאביך שאתה נהגת ברכב לכשתרצה להוציא ביטוח על שמך (לטובת העבר הביטוחי).

שים לב גם לביטוח החובה וגם למקיף/צד ג'.

עניין נוסף שעליך לתת את הדעת אליו - דוחות.

דוחות יגיעו לבעל הרשום של הרכב, קרי - אביך. עליו להיות מודע לעניין, ולהקפיד לנהוג בהתאם (למשל, עליו להקפיד לשנות כתובתו במשרד הפנים אם יעבור דירה, להקפיד ששמו מופיע על תיבת הדואר באופן קריא וברור, ולהקפיד לקחת דואר רשום באופן קפדני).

מעבר לזאת, יש להסביר לאביך כיצד לנהוג במידה ויקבל דוח לביתו. אם תאריך ביצוע העבירה הנקוב בהודעת הקנס הוא למעלה משנה - עליו לפנות לגורם שרשם את הקנס (משטרה, עירייה, ...) ולבקש ביטול הקנס מחמת התיישנות.

אם התאריך הנקוב פחות משנה, עליו לפנות לגורם שרשם את הדו"ח בבקשה להסב את הדוח על שמך. כאשר הקנס יגיע למענך, עליך לבדוק התיישנות, כאשר התיישנות על הסבה היא שנתיים.

במילים אחרות: שאביך לא ימהר להסב דוחות שהתיישנו, אחרת הוא מעניק לעירייה (או לכל גורם אחר שהפיק את הקנס) זמן נוסף לתקן את טעותם, על חשבונך...

שים לב, אגב, שהמועדים הקבועים בחוק להמצאת הודעה לתשלום קנס שהופק ממצלמה שונה מהמועדים שציינתי לעיל.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, tan tan כתב:

תוסיף אותך כנהג נקוב בפוליסה ותגיד לחברת ביטוח שאתה הנהג העיקרי 

האם אפשר ועדיף לומר שאני הנהג היחיד? כי כאמור לאבא כבר אין רישיון נהיגה

לפני שעתיים, tan tan כתב:

לעשות את הביטוח על שמך כשאתה לא בעל הרכב זה רק יותר מסבך

אשמח לדעת למה בעצם? הריי זה הכי נכון בתכלס, אבא לא נוהג יותר, רק אני.

לפני שעה, Keyser Söze כתב:

במילים אחרות: שאביך לא ימהר להסב דוחות שהתיישנו, אחרת הוא מעניק לעירייה (או לכל גורם אחר שהפיק את הקנס) זמן נוסף לתקן את טעותם, על חשבונך...

תודה רבה על ההסבר, בעצם אם הוא מקבל דוח בן מעל לשנה, עדיף לו לחכות שתעבור עוד שנה ולהסב אותו אליי? ובעצם מה הבעיה שהוא יסב אותו על שמי ואני אחכה שיעברו שנתיים וייתישן?

ועוד שאלה חשובה,
האם אבי חשוף לתביעה במקרה של תאונה, כל עוד הוא הבעלים הרשום, גם אם אין לו רישיון נהיגה ורק אני נוהג ברכב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלת עצות טובות, אבל אם מדובר ברכב בן יותר מ-3-4 שנים הוספת יד לא תפגע בערכו. מה שכן יעלה כסף לא קטן זה העדר עבר ביטוחי על שמך. לכן, אם אינך מעביר בעלות, מומלץ להוסיף אותך כבעל פוליסה שני, לצד אביך, על מנת שתצבור ותק. שים לב שאני מדבר על בעלות על הפוליסה, אין חובה שיהיה נהג נקוב, חשוב רק שהפוליסה תכסה כל מי שצפוי לנהוג ברכב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, CarsManiac כתב:

האם אפשר ועדיף לומר שאני הנהג היחיד? כי כאמור לאבא כבר אין רישיון נהיגה

אי אפשר לומר אם עדיף, זה דורש בדיקה, ובהתאם לנתונים שלך.

עלות הביטוח כוללת את הסיכון שחברת הביטוח נוטלת על עצמה. כך, אנשים שלא היתה להם תביעה ב-3-4 השנים האחרונות מקבלים הנחה לפרמיה (בהנחה שמדובר בנהג זהיר ושאינו עוסק בהונאות ביטוח).

ונהג שלו תביעה - יקבל הנחה קטנה יותר, או שלא יקבל הנחה כלל.

והכי גרוע מבחינת חברת הביטוח הוא היעדר עבר ביטוחי. הם לא יודעים מי האדם שמבקש לרכוש ביטוח, האם הוא נהג זהיר מחד, או אדם שעלול לנסות ולהונות אותם מאידך. כך,.חברת הביטוח לא יודעת כיצד להעריך את אותו אדם, והדבר מתבטא בעלות פרמיה גבוהה.

אם הביטוח נשאר על שמו של אביך, אתה יכול להרוויח מהנחה לה הוא זכאי, אם הוא זכאי, בשל עבר ביטוחי "נקי".

לא ציינת גיל או ותק תעבורתי, אבל אם גם לך עבר נקי של 3-4 שנים שחברת הביטוח מוכנה להכיר בו, ייתכן ולא יהיה שינוי בגובה הפרמיה.

יכול להיות שחברת הביטוח אף מתייחסת לאביך כ-"מסוכן" (אולי בגלל גיל מבוגר, שלא ציינת), ואם אתה לא צעיר במיוחד, יכול להיות שביטוח על שמך יהיה זול יותר.

בקיצור, אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו, בטח כשלא סיפקת נתונים ורקע.

ההמלצה היא לבדוק. לבדוק מול חברת הביטוח הנוכחית, ולעשות סקר שוק עם חברות אחרות. כך תוכל להגיע להחלטה הנכונה לך ביותר.

לפני 4 שעות, CarsManiac כתב:

תודה רבה על ההסבר, בעצם אם הוא מקבל דוח בן מעל לשנה, עדיף לו לחכות שתעבור עוד שנה ולהסב אותו אליי? ובעצם מה הבעיה שהוא יסב אותו על שמי ואני אחכה שיעברו שנתיים וייתישן?

לא לא לא.

לא הסברתי כמו שצריך. ברגע שהוא מקבל את הדוח, אז נעשית הבדיקה אם הדוח התיישן או לא (התיישנות העבירה, לא התיישנות העונש). אם הדוח לא התיישן כשקיבל אותו, הדוח תקין, ויש לאביך מועדים קבועים כיצד לטפל בו (לשלם תוך 90 יום, לבקש להישפט תוך 90 יום, או הגיש בקשה לביטול הקנס תוך 30 יום). חריגה מהמועדים האלו והתמהמהות תגרור ריבית פיגורים, הצמדה ושאר ירקות. לא טוב. לא כדאי.

אלא שהדרך הנכונה לטפל בדוח שהתיישן היא הגשת בקשה לביטול מחמת התיישנות.

למשל:

אם הדוח בן שנה ו-4 חודשים, אביך צריך להגיש בקשה לביטול מחמת התיישנות. הנתונים פשוטים: אביך בעל הרכב, הוא קיבל דוח בן שנה ו-4, ולכן דין הדוח להתבטל.

אם, במקום לבקש ביטול הדוח, הוא יסב את הדוח על שמך, הוא למעשה מוותר על טענת ההתיישנות (טענה מקדמית שחייבת להיטען בתחילת ההליך בלבד). כך, אם תקבל אתה את הדוח אחרי 3 חודשים, לאחר שהוסב, דהיינו, כשהדוח בן שנה ו-7, זה יהיה דוח תקין, ואתה תהיה חייב לשאת בעונש - הקנס והנקודות. אתה לא תוכל לטעון להתיישנות (שהרי הדוח הוסבר, והדוח בן פחות משנתיים).

מקווה שעכשיו ברור יותר.

ולמען הסר ספק - לא להתמהמה אף פעם.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הכרה בנהיגה ברכב ההורים כותק ביטוחי - מה שאני מכיר הואמילוי 3 תנאים מצטברים:

1. גיל פחות מ-32.

2. כתובת רשומה זהה לזו של ההורים.

3. הצהרת בעל הרכב כי מהגת בו באופן סדיר ולא היונתביעות..

הבנים שלי ונשותיהם לא זכו לותק ביטוחי משום ששינו את כתובתם. עלה הרבה כסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, CarsManiac כתב:

האם אבי חשוף לתביעה במקרה של תאונה, כל עוד הוא הבעלים הרשום, גם אם אין לו רישיון נהיגה ורק אני נוהג ברכב?

לא.

כשיש תאונה החוק מחייב החלפת פרטים. כך, אם תהיה מעורב בתאונה חלילה וחס, הפרטים שתמסור יהיו פרטיך, ולא פרטי אביך.

ככל שהרישום בביטוח תקין (כלומר - מכסה גם אותך), אביך לא יהיה חשוף לתביעה.

אביך יכול להיות חשוף לתביעה במקרה של תאונה כשהרכב חנה, למשל (כן, היו מקרים שאדם נכנס ברכב חונה ותבע את בעל הרכב). כך, אין נהג בנמצא כדי להחליף איתו פרטים, והפניה היא לבעל הרכב. במקרה הזה הוא יוכל להוסיף אותך כצד לתביעה, יוכל לטעון שהרכב בחזקתך, וככל שהביטוח תקין, אין חשש מהשלכות כלפיו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, Keyser Söze כתב:

לא הסברתי כמו שצריך. ברגע שהוא מקבל את הדוח, אז נעשית הבדיקה אם הדוח התיישן או לא (התיישנות העבירה, לא התיישנות העונש). אם הדוח לא התיישן כשקיבל אותו, הדוח תקין, ויש לאביך מועדים קבועים כיצד לטפל בו (לשלם תוך 90 יום, לבקש להישפט תוך 90 יום, או הגיש בקשה לביטול הקנס תוך 30 יום). חריגה מהמועדים האלו והתמהמהות תגרור ריבית פיגורים, הצמדה ושאר ירקות. לא טוב. לא כדאי.

כלומר יש מצבים בהם לוקח לדוח להגיע למען יותר משנה? ואיך בעצם יודעים להתחיל לספור את ה30\90 יום האלו? מניח אם כך שדוחות מגיעים רק בדואר רשום? אחרת איך יודעים ממתיי להתחיל את הספירה?

לפני 38 דקות, Keyser Söze כתב:

אי אפשר לומר אם עדיף, זה דורש בדיקה, ובהתאם לנתונים שלך.

האמת שהתכוונתי יותר מבחינת תאימות למצב הקיים ואמיתות הנתונים בפרטי הביטוח- אם לאבא אין יותר רישיון נהיגה אז זה בכלל לא הגיוני ולא חוקי לרשום אותו בתור נהג לא?
או שאתה מתכוון על בעלות על פוליסת הביטוח עצמה? האם אפשר שבעל רכב ללא רישיון נהיגה יהיה בעל פוליסת הביטוח?

לפני 31 דקות, sperial כתב:

לגבי הכרה בנהיגה ברכב ההורים כותק ביטוחי - מה שאני מכיר הואמילוי 3 תנאים מצטברים:

ואי ממש מבאס, אני לא עונה על התנאים האלו.
האם הצעתך להוסיף את עצמי כבעל פוליסה נוסף תפתור את הבעיה? והאם אפשר פשוט שהפוליסה תהיה רק על שמי וזהו? או שזה יכול להיות בעייתי מבחינה כלשהי?
כעקרון, אנחנו לא רצים להעביר את הרכב על שמי כדי לשמור על הנחה בחידוש רישיון הרכב כי אבי נכה, ואני בכל מקרה אסיע אותו קבוע בגלל שלא יהיה לו רישיון.

לפני 28 דקות, Keyser Söze כתב:

כן, היו מקרים שאדם נכנס ברכב חונה ותבע את בעל הרכב

מישהו נכנס ברכב חונה ותבע את בעל הרכב? אתה בטח מתכוון למקרה שהרכב חנה בצורה מסוכנת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימוש ברכב נכה זה סיפור שונה לגמרי, ננסה לגייס את המומחה @zvit.

לגבי תביעה - כל אחד יכול לתבוע ולכתוב בכתב התביעה מה שהוא רוצה. לזכות זה עניין אחר, צריך לשכנע את בית המשפט. אבל גם אם אתה, כנתבע, זוכה בסופו של דבר, הרי שההליך עצמו לא נעים ועולה זמן וכסף, אם התביעה מופנה גם לביטוח הרי שחברת הביטוח תכסה את ההגנה, לפחות עד סכום מסויים הנקוב בפוליסה (ואני מניח שאם היא נתבעת גם סכום יותר גדול. הרי היא מגנה גם על עצמה).

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@CarsManiac תרגיע. הכל בסדר.

אין סיבה להעביר בעלות על הרכב של אבא שלך, כן צריך להודיע לחברת הביטוח שמעכשיו אתה הנהג העיקרי.

להבנתי כשאתה אומר שאביך אתה מתכוון לכך שיש לו בתו נכה, לא שהרכב נרכש בהנחה דרך ביטוח לאומי.

• אהבתי 2

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...