Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה קבועה ברכב שרשום על אדם אחר

פוסטים מומלצים

לפני 21 שעות, sperial כתב:

לכן, אם אינך מעביר בעלות, מומלץ להוסיף אותך כבעל פוליסה שני, לצד אביך, על מנת שתצבור ותק. שים לב שאני מדבר על בעלות על הפוליסה, אין חובה שיהיה נהג נקוב, חשוב רק שהפוליסה תכסה כל מי שצפוי לנהוג ברכב.

בחברת הביטוח אמרו לי שלא כל החברות מקבלות צבירת ותק כשהנהג בפוליסה הוא לא בעל הפוליסה, וזה גם תחום אפור בבעלות משותפת..אז נאצלתי לבטל ולעשות פוליסה חדשה רק על שמי...אני רק מנסה להבין רק למה tan tan רשם את זה:

לפני 23 שעות, tan tan כתב:

לעשות את הביטוח על שמך כשאתה לא בעל הרכב זה רק יותר מסבך

אשמח להסבר למה זה בעייתי?

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

שאלה: ביטוח לאומי פנו אליו מיוזמתם משום שקיבלו מידע כי הרשיון עומד לפוג או שאתם פניתם לביטוח לאומי?

כעקרון אני יזמתי את הפניה כי ידעתי שהרישיון עומד לפוג, אבל היה מקרה לפני כמה שנים שאבא היה צריך למלא טופס ירוק והיה עיכוב והרישיון לא חודש בזמן, אז ביטוח לאומי שלח לנו מכתב שקצבת הניידות פוסקת עד שהסדרנו את זה.

עריכה אחרונה על ידי CarsManiac
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 1 דקה, CarsManiac כתב:

בחברת הביטוח אמרו לי שלא כל החברות מקבלות צבירת ותק כשהנהג בפוליסה הוא לא בעל הפוליסה, וזה גם תחום אפור בבעלות משותפת..אז נאצלתי לבטל ולעשות פוליסה חדשה רק על שמי...אני רק מנסה להבין רק למה tan tan רשם את זה:

זה מה שנאמר לי כשהעברתי את אחד הרכבים לבן שלי. עשיתי את זה פעם או פעמיים ובהמשך זה התמסמס.

לפני 1 דקה, CarsManiac כתב:

אשמח להסבר למה זה בעייתי?

כי חברת הביטוח דורשת זיקה בין הרכוש הרכוש המבוטח לבין בעל הפוליסה. הרי אם הרכב של משה ומבוטח על ידי יעקב זה יכול להיראות כהימור שבו יעקב יהנה אם  משה יהרוס את הרכב. יש מדינות בהן החוק דורש זיקה כזו, לגבי ישראל איני יודע, שמעתי שמועות משמועות שונות. וחוקים כאלה גם משתנים עם השנים. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, sperial כתב:

כי חברת הביטוח דורשת זיקה בין הרכוש הרכוש המבוטח לבין בעל הפוליסה.

יש לי הקלטה של נציג חברת הביטוח אומר שבגלל שאני הבן של בעל הרכב אז קיימת זיקה כזו ואין בעיה.

השאלה אם אפשר לסמוך על זה או שעדיף להעביר את הרכב על שמי ולספוג את עלות חידוש הרישיון המלאה וזהו?

גם יש הרבה נכים שאין להם רישיון נהיגה וקרוב משפחה מסיע אותם כמוני וזה הרכב היחיד של המשפחה, אז במקרה כזה כדי שיהיה לקרוב צבירה של ותק מניח שהוא גם עושה את הפוליסה על שמו ומשאיר את הרכב על שם הנכה בשביל שיוכלו לקבל את ההטבה של עלות חידוש הרישיון וכדי שתהיה להם חניה שמורה ברחוב

עריכה אחרונה על ידי wzo4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, Be roo כתב:

נשמע קפקאי למדי, פעם ראשונה שנתקלתי.

לאדם ללא רשיון מותר להחזיק ברכב על שמו. זה נכון שהחוק מייחס אחריות לבעל הרכב על כל עבירה שמתבצעת ברכבו, אלא אם הוכיח שמישהו אחר נהג, אבל מפה ללהתחיל לחלק דוחות על נהיגה ללא רשיון זה מופרך. זה לא שונה מלהפיק כזה דוח על צילום של הרכב בכניסה לחניון.

אולי עושים זאת כשהרכב מתחיל לצבור דוחות ולא רוצים ש"הפרצה" הזו תמשיך להיות מנוצלת, או אולי בגלל שמדובר במישהי שהיה לה רשיון ונפסלה... עדיין מגוחך.

קפקאי או לא, אלמלא המקרה של המחותנת שלי, אני מניח שלא הייתי מודע לאפשרות כזו.

הבעיה היא שדוחות מגיעים על שם בעל הרכב. הוא זה ״שנכנס לסרט״ לעיתים עד שהנוהג ברכב מתחיל לטפל בנושא כמו במקרה שלנו שזה בכלל צעיר ״חסר מודעות״ לכך שעבר עבירות (כולל חניות) ומתגורר בעיר אחרת במרחק מסבתו. והיא זו שמקבלת מכתבים מהרשויות.

אמנם החוק מתיר להחזיק ברכב גם ללא רישיון נהיגה, אבל יש לזה מגבלות שונות. למשל תו חניה עירוני אצלי, המסמכים הדרושים לקבלת תג הם רישיון רכב בתוקף ורשיון נהיגה בתוקף ושניהם חייב להיות רשום בעל הרכב. 

כיום שמערכות האכיפה עתירות מיכון, דוחות שנשלחים מהמערכת הם ״קשיחים״ כלאמר, כנגד הנתונים המופיעים במערכות המשטרה/משרד הרישוי , ואלה מציגים מיידית תוקף/אי תוקף רשיונות.

ועל מי שקיבל את הדו״ח להתחיל לרוץ לפתור את את הנושא בטרם הסתבכות מיותרת. 

מאחל לכולנו להימנע מכך בכל מצב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, zaf כתב:

לפתור את את הנושא בטרם הסתבכות מיותרת

אני תוהה לאיזו הסתבכות זה כבר יכול להגיע.

תוכל לפרט מה איך זה נפטר אצל המחותנת? מה עשה עורך הדין? זה הגיע למשפט?

כי תאורטית, אם מתקבל כזה דוח, בנוהל הכי בסיסי, מגיעים למשפט, הנכד מגיע לבית המשפט ומצהיר ומספק הוכחות לכך שהרכב אצלו והוא הנהג. את דו"ח על העבירה המקורית כבר שולם, אי אפשר ממש להסב אותו על שמו. בעל הרכב מזוכה. 

בכל מקרה, להערכתי זה קרה רק בגלל שהיא בפסילה. אצל אדם שמעולם לא הוציא רשיון כנראה לא היו טורחים, בהנחה שאף קרימינל שרוצה לנהוג ללא רשיון ירשום את הרכב על שמו. כנ"ל לגבי אדם מבוגר שהפסיק לנהוג ולא טרח לחדש את הרשיון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את מתעלמת מההיבט הריגשי בטווח הזמן שבין קבלת הדו״ח לפתרון הבעיה.

וכן יש לנו משהו דומה, פחות חריף, עם הרכב של חמי שהפסיק לנהוג עקב הגיל, ונתן את הרכב לאחד הנכדים. רק שחמי גר בפתח תקווה והנכד בירושלים , כל דו״ח היה על סף התקף לב 🙄

לפני 18 דקות, Be roo כתב:

מה עשה עורך הדין? זה הגיע למשפט?

ההליך נעצר לפני שהגיע למשפט. זה אותו עו״ד שייצג במשפט הפסילה. פנה לרשויות וסגר את הפירצה. 

לפני 18 דקות, Be roo כתב:

נפטר

נפתר (למזלנו הזקנים שלנו לא נפטרו )

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, zaf כתב:

נפתר (למזלנו הזקנים שלנו לא נפטרו )

ככה זה כשהיד מקלידה מהר מראש, סליחה על הקבורה המוקדמת.

לפני 3 שעות, zaf כתב:

את מתעלמת מההיבט הריגשי בטווח הזמן שבין קבלת הדו״ח לפתרון הבעיה.

אכן, כי אני לא נוטה להתרגש מענין בירוקרטי שניתן לפתור בלי סנקציות, זה לא שישלחו אותו למאסר...

ברור שיש אנשים שלהם זה נורא ומלחיץ. שכל אחד יפעל לפי מה שמתאים לו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, zaf כתב:

זה פתח לצרות.
המחותנת שלי נפסלה לנהיגה לתקופה של כמה שנים. הרכב שלה הועבר לידי הנכד הגדול  ולא בוצעה כל העברת בעלות.

לצערנו הגיע דוח תנועה (אני לא יודע בדיוק מה העבירה, ככל הנראה צילום כלשהו)  אבל התקבל דוח נוסף על נהיגה בפסילה על שם המחותנת. היא כמובן לא נהגה והרכב לא ברשותה כבר מספר חודשים.

הנושא בטיפול בעזרת עו״ד כמובן. אבל כאב הראש הבהלה שאחזה בה לאור האשמה בדו״ח, זה כבר סיפור מורכב. 

בעל הרכב עשוי לזכות בדו״ח נוסף של נהיגה ללא רשיון בתוקף.

לדעתי אם אין רישיון לבעל הרכב אז הוא יקבל דוח על שמו אלא אם יוכיח שלא נהג, אולי שינו את זה כי עברייני תנועה היו מנצלים את הסוג "הפריצה הזו".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הבעתי את דעתי, אלו העובדות. הגיעו דוחות על שם בעל הרכב, למרות שבפועל הרכב כלל לא אצלו וגם לא באותה העיר.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אכן, כי אני לא נוטה להתרגש מענין בירוקרטי שניתן לפתור בלי סנקציות, זה לא שישלחו אותו למאסר...

ברור שיש אנשים שלהם זה נורא ומלחיץ. שכל אחד יפעל לפי מה שמתאים לו.

כשמדובר באנשים בני 80 ויותר, קצת קשה להם ״לא להתרגש״ . במקרה שלנו, הם ״אכלו סרטים״ במשך זמן עד שהנושא טופל 🙄

בנוסף, דוחות חניה שלא שולמו רק כי הנכד הנחמד פשוט ערם אותם בתא הכפפות, עד שהסבא קיבל טלפון מהבנק בדבר עיקול של עיריית ירושלים (זה לבדו כמעט הרג אותו) .

עצתי, מנסינם של בני משפחתי, רשמו את הרכב על שם מי שנוהג בו, או לפחות תשימו לב יותר.

אני לא מתייחס לנושא הביטוח , נהג עיקרי או לא. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם קטע של יחסי אמון בתוך המשפחה. אני אפשרתי את זה לבנים בידיעה שהסבירות שיעשו עבירה משמעותית נמוכים, שלא תהיה בעיה להסב דו״חות אם יתקבלו ושמי שעבר עבירה ישלם. בסופו של דבר, במהלך 10 שנים מצטברות, זה הסתכם בשני דו״חות חניה שאחד מהם נבע מבעיה טכנית ובוטל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, zaf כתב:

כשמדובר באנשים בני 80 ויותר

אין לזה קשר לגיל, ענין של אופי. אוכל להבטיח לך שאף אחד מהורי לא היה מתרגש מהענין.

לפני 10 שעות, zaf כתב:

עיקול של עיריית ירושלים

זה כבר ענין אחר ולא קשור.זו כבר סנקציה שהוטלה על עבירה שאכן בוצעה, ומבחינתי הרכב היה נלקח ממנו באותו רגע. נהיגה ללא רשיון זו עבירה שלא בוצעה והדוח הופק ללא שום הצגה מינימלית של יסודות העבירה. הוא מראש לא היה צריך להינתן.

הלקח פה הוא לא רישום הרכב, אלא חינוכי, או אולי גנטי :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, sperial כתב:

יש גם קטע של יחסי אמון בתוך המשפחה. אני אפשרתי את זה לבנים בידיעה שהסבירות שיעשו עבירה משמעותית נמוכים, שלא תהיה בעיה להסב דו״חות אם יתקבלו ושמי שעבר עבירה ישלם. בסופו של דבר, במהלך 10 שנים מצטברות, זה הסתכם בשני דו״חות חניה שאחד מהם נבע מבעיה טכנית ובוטל.

זה בעיה להסב דוחות, כי בעל הרכב צריך להוכיח שהוא לא זה שנהג ברכב ואם נניח אחד הילדים שלך היה מבצע עבירת תנועה ולא מודה באשמה הדוח לא היה מוסב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכן הדגשתי את יחסי האמון.

חוץ מזה, המשפחה הקרובה מקבלת יחס שונה מאשר שאר האנושות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Be roo כתב:

אין לזה קשר לגיל, ענין של אופי. אוכל להבטיח לך שאף אחד מהורי לא היה מתרגש מהענין

יחידי סגולה 😜

וברצינות יותר, זה מאוד אינדיבידואלי. אין לזה כל קשר ליחסי אמון, זה ההבדל הבין דורי שיש בין בני ה 80 ל בני ה 18. (כאילו דא 😛

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, zaf כתב:

זה ההבדל הבין דורי

לא קשור לדורות. מכירה צעירים שילחצו ממצב כזה, ומבוגרים שפשוט יטפלו בזה מול הרשויות.

ענין של אופי, יש אנשים שנלחצים מבעיה לא מוכרת, ואז לא מסוגלים לעצור ולרגע ולהבין שאין פה ממש בעיה פרט לטרחה, ואחרים שפשוט מתפעלים את הענין. 

סתם דוגמה, אמא צעירה רצתה להוריד ילד בגן, בטעות צרור המפתחות של הרכב הגיע לילד והוא נעל אותה בחוץ. היא התחילה להלחץ, לבכות, היסטריה. רק כשהסברתי לה שהטמפרטורה בחוץ היא 12 מעלות והילד לא בסכנת חיים, ושבמקרה הגרועה נשבור חלון, היא נרגעה ונזכרה שהילד יודע לתפעל את השלט ופשוט אמרה לו ללחוץ שוב ולפתוח את הרכב.

יש אנשים שהתגובה הראשונית שלהם לבעיה היא פאניקה, גם כשמדובר בבעיה לא מאוד מורכבת ואו מסוכנת. הם יכולים להיות בני 20 או 80.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...