Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע עובד קר, מאזדה 3 2.0 2009

מעבר לפיתרון נפתר ע"י איציק נ.,

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 2009, 2000 סמ"ק, מנוע LF.

כבר כמה זמן שאני שם לב שמד הטמפרטורה יורד לפעמים, וגם כשהוא נמצא באמצע זה טיפה מתחת לאמצע.

אתמול עשיתי נסיעה עם הסורק מחובר כדי לשמור את הנתונים של טמפרטורת נוזל הקירור לאורך כל הנסיעה. להלן התוצאות👇

Screenshot_2025-01-24-12-14-09-776_com_ovz.carscanner.thumb.jpg.4c02d2e091274061c975c2885d926e3c.jpg

הסורק חובר באמצע הנסיעה והיה מחובר לשעה וקצת (ניתן לראות את הזמן בציר ה-X).

הפיקים כלפי מעלה התרחשו בעת עצירה לכמה דק', שעברתי בהם לP ועמדתי.

רוב הזמן הטמפרטורה מאוד קרה. לפי מה שהצלחתי להבין (chatgpt גוגל) הטמפ' אמורה להיות בסביבות 90-95 רוב הזמן. לפי נסיונכם זה נכון?

מה לבדוק? מה לדעתכם הבעיה?

לדעתי הבעיה היא לא התרמוסטט שנשאר פתוח, כי אם זה היה הבעיה אז הטמפ' לא הייתה עולה בעמידה אלא יורדת יותר.

יכול להיות שהבעיה במאוורר הרדיאטור, אני חושב גם שהוא פועל לפני שהוא מגיע לטמפ' שבו הוא צריך לפעול, 98 צלסיוס, כי תכל'ס הנוזל קירור לא הגיע בכלל לטמפ' הזו (קורה לי גם הרבה שהמאוורר ממשיך לפעול אחרי כיבוי הרכב לכמה זמן, וגם אתמול זה קרה).

יכול להיות גם שזה קשור לפקק מיכל העיבוי?

אין פקק רדיאטור ברכב.

אני גם לא חושב שזה חיישן הטמפ' כי מה שהסורק ומה שהמד ברכב הציגו היה דומה.

תכלס הכי נראה לי שזה בעיה בפיקוד למאוורר שמפעיל אותו כשלא צריך.

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם (נערך)

"אני גם לא חושב שזה חיישן הטמפ' כי מה שהסורק ומה שהמד ברכב הציגו היה דומה". אם הוא פגום, או ישלח לשניהם שטויות.

"לעיניין התקלה שאתה מדבר עליה ,אם תצוגה של החום נופלת ועולה בתווך שבין 90 ל 0 במהירות לאחר

שהרכב כבר הגיע ל90 ללא קשר לאופי הנסיעה ,אז התקלה הינה בחיישן החום של המנוע .

אם התצוגה של החום נופלת מ90 לאט למטה כאשר אתה נוסע נסיעה רציפה כגון בכביש מהיר

אז התקלה שלך הינה בווסת החום של המנוע שזה הטרמוסטט".

הייתי מתחיל ממנוע קר בחניה, מתניע, לא נוסע, עוקב ומתעד מה קורה עד להפעלת מאוורר והפסקה שלו.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יגיל כתב:

יכול להיות שהבעיה במאוורר הרדיאטור, אני חושב גם שהוא פועל לפני שהוא מגיע לטמפ' שבו הוא צריך לפעול, 98 צלסיוס, כי תכל'ס הנוזל קירור לא הגיע בכלל לטמפ' הזו

נגיד שמאוורר של הרדיאטור פועל כל הזמן.

הוא מקרר את הרדיאטור אבל אם הטרמסטט סגור כשהוא צריך להיות סגור,  אין סירקולציית נוזל קירור ברדיאטור אז המאוורר לא מקרר את נוזל הקירור. איך המאוורר יכול לגרום למנוע לעבוד קר?

• מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

נגיד שמאוורר של הרדיאטור פועל כל הזמן.

הוא מקרר את הרדיאטור אבל אם הטרמסטט סגור כשהוא צריך להיות סגור,  אין סירקולציית נוזל קירור ברדיאטור אז המאוורר לא מקרר את נוזל הקירור. איך המאוורר יכול לגרום למנוע לעבוד קר?

צודק. אז למה הוא פועל אם המנוע בכלל לא הגיע לטמפ' שבו הוא אמור להתחיל לעבוד? משהו פוקד עליו בצורה מוזרה. אולי זה באמת חיישן הטמפ' הבעיה כמו ש @mcaspi כתב.

אני אעשה את הבדיקה שהוא כתב.

יש כזה מצב שהתרמוסטט פשוט תקול, ולא נפתח ונסגר כמו שצריך? כי הוא בוודאות לא תקוע במצב פתוח (כי הטמפ' עלתה בעמידה) ולא תקוע במצב סגור (כי אחרת המנוע היה מתחמם).

פורסם
לפני 23 דקות, יגיל כתב:

למה הוא פועל אם המנוע בכלל לא הגיע לטמפ' שבו הוא אמור להתחיל לעבוד?

כנראה בגלל המזגן.

או שהמגן היה כבוי?

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

כנראה בגלל המזגן.

או שהמגן היה כבוי?

אתמול ספציפית רוב הזמן הוא עבד. יכול להיות שבגלל זה.

אבל אני חושב שיש מקרים שגם בלי מזגן הוא עובד. אבדוק. אעדכן. תודה ושבת שלום!

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 16:28, איציק נ. כתב:

טרמוסטט תפוס במצב פתוח, גש להחליף במוסך.

זאת בדיוק המסקנה שהגעתי אליה כשחשבתי על זה עכשיו לפני שראיתי.

בהתחלה חשבתי שזה לא התרמוסטט כי היה לי מוזר שבעמידה בפארקינג הטמפ' עלתה, שחשבתי שאם התרמוסטט פתוח, אז הטמפ' דווקא תרד. אבל חשבתי על כך שבמהלך הנסיעה אוויר קר מקרר את הרדיאטור והמים שבתוכו, והמים הקרים בעצם מקררים את המנוע, ובעמידה אין אוויר קר שמקרר את הרדיאטור לכן למרות שהתרמוסטט פתוח המים פחות מתקררים והמנוע כן מתחמם.

אני קונה תרמוסטט ומחליף, אעדכן בתוצאות.

תודה!

• רעיון טוב! 1

פורסם

הטרמוסטט לא נתקע, יש שם ממברנה שמתחילה לדלוף ואז נוזל קירור רץ קבוע במעגל הגדול.

הגישה לטרמוסטט לא נוחה, ספר יצרן ממליץ לפרק כל מיני מכלולים מסביב.  אנשים מיומנים מצליחים להחליף בלי לפרק כלום אבל לפני שתאה מזמין תוודא שאתה מסוגל לבצע את העבודה הזו. הגישה כאמור קצת בעייתית.

פורסם
לפני 50 דקות, Buki כתב:

הטרמוסטט לא נתקע, יש שם ממברנה שמתחילה לדלוף ואז נוזל קירור רץ קבוע במעגל הגדול.

זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי, כי התרמוסטט כן נפתח ונסגר, אז חשבתי שפשוט אין שם אטימה כמו שצריך וכן נוזל עובר כל הזמן.

לגבי מורכבות העבודה אני מודע, יש לי את ספר היצרן. אל דאגה, עשיתי דברים מורכבים יותר (מוזמן לראות בפוסט שלי על שיפוץ ראש מנוע לסיטרואן😄)

פורסם
לפני 25 דקות, יגיל כתב:

לגבי מורכבות העבודה אני מודע, יש לי את ספר היצרן. אל דאגה, עשיתי דברים מורכבים יותר

אז קח הסבר יותר מפרוט שלא היה לי זמן לכתוב אתמול (למרות שהבנת את זה לבד כבר).

הרכיב היחידי שיכול לגרום למנוע לרוץ קר הוא הטרמוסטט. לא מאוורר ולא שום דבר אחר.

מערכת הקירור יודעת להתמודד עם עומס של נסיעה בפול גז ב 6000 סל"ד בעליה ביום חם ב 45 מעלות. 

במצב זה הטרמוסטט פתוח למקסימום מהלך שלו והמאוורר פועל במהירות גבוהה.

בתנאי נסיעה רגילים לא צריך כל כך הרבה קירור אז מערכת הקירור לא צריכה לעבוד בהספק מלא.

מי שקובע את ההספק של המערכת הקירור זאת אומרת קובע כמה נוזל קירור יזרום ברדיאטור ויתקרר שם, הוא הטרמוסטט.

צריך מעט קירור - למשל בשיוט בכיבש מישורי ב 90 קמ"ש - הטרמוסטט פתוח רק מעט. 

צריך יותר קירור - פתוח יותר. 

אם אחרי שהטרמוסטט פתוח לגמרי עדיין תפוקת המערכת לא מספיקה, מצטרף  המאוורר שמייעל את קירור הנוזל ברדיאטור.

לפעמים למאוורר יש שתי מהירויות אז תחילה מופעלת המהירות הנמוכה ואם לא מספיק, הגובהה.

אבל כל עוד הטרמוסטט סגור ואין זרימת נוזל קירור ברדיאטור, המאוורר גם במהירות מקסימלית לא יקרר את המנוע כי אין זרימת נוזל דרך הרדיאטור, איפה המאוורר יכול לקרר אותו. 

מה שכן מאוורר שעובד קבוע שלא לצורך, גורם למנוע לרוץ בטמפרטורה שקרובה לתחילת פתיחה של הטרמוסטט (נגיד 85 מעלות). 

אצלך הוא צנח הרבה מתחת אז זה לא המאוורר.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

הגישה לטרמוסטט לא נוחה, ספר יצרן ממליץ לפרק כל מיני מכלולים מסביב.  אנשים מיומנים מצליחים להחליף בלי לפרק כלום אבל לפני שתאה מזמין תוודא שאתה מסוגל לבצע את העבודה הזו. הגישה כאמור קצת בעייתית.

לא הכרתי את הפרטים לגבי הממברנה. פשוט בפורומים בחו"ל כולם קוראים לזה "thermostat stuck open". הגישה אליו אכן לא נוחה (ספר היצרן גורם לזה להישמע פשוט יותר מהעבודה בפועל, כי יש שם בורג שממש קשה לגישה גם אחרי שמפרקים את המכלולים סביב - כך לפחות במיאטה עם אותו מנוע). אני אישית ויתרתי אחרי שעה-שעתיים של נסיונות כושלים והכנסתי אותו למוסך להחלפה - אבל זה היה לפני כ-6 שנים, כשהיו לי פחות כלים ופחות נסיון, כיום אני רוצה להאמין שהייתי מתמודד איתו. בהצלחה!

פורסם

@Buki תודה רבה על ההסבר, מכיר את רובו. הטעות שלי הייתה בזה ששללתי את התרמוסטט (כן חשבתי עליו כחשוד ראשון, אבל היה לי מאוד מוזר שהטמפ' עלתה בעמידה. הייתי צריך לחשוב על זה עוד קצת).

@chrono חחח אתה קצת גורם לי לחשוש😅 התרמוסטט בדרך, אעדכן אם הצלחתי או לא😄 אני עקשן, נראה אם הוא יותר עקשן ממני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...