Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זוג+3 קטנים / רכב ליסינג

אחד שמבין

פוסטים מומלצים

אנחנו זוג עם 3 ילדים קטנים ברוך השם.

בן 3, בן 2 ובן 5 חודשים.

מקבל רכב חדש מהעבודה חודש הבא,

ונתנו לי 2 אופציות לבחירה.

סקודה קאמיק (לא סגור אם מנוע 999 או 1500)

או

סוזוקי S cross

באופן אישי, מעדיף את הסקודה.

לא אוהב סוזוקי. לא משנה כמה ניסיתי להתחבר.

המון חברה אצלנו בחרו את הקאמיק,

מבחינה חיצונית נראה שיהיה קטן לנו.

חשוב לציין, שהכיסאות לא מורכבים באופן קבוע ברכב ורוב הנסיעות שלי הן לבד - אולי רק בימי חמישי ערב ושישי בבוקר וגם זה לנסיעות קצרות בתוך העיר (10-15 דקות) או נסיעות של עד חצי שעה מדי פעם.

מה אתם הייתם בוחרים במקומי?

תודה לכם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לבחירה הזו גש עם שכל, את הרגשות תשאיר במקום אחר.

גש לסוכנויות סקודה וסוזוקי ובחן את הרכבים. הבא איתך את מושבי הבטיחות והעגלות כדי למדוד אותם. קרוב לודאי שתמצא שהסוזוקי יותר שימושית.

מה שלא ציינת הוא מה הצרכים שלך מבחינת נסועה (האם נוסע לצרכי עבודה או רק לעבודה וחזרה והשאר נסיעות פרטיות? כמה ק״מ בשנה?), והאם יש אלטרנטיבות אחרות כגון רכישת רכב פרטי לפי בחירתך וקבלת הוצאות רכב, או שקצין הרכב יוכל להציע לך דגמים נוספים. בתשלום נוסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זהו שאנחנו לא יכולים לבחור במקומך... לדעתי דווקא כשיש שני מודלים תכלס מאוד דומים החיבור הסובייקטיבי חשוב. (אצלי למשל המנוע של הסקודה הוא יתרון חשוב, אצלך אולי זה שה סוזוקי "אפויה" עד הסוף). גם ההתרשמות מהחלל משמעותית. 

מושבי בטיחות: אם מעבירים מרכב לרכב, תחשוב להשקיע בעוד סט ושישארו קבוע. לפחות הבסיס של הסלקל. 

יש השוואות בין הדגמים אם תרצה לקרוא, אבל כמו ספריאל, אין כמו לקפוץ לסוכנות ולהתרשם לבד.

https://www.carsguide.com.au/skoda/kamiq/vs/suzuki-s-cross

https://www.carexpert.com.au/skoda/kamiq/vs/suzuki/s-cross

עם גולף ידנית שנת 1995 לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, sperial כתב:

מה שלא ציינת הוא מה הצרכים שלך מבחינת נסועה (האם נוסע לצרכי עבודה או רק לעבודה וחזרה והשאר נסיעות פרטיות? כמה ק״מ בשנה?), והאם יש אלטרנטיבות אחרות כגון רכישת רכב פרטי לפי בחירתך וקבלת הוצאות רכב, או שקצין הרכב יוכל להציע לך דגמים נוספים. בתשלום נוסף.

נוסע כל היום ברכב לצורכי עבודה.

כמעט ולא נמצא במשרד, יותר בשטח,

לכן חשוב לי רכב שיהיה לי כיף להיות בו עד כמה שניתן. נסיעות פרטיות בעיקר בחמישי-שישי, או בערבים לקניות וכו' מה שנמצא קרוב מאוד לבית.

סביבות 30 אלף ק"מ בשנה ממוצע.

לגבי האלטרנטיבה-מעדיף לקבל רכב.

לפני 9 שעות, Jack457 כתב:

מושבי בטיחות: אם מעבירים מרכב לרכב, תחשוב להשקיע בעוד סט ושישארו קבוע. לפחות הבסיס של הסלקל.

בהחלט שוקל את זה לאחרונה. תודה!

------

תודה לכם על התגובות והעזרה חברים.

מעריך מאוד.

קבעתי נסיעת מבחן בסקודה, את הסוזוקי אני שולל לגמרי אז לא רלוונטי אפילו לנסות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פה יש השוואה. אבל זה רכב אוסטרלי.

https://babydrive.com.au/reviews/suvs/2021-skoda-kamiq-85-tsi

לא הצליחו להכניס 3 מושבים אבל יש 3 top tether שזה העיגונים העליונים שנמצאים בגב של המושבים. יש הרבה מאוד מכוניות רק עם 2 כאלה.

היופ נכנסים לך 3 מושבים? איזה ובאיזה רכב? אתה תצטרך לחפש מושבים צרים ויחסית איכותיים

ציטוט

In the back of the 2021 Skoda Kamiq are ISOFix points in the two outer seats and top tether anchorages for all three rear seats. You can fit two child seats in the back nicely. We found there is space for a 182cm adult to sit in front of a rear-facing child seat on the passenger side and a 182cm driver in front of a forward-facing child seat.

There is a third top tether anchorage for the centre seat so you do have flexibility if you want to position a seat in the central position but we couldn't fit a third child seat or person between the two child seats, so the Kamiq would suit a family of four for everyday trips.

2021 Skoda Kamiq 85 TSI with two child seats installed in the second row

ועוד משהו - אי אפשר לפרק כל יופ 3 כסאות. תשכח מזה. כיסא אחד עוד כן. 2 זה מבאס. 3 אתה מצטרך להתקין על הקסקס. אז זה אומר שאתה לא מסיע אף אחד מאחורה. אלא אם כן אתה רוצה לשים סלקל ליד הנהג ( ולהעניש את הנוסע שיושב מרוח על החלון, שלא לדבר שזה מסוכן בשבילו.

אגב, אין מבחני ריסוק עם מבוגריפ מאחורה. מבוגר שתמוד לחלון, לא יסיים במצב טוב. ילד בכסא בטיחות, גם אם הכסא יחסית צמוד לדלת, כנראה, להערכתי האישית יצא במצב יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגישה שלך לפסול רכב רק על סמך שמועות או תחושות בטן גרועה מאוד. ולמרות שאנו בפורום של חובבי רכב וכו׳ המצב שלך ברור מאוד: הקריטריון הראשון שלך צריך להיות שימושיות הרכב. לא יופי ולא צליל המנוע ולא הצבעים בלוח המחוונים, אלא היכולת שלך להוביל את המשפחה בנוחות ובבטחה.

עם נסועה של 30,000 ק״מ בשנה אין ספק שאתה צריך רכב מטעם המעסיק. אני חושש ששני הרכבים שהוצעו לך לא מתאימים לצרכי המשפחה שלך. מבחינת מידות הסוזוקי יותר ארוכה ב-5 סנטימטר הקאמיק יותר רחבה בסנטימטר, אבל אלה מידות חיצוניות, מה שחשוב הוא מידות הפנים. חוזר על ההמלצה לבצע לשני הדגמים את מבחני העגלה ומושבי הבטיחות ורק אחר כך להתקדם.

אני חוזר וממליץ לך לפנות לאחראי על הרכבים אצל המעסיק ולברר האם ניתן לקבל רכב שיותר מתאים לצרכיך. זה זה יעלה לך יותר, אבל גידול ילדים זה עסק יקר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבין שני אלה, הקאמיק עדיף מכל הבחינות. הוא אומנם קצר יותר, אבל זה מטעה כי האורך של הסוזוקי נובע ממנוע מיושן וגדול. בתכלס, בסיס הגלגלים של הסקודה גדול בארבעה סנטימטר, היא רחבה יותר בסנטימטר, ועוד עניין קטן, בקאמיק, לפחות בדגם הסלקשיין סטייל אבל אני הייתי מוודא שגם בסלקשיין הרגיל, יש נקודות ISOFIX גם במושב הנוסע הקדמי.

עם זאת, שיהיה ברור, שני הרחבים יהיו בעייתיים לשלושה כיסאות. למעשה אני לא בטוח שיש רכבים שיתאימו לשלושה כיסאות. תבדוק אם קצין הרכב שלך יכול להציע לך שברולט טראקס. איכות החומרים לא משהו, הוא משום מה מקוטלג באותה קטיגוריה כמו שני האחרים שלך, אבל מבחינת המידות אין לו תחרות: בסיס גלגלים 2.7 לעומת 2.64 בקאמיק ו-2.6 בסוזוקי. רוחב 1.82 לעומת 1.79 בשני האחרים, ותא מטען גדול. רכב נוסף שניתן לשקול יהיה הצ'רי טיגו 7 פרו. 

בהצלחה, נשמח לשמוע מה בחרת והאם משהו מהאופציות האחרות הוצע גם. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תודה רבה לכולכם על העזרה !!!

קראתי את כל התגובות פה, ופניתי לקצין הרכב בחברה והוא הציע לי להשתדרג לרכב מקבוצת שווי 4.

הרכב מגולם במס מטעם העבודה (מה זה אומר בעצם?)

הוא טוען שזה לא משנה איזה רכב אקח, כי בעיקרון אני לא משלם עליו

אני מאוד נוטה לכיוון האוקטביה

אם אפשר, תעשו לי סדר בראש מבחינת עלויות בבקשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, אחד שמבין כתב:

הוא טוען שזה לא משנה איזה רכב אקח, כי בעיקרון אני לא משלם עליו

על כל הטבה שמקבל עובד מטעם המעסיק - צריך לשלם מס כאילו העובד קיבל את שווי ההטבה כחלק מהמשכורת.

על רכב משלם העובד מס של 2.48% ממחיר הרכב ביום בו הרכב עלה על הכביש.

כפי שניצן להבין ממה שכתבת, הרכב משמש אותך לצורך ביצוע העבודה ולכן המעסיק לא רוצה שייפגע השכר שלך בגלל הרכב והוא יגדיל לך את השכר כך שהרכב שקיבלת מטעם העבודה לא ייפגע בשכר שלך.

לפני 7 שעות, אחד שמבין כתב:

אני מאוד נוטה לכיוון האוקטביה

אם אפשר, תעשו לי סדר בראש מבחינת עלויות בבקשה

האוקטביה הוא רכב מרווח בתא הנוסעים והמטען, מאובזר היטב עם מערכת מולטימדיה מעולה והנדסת אנוש מצויינת - בהחלט רכב מתאים למשפחה עם 3 ילדים.

שוב,לפי מ שכתבת העלות זהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה, המעסיק שלך מגלם את השווי מס של 2.48% מהמחירון המוצהר של יבואן הרכב, ומוסיף לך את השכר שהמדינה מורידה ממך?

ולא משנה לו איזה רכב אתה לוקח?

וכמה דלק הוא שותה שאתה עושה 30 אלף בשנה?

מוזר מאוד אלא אם אתה מישהו שבאמת עושה נסיעות בשביל העבודה עם הרכב ולא סתם מגיע למקום עבודה.

אז אם המעסיק שלך נותן לך אוקטביה ולא משהו קטן וזול יותר, זה יפה מצידו.

חייב לציין שאם אתה 30 אלף קמ בפקקים, כל היסרידית תהיה נעימה יותר (ולא הסוזוקי זה לא היברידית, כי המזגן שלה לא יכול לעבוד בלי המנוע).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יופי של הצעה. עדיין, קח את מושבי הבטיחות ובדוק איך הם נכנסים לרכב או האם אתה צריך לחפש מושבים צרים.

@mottis תיקון קטן (אם לא היה מובן מדברי @KipodYam) - המס אינו 2.48% משווי הרכב אלא שלצורך חישוב המס המשכורת גדלה בסכום זה. הגילום הוא הגדלת הברוטו כדי לקזז את המס וגודלו תלוי בשיעור המס השולי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...