Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 10K ופחות

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, razi_pazi כתב:

אלטו רעיון טוב

בגדול ב 15000 המצאי יהיה ראוי בהרבה. 10,000 זה גבולי

כשאני רושם 10 זה מבחינתי גם 5K. אין לי שום רצון להשקיע ברכב כפי שציינתי, זה רק כיוון שהעבודה תהיה מחוץ לת"א לצערי אחרת לא הייתי קונה. שייסע ויעבוד, מזגן ואני מבסוט.

פורסם (נערך)

יש לך כבר גרוטאה שאתה לא מצליח להשמיש .

ב 5000₪ יש סיכון לא קטן שעוד אחת ממש בקרוב תעמוד ליד קורולה..

תצטרך לנסוע לא מעט על בסיס יום- יומי

מציע לשקול שוב את התקציב, כדי לקנות רכב במצב נורמלי שישרת אותך ולא ההיפך .

אז יכול להיות שתצליח למצוא משהו סביר עד 10 אלפים₪ ויכול להיות שלא.

ממה שהסתכלתי, ספלאש בלוח יד 2 בתקציב הזה עם 300 אלף קילומטרים או זקוקים לשיפוץ ראש מנוע, יד 7 וכדומה.

אלטו רכב אמין,  בסיסי.  אבל הבטיחות שלו נמוכה מזאת של קורולה 2000, היא מרגישה על כבישים בינעירוניים כמו קופסת שימורים. 

סיריון/ גטס כבר מאוד ישנות.

כל מה שהציעו לך עם גיר רובוטי אני לא יודע איך תקבל את הנהיגה על חד מצמדי.

אימפרזה במודעה שצורפה עם קילומטראז' לא גבוה, אבל צריך לבדוק את המצב המכני וזה ממש לא רכב חסכוני.

במקומך הייתי מחפש סוזוקי סוויפט/ ספלאש, מאזדה 2 בצב ראוי ומשלם כמה שצריך ( גם מעל 10 אלפים₪). 

אפשר גם יונדאי I20/ קיה ריו האצ'בק במצב שמור.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, vladclar כתב:

יש לך כבר גרוטאה שאתה לא מצליח להשמיש .

ב 5000₪ יש סיכון לא קטן שעוד אחת ממש בקרוב תעמוד ליד קורולה..

תצטרך לנסוע לא מעט על בסיס יום- יומי

מציע לשקול שוב את התקציב, כדי לקנות רכב במצב נורמלי שישרת אותך ולא ההיפך .

אז יכול להיות שתצליח למצוא משהו סביר עד 10 אלפים₪ ויכול להיות שלא.

ממה שהסתכלתי, ספלאש בלוח יד 2 בתקציב הזה עם 300 אלף קילומטרים או זקוקים לשיפוץ ראש מנוע, יד 7 וכדומה.

אלטו רכב אמין,  בסיסי.  אבל הבטיחות שלו נמוכה מזאת של קורולה 2000, היא מרגישה על כבישים בינעירוניים כמו קופסת שימורים. 

סיריון/ גטס כבר מאוד ישנות.

כל מה שהציעו לך עם גיר רובוטי אני לא יודע איך תקבל את הנהיגה על חד מצמדי.

אימפרזה במודעה שצורפה עם קילומטראז' לא גבוה, אבל צריך לבדוק את המצב המכני וזה ממש לא רכב חסכוני.

במקומך הייתי מחפש סוזוקי סוויפט/ ספלאש, מאזדה 2 בצב ראוי ומשלם כמה שצריך ( גם מעל 10 אלפים₪). 

אפשר גם יונדאי I20/ קיה ריו האצ'בק במצב שמור.

שמע, אם הייתה יכולת כלכלית לא היינו מתכנסים לפוסט זה.. אלא לפוסט כיפי, יעל ורב יותר. אני מחפש זול כי זה מה שאני יכול לעמוד בו כרגע כלכלית. אילולא הטרנטה שלי הייתה מתקלקלת כי עמדה שנה כשהייתי בחו"ל - גם לא הייתי מחליף כרגע. פשוט באמת חייב אמצעי תחבורה שהוא לא תחב"צ ושבסיכוי סביר לא יתחיל להתקלקל לי כל הזמן. אני תמיד בשאיפה למצוא עבודה בת"א ולהפטר מעול הרכב קליל אבל זה לא הולך לי כרגע.

מוסיף לרשימה מזדה 2 ו-I20 שראיתי שליטרלי כמעט לא קיימות במחיר ביד 2.

עריכה אחרונה על ידי tom26
פורסם (נערך)

אז כנראה אתה האיש של אלטו...

גם מבחינת צריכת דלק.

אבל יהיה לך לא פשוט למצוא משהו נורמלי גם בגזרת אלטו בתקציב שרשמת .

אולי תצטרך לנסוע רחוק.

הייתי מתעניין ברצינות:
https://www.yad2.co.il/s/c/q42tgn6i

https://www.yad2.co.il/s/c/v53gw7ca

• רעיון טוב! 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

אז כנראה אתה האיש של אלטו...

גם מבחינת צריכת דלק.

אבל יהיה לך לא פשוט למצוא משהו נורמלי גם בגזרת אלטו בתקציב שרשמת .

אולי תצטרך לנסוע רחוק.

הייתי מתעניין ברצינות:
https://www.yad2.co.il/s/c/q42tgn6i

קורא עליו המון דברים רעים כאן, בעוד פורום ובקבוצות פייסבוק, חושב שאתמקד ברשימה הנ"ל כרגע, מה דעתך?:

דייהטסו סיריון
סוזוקי סוויפט
סוזוקי ספלאש
טיוטה יאריס
הונדה גאז
ניסן מיקרה
קיה ריו האצ'בק
סיטרואן C1
מזדה 2
יונדאי I20
פיג'ו 107

פורסם (נערך)

רשמתי לך כבר בהודעה הראשונה שלי

מאזדה 2

ספלאש / סוויפט

אפשר גם יאריס/ ג'אז, אבל זה מוריד אותך בשנתונים עוד יותר.

ריו/ I20.

מה שתמצא במצב תקין,  עם טסט כמה שיותר ארוך, צמיגים במצב נורמלי  ( אם תמצא).

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 דקות, vladclar כתב:

רשמתי לך כבר בהודעה הראשונה שלי

מאזדה 2

ספלאש / סוויפט

אפשר גם יאריס/ ג'אז, אבל זה מוריד אותך בשנתונים עוד יותר.

ריו/ I20.

מה שתמצא במצב תקין,  עם טסט כמה שיותר ארוך, צמיגים במצב נורמלי  ( אם תמצא).

כן, למדתי לקח לא להתקרב למשהו מעל 20, העול עם הטסטים ותקנות רכב ישן..

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, tom26 כתב:

שמע, אם הייתה יכולת כלכלית לא היינו מתכנסים לפוסט זה.. 

זה ברור. אבל אם התקציב הוא 10,000 אל תכוון ל 5,000.

הסיכוי למצוא משהו ראוי ב 5000 קטן משמעותית מאשר ב 10,000

תחשוב לרגע מי מוכר רכב ב 5000? בגדול יש שלוש חלופות סבירות:

1. הרכב גמור

2. התעשרות

3. אין צורך יותר ברכב בגלל שינוי נסיבות.

יש עוד אפשרויות אבל הן נדירות מאוד.

ברור לך ש 1 זו האפשרות המובילה.... זה נכון גם ב 10,000 אבל ב 5,000 זה יותר מובהק.

ברכבים של 30,000 ו 60,000 ו 130,000 וכו יש מצב אחר נפוץ מאוד והוא רצון ויכולת להתחדש. הרכב ישן ורוצים ויכולים להחליף. ואז מוכרים ב 40 ומחפשים משהו ב 80. והרבה מוכרים רכבים סבבה ב 40.

ברכבים זולים זה לא ממש קורה. מי שמתנהל עם רכב ששווה 5,000 לא פתאום מחליט להשתדרג לרכב ששווה 15,000. כי במציאות של מי שמחזיק רכבים כאלו השיקול הכלכלי יוביל להמשך החזקה ברכב כל עוד הוא סביר. הוא יחליף לרכב ב 15,000 כשהרכב הקיים יפסיק להיות ראוי.

ואקצר לך: מה הסיכוי שהיית מוכר את הרכב שלך אם הוא היה תקין וסביר? קרוב לאפס

יש בשפע על הכביש רכבים ששווים 5000-10,000 ש"ח שהם ראויים וסבירים. הם פשוט לא מוצעים למכירה.

לפני שעתיים, tom26 כתב:

קורא עליו המון דברים רעים כאן, בעוד פורום ובקבוצות פייסבוק, חושב שאתמקד ברשימה הנ"ל כרגע, מה דעתך?:

(כתבת על האלטו)

היו לנו שתי אלטו 10 שנים. רכב סופר אמין, עמיד וזול לתחזוקה. עומד בצורה מלאה בדרישות שלך כפי שאתה ניסחת אותן

לפני 3 שעות, tom26 כתב:

שייסע ויעבוד, מזגן ואני מבסוט.

אני מכיר את הפוסטים הביקורתיים הללו על האלטו. אני לא אומר שהם שגויים אבל זה בסוף יחסי.

כל הפוסטים הללו שאני ראיתי כאן נכתבים על ידי מי שנסע/נהג באלטו באופן מזדמן.

כלומר חבר הסיע אותו או קיבל חלופי מהביטוח או שכר אותו או השאיל מקרוב משפחה וכו וכו

הם מקטרים על הפשטות הספרטנית של הרכב. והם צודקים מנקודת מבטם. יש פער גדול בין אלטו לבין מזדה 3 או כל סופר מיני. גם ישנה.

אתה יודע איזה פסט לא ראיתי מעולם:

מישהו שהיה צריך רכב זול, קנה אלטו והתלונן שהיא פשוטה ועלובה מידי. בכזה פוסט טרם נתקלתי.

כי מי שצריך רכב פשוט ידע להעריך את האלטו וייסע בה גם אלפי ק"מ רבים בשנה בשמחה.

החלופה שלך לאלטו אינה מזדה 2 או יאריס. החלופה שלך לאלטו היא הרכב הנוכחי שלך

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, razi_pazi כתב:

1. הרכב גמור

2. התעשרות

ברור לך ש 1 זו האפשרות המובילה.... זה נכון גם ב 10,000 אבל ב 5,000 זה יותר מובהק.

ברכבים של 30,000 ו 60,000 ו 130,000 וכו יש מצב אחר נפוץ מאוד והוא רצון ויכולת להתחדש. הרכב ישן ורוצים ויכולים להחליף. ואז מוכרים ב 40 ומחפשים משהו ב 80. והרבה מוכרים רכבים סבבה ב 40.

ברכבים זולים זה לא ממש קורה. מי שמתנהל עם רכב ששווה 5,000 לא פתאום מחליט להשתדרג לרכב ששווה 15,000. כי במציאות של מי שמחזיק רכבים כאלו השיקול הכלכלי יוביל להמשך החזקה ברכב כל עוד הוא סביר. הוא יחליף לרכב ב 15,000 כשהרכב הקיים יפסיק להיות ראוי.

ואקצר לך: מה הסיכוי שהיית מוכר את הרכב שלך אם הוא היה תקין וסביר? קרוב לאפס

יש בשפע על הכביש רכבים ששווים 5000-10,000 ש"ח שהם ראויים וסבירים. הם פשוט לא מוצעים למכירה.

(כתבת על האלטו)

היו לנו שתי אלטו 10 שנים. רכב סופר אמין, עמיד וזול לתחזוקה. עומד בצורה מלאה בדרישות שלך כפי שאתה ניסחת אותן

אני מכיר את הפוסטים הביקורתיים הללו על האלטו. אני לא אומר שהם שגויים אבל זה בסוף יחסי.

כל הפוסטים הללו שאני ראיתי כאן נכתבים על ידי מי שנסע/נהג באלטו באופן מזדמן.

כלומר חבר הסיע אותו או קיבל חלופי מהביטוח או שכר אותו או השאיל מקרוב משפחה וכו וכו

הם מקטרים על הפשטות הספרטנית של הרכב. והם צודקים מנקודת מבטם. יש פער גדול בין אלטו לבין מזדה 3 או כל סופר מיני. גם ישנה.

אתה יודע איזה פסט לא ראיתי מעולם:

מישהו שהיה צריך רכב זול, קנה אלטו והתלונן שהיא פשוטה ועלובה מידי. בכזה פוסט טרם נתקלתי.

כי מי שצריך רכב פשוט ידע להעריך את האלטו וייסע בה גם אלפי ק"מ רבים בשנה בשמחה.

החלופה שלך לאלטו אינה מזדה 2 או יאריס. החלופה שלך לאלטו היא הרכב הנוכחי שלך

תגובה ונקודת מבט מעניינת וחכמה. העניין הוא שלא בא לי להשקיע עוד 2K בקורולה, כי מי יודע איפה זה ייגמר? מבין? אני פה בדילמה על רכב שאמנם קיבלתי חינם ושירת אותי נאמנה תקופה, אבל גם הפיל עליי משימות ועלויות וכו' וגם היה די סיוט לנהיגה. מאידך- אם היה לי K10 בדיוק לאוטו הייתי מכון לאלו של 15K בתקווה להנחות. מצב מורכב. איך זה עובד מבחינת מחירי סגירה? מעולם לא רכשתי רכב, נהוג שיש הנחה כלשהי כאשר מראים רצינות? אולי אם שן שווה לכוון לאלה של 15K ומטה.. פשוט כרגע ייתכן ואני חייב כלי תחבורה לכל היותר בעוד חודש ובזמן הזה אני יכול לחסוך לכל היותר 5K כאשר את הטיוטה לא ניתן למכור. לחסוך 15K ידרוש ממני לוותר על העבודה.. יש פה פרדוקס

אגב  - מדוע בשום מקום לא צוינו מהמוכרות בקטגוריה - מיצובישי ספייס סטאר וקיה פיקנטו? ראיתי כמה כאלה בשנתונים סבבה ביד 2, יש קאץ?

עריכה אחרונה על ידי tom26
פורסם

ספייס סטאר מתחיל מ 15 אלף₪, 

פיקנטו מ 20 אלף.

אם תמורת 2000₪ ניתן להחזיר לכביש קורולה שלך,  תעשה זאת.

כי ב 5-10 אלף תקנה צרות של מישהו אחר ותצטרך להתחיל להשקיע בנוסף להשקעה ראשונית.

לא מוותרים על עבודה במקום טוב בגלל 5000₪ הפרש בין רכב גמור לרכב במצב סביר.

זה פחות מחודש של משכורת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אם הקורולה לא עלתה לך, אז הייתי שם עליה גם 4 ומחזיר אותה לכביש.

במיוחד אם יש לה abs. במיוחד אם יש לה 4 כריות אוויר.

השאלה מה הבעיות, מה הקילומטרז ואם יש בעיות שלא באמת ניתן לפתור (כל המערכת הגה ופרונט חולה).

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לגבי הקורולה אתה צריך מוסכניק טוב ואמין שיעזור לך להחליט.

יש קושי מובנה להשקיע 2000 או 6000 ש"ח ברכב שזה כל הערך שלו. אבל אם זה רכב עם פוטנציאל להמשיך לשרת אותך זה המהלך הנכון.

נראה לי הרבה יותר הגיוני להמר על הקורולה הנוכחית שלך על פני רכב שתמצא ב 5000-8000 ש"ח.

אם אתה לא יכול תוך כשנה, בלי בעלות על רכב, לחסוך עוד 10,000-12,000 שח אז אין לך מלכתחילה יכולת להחזיק רכב. כל רכב

אני באמת חושב שלרכוש רכב ב 5000 זה כמעט בלתי אפשרי ותמיד הימור לא הגיוני.

כמעט כל מי שמחזיק רכב ששווה 5000 היה ממשיך איתו אלמלא הוא גמור.

ב 15,000 זה לא המצב.

12,000-15,000 זה בעיני מינימום לרכישת רכב.

לפני 11 שעות, razi_pazi כתב:

1. הרכב גמור

2. התעשרות

אוסיף לנקודה דוגמאות.

אחת האפשרויות הנדירות האחרות היא אנשים שמחזיקים רכבים הרבה מאוד שנים. בד"כ רוכשים אותם כחדשים או כמעט חדשים.

אנשים שמרנים או צנועים או איך שלא תרצה להגדירם.

בד"כ אנשים שיכולים היו כלכלית להחליף את הרכבים לפני שנים אבל הם לא מחפשים שינוי. נוטים לטפל ברכבים בהקפדה.

הם מוכרים כי רוצים להתחדש או כפל הטסטים או בטיחות.

מסביבי בשנים האחרונות היו שלושה כאלו (שכנים, משפחה ומכרים).

מדובר בהונדה סיוויק מ 1997, קורולה מתחילת שנות ה 2000 ופוקוס דור 1.

שלושתן נרכשו חדשות או קרוב לכך. טופלו בהקפדה. בשני מקרים אצל היבואן. ק"מ נמוך יחסית. הוחזקו 20 שנה ויותר על ידי אותו בעלים.

המחירון שלהן היה פחות מ 10,000 והן בדיוק החלום של מי שמחפש רכב במחיר הזה.

בשלושת המקרים תוך הליך המכירה החליטו למסור או למכור במחיר סמלי בתוך המשפחה לאיזה אחיין/נכד או משהו.

ואם הרכב היה בעייתי היו מן הסתם פועלים אחרת.

זה מדגים למה יש על הכביש לא מעט רכבים זולים מאוד וראויים, אבל אין כמעט כאלו ביד2.   

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם מתאים לך ידני, הייתי הולך על האלטו. זה אומנם שימורים על גלגלים אבל רכב זול, אמין וחסכוני (1:17)

בריפרוף מלמעלה ביד 2 ראיתי באזור 2013 פחות מ170K ק"מ ובאזור 10K 

במאמר המוסגר- אל תיקח את המחיר הרשום כסופי, רוב האנשים יתגמשו ובמיוחד בחורף שהשוק מת

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...