Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 10K ופחות

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא כתב אוטומטי. אבל לא הייתי פוסל את האלטו על זה. שלנו היו ידניות אבל ממה שאני מבין האוטומטי בסדר גמור.

פלנטרי אמין. מן הסתם פוגע בביצועים ובצריכת הדלק. אבל עדיין מומלץ 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

לגבי הקורולה אתה צריך מוסכניק טוב ואמין שיעזור לך להחליט.

יש קושי מובנה להשקיע 2000 או 6000 ש"ח ברכב שזה כל הערך שלו. אבל אם זה רכב עם פוטנציאל להמשיך לשרת אותך זה המהלך הנכון.

נראה לי הרבה יותר הגיוני להמר על הקורולה הנוכחית שלך על פני רכב שתמצא ב 5000-8000 ש"ח.

אם אתה לא יכול תוך כשנה, בלי בעלות על רכב, לחסוך עוד 10,000-12,000 שח אז אין לך מלכתחילה יכולת להחזיק רכב. כל רכב

אני באמת חושב שלרכוש רכב ב 5000 זה כמעט בלתי אפשרי ותמיד הימור לא הגיוני.

כמעט כל מי שמחזיק רכב ששווה 5000 היה ממשיך איתו אלמלא הוא גמור.

ב 15,000 זה לא המצב.

12,000-15,000 זה בעיני מינימום לרכישת רכב.

אוסיף לנקודה דוגמאות.

אחת האפשרויות הנדירות האחרות היא אנשים שמחזיקים רכבים הרבה מאוד שנים. בד"כ רוכשים אותם כחדשים או כמעט חדשים.

אנשים שמרנים או צנועים או איך שלא תרצה להגדירם.

בד"כ אנשים שיכולים היו כלכלית להחליף את הרכבים לפני שנים אבל הם לא מחפשים שינוי. נוטים לטפל ברכבים בהקפדה.

הם מוכרים כי רוצים להתחדש או כפל הטסטים או בטיחות.

מסביבי בשנים האחרונות היו שלושה כאלו (שכנים, משפחה ומכרים).

מדובר בהונדה סיוויק מ 1997, קורולה מתחילת שנות ה 2000 ופוקוס דור 1.

שלושתן נרכשו חדשות או קרוב לכך. טופלו בהקפדה. בשני מקרים אצל היבואן. ק"מ נמוך יחסית. הוחזקו 20 שנה ויותר על ידי אותו בעלים.

המחירון שלהן היה פחות מ 10,000 והן בדיוק החלום של מי שמחפש רכב במחיר הזה.

בשלושת המקרים תוך הליך המכירה החליטו למסור או למכור במחיר סמלי בתוך המשפחה לאיזה אחיין/נכד או משהו.

ואם הרכב היה בעייתי היו מן הסתם פועלים אחרת.

זה מדגים למה יש על הכביש לא מעט רכבים זולים מאוד וראויים, אבל אין כמעט כאלו ביד2.   

לא מכיר מוסכניק כזה במרכז הארץ.. אתה? הייתי אצל שניים, שניהם אמרו חייבים לשים לפחות 2000+, תלוי למי ומה מאמינים וזה לפני לנסות לעבור טסט ולתוצאותיו.

לגבי החיסכון - כפי שאמרתי - יש פה פרדוקס, עבודה זה לא מוצר לבחירתי ואני הולך למי שמשלם יותר/העבודה יותר מתאימה לי וגם המיקום שלה, כרגע הכי קרוב לת"א שמצאתי זו רעננה. אם היה אפשר לעבוד בת"א לא הייתי מחזיק רכב בחיים והבעיה נפתרת וגם חוסך כסף למטרות חשובות יותר.

כמו כן אני מתעתד לגור בת"א לבד, ללא שותפים, עלות השכירות גבוהה מאוד, יש את עלות החזקת הרכב, עלות השכרת חנייה, מחייה ובילויים בעיר כי בכל זאת לשם כך עובר... זו לא סיטואציה קלה ודיכוטומית. כן, אם הייתי עובד בת"א, אולי יכולתי לחסוך שנה כסף (מעט). כאשר אני צריך לנסוע מהעיר באופן יום יומי זה הופך את המילה חיסכון ללא רלוונטית.

אני חושב שבאמת אתמקד כרגע בלהבין סופית באיזו עיר אעבוד ובלתקן את הטיוטה. כן אשמח למוסכניק אמין אם יש לך כזה.

לפני 6 שעות, shlomiko כתב:

אם מתאים לך ידני, הייתי הולך על האלטו. זה אומנם שימורים על גלגלים אבל רכב זול, אמין וחסכוני (1:17)

בריפרוף מלמעלה ביד 2 ראיתי באזור 2013 פחות מ170K ק"מ ובאזור 10K 

במאמר המוסגר- אל תיקח את המחיר הרשום כסופי, רוב האנשים יתגמשו ובמיוחד בחורף שהשוק מת

כן? בכמה אחוזים נהוג לרדת? סתם שיהיה לי אומדן כללי?

פורסם
לפני 2 דקות, אריה שאג כתב:

מוסך רון פירסם בפייסבוק פולקסווגן פולו ב10 אלף שטופלה על ידו כל הזמן של איזה קרובת משפחה כמדומני .

אולי יעזור

בכנות - תמיד חלמתי על גולף/ גרמנייה. מי זה המוסך? אמין?
האם תוכל להמליץ על מוסך באופן כללי?

פורסם
Just now, tom26 כתב:

בכנות - תמיד חלמתי על גולף/ גרמנייה. מי זה המוסך? אמין?
האם תוכל להמליץ על מוסך באופן כללי?

לקונצרן הזה הוא מההכי טובים...

מומלץ המון בפורום כאן ..

פורסם
Just now, אריה שאג כתב:

לקונצרן הזה הוא מההכי טובים...

מומלץ המון בפורום כאן ..

מבין. אני זקוק לאחד עבור הטיוטה, החלטתי לנסות לתקן ולנסות לחסוך לרכב נורמלי ב-15K+

פורסם
לפני 8 דקות, tom26 כתב:

מבין. אני זקוק לאחד עבור הטיוטה, החלטתי לנסות לתקן ולנסות לחסוך לרכב נורמלי ב-15K+

תתקשר למוסך "שאפט" תל אביב, תביא להם את קורולה להערכת מצב.

הם מקצועיים, אמינים והוגנים ( גם לא יקרים ).

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, tom26 כתב:

בכמה אחוזים נהוג לרדת? סתם שיהיה לי אומדן כללי?

זה תלוי ברבה פרמטרים כמו מצב הרכב, ביקוש, לחץ של המוכר, כושר מיקוח

יש לי כמה חברים שמכרו בחצי שנה האחרונה רכבים שמחיר המחירון הוא 15K שניהם אמרו לי שאם מגיע לקוח רציני ב10K הם מעיפים את הרכב, ותכל'ס ככה היה.

אני לרוב מציג למוכר את התקציב שלי, בנתיים כל עוד זה היה באזור 15% פחות ממחיר הרכב רובם הסכימו. אבל אחרי שאני מגיע אם הרכב תקין אין לי לב להוריד אותו עוד, יש כאלה שיעדיפו להוריד רק במעמד הרכישה ויש כאלה שילכו על שני האופציות ביחד 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

תתקשר למוסך "שאפט" תל אביב, תביא להם את קורולה להערכת מצב.

הם מקצועיים, אמינים והוגנים ( גם לא יקרים ).

אמר שלא מטפל ברכב כזה  🤷‍♂️ זה עוד לא קרה לי מעולם..

פורסם

שלום

לא קראתי את כל השרשור, ניתן למצוא רכבים אמינים.

בחיפוש שלי אחר רכב לעבודה הוצעו לי רכבים:

מזדה 2 שנת 2009 יד ראשונה 180000 ק"מ מטופלת במוסך שאני מטפל 8000 ש"ח (ללא טסט)

מיצובישי לנסר שנת 2008 220000ק"מ עם טסט לשנה 4900 ש"ח

רכבים שראיתי ביד שתיים ושוחחתי עם הבעלים.

מזדה 2 מקוריות השכרה יד שניה 194000 ק"מ שנת 2011 צבע ירוק מתקלף 8500 ש"ח עם טסט לשנה

סוזוקי ספלאש ידני יד שניה 200000 ק"מ שנת 2015. 13500 ש"ח גמיש.

שוחחתי עם עוד מוכרים אבל תחושת הבטן גרמה לי לוותר.

לדעתי כשקונים רכבים במחיר נמוך עדיף היכרות עם האדם שמוכר את הרכב ודגם שנחשב אמין בבסיסו והמחלות שלו ידועות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשהבן שלי חיפש רכב זמני עד לטיול הגדול אחרי צבא, קנינו סובארו B3 ב6000 ש"ח, נמכרה ב 10000 ש"ח לאחר תקופה, היה אחלה רכב, הכל עבד והיה תקין ולא עשה בעיות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, tom26 כתב:

לא מכיר מוסכניק כזה במרכז הארץ.. אתה? הייתי אצל שניים, שניהם אמרו חייבים לשים לפחות 2000+, תלוי למי ומה מאמינים וזה לפני לנסות לעבור טסט ולתוצאותיו.

אם לרכב פוטנציאל להמשיך לשרת אותך באופן סביר הייתי משקע 2000 ואף 4000 הרבה לפני שהייתי מחפש רכב חלופי.

לפני 16 שעות, tom26 כתב:

לגבי החיסכון - כפי שאמרתי - יש פה פרדוקס, עבודה זה לא מוצר לבחירתי ואני הולך למי שמשלם יותר/העבודה יותר מתאימה לי וגם המיקום שלה, כרגע הכי קרוב לת"א שמצאתי זו רעננה. אם היה אפשר לעבוד בת"א לא הייתי מחזיק רכב בחיים והבעיה נפתרת וגם חוסך כסף למטרות חשובות יותר.

כמו כן אני מתעתד לגור בת"א לבד, ללא שותפים, עלות השכירות גבוהה מאוד, יש את עלות החזקת הרכב, עלות השכרת חנייה, מחייה ובילויים בעיר כי בכל זאת לשם כך עובר... זו לא סיטואציה קלה ודיכוטומית. כן, אם הייתי עובד בת"א, אולי יכולתי לחסוך שנה כסף (מעט). כאשר אני צריך לנסוע מהעיר באופן יום יומי זה הופך את המילה חיסכון ללא רלוונטית.

בדקת תחבורה ציבורית?

אם בדקת ופסלת אז זה בסדר.

אבל לעיתים אנשים כלל לא שוקלים זאת לאור הסתייגות מובנית מבלי לבדוק העניין בפועל או מתוך הנחה שמצאי התחב"צ לא מספק (גם זאת בלי לבדוק).

יש שתי תחנות רכבת ברעננה. יש תדירות סבירה ומשך הנסיעה קצר. יש מספר קווי אוטובוס ישירים ממרכז תל אביב לרעננה.

אולי בשילוב אופניים חשמליים או לא חשמליים תתפור לעצמך תחבורה טובה לעבודה.

אולי שנתיים בתחב"צ יאפשרו לך לחסוך מה שאתה צריך.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...