Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב חונה לרוב בחניה מוצלת/מקורה?

המחמירים פה יגידו לך להחליף כי עברו כבר 5 שנים וזה המון בתנאים בארץ.

למראית עין (שלי), הצמיגים נראים די סבבה, ואם אתה לא מרגיש ירידה משמעותית באחיזה שלהם (שים לב איך הם מתנהגים באופן כללי בימים גשומים), לדעתי אין בעיה עקרונית למשוך עוד שנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נכנסתי להוטה לצעוק עליך "ברור!!!!"

אבל אני מסכימם עם המגיב לפניי. הם נראים די בסדר, ברמה קצת תמוהה אפילו. 

כן הייתי נשארת עם אצבע על הדופק במהלך הימים הגשומים עכשיו ורואה איך הרכב מתנהג על כביש חלקלק.

אם הוא בסדר, לא רואה מניעה למשוך עוד.

• אהבתי 1
פורסם

הצמיגים נראים במצב סביר מאוד לגילם אבל אישית הייתי מחליף. 

גם אם עומק החריצים תקין ואין סימני יובש משמעותיים נראים לעין, עדיין הצמיג איבד חלק לא קטן מהגמישות שלו והיה ותבחר להחליף, אני מניח שאתה תרגיש הבדל משמעותי.

בסופו של דבר זה תלוי בך.

יש כאלו שמחכים עד לכישלון במבחן רישוי ויש שמחליפים בתדירות גבוהה. 

פורסם

אני אצא חוצץ, ממליץ לך להחליף את הצמיגים.

בהתבוננות מעמיקה בתמונות רואים סדקים משמעותיים על הסוליה עד כדי התפרקות בכמה מקומות.

קח בחשבון שהצמיג הוא הדבר היחיד שמחזיק אותך על הכביש והכשל לא צפוי הן מבחינת המהירות והן מבחינת המיקום. 

image.thumb.png.5a15016731ff1fdba2acfc199e02fb6f.png

ואם אתה מחליף, תקנה צמיגים איכותיים ותישן בשקט לעוד 5 שנים.

פורסם
לפני 17 דקות, Random כתב:

רואים סדקים משמעותיים על הסוליה עד כדי התפרקות בכמה מקומות.

התיאור הדרמטי לא מתאים לטעמי (ולהדגיש, כי אינני בעל מקצוע בתחום).

יש קצת יובש, אבל הוא לא משמעותי (לא מכסה חלק נרחב של הצמיג) ולא עמוק. ה"התפרקות" יכולה להיות גם פציעה נקודתית. לא מדובר על קילוף שכבות של ממש של הצמיג כמו שאפשר לראות קצת כאן (אם כי מסיבה של כיוון פרונט לקוי כנראה).

אם הוא ממשיך לעקוב אחרי מצבם הפיזי של הצמיגים וההתנהגות שלהם, אני לא צופה בעיות מיוחדות.

פורסם (נערך)

אני מסכים שזה לא דרמטי, אבל רואים את מבנה הסדקים לאורך כל החלק של הצמיג שנראה בתמונה.

מניח שזה המצב של כל הצמיג.

השאלה כאן היא פשוטה - סיכוי מול סיכון והאם פותח השרשור מוכן לקחת את הסיכון הזה על עצמו וכל מי שנוסע ברכב גם אם הוא נמוך יחסית.

אני מניח שהצמיג הזה יחזיק מעמד בתנאים לא קיצוניים בנסיעה רגילה, אבל לא זאת השאלה.

השאלה מה יקרה לצמיג שאיבד חלק ניכר מהתכונות הפיזיקליות שלו (כמו גמישות ועמידה בחום) בתנאים קיצוניים כמו כניסה לבור תוך כדי פנייה… תוסיף לזה אלמנט של תנאי מזג אוויר ומהירות ותשאל האם זה שווה לך כמה עשרות שקלים לחודש?

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם (נערך)

ההמלצה המקצועית לצמיגים שבשימוש 5 שנים היא לבצע בדיקה מקיפה ע"י צמיגאי, ולחזור לבדוק כל שנה, עד להגעה ל-10 שנים מהייצור (שמוגדר גם כגבול של יצרני הצמיגים - והרי שיש להם אינטרס שהגבול יהיה כמה שפחות רחוק). אז נכון שבתנאים בארץ, ברוב המקרים הצמיגים כבר גמורים הרבה לפני, אבל לא נראה שזה המצב כאן (והסדקים/יובש שיש הם בעיקר בגומי של הסוליה עצמה ולא התעלות או בדופן).

בהחלט יהיו קצת שינויים בתכונות של הצמיג, אבל מי קבע שהוא ניכר במצב הנוכחי ובאיזה תחום?

האם צמיג כזה עדין יצליח לעבור מבחן בצורה טובה יותר מצמיג סיני זול חדש שנמכר בשוק למשל? בתנאים מסויימים, בהחלט כן. בסרטון הבא יש השוואה כזו - כמובן להתמקד בחלק היבש (אחרון) והרטוב (אמצעי). זו לא השוואה מדויקת כי מדובר בצמיגי כל העונות וגם ה"יישון" של הצמיג בעל השם נעשה ע"י שיוף שכבה עד לעומק הרצוי ונסיעה במרחק מוגבל (4000 ק"מ), ועדין ביבש התוצאות חד משמעיות. זה גם כמובן לא בהכרח מה שפותה"ש יחליף אליו (סיני זול), אבל זה מראה שצמיג ישן עדין יכול להתנהג בסדר גמור או לפחות סביר, ולכן גם הוספתי התייחסות בהודעה הראשונה שלי לגבי הרגשה איך הצמיגים מתנהגים בפועל, בעיקר על רטוב והמשך מעקב.

אגב, כל מי שהגיב (כולל אותי כאמור) אינו צמיגאי למיטב ידיעתי. כן הגיב לחלק מההודעות שאומרות שהצמיג במצב תקין מי שהוא בוחן רישוי רכב. אז נכון שהוא לא ראה במו עיניו את הצמיגים כדי לבחון יותר לעומק, אבל זה משהו. ופותה"ש כמובן מוזמן לגשת לצמיגיה לבדוק פרטנית, למרות האינטרס המנוגד שלהם.

אגב 2, ראינו בתמונות רק צמיג אחד או שניים. צריך כמובן לבדוק את שאר הצמיגים (ולשקול גם הצלבה שלהם אם לא בוצע ויש צורך).

המצב הכולל של שאר הצמיגים גם יכול להשפיע על ההחלטה לבצע החלפה כוללת או רק זוג.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הסרטון מעניין, אבל הוא בודק פרמטר של שחיקה בלבד. במקרה הזה אני מסכים שעדיף לנצל צמיג איכותי עד כמה שאפשר במקום צמיג סיני חדש.

אבל הצמיג מתיישן בשני וקטורים

1. שחיקה עקב נסועה (הסרטון מציג את זה מצוין)

2. התיישנות החומר

אני לא מומחה גדול לצמיגים, אבל יצא לראות צמיגים חדשים ואיכותיים שהגיעו עם רכב חדש, שנסע כ- 5K ק"מ בשנה, מתיישנים בגלל השמש הישראלית.

יש לומר שהרכב חנה בחניה לא מקורה, אך לרוב בצל. 

למרות שהסולייה של המציג הייתה די חדשה, אחרי כ-3 שנים על כל הצמיגים התחילו להופיע סדקים על דופן הצמיגים באופן די דומה לכל הרביעיה. 

עם סטטיסטיקה של כמה רכבים כאלה, משכחתי איתם עד כמה שאפשר עד שהסדקים כבר היו די רציניים. חשוב לציין שאחרי 3 שנים כל פעם כשהגעתי לצמיגאי, כולם המליצו להחליף את הצמיגים. לא פלא.

בסופו של דבר הצמיגים הוחלפו מקסימום אחרי 5 שנים, כשסוליה הייתה כמעט במצב חדש, רק בגלל הסדקים.

אם זה מעניין, הצמיגים שהחזיקו הכי הרבה היו מישלין ויוקוהמה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...