Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה קצת הולך לאיבוד בהבנת הנקרא.

לפני 42 דקות, BeRhthem כתב:

לא מחזק את הטיעון של אמינות מופתית

לא טענתי בשום מקום שהמנוע הזה בכללותו בעל אמינות מופתית. רשמתי ספציפית על הרכב שלי.

הבאת דוגמא אחת, הבאתי אחת מנגד.

לפני שעתיים, TZR84 כתב:

מנגד הרכב שלי נושק ל170KM לאוטו בן 6 עם המנוע הזה ולמעט ממיר קטליטי שהוחלף האמינות מופתית

בניגוד אלייך שטענת באופן גורף שהמנוע הזה לא כ"כ אמין. 

לפני 3 שעות, BeRhthem כתב:

לא הייתי אומר שה- 1.6 בנזין אמין כ"כ

על זה הסתמכת בלי סטטיסטיקה על ציטוט אחד מתוך אלפי רכבים שנוסעים בכביש עם המנוע הזה.

שלחתי אותך גם להתרשם מקודם בעוד מקומות אתה מוזמן לראות בעצמך. אין עליו הרבה תלונות ורובן די דומות ומועטות (מכסה שסתומים, צינור טורבו, ממיר קטליטי)

למעט הממיר אין פה משהו נוראי שהתיקון שלו ירושש אותך במיוחד שהצינור טורבו כבר קיים תחליפי ברבע מחיר ועושה עבודה מצוינת כמו המקורי.

המנוע הזה הרבה יותר מוצלח מבחינת ביצועים וצריכת דלק מכל מאזדה או יונדאי / קיה. ממכסה שסתומים או צינור טורבו לא מחליפים מנוע או משפצים אותו אז כנראה שהאמינות הכללית לא כזאת גרועה. יש דברים קטנים שצריך לקחת בחשבון שיתכן תיקון שלהם אבל מפה ועד לקבוע שהמנוע הזה לא אמין זה קצת רחוק...

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 27 דקות, TZR84 כתב:

אתה קצת הולך לאיבוד בהבנת הנקרא.

לא טענתי בשום מקום שהמנוע הזה בכללותו בעל אמינות מופתית. רשמתי ספציפית על הרכב שלי.

הבאת דוגמא אחת, הבאתי אחת מנגד.

בניגוד אלייך שטענת באופן גורף שהמנוע הזה לא כ"כ אמין. 

על זה הסתמכת בלי סטטיסטיקה על ציטוט אחד מתוך אלפי רכבים שנוסעים בכביש עם המנוע הזה.

שלחתי אותך גם להתרשם מקודם בעוד מקומות אתה מוזמן לראות בעצמך. אין עליו הרבה תלונות ורובן די דומות ומועטות (מכסה שסתומים, צינור טורבו, ממיר קטליטי)

למעט הממיר אין פה משהו נוראי שהתיקון שלו ירושש אותך במיוחד שהצינור טורבו כבר קיים תחליפי ברבע מחיר ועושה עבודה מצוינת כמו המקורי.

המנוע הזה הרבה יותר מוצלח מבחינת ביצועים וצריכת דלק מכל מאזדה או יונדאי / קיה. ממכסה שסתומים או צינור טורבו לא מחליפים מנוע או משפצים אותו אז כנראה שהאמינות הכללית לא כזאת גרועה. יש דברים קטנים שצריך לקחת בחשבון שיתכן תיקון שלהם אבל מפה ועד לקבוע שהמנוע הזה לא אמין זה קצת רחוק...

כמעט הכל מעולה כפי שרשמת.
עם זאת, אני מבין שאתה לא יכול לקבל את העובדה שבמקרה הפרטי שלי (לימון?)  הבלאי הקדים מאד? ומעלה חשש (אצלי) לעוד הפתעות הצפויות בהמשך? או שהכל בסדר..קרה,קורה ואולי יקרה בהמשך?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

והנה פרסום טרי -

כשל מנועי דיזל בפיג'ו, סיטרואן ואופל: היצרנית מאריכה אחריות למיליון מכוניות אבל עדיין לא בישראל
יצרנית הרכב לוקחת אחריות על כשל סדרתי במנועי ה-1.5 ליטר דיזל BlueHDi שמותקנים בדגמים פופולריים כמו פיג'ו 3008 וסיטרואן C5 איירקרוס. היא מאריכה את האחריות ל-10 שנים או 241,000 ק"מ ותחזיר כסף למי שכבר שילם על התיקון

https://thecar.co.il/כשל-מנועי-דיזל-בפיגו-סיטרואן-ואופל-הי/

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני כבר מכין את הפופקורן לצפות בסרט שיאכלו הבעלים של רכבים עם מנוע ה- 1.2 החדש בשילוב עם גיר כפול המצמדים החדש.

היצרן הזה לא לומד.

פורסם (נערך)

מי שלא לומדים אלה האנשים שממשיכים לרכוש את המכוניות של הקונצרן.

עריכה אחרונה על ידי l3ix
  • אהבתי 4
פורסם
בתאריך 5.7.2025 בשעה 16:42, zaf כתב:

והנה פרסום טרי -

כשל מנועי דיזל בפיג'ו, סיטרואן ואופל: היצרנית מאריכה אחריות למיליון מכוניות אבל עדיין לא בישראל
יצרנית הרכב לוקחת אחריות על כשל סדרתי במנועי ה-1.5 ליטר דיזל BlueHDi שמותקנים בדגמים פופולריים כמו פיג'ו 3008 וסיטרואן C5 איירקרוס. היא מאריכה את האחריות ל-10 שנים או 241,000 ק"מ ותחזיר כסף למי שכבר שילם על התיקון

https://thecar.co.il/כשל-מנועי-דיזל-בפיגו-סיטרואן-ואופל-הי/

כבר שלחתי פנייה ללובינסקי עם העתק למשרד התחבורה בדרישה שיקחו אחריות גם על הרכבים בארץ

אעדכן

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אתמול התעדכן הריקול במערכת היצרן.

המוסכים צריכים לבדוק את הרכב בעזרת אפליקציה שמקליטה ומנתרת את המנוע על פי צליל. הגישה לאפליקציה, למוסכים מורשים בלבד.

אם יוצא תקין, מבצעים עדכון תוכנה. אם לא ידוע באיזה שמן השתמשו בטיפול האחרון, יחליפו גם שמן ל-2297 ופילטר. ידביקו גם מדבקה על המנוע שהוא נבדק.

אם יוצא לא תקין, הרכב יכנס להחלפת קיט (לא יעשו טיימינג, בטח ימליצו לעשות בתשלום ופה ירוויחו כסף). גם פה מדביקים מדבקה ועושים עדכון גרסה למחשב ECU.

חשוב מאוד, היצרן מכסה רכב חלופי במסגרת הריקול.

זה לא גורע מהכיסוי של 10 שנים אחריות מורחבת לרכב שיצא מפס ייצור עם שרשרת 7 מ"מ

אנסה להשיג את המסמך להעלאה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מזכיר 1:1 את הסיפור עם הרצועה הטבולה.

גם בריקול של הרצועה מה שעשו הוא בדיקה לרצועה ועדכון תוכנה ושלחו את רוב הלקוחות לדרכם, כולנו יודעים איך הסיפור הזה נגמר.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

גם בריקול של הרצועה מה שעשו הוא בדיקה לרצועה ועדכון תוכנה ושלחו את רוב הלקוחות לדרכם, כולנו יודעים איך הסיפור הזה נגמר.

ועדיין, זה לא אותו המקרה.

יש כאן ניסיון לפעולת איבחון דרך הקלטת רעש, מה שלא יכול להיות קיים עם רצועת גומי טבולה. סוגי הכשל כאן שונים (התפוררות כימית של גומי אל מול שחיקה של מתכת).

אם אני מבין נכון, מבין השורות של שטף המידע שזורם כל הזמן סביב העניין הזה, נראה שהשמן הקודם B71-2302 סיפק הגנה פחותה ביחס ל B71-2297 (שהוא שמן שמיועד למדינות עם אקלים חם - HTC) ועיקר הבעיה עם השרשרת זה השחיקה - וזה בעצם מה שמנסים לבדוק.

ככל שעובר הזמן גם יש פחות עדויות לכשלים מהסוג הזה - למרות שהמנוע נמכר פיזית עד תחילת 2023 (מה שאומר שרכבים שנמכרו ב 2019-2020 ועדיין טופלו פה ושם ב B71-2302 הם בעיקר הסובלים מהתופעה של כשל בשרשרת).
בינתיים נראה שרכבים מ 2021-2022-2023 שכבר 99% עברו טיפולים ב B71-2297 עדיין לא נתקלים בכשלים כמו שהיה אז בהתחלה. @מלטבשי יש מידע יחסי על הכשלים של 2019-2020 ביחס ל 2021-2023 ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את הרצועה גם בדקו עם ג'יג שמודד את עובי הרצועה.

בסוף אם הרצועה או השרשרת תקינים לרגע הריקול אף אחד לא מבטיח שהם יהיו תקינים בעוד שנה-שנתיים+.

תכנון פגום צריך להחליף, לא לנסות לשים פלסטר זמני ולהתחבא מאחורי תקני שמנים וכו...

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

ועדיין, זה לא אותו המקרה.

יש כאן ניסיון לפעולת איבחון דרך הקלטת רעש, מה שלא יכול להיות קיים עם רצועת גומי טבולה. סוגי הכשל כאן שונים (התפוררות כימית של גומי אל מול שחיקה של מתכת).

אם אני מבין נכון, מבין השורות של שטף המידע שזורם כל הזמן סביב העניין הזה, נראה שהשמן הקודם B71-2302 סיפק הגנה פחותה ביחס ל B71-2297 (שהוא שמן שמיועד למדינות עם אקלים חם - HTC) ועיקר הבעיה עם השרשרת זה השחיקה - וזה בעצם מה שמנסים לבדוק.

ככל שעובר הזמן גם יש פחות עדויות לכשלים מהסוג הזה - למרות שהמנוע נמכר פיזית עד תחילת 2023 (מה שאומר שרכבים שנמכרו ב 2019-2020 ועדיין טופלו פה ושם ב B71-2302 הם בעיקר הסובלים מהתופעה של כשל בשרשרת).
בינתיים נראה שרכבים מ 2021-2022-2023 שכבר 99% עברו טיפולים ב B71-2297 עדיין לא נתקלים בכשלים כמו שהיה אז בהתחלה. @מלטבשי יש מידע יחסי על הכשלים של 2019-2020 ביחס ל 2021-2023 ?

איציק

קורא שוב ושוב את הניתוח המעמיק.

בכל פעם מחדש לא מצליח להבין איך ליצרן כזה יש עדיין זכות קיום. לא נכנס לי לראש איך האדם הפשוט ששומע ״שמועות״ כבר שלושים שנה עדיין הולך לקנות רכב חדש של יצרן כזה (שאני כותב ״כזה״ אני מתכוון ליצרן רכב שסוג השמן שהוא בעצמו המליץ עליו- לא מתאים ל״אקלים חם״).

האם לא בוצעו ניסויים ברצועה הטבולה, ששמה הולך לפניה, לפני שיצאה לשיווק בכל העולם? אם לא- אומר דרשני, אם כן- אומר דרשני. איך מוציאים מוצר כל כך ירוד וכל כך מועד לתקלות לשיווק עולמי?

מתחבט במחשבה האם יש יצרני רכב גדולים וותיקים שעדיין עושים פאשלה אחרי פאשלה אחרי פאשלה ועדיין קיימים.

נשמע הזוי. נשמע ששמים ז*ן על הלקוח שקונה את הרכב במיטב כספו.

נשמע שאין להם את הידע הדרוש ליצור סדרתי של מכוניות.

מרגיש לי שכל העולם מתקדם. רק מהנדסי הרכב הצרפתים לא מצליחים להרים את המגף מהבוץ המגעיל והטובעני שהם שקועים בו. ״ממציאים״ כל מיני ״פטנטים״ שבסופו של יום מסבכים ומקשים על ה״קונה המאושר״ ועל כל בעלי המקצוע שצריכים לטפל במכונה המיוחדת שהם תכננו ויצרו. 

והכי עצוב(לעניות דעתי, כמובן) שיש אנשים שקונים- בכסף אמיתי- את השיט הזה.

״הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם״ ? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

״ממציאים״ כל מיני ״פטנטים״ שבסופו של יום מסבכים ומקשים

יש לזה סיבה אחת טובה, אולי שתיים...

1. תקנות זיהום האוויר והרעש מאלצות אותם להמציא כל מיני פטנטים (בלי מרכאות) כדי לעמוד בתקנות האלה.

לא הייתי מזלזל באיכות האוויר שאנחנו נושמים, וזה המחיר שאנחנו משלמים על כך.

מוצדק/אמיתי או לא, זה כבר נושא אחר.

2. כדי לפתח מנוע חדש צריך תקציבים של מיליארדים רבים. בדולרים.

אנשי השיווק חונקים את מחלקות הפיתוח עם תקציבים מוגבלים,

כי ממילא עוד כמה שנים תקנות הזיהום והרעש כבר לא יאפשרו כמעט בכלל מנועי בעירה, וכל ההשקעה תרד לטמיון.

פורסם
לפני 11 שעות, Gavrik כתב:

את הרצועה גם בדקו עם ג'יג שמודד את עובי הרצועה.

בסוף אם הרצועה או השרשרת תקינים לרגע הריקול אף אחד לא מבטיח שהם יהיו תקינים בעוד שנה-שנתיים+.

תכנון פגום צריך להחליף, לא לנסות לשים פלסטר זמני ולהתחבא מאחורי תקני שמנים וכו...

אתה ממשיך לערבב את מקרה הרצועה הטבולה בפיורטק עם השרשרת קמשאפטים של ה 1.5

שחרר - ותתמקד באחד.

נקודתית לדיזל  1.5, היצרן החליט מה שהחליט כי בניגוד אליי ואליך יש לו מחלקת מהנדסים, יש לו ידע יותר ממני וממך - ויש לו גם שיקולים שונים משלנו.

אם הוא צודק או לא - נדע רק בעתיד. המנועים האלו מקבלים כבר עכשיו תמיכה ארוכת טווח של היצרן - מה שפוסל את הרעיון של פלסטר לטווח קצר.

היה ליצרן כבר מנוע מצויין ביד (1.6hdi) שענה על תקני יורו 6 אבל מי שחונק את היצרנים ומקריס אותם זה רק האיחוד האירופאי עם התקנות ההזויות שלו (מה שהצריך ירידה מזערית בסמ"ק, מעבר ל 16 שסתומים, סנן חלקיקים אחר וכו') בשביל לעמוד בתקנים חדשים מחמירים יותר.

זה שהאיחוד האירופאי מקריס לעצמו את התעשיה - שום יצרן לא נהנה מזה, הם יורים לעצמם ברגל וברור שהם מנסים לחסוך כמה שיותר בשביל לשרוד - ועדיין, יש להם דיזלים מעולים ואת המסחרית דיזל המוצלחת ביותר מזה עשורים.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, צ'ופצ'יק כתב:

בכל פעם מחדש לא מצליח להבין איך ליצרן כזה יש עדיין זכות קיום. לא נכנס לי לראש איך האדם הפשוט ששומע ״שמועות״ כבר שלושים שנה עדיין הולך לקנות רכב חדש של יצרן כזה (שאני כותב ״כזה״ אני מתכוון ליצרן רכב שסוג השמן שהוא בעצמו המליץ עליו- לא מתאים ל״אקלים חם״).

האם לא בוצעו ניסויים ברצועה הטבולה, ששמה הולך לפניה, לפני שיצאה לשיווק בכל העולם? אם לא- אומר דרשני, אם כן- אומר דרשני. איך מוציאים מוצר כל כך ירוד וכל כך מועד לתקלות לשיווק עולמי?

מתחבט במחשבה האם יש יצרני רכב גדולים וותיקים שעדיין עושים פאשלה אחרי פאשלה אחרי פאשלה ועדיין קיימים.

מרגיש לי שכל העולם מתקדם. רק מהנדסי הרכב הצרפתים לא מצליחים להרים את המגף מהבוץ המגעיל והטובעני שהם שקועים בו. ״ממציאים״ כל מיני ״פטנטים״ שבסופו של יום מסבכים ומקשים על ה״קונה המאושר״ ועל כל בעלי המקצוע שצריכים לטפל במכונה המיוחדת שהם תכננו ויצרו. 

לא לא רק הצרפתים.

יצרנים רבים אוכלים קש עם תקלות סדרתיות,  VAG עם בעיות שרשרת בTSI ומנועים שלא יכלו להגיע ל100K בלי שיפוץ (1.8 tsi דור ראשון) גירים דו מצמדיים בקיה/רנו/יונדאי שאוכלים מצמדים וכל החלפת מצמד שם זה 10 אלף שקל, מנועי GDI של קיה/יונדאי שאוכלים שמן וזקוקים לשפוץ מנועים מוקדם מאוד...

פשוט בפורומים או מקומות אחרים של חובבי רכבים אוהבים רכבים  מיוחדים/VFM או אנערף איך שלא תקרא לזה ויש כאן לדעתי ייצוג דיי גבוהה של בעלי או חובבי צרפתיות בגלל זה.

בסוף תקלת המצמדים ביונדאי/קיה עולה לא פחות מלהחזיק רכב עם מנוע פיורטק כי החלפת מצמדים אחת עולה קרוב מאוד לעלות שיפוץ של מנוע פיורטק, אך מצמדים מחזיקים לרוב פחות.

למרות זאת אין לך בפורום פה שרשור של 700 עמוד על הגירים הדו-מצמדיים בקיה/יונדאי/רנו או מנועי ה1.2 TCE הבאמת נוראיים (אפילו בהשוואה לpuretech) של רנו/ניסאן או הגיר הרציף בסוזוקי קרוסאובר או ניסאן קשקאי...

אז כיום אפשר דיי לנשום לרווחה, כמו שאמרו מעלי תקנות זיהום האוויר חונקות את כל היצרנים, שנאלצים לייצר מכוניות שמזהמות פחות, אך גם עמידות פחות.

לפני 20 דקות, איציק נ. כתב:

אתה ממשיך לערבב את מקרה הרצועה הטבולה בפיורטק עם השרשרת קמשאפטים של ה 1.5

שחרר - ותתמקד באחד.

נקודתית לדיזל  1.5, היצרן החליט מה שהחליט כי בניגוד אליי ואליך יש לו מחלקת מהנדסים, יש לו ידע יותר ממני וממך - ויש לו גם שיקולים שונים משלנו.

אם הוא צודק או לא - נדע רק בעתיד. המנועים האלו מקבלים כבר עכשיו תמיכה ארוכת טווח של היצרן - מה שפוסל את הרעיון של פלסטר לטווח קצר.

היה ליצרן כבר מנוע מצויין ביד (1.6hdi) שענה על תקני יורו 6 אבל מי שחונק את היצרנים ומקריס אותם זה רק האיחוד האירופאי עם התקנות ההזויות שלו (מה שהצריך ירידה מזערית בסמ"ק, מעבר ל 16 שסתומים, סנן חלקיקים אחר וכו') בשביל לעמוד בתקנים חדשים מחמירים יותר.

זה שהאיחוד האירופאי מקריס לעצמו את התעשיה - שום יצרן לא נהנה מזה, הם יורים לעצמם ברגל וברור שהם מנסים לחסוך כמה שיותר בשביל לשרוד - ועדיין, יש להם דיזלים מעולים ואת המסחרית דיזל המוצלחת ביותר מזה עשורים.

אני יודע שתקנות זיהום האוויר והאיחוד האירופי הם האשמים ושה1.6 HDI הוא מנוע נהדר שחבל שהיו ציריכים להוריד לו את השאלטר.

התגובה שלי מיועדת בעיקר לבעלים שבידיהם רכב עם מנוע כזה. גם אם הרכב עבר את הריקול בהצלחה לא הייתי מסתמך על זה ומחליף את השרשרת 7 מ"מ ל8 מ"מ. כן זה אולי יקר אבל זה כלום בהשוואה למחיר של החלפת מנוע.

לגבי התמיכה ארוכת הטווח, אנחנו יודעים בדיוק מה התמיכה הזאת שווה ולא רק בגלל מנוע הפיורטק אלא על פני מקרים רבים אחרים לאורך השנים האחרונות (אוריאה, 1.6 פרינס...)

פורסם
לפני 10 שעות, צ'ופצ'יק כתב:

לא רק זה אלא שגם אחרי שמתגלה הבעיה בשטח מכוניות ממשיכות במשך עוד כמה שנים לרדת מפס הייצור עם השרשרת הבעייתית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...