Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בנוסף למה שנאמר מעלי - יש הבדל מאוד פשוט בין רפואה קונבנציונאלית ל"רפואה" אלטרנטיבית. הראשונה מגובה במחקרים בלתי תלויים, השניה לא. וזה כל הסיפור.

אם משהו ב"רפואה" האלטרנטיבית היה מוכח מדעית הוא היה מוכנס לרפואה הקונבנציונאלית.

לגבי קופ"ח - כאמור, גם ככה חסר להן כסף אז הן מנסות שלפחות הכסף של השטויות ילך אליהם. רופא מחוייב לומר לך שלא מדובר ברפואה קונבנציונאלית. תוסיף לזה את אפקט הפלצבו והבנת מה המטרה והמקום של הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • אהבתי 2
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו... וזה לא לסמן את המטרה מסביב לחץ?

החץ של קונבנציונאלי = טוב, אלטרנטיבי = רע.

ממש כמו שבוויכוחים פוליטיים אף צד לא באמת מקשיב לצד השני.

רפואת הרמבם גם שטויות?

באופן כללי, הכללות לא מוסיפות ערך לאף דיון...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, BoazB11 כתב:

רפואת הרמבם גם שטויות?

בגדול הרמבם מעולם לא הציג איזו שהיא חוכמה, מעבר למה שהיה ידוע בתקופתו.

כך למשל הוא סבר שהכינים נוצרות מהזיעה של האדם.

אם אתה חושב שלאמץ כללי רפואה של המאה ה12 זה חכם, שיהיה לך בהצלחה.

image.thumb.png.642455b274f045a6add8edcc4c483308.png

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מאמין שאם אתה שותה מים בזמן הארוחה אתה גורם לעצמך נזק?

אני מאמין שיש כאלה שזה טוב להם וכאלה שלא טוב להם.

הגוף 'יודע', רק צריך להיות קשוב אליו.

בכלל אני נגד להיות חסיד שוטה שמציית לכל פיפס שהרב שלו אומר לו,

אז בדקויות כאלה אני מקשיב בעיקר לתחושה האישית שלי.

אישית מהרמב"ם (והיפוקרטס) לקחתי את העיקרון של "יהיו מזונותיך תרופותיך, ותרופותיך מזונותיך"

ואני מיישם אותו באופן כמעט מלא ב-5 השנים האחרונות, ובאופן חלקי כ-8 שנים קודם לכן.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

מתנגדי חיסונים מסמנים את המטרה: חיסון זה רע. אחרי זה מפתחים עבור כל חיסון את הסיבה למה הוא לא הכרחי.

חצבת (המחלה הכי מדבקת שיש)? זו מחלת ילדות קלה ובכלל יש חיסון עדר ואם נדבקים פשוט ניתן ויטמין סי או די בכמויות. אתה בכלל מכיר מישהו שמת מחצבת?

טטנוס (מחלה נדירה ולא מדבקת, אבל קטלנית ונוראית)? זה רק עם נפצעים מברזל חלוד והחיידק בכלל לא שורד בחמצן. מקסימום ניתן ויטמין סי או די בכמויות. אתה בכלל מכיר מישהו שמת מטטנוס?

אני חושב שצריך להפריד, יש אנשים שלא מחזנים פשוט כי הם מפחדים. הם שומעים דברים וחוששים ובצדק. זה עוד לא פשע לפחד, ותפקיד הרפואה הוא חספק את המידע הרלוונטי. 

אם אין אמון ברופאים, טוב זו כבר שאלה אחרת. 

לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

כשהבן הגדול נסע פעם ראשונה למזרח (הודו, ויאטנם, תאילנד) החיסון היחיד שעשה באמת היה נגד טטנוס.

בנסיעות הבאות שלו גם על זה הוא ויתר. כיום הוא חי עם משפחתו שם והם לא מחוסנים.

זה שיקול הדעת שלהם ואני סומך עליו ועל זוגתו ולא מתערב להם.

כן, בגדול.

כשהילדים היו קטנים היא הלכה ולמדה 4 שנים רפואה אלטרנטיבית (במכללה מסודרת ומוכרת, לא זוכר את השם)

וגם מחזיקה ספרייה של כמה עשרות ספרים בנושאים האלה של ריפוי טבעי, רפואה סינית וכדו'.

אל תעשיית התרופות ואל הממסד הרפואי היא מתייחסת במעט כבדהו והרבה חשדהו.

בשיחות עם רופאים היא נתקלת בהתחלה בזלזול וכעס על כך שהיא לא הולכת בתלם,

אבל כשהשיחות מתארכות היחס אליה משתנה בעקבות הידע וההבנה שהיא מגלה,

למרות שקשה למצוא רופאים שיסכימו עם הדרך שלה (מעטים כן).

אני יודע שיש התנגדות מערכתית קשה לדרך הזו, וטיעונים כבדי משקל כנגד, חלקם הועלו כאן,

אבל אני סומך עליה במאה אחוז גם בתחום הזה, ונותן לה להוביל בדרכה.

תודה על ההסבר. 

אני חושב שלהגיד שחיסונים זה עדר מערכתי זה כמו להגיד לנשום אוויר ולשתות מים זה עדר מערכתי. זה נכון, אבל הקונטקסט שלילי לחינם. כשיש משהו כל כך טוב וכל כך מוכח, אין שום סיבה שלא יהיה מערכתי. קצת כמו שלכולנו יש שירותים בבית ואין צורך לחפור בור באדמה. עדר מערכתי אבל בצדק :)

לגבי דברים אלטרנטיביים, צריך לבחון כל דבר לגופו. 

יש דברים כמו דיקור יבש שרופאים עוברים הכשרה אליו לרבות אנטומיה של השריר, אבחון שהבעיה באמת בשריר, שיש מנגנון ביולוגי שמסביר אותו (יצירת דלקת מקומית בין היתר), והוא עבד במחקרים. אגב המטופל לא משלם על זה אקסטרה כסף. זה קורה בחדר של הרופא 5 דקות והביתה. 

לעומת זאת דיקור סיני שבו המחט רק חודרת את העור או התת עור אין הוכחות שהוא עובד, אבל אם לחלק מן האנשים הוא עובד, אז לבריאות. מה שלא מזיק, לבריאות. 

אז כל פרקטיקה לגופה. 

ועוד מילה לגבי חברות התרופות. למרות מה שנהוג לחשוב, חברות תרופות מצילות המוני חיים יותר מכל הרופאים ביחד בכל שנה. לא רק זה אלא שהפיתוחים שלהן משפרות איכות חיים ולא רק אריכות. האם האינטרס שלהם הוא גם להרוויח כסף, בוודאי וברור, אבל זה לא מוריד מן התוצאה הסופית. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנשים לא מודעים למנגנונים שפועלים ברפואה הקונבנציונלית.

למשל - מחקרי מעקב. זוכרים את סיפור דלקת שריר הלב אחרי חיסוני הקורונה? זה התגלה בזכות מחקר מערב ענק שבוצע בארץ וזיהה אתֶהבעיה. אגב, אותו מחקר (למעשה היו שניים, אני מדבר על הנתונים של ״כללית״, הראה שהסיכון הזסה הרבה יותר קטן מהסיכון של תחלואה בקורונה בכלל ודלקתֶשריר הלב ממחלת הקורונה בפרט.

והדברים האלה פועלים גם בטווחים ארוכים. שיטות רפואיות מקובלות נבחנות מחדש כל העת. למשל, אני מניח שרבים כאן מכירים את ההמלצה לנטילת אספירין מגיל 40-50. אז ההמלצה הזו היתה נכונה לפי מחקרים משנות ה-80. אבל בעקבות שינויים בטיפול הרפואי ובאופי של מחלות מסויימותֶ במהלך השנים נערכו מחקרים חדשים, ההמלצה הזו הוסרה (בכל מקרה, צריך להוועץ ברטפא המטפל, אם לגבי נטילת טיפול ואם לגבי הפסקתו, כי ההחלטה צריכה להתקבל לפי נתונים אישיים).

ועוד דבר חשוב לגבי ה״ביג פארמה״ - הן נתונות לפיקוח הדוק של הרשויות, ופרסום של מחקרים ״שליליים״, כלומר כאלה שלא הראו יתרון לתרופה או פעולה אחרת מתפרסמים כלא פחות חשובים ממחקרים ״חיוביים״. שלא לדבר על ריקולים של תרופות או מכשירים. ניסיון לעשות פוילע שטיק עלול לגרום לסגירה של חברות, והיו דברים מעולם.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לענ”ד, מתנגדי חיסונים, בהכללה פושעת, לא יקבלו את דעת הסמכות הדתית שלהם. זה משהו של ”אני מבין טוב יותר והרב מוזן ממידע מוטעה”.

אגב, הרב פירר למרות שחתם על מכתב הרבנים להתחסן בקורונה, היה בעד הידבקות מבוקרת של העדר והמליץ על החיסון רק למבוגרים ומוחלשים.

מכיר קרוב משפחה מבוגר שבתו שיגעה אותו לא להתחסן בקורונה. זה היה לדעתי הימור כבד, לזמנו. הבהרתי לה כי דמו על ראשה. הוא חלה בקורונה. תכננתי לקחת בהלווייתו את המיקרופון של המספיד ולזעוק על אוזלת היד.

הוא נשאר בחיים☺️

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

קודם כל, תודה קולקטיבית לכל מי שהקדיש מזמנו וענה. קראתי הכל בתשומת לב. 

אשתי לא ישנה בלילה הקודם, בילתה את הלילה בקריאת חומרים באינטרנט וצבירת תחמושת, הייתה לאחר מכן שיחה והרושם הוא שניתן להגיע להבנה מסויימת. סוכם שגם ננסה את "מתווה פירר" או מי שזה לא יהיה. 

במקביל, אני מאמץ את ההמלצה לצמצם למינימום האפשרי את ניסיונות ההתערבות מעבר לכך. 

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

אני מאמין שיש כאלה שזה טוב להם וכאלה שלא טוב להם.

זה מבית היוצר של "יש מחקרים לכאן ולכאן".

למעט אנשים עם מגבלות רפואיות כלשהן, שאומר מראש אני לא מודע לכל המחלות אז זה בין אדם לרופא שלו או משהו, אין באמת מישהו שזה "לא טוב לו". אתה יכול להגיד שיש מישהו ש"לא אוהב לשתות בזמן האוכל", שזו טענה לגיטימית. 

וזאת הבעיה - במקום להסתמך על מה שמגובה מחקרית, מנסים להראות ש"הכל גמיש", שזה לא נכון.

לפני 15 שעות, sperial כתב:

והדברים האלה פועלים גם בטווחים ארוכים. שיטות רפואיות מקובלות נבחנות מחדש כל העת. למשל, אני מניח שרבים כאן מכירים את ההמלצה לנטילת אספירין מגיל 40-50. אז ההמלצה הזו היתה נכונה לפי מחקרים משנות ה-80. אבל בעקבות שינויים בטיפול הרפואי ובאופי של מחלות מסויימותֶ במהלך השנים נערכו מחקרים חדשים, ההמלצה הזו הוסרה (בכל מקרה, צריך להוועץ ברטפא המטפל, אם לגבי נטילת טיפול ואם לגבי הפסקתו, כי ההחלטה צריכה להתקבל לפי נתונים אישיים).

יכול להגיד בתור מישהו עם G6PD - תמיד אמרו לי שאסור לי לקחת אופטלגין.

לפני כמה שנים היה לי קצת מיגרנות והרופא אמר לי שאני יכול לקחת, זה הפתיע אותי אבל מתברר שבמחקרי המשך גילו שמותר.

אין את זה ברפואה אלטרנטיבית, שם "מגלים" משהו וזה, זה לנצח. דורות על גבי דורות יאמינו בשקר שאיזה מישהו המציא, בלי שום בקרה מהסביבה.

לפני 6 שעות, tinoki כתב:

מכיר קרוב משפחה מבוגר שבתו שיגעה אותו לא להתחסן בקורונה. זה היה לדעתי הימור כבד, לזמנו. הבהרתי לה כי דמו על ראשה. הוא חלה בקורונה. תכננתי לקחת בהלווייתו את המיקרופון של המספיד ולזעוק על אוזלת היד.

הוא נשאר בחיים☺️

לא זוכר את השם שלו, אבל היה איזה גורו מתנגד חיסונים שהטיף נגד חיסוני קורונה. הוא נדבק בקורונה. הוא מת.

אחר כך המשפחה שלו בכתה בתקשורת שכולם צריכים להתחסן.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה הפתיע אותי אבל מתברר שבמחקרי המשך גילו שמותר.

אין את זה ברפואה אלטרנטיבית, שם "מגלים" משהו וזה, זה לנצח.

סיכום נהדר של הנושא. פשוט ומדויק.

יש עדיין יותר מדי דברים ברפואה הקונבנציונלית שמתסמכים על מחקרים ישנים, ואחד ההבדלים הגדולים במחקרים של היום בהשוואה לעבר -  - הוא בהוכחת מובהקות סטטיסטית. אם תיקח מחקר בן 70 ותנסה להגיש אותו כמו שהוא היום, לא ירשמו בכלל לפרסם אותו בגלל שהוא לא יעבור את הסף של קבוצות בדיקה / התפלגות / ביטול רעש סטטיסטי וכיו"ב. לאט לאט ובהדרגה חוזרים היום על אותם מחקרים אבל עם סטטיסטיקה של שנות האלפיים - וזה מה שמשחרר את האופטלגין למשל, או מפריד את הקפה מהעישון וכו'

ויש גם השפעה תרבותית - לך תמצא קוריאני ב-2024 שלא מאמין ב"אוכל מחמם ואוכל מקרר", אפילו מתחום הרפואה...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.9.2024 בשעה 02:41, קורן בן אשר כתב:

שנית, הבחורה די אינטיליגנטית, בעלה די נגרר אחריה, והרושם הוא שהיא אמנם מתנגדת אך לא בקצה המטורלל של המקרים האבודים. אחרת לא הייתי מנסה בכלל

במשפחה המורחבת היה לנו מקרה דומה. זוג מהמגזר שחזרו בתשובה אבל בסה"כ מחוברים לקרקע, והחליטו לא לחסן בשיא הקורונה, עם כל הבלאגן שהיה באותם ימים.

איתם זה היה די קל. הם רצו לבקר את ההורים שלי עם הילדים שלהם כאמור בשיא הקורונה (מה שהיום אגב נראה זיכרון ישן). אבא שלי אמר להם תבואו בשמחה אבל רק כמחוסנים. זה עבד.

עריכה אחרונה על ידי RBRB
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אין את זה ברפואה אלטרנטיבית, שם "מגלים" משהו וזה, זה לנצח. דורות על גבי דורות יאמינו בשקר שאיזה מישהו המציא, בלי שום בקרה מהסביבה.

זה נכון ומעבר לזה, אם אני אגיע לאורטופד ואתלונן על ראיה, הוא יפנה אותי לרופא עינים ויש מצב שרופא עינים יפנה אותי לרופא עינים אחר שמתמחה בתחום ספציפי.

לעמות זאת נטורופתים, הומאופטים, רפלקסולוגים ושאר אלטרנטיבאים יודעים לטפל בהכל. פטריה בעור, כאב גב, דיכאון, ראיה, שמיעה.. הם יסבירו לך איך המומחיות הספציפית שלהם (קורס של שבועיים בהתכתבות) היא הפתרון המושלם לבעיה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

כן. האמת שהם משתמשים בטיעון של יובל, כדי לזלזל ברפואה המודרנית:

- הרופא אמר שצריך להתחסן

- הא נו הרופא.. פעם גם היו אומרים לך שאסור לך אופטלגין ועכשיו פתאום מותר. היום אומרים שהחיסון בטוח ומחר יגידו שהוא מסוכן. רק אצלנו הכל קבוע ולא תלוי באינטרסים של חברות התרופות..

בגלל זה ויכוח עם מתנגדי חיסון ״מקצועיים״ הוא חסר סיכוי וחסר תוחלת.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...