Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW סדרה 1 2015 ומעלה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

אני מעוניין בקניית BMW סדרה 1 בעיקר I118-I120 שנים 2015-2017 , ראיתי שהמחירים אחלה יחסית , השאלה היא האם האחזקה שלהם ממש יקרה לעומת מאזדה 3 שיש לי כרגע ? והאם המנועים והגיר שלהם אמינים ביחס לשנתונים שלהם ? ומה כדאי מנוע 1500 או 1600 ? 

תודה 

פורסם

אין לי משהו קונקרטי להגיד על מנועים ושנתונים ששאלת לגביהם. אבל יכול לחלוק את הנסיון שהיה לי עם BMW Z3 מסוף שנות ה-90. המנוע עצמו היה אמין מאוד. הוא היה עם מעל 200,000 ק"מ כשרכשתי את הרכב, ובבדיקה ב-dyno הוא לא איבד אפילו כ"ס אחד מאז יציאתו מהמפעל.

התקלות שכן היו עם הרכב היו בעיקר סביב מערכת הקירור, אבל לא בטוח שאפשר לציין זאת כחוסר אמינות. הרכב נרכש עם רדיאטור סדוק, אבל זה לגיטימי לגיל שלו. כמו כן, החלפתי תרמוסטט כחלק מיישור הקו, והוא עשה לי המון בעיות עד שהחלפתי גם אותו - אבל פה אני נוטה לחשוב שנעקצתי ע"י המוסך שביצע את יישור הקו, שכנראה התקין לי חלק משומש.

היו גם תקלות קטנות פחות מכניות (כמו כפתור להזזת מושב נוסע שהתקלקל) וקפיץ מירכוז ידית ההילוכים, אבל אלה באמת היו בעיות מינוריות שגם לא הייתי מגדיר כבעיות אמינות.

בדיעבד, עם ההבנה והידע שיש לי כעת בטיפול במכוניות, אם הרכב ההוא היה ברשותי כיום, הייתי מצפה שהתחזוקה שלו תהיה זולה מאוד, בטח ביחס למה שמצפים מ-BMW ספורטיבית משנות ה-90. עיקר ההפרש לעומת מאזדה 3 היה מגיע מבלמים גדולים יותר (ובהתאם יקרים יותר), צמיגים גדולים יותר (ובהתאם יקרים יותר), ואחת לכמה שנים - 2 פלאגים יותר (6 צילינדרים במקום 4).

יחד עם זאת, מעבר לכך שלא בטוח שאמינות של BMW בשנות ה-90 שוות ערך לאמינותה בשנות ה-2010, צריך לקחת בחשבון שהמנוע שאתה מדבר עליו הוא עם טורבו (אני מניח, אחרת נשמע לי שיהיה מאוד אנמי), ותיבה אוטומטית שאין לי מושג לגבי אמינותה. אבל הנעה אחורית זה תענוג, אין מה לעשות. בעיניי שווה את זה.

• אהבתי 1
פורסם

מנוע ה1500 B38 עדיף לאין ארוך על ה1600 N13, שנחשב אחד הגרועים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

מחזק את דברי עמוס

מ 2015 נכנס מנוע 1.5 טורבו 136 כס.

עם הנעה אחורית וגיר ZF 8 הילוכים מרגיש יותר מ 136.

מנוע מוצלח שמשמש אפילו X1 במודלים הנוכחים

נמצא גם במיני ואם אני לא טועה אפילו ב I8.

יש לשים לב ודגש למערכת הקירור.

כעבור עשור יש בלאי טבעי כמו בכל רכב.

החלפתי ב 3 שנים צינור מהרדיאטור למנוע

מיכל עיבוי ופלנג'. לא להכנס למוסך מורשה יבואן רק אם ממש ממש אין ברירה. יש הרבה מומחים לבמוו בארץ תלוי במיקום שלך.

עדיף גימור sport מאשר s

בגלל האיבזור .

ביטוחים תלוי בנהג וברקורד שלו.

אגרת רישוי 2100 שח

עוד שאלות אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי Aviady001
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Aviady001 כתב:

מחזק את דברי עמוס

מ 2015 נכנס מנוע 1.5 טורבו 136 כס.

עם הנעה אחורית וגיר ZF 8 הילוכים מרגיש יותר מ 136.

מנוע מוצלח שמשמש אפילו X1 במודלים הנוכחים

נמצא גם במיני ואם אני לא טועה אפילו ב I8.

יש לשים לב ודגש למערכת הקירור.

כעבור עשור יש בלאי טבעי כמו בכל רכב.

החלפתי ב 3 שנים צינור מהרדיאטור למנוע

מיכל עיבוי ופלנג'. לא להכנס למוסך מורשה יבואן רק אם ממש ממש אין ברירה. יש הרבה מומחים לבמוו בארץ תלוי במיקום שלך.

עדיף גימור sport מאשר s

בגלל האיבזור .

ביטוחים תלוי בנהג וברקורד שלו.

אגרת רישוי 2100 שח

עוד שאלות אשמח לענות.

תודה רבה על התשובה המפורטת , מה אומר לגבי המנוע 1.6 עם ה170 כ"ס ? הוא גם לא אמין ? ולגבי הרמת גימור אני רואה שהלקצרי ישלו יותר אבזור מהספורט או שאני טועה?

פורסם (נערך)

לא מכיר 170 כס. 

כנראה שיפור או משהו

1.6 זה 4 צילינדר מוגדש  מפיק 136 כס. 

1.5 זה 3 צילינדר מוגדש מפיק 136 כס.

לקצורי מאובזר טיפ טופ. עדיף כמובן אם תמצא אחת שמורה ושווה.

עריכה אחרונה על ידי Aviady001
פורסם

יש 120i עם מנוע 1600, 177 כ"ס.

זה גם מנוע N13 הלא מומלץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, Aviady001 כתב:

1.6 זה 4 צילינדר מוגדש  מפיק 136 כס. 

גם אתה חידשת לי :). איך אפשר להוציא מ-1.6 ליטר מוגדש, בעשור השני של המאה ה-21, כל כך מעט כוחות סוס? באותה תקופה מנועי 1.6 של משפחתיות ממוצעות היו מגיעים קרוב להספק הזה ללא גדישה כלל.

פורסם

פרקטיקה מקובלת אצל עוד יצרנים, לתת כמה וריאציות של אותו מנוע מודגש בהספקים שונים.

לעיתים ההבדל בתוכנה בלבד ולעיתים יש גם הבדלים בצנרת.

• אהבתי 1

עמוס

פורסם

טוב אז לפי התגובות אני מבין שעדיף להביא את ה1.5 אפילו שיש לו 3 צילינדר  , חשבתי על A3 אבל הוא פחות אמין מהבמוו בגלל הגיר וגם קשה למצוא אחת שמורה , האם הייתם ממליצים על רכב אחר בתקציב של עד 75K ?

פורסם
לפני כשעה, Aviady001 כתב:

לרדת שנה שנתיים במודל ולחפש לקסוס או אינפיניטי

כל ה VAg לא מעניינות מבחינתי אחרי המרורים שאכלתי מהם

זהו חשבתי על לקסוס IS250 אבל כל מה שאני מוצא יד 6 ומעלה עם 200 אלף ק''מ 

ואינפיניטי מה ממליץ ?

פורסם

Q50

אבל קח בחשבון  גם אם זה במוו או מרצדס אלו רכבים בני 10 יש קמ מכובד ותחלופת ידיים. זה המצב.

רכבי יוקרה לא פשוט להחזיק בישראל.

סבלנות ובטוח תמצא אחת עם נתונים מרשימים

בהצלחה תעדכן

פורסם

אני רוצה להוסיף לדברי החברים לגבי מנוע 1.6.

הוא לא נוראי כמו שעושים ממנו (אתה יכול למצוא אותו בסדרות 1,3 וגם במיני), אם הוא היה כזה גרוע - המחירים של הרכבים האלה היו ברצפה.

(בבעלותי היו סדרה 3 ואחריה סדרה 1 כל אחת בערך כ4 שנים).

ב.מ.וו זה לא רכב יפני, הוא ידרוש תחזוקה יותר מוקפדת, במוסך מורשה או מתמחה שמחזיק ציוד מתאים - ויש לזה מחיר.

אם תקפיד על טיפולים בזמן אתה תהנה. תזלזל וזה יעלה ביוקר. תקפיד על רכב שטופל רק בחברה או במוסך מתמחה. זה יעלה אולי יותר אבל זה ישתלם.

בנוגע ל136 כס, הסיבה למגוון זה מכירות. אתה יכול למצוא הרבה דיונים על זה בפורומים בחול שיש למנוע הזה קצת יותר אבל זאת לא הנקודה, הרכב יהיה מהנה אבל לא מהיר. אם אתה רוצה משהו יותר זריז אני ממליץ לך ללכת על הגרסא עם ה 177 כס (כלומר 118i או 120i).

איבזור - ממליץ לך לחפש רכב מאובזר ולא להתפשר על גרסאת הכניסה (ביזנס) ולחפש רכב שאולי הוסיפו לו תוספות נוספות מיוחדות מעבר לחבילות - זה מה שעושה את ההבדל, לדוגמא מזגן עם בקרת אקלים מפוצלת (יש הבדל משמעותי ביחס ליחידת המיזוג בלי הפיצול).

ביטוח - תברר עלויות לפני הקניה.

בהצלחה!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...