Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אולי מישהו במקרה יודע?

שוקלים החלפה של מיזוג מרכזי פשוט למערכת vrf לחדרים עם מאיידים נסתרים, ואינוורטר לחלל המשותף.

יש למישהו מושג איך עובד עניין האוויר החוזר ביחידות הנסתרות? זה נראה כאילו ליחידה יש פתח אחד בלבד ללא הפרדה מהותית, ואז האם האוויר הקר לא ישאב בחלקו בפתח האוויר החוזר?

תודה

פורסם
בתאריך 28.7.2024 בשעה 00:09, omerkot כתב:

בוקר טוב. תודה.

לא ראיתי התייחסות לנושא האוויר החוזר בכלל ביחידת הזריקה הישירה בלחץ נמוך. פספסתי?

פורסם (נערך)

מניסיון אישי במערכת VRF של אלקטרה - התריס דקור מחולק ל2. חצי מוציא אוויר וחצי מחזיר אוויר.

עריכה:
מדובר על תריסי דקור 1.5מ'. לא יודע אם זה אפשרי בתריסים הפשוטים (מלבנים ישנים).

עריכה אחרונה על ידי Paprika-Metuka
פורסם

היחידות הנסתרות הקטנות של 1 כס הן ברוחב 70 בערך. אני תוהה כמה זה יעיל האוויר החוזר כל כך צמוד לאוויר הנזרק, וגם אי אפשר להפריד כיוון 

פורסם
לפני 56 דקות, Nemesis כתב:

בוקר טוב. תודה.

לא ראיתי התייחסות לנושא האוויר החוזר בכלל ביחידת הזריקה הישירה בלחץ נמוך. פספסתי?

ממה שאני מכיר במערכת vrf אצל ההורים שלי וגם מופיע בסרטון (מערכת אחרת), לאויר החוזר יש פתח נפרד מאחור והוא שואב אותו ממחיצת הגבס. זה לא שונה ממיני מרכזי.

אצל ההורים שלי בוצעה התקנה חורנית על ידי מתקין שעשה בדיוק את מה שאתה מתאר, הוא השתמש באותו גריל בשביל האויר היוצא והחוזר ולא טרח אפילו לייצר תעלה שתתעל את האויר היוצא לגריל ותבודד אותו מהאויר החוזר.

מעבר לבעיות נצילות ברורות מאליהן, התוצאה היתה התעבות קשה של לחות על גוף היחידה וטפטוף על ארונות בנויים שהתנפחו והתמלאו בעובש. התיקון היה מסובך ויקר.

אין פה פיזיקה אחרת. אם אתה רוצה לעשות את זה כמו שצריך (ואתה רוצה) אז תדאג שהגריל העליון יוציא אויר החוצה, שהוא יתועל כמו שצריך ליחידה ושיהיה פתח נפרד בגבס לאויר החוזר באיזור אחר שמרוחק מהיציאה.

• תוכן חדש...