Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע Castrol HYSPEC

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חוויתי התקף חרדה קל

סיאט ארונה 2021 (1.0)

לאחרונה היה חסר קצת שמן. הזמנתי מיכל של ליטר ממה ששמתי בטיפול (קסטרול אדג' 0W20, לפי תקן VW508.00 *)
אני פותח את מיכל השמן, מתחיל לשפוך, ו... מה ?! השמן ירוק ! נכנסתי לפאניקה ממש. שמן מזוייף ? הסתכלתי על הקופסא, וקלטתי שזה לא בדיוק מה שהזמנתי. קיבלתי את זה
לא כ"כ הבנתי מה ההבדל (אותו מיתוג, אותה צמיגות, אותו תקן), אבל רשום שזה למנועים היברידיים. קצת נשמתי לרווחה שלא שמתי במנוע מי יודע מה ואצטרך לגרור אותו.
בכל מקרה, הספקתי לשים ממש קצת. בטוח לא יותר מ- 100 מ"ל (כנראה הרבה פחות). השאלה שלי היא, להשתמש בשאר השמן ? לא הצלחתי להבין האם השמן שונה או שזה סתם מיתוג ואין כזה הבדל. אין כמעט מידע ברשת.
ואם מישהו מכיר את השמן. רק לוודא שבכל זאת זה לא מזוייף והשמן אכן בצבע ירוק. אף פעם לא נתקלתי בכזה.

* הבנתי שאפשר גם תקן VW504.00, שמאפשר גם צמיגות 5W30. לא ברור לי איזו צמיגות עדיפה (בשביל לשמור על המנוע, לא בשביל לשמור על הסביבה)

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם (נערך)

תודה!
אבל רק לוודא: זה בסדר לערבב את השמן הזה (אני צריך למלא כחצי ליטר) הירוק עם הגרסא הרגילה שיש לי במנוע ?

לגבי התקן:
צודק לגבי הצמיגות. לגבי הספר עד כמה שאני זוכר לא היה רשום (חיפשתי, גם לי זה היה מוזר). אני חושב שהם הפנו למדבקה על המכסה מנוע - שלא מצאתי. באתר של היבואן עם פרטי הרכב שלי כתוב רק תקן: 508 או 504. במוסך שלי שמים 0W20 (כלומר 508). אבל מקריאה פה הבנתי שיש מוסכים ששמים 5W30

פורסם

בדר"כ מומלץ לא לערבב שמנים (100 מ"ל שכבר הכנסת, כנראה זניח. בטח שעומד בתקן והכל). לא יודע להגיד מה ההבדלים המדוייקים בין השמנים.

כמה היה חסר לכאורה?

בספר רכב באנגלית, רשום כך:

image.thumb.png.588283c0b63ef5054a2908b9cd81b6fa.png

הניסוח לא ברור לטעמי, האם התקנים שמצויינים שם נכונים רק למצב חירום או באופן כללי.

השמן "המקורי" עד כמה שמוצא מיוצר ע"י Shell, והם גם ממליצים על 0W20 בתקן 508 לארץ.

האם זה אומר שלא ניתן כלל להשתמש בצמיגות גבוה יותר בתקן 502/504? נתון לויכוח. 🤷‍♂️

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Tom_22 כתב:

כמה היה חסר לכאורה?

מפלס השמן נמצא באמצע הדרך בין המינ' למקס' על המדיד.

זה לא מצב חירום. השאלה אם השמנים המדוברים מספיק דומים בשביל שזה יהיה בסדר לערבב. שניהם קסטרול אדג', אותה צמיגות ותקן. אבל הצבע...

פורסם (נערך)

אם המפלס באמצע, אין שום צורך להוסיף שמן.

אם וכאשר יגיע לנקודה התחתונה, אז יש מקום להוסיף.

הצבע לא מענין. שמנים של Royal Purple, לפחות חלקם, בצבע סגול. אז? מה שמענין זה תכונות השמן והתוספים. וכנראה שיש הבדל כלשהו בכמות או סוג התוספים ב-Hyspec לעומת זה שלא. עריכה: למעשה יתכן ואין שום הבדל, וזה שם שיווקי לסטנדרט ביצועים שלהם לשמן.

זה מה שקסטרול רושמים על ההייספק הזה. הם גם ממליצים עליו בבוחר השמנים שלהם. כך שהערכה זהירה שלי היא שאין ממש בעיה לערבב את הקיים איתו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא אמרתי שאסור או אי אפשר ;), רק שאין צורך ממשי.

נשאלת השאלה, האם לאחר הטיפול האחרון השמן היה בקו העליון (והמדידות בוצעו באותו האופן) וגם כמה ק"מ עברת מאז וכמה נותר עד לטיפול הבא.

(מקווה ששמת לב לעריכה שביצעתי בהודעה הקודמת).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שמתי לב לעריכה - בהחלט חשבתי האם הם אשכרה רק צבעו בירוק (והוסיפו איזה תוסף לפרוטוקול) בשביל מיתוג.

הטיפול האחרון היה בסוף אפריל. אני בודק שמן פעם בחודש (בתחילתו). אז לא בדקתי בתחילת מאי. בתחילת יוני שמתי לב לחוסר, ועקבתי מאז. ראיתי שאין התקדמות (חודש וחצי) אבל רציתי למלא למקסימום בכל מקרה (שוב, רזרבות).

אז יתכן שהשמן לא מולא בטיפול עד הסוף. אבל זה מוזר כי הוא מגיע במיכל של 4 ליטר שזו הקיבולת של המנוע. וטיפול קודם שמו כך ולאחר הטיפול השמן היה עד המקסימום (ולא זז עד הטיפול הבא). יכול להיות עצלנות של המוסכניק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...