Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

אז במילים אחרות, אם אני מבין אותך נכון - האוטו משנה את ההתנהגות שלך?

כן. (ואני לא אוהב את זה)

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

אני גיליתי שכשאני עושה רברס והמצלמת רכב עובדת, אני משתדל לא להביט בה

ניסיתי לעשות כמוך, המצלמה ניצחה.

שדה ראיה לאחור דרך המראה המרכזית גרוע מאוד . ברכב בו אני נוהג .(קליאו 2023).

המסך דווקא מצויין. 9.7 אינטש.

ראות מראות צד סבירה.

דובצע: "אז אני ישאל אחרת. האם הרכבים של היום גורמים לנוהג בהם לינהוג פחות טוב"

אני חושב שתגובתו של "אליק25" ענתה יפה לשאלה זו.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

גיר ידני זה משהו שנכחד בגלל תקנות זיהום אוויר.

באמת? חשבתי שמכוניות עם גיר ידני מזהמות פחות מכאלה עם גיר פלנטרי ובערך באותה רמה כמו גיר רובוטי.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני חשבתי ככה עד לא מזמן אבל ראיתי איזה סרטון ביוטיוב שמסביר שהתקנים החדשים מאד מחמירים בזיהום וברעש ואי אפשר להבטיח ברכב ידני שהנהג יעביר הילוכים בצורה אופטימלית כמו שרובוטי/אוטומטי יעביר לכן זה אתגר הנדסי מורכב יותר מאוטומט, הרכב הידני יהיה יקר יותר ליצור בגלל זה וזה לא משתלם ברכבים רגילים, כי אנשים מכירים שהגרסה הידנית היא הפשוטה והזולה יותר ואף אחד שמחפש חיסכון לא יקנה רכב ידני יקר יותר מהמקביל האוטומטי.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

גם אני חשבתי ככה עד לא מזמן אבל ראיתי איזה סרטון ביוטיוב שמסביר שהתקנים החדשים מאד מחמירים בזיהום וברעש ואי אפשר להבטיח ברכב ידני שהנהג יעביר הילוכים בצורה אופטימלית כמו שרובוטי/אוטומטי יעביר לכן זה אתגר הנדסי מורכב יותר מאוטומט, הרכב הידני יהיה יקר יותר ליצור בגלל זה וזה לא משתלם ברכבים רגילים, כי אנשים מכירים שהגרסה הידנית היא הפשוטה והזולה יותר ואף אחד שמחפש חיסכון לא יקנה רכב ידני יקר יותר מהמקביל האוטומטי.

1. אשמח לקישור לסרטון. 

2. אני עדיין חושב שהגיר הידני יותר אמין וחסכוני בהוצאות לצרכן. 

3. הכל עניין של כסף. 

4. אומר את זה אחרי שקניתי אוטו חדש, ואני שוקל באוטו הבא לחזור לידני.. אם יהיה בנמצא. 

לפני 11 שעות, IsraCar כתב:

ניסיתי לעשות כמוך, המצלמה ניצחה.

כשאתה מודע לכך, זה כבר טוב.  אני מביט במסך המצלמה מדי פעם.

אני מעריך יותר את הרכבים הפשוטים והענייניים של פעם. להשקפתי, כל הגימיקים האלה של מסכים דיגיטליים באוטו זה פשוט משהו שיותר זול ליצרן.. אבל לצרכן המחירים עולים. 

וכבר קראתי באיזה מקום שככל הנראה יצרני רכב גדולים ישובו לתפעול ברכבים על ידי כפתורים פיזיים, ולא מסכי מגע. 

לפני 13 שעות, דובצע כתב:

אז אני ישאל אחרת. האם הרכבים של היום גורמים לנוהג בהם לינהוג פחות טוב 

בוא נגדיר קודם איך אתה מודד את זה? 

נגיד שנדבר על מספר הרוגים בשנה בתאונות דרכים... אני זוכר שנים של 500-600 הרוגים לא עלינו בשנה. 

אז היום המצב שזה נחתך בחצי מחד. מאידך הצפיפות על הכביש עלתה פלאים, אז אולי כדאי למדוד כמות תאונות פר נהגים.

חברות ביטוח עדיין מייקרות ביטוחים רבים לנהגים חדשים/צעירים. 

הרכבים של היום אולי יותר בטיחותיים (ככל הנראה..) אז אין תאונות קטלניות בהיקף שהיה בעבר... מצד שני, יוצא לי לראות המון נהגים צעירים (ובכלל) שנוהגים באוטו אבל בו בזמן מחזיקים את הפלאפון ביד, על מצב רמקול, ופשוט מדברים רגיל. כמו כן, מאחר שהאוטו עם המון התראות ובטיחות אקטיבית, אולי זה מאלץ את הנהג לנהוג בצורה זהירה יותר. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, saar5555 כתב:

1. אשמח לקישור לסרטון. 

2. אני עדיין חושב שהגיר הידני יותר אמין וחסכוני בהוצאות לצרכן. 

3. הכל עניין של כסף. 

4. אומר את זה אחרי שקניתי אוטו חדש, ואני שוקל באוטו הבא לחזור לידני.. אם יהיה בנמצא

בבקשה 

הוא מדבר שם על עוד הרבה דברים שפעם היו במכוניות והיום אין.

הידני אמין יותר? עקרונית כנראה שכן. 

חסכוני יותר? תלוי כמה עולה לפתח ולייצר אותו וגם בצורת הנהיגה. אני מאד מקווה שהגיר הידני לא יעלם מהרכבים הפשוטים אבל נראה שזה הכיוון בתעשיה, והידניות היחידות יהיו רק רכבי ספורט יקרים שמראש לא מכוונים לחיסכון.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, דובצע כתב:

אז אני ישאל אחרת. האם הרכבים של היום גורמים לנוהג בהם לינהוג פחות טוב 

תתחיל בלהגדיר מהו נהג טוב.

פורסם

ניסיתי להריץ חיפוש על התמליל של הסרטון (אין לי כוח לראות 25 דקות), ולא מצאתי שום דבר שמתייחס לתקנות של רעש או זיהום. מתי בדיוק הוא אומר את זה?

בכל אופן, גם אם הוא אומר את זה ופספסתי, לא הייתי ממהר לסמוך על סרטון כזה - לא נשמע לי הגיוני. בסוף התקנות האלה לא דורשות שתיתן לנהג ממוצע לנהוג על הרכב שפיתחת ע"מ לבחון את הזיהום שלו. ונהג שכן יודע לנהוג חסכוני ויעביר את הרכב במבחן, יקבל תוצאות לא פחות טובות מגיר אוטומטי שמחליף את ההילוכים באותו סל"ד. אני יכול לדמיין שבתיבות עם 7-8 הילוכים (או גיר רציף) אפשר להגיע ליעילות טיפה יותר גבוה, אבל זה זניח. בסוף זו שאלה של רווחיות. כשכמות הלקוחות שיקנו רכב ידני קטנה, אז לא שווה להשקיע בפיתוח הרלוונטי, העברתו דרך תקינה, וכד'. זה נכון עוד יותר אם כלל יצרניות הרכב מגיעות למסקנה הזו במקביל, ואז ללקוחות האלה לא נותרת ברירה אלא לקנות רכב אוטומטי (סוג של דילמת האסיר), ואז חברות הרכב רק מרוויחות מכל הכיוונים (לא מבזבזות מו"פ ומוכרות מוצר יקר יותר במקום זול יותר).

פורסם
בתאריך 4.7.2024 בשעה 22:12, דובצע כתב:

בגלל גיר אוטומט ולא ידני

מערכת בקרת יציבות 

והסחות דעת מהמסכים

והאצות מהירות בקלות 

ואולי עוד סיבות

?

האצות מהירות בקלות?

רוב המכוניות שנמכרות על כבישי ישראל לא מאיצות כזה מהר.

לא חושב שיש משהו רע במעבר לגיר אוטומטי, אני עדיין מתגעגע לגיר ידני מדי פעם אבל לא רואה את עצמי חוזר לרכב ידני.

גם בחו"ל שכרתי רק רכבים אוטומטיים בשנים האחרונות.

בתכלס, אין לגיר ידני הצדקה כמו שהייתה לפני 15 שנים. כשהוצאתי רישיון ב-2010 היה גל של רכבים ידניים זולים, היה יותר קשה להשיג רכב אוטומטי שכור באירופה (או שהיה מאוד יקר), המצב השתנה.

בארץ בקושי מוכרים רכבים ידניים חדשים ובחו"ל לא נתקלתי בבעיה לשכור רכב אוטומטי. גם בחו"ל יש מגמת ירידה במכירת רכבים ידניים חדשים מכל מיני סיבות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...