Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין סיבה שיהיה יותר בזבזני. נדמה לי, מההערה שלך על ההילוך השביעי שלא נכנס, שאתה חושב שבנהיגה בהילוך גבוה יותר אתה חוסך דלק.

זה לא מדויק.

אם אתה מאיץ בהילוך גבוה מדי, אתה נמצא בטווח פעולה לא יעיל של הסלד ולמעשה שופך יותר דלק. 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

אתם משוכנעים שהוא יותר חסכוני מגיר ידני?

כבר ענו לך מספר פעמים. כן. 

רובוטי חסכוני יותר. יותר יחסי העברה, אין אובדן כח (להבדיל מפלנטרי), העברות מהירות.

מי שחושב שידני חסכוני יותר תקוע בעולם שנכחד כמעט לגמרי של גיר פלנטרי עם מעט יחסי העברה. כמעט ולא קיים היום.

אבל אל תחשוב הפער דרמטי.

בכלל רוכשי רכב רבים מתעדפים את עניין צריכת הדלק ביתר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק אומר שאולי אין מה להתאכזב,

לפי קארטיוב, 

פולקסווגן מציגה ג'טה 2024 חדשה עבור השוק האמריקאי

הג'טה עדיין חיה בשוק האמריקאי והיא זוכה להתחדש במתיחת פנים כולל דגם GLI ספורטיבי עם 228 כ"ס, בולמים אדפטיביים ואופציה תיבת הילוכים ידנית.

דגם הבסיס משודך לתיבת 8 הילוכים אוטומטית ואת דגם GLI ניתן לקבל בשידוך לתיבת 6 הילוכים ידנית או 7 הילוכים כפולת מצמדים. כן, באופן אבסורדי המדינה שבה באופן מסורתי נמכרו הכי הרבה רכבים עם תיבת הילוכים אוטומטית היא גם זו האחרונה, בעולם המערבי, שעוד שומרת על תיבת ההילוכים הידנית, לא כמקור לחיסכון אלא כמקור להנאה ומעורבות בנהיגה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה צוחק עלינו?! 

גם כשהיו עוד הרבה ידניות לישראל לא הביאו. תשכח מידני, זו טכנולוגיה מתה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחי אתה כולה נוסע 13 אלף קמ בשנה זה באמת כזה חשוב לך 1:15 או 1:19 ??? זה סהכ מדובר פה ב100 שח לחודש אולי 

לא מבין בנאדם קונה רכב חדש במחיר 120 אלף ואז מתחשבן על 100 שח לחודש 

זה בדיחה ...רק הירידת ערך כל חודש וחודש של הרכב היא פי 2 מהדלק שאתה אוכל בחודש

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 6
פורסם

לפני 5 שעות, חגאי א כתב:

אחי אתה כולה נוסע 13 אלף קמ בשנה זה באמת כזה חשוב לך 1:15 או 1:19 ??? זה סהכ מדובר פה ב100 שח לחודש אולי 

זה בדיחה ...רק הירידת ערך כל חודש וחודש של הרכב היא פי 2 מהדלק שאתה אוכל בחודש

צודק. כמו שכתבתי כאן ובהזדמנויות אחרות יש לאנשים נטיה לתעדף ביתר את עניין צריכת הדלק. וכאן זה עניין קיצוני.

משלמים עשרות אלפי שח לרכב חדש כי הישן שתיין. גם אם יש פער גדול בצריכה זה בד"כ חישוב כלכלי שגוי. בודאי אם לא נוהגים המון.

זה כמובן בסדר לשדרג רכב אבל לא כדאי לנמק זאת בצורה שגויה

• אהבתי 3
פורסם
לפני 14 שעות, חגאי א כתב:

אני בהחלט מקבל את ההערה הזאת. אגב, כן, חשוב לי אם זה 1:15 או פחות - פשוט כי החלפתי אוטו אחד באוטו אחר (מצפה לפחות שלא תהיה "הרעת תנאים", ביחס למה שאני מכיר. והאמת שאני מאוד מעריך את האוטו הקודם. 

לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

אחרי ששני אנשים שונים נכנסו לי באוטו, ופעם אחת בכלל לא הייתי באוטו, נכנסו בו כשהוא חנה למטה.. נאלצתי להחליף את האוטו. אז הלכתי לכיוון שאני מכיר.. סיאט חדשה.

לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

משלמים עשרות אלפי שח לרכב חדש כי הישן שתיין. גם אם יש פער גדול בצריכה זה בד"כ חישוב כלכלי שגוי. בודאי אם לא נוהגים המון.

אני לא בטוח שזה חישוב כלכלי שגוי. אני יושב ובודק עם האקסל. 

בעיקר כעסתי שלקחו לי את הבחירה, שהיבואן לא מאפשר ללקוחות להזמין רכב עם גיר ידני. 

יכול לומר שחשבתי שיהיו תגובות יותר בעד גיר ידני... 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 11 שעות, razi_pazi כתב:

צודק. כמו שכתבתי כאן ובהזדמנויות אחרות יש לאנשים נטיה לתעדף ביתר את עניין צריכת הדלק. וכאן זה עניין קיצוני.

אנשים לא יודעים כמה אחוזים הם משלמים בפנסיה שלהם ובבשאר החסכונות שלהם, ומתייעצים 5 דקות עם היועץ של הבנק לפני שהם לוקחים משכנתא, 

אז חישובי TCO ברכישת רכב? זה בגדר פיצ'פקס. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

בעיקר כעסתי שלקחו לי את הבחירה, שהיבואן לא מאפשר ללקוחות להזמין רכב עם גיר ידני. 

יכול לומר שחשבתי שיהיו תגובות יותר בעד גיר ידני... 

יש כאן בפורום לא מעט חובבי ידני. אבל הם פחות מחברים לטענות ולנימוקים שלך....

הם אוהבים ידני לא כי הוא חסכוני יותר. הם פשוט אוהבים ידני. הם לא מבולבלים כמוך בסוגיה אז הם לא יתמכו בעמדתך

הם מתבאסים שלא מיובאות לארץ יותר ידניות אבל הם לא מגיעים לטענה המוזרה שלך: "לקחו לי את הבחירה, שהיבואן לא מאפשר ללקוחות להזמין רכב עם גיר ידני". 

לא ליבא ידני זו לא שלילה של זכות הבחירה שלך. זו פשוט החלטה. יש המון רכבים שא מיובאים לארץ. זו לא שלילת זכות בחירה.

אתה יודע מי עוד לא מיבא איביזה ידנית? גם שופרסל לא מייבאים כזו. אז שופרסל "שללו ממך את זכות הבחירה"?

למה שצ'מפיון ייבאו משהו לטובת שימור זכות הבחירה של מישהו מהצרכנים? הם מחפשים רווח וכל עוד פועלים במסגרת החוק זה בסדר. אפשר להתבאס, אבל לא לבקר את הלגיטימיות של פעולותיהם.

זה לא שהם מפרסמים ידני ואז כשאתה פונה אליהם אתה מגלה שאין. זה תסריט של התנהלות פגומה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם (נערך)

לגבי הכיף של נהיגה בידני אין לי מה להוסיף, זה חוויה שונה ויכול להיות דיל בריקר נטו בגלל זה.

לגבי החסכון בדלק- DSG חסכוני מידני אפילו דיי משמעותית.

לגבי אפשרויות ידניות חדשות בכנות אין כלכך בשוק כיום, היחידה שעולה לי לראש היא הקליאו, ואחריה אולי I20N שהיא כבר חיה אחרת ויותר ספורטיבית.

מעבר לזה לא מכיר עוד אפשוריות אפילו חצי כוח ראויות בשוק הסופר מיני ידני

לגבי הצריכת דלק מוזר מה שאתה מתאר- יש לי כמה חברים עם רכבים עם המנוע הנל- מוציאים במקרה של לחיצות וא*נס 1 ל12, ובמצב רגיל 1ל18-20 בכיף(יש דוגמא לכמה איביזות של חברים, אוקטביה, קאדי- כולם מציגים צריכת דלק כמו שציינתי)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אין קליאו ידנית יותר. הסוויפט נותרה האחרונה בסגמנט הסופרמיני.

למי שממש רוצה יכול לברר לגבי יבוא אישי או להפוך ליבואן זעיר.  

• מבאס 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.6.2024 בשעה 12:38, falou כתב:

אין סיבה שיהיה יותר בזבזני. נדמה לי, מההערה שלך על ההילוך השביעי שלא נכנס, שאתה חושב שבנהיגה בהילוך גבוה יותר אתה חוסך דלק.

זה לא מדויק.

אם אתה מאיץ בהילוך גבוה מדי, אתה נמצא בטווח פעולה לא יעיל של הסלד ולמעשה שופך יותר דלק. 

ראיתי בזמנו ניסוי על הטענה הזו והוא דיי הפריך אותה בפועל מבחינת המדידות שנעשו של צריכת הדלק.

יש איזה בחור בריטי לדעתי מורה נהיגה עם לאון שעשה את הניסוי הזה מוזמן לחפש ביוטיוב.

המסכנה הגיעה מהניסוי שלו הייתה בגדול- כל עוד המנוע מאפשר(לא מגמגם) עדיף להיות בהילוך הכי גבוה האפשרי לחיסכון מרבי.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, yoav911gt2 כתב:

אין קליאו ידנית יותר. הסוויפט נותרה האחרונה בסגמנט הסופרמיני.

למי שממש רוצה יכול לברר לגבי יבוא אישי או להפוך ליבואן זעיר.  

אני מניח שמעבר לבירוקרטיה של היבוא נותרים עם רכב ללא חלפים, לא?

פורסם
לפני 9 שעות, ik3 כתב:

לגבי הצריכת דלק מוזר מה שאתה מתאר- יש לי כמה חברים עם רכבים עם המנוע הנל- מוציאים במקרה של לחיצות וא*נס 1 ל12, ובמצב רגיל 1ל18-20 בכיף(יש דוגמא לכמה איביזות של חברים, אוקטביה, קאדי- כולם מציגים צריכת דלק כמו שציינתי)

כנראה שיש לחברים שלך בעיה שמחשב דרך או בעיה בחישובים ...אין מצב שהרכב הזה יכול להתיג צריכ של 18 - 20 קמ לליטר אולי רק בכביש מהיר ובמישור אבל זה צריכה רגעית וממש לא מייצגת

המנוע הזה בסיאט איביזה יכול גג להוציא 1:15 ממוצע וזה אם נוהגים כמו זקנים  

פורסם

צריכת דלק במשאבה, בשימוש סטנדרטי, המנוע הזה מאוד מאוד חסכוני ביחוד בשילוב עם הגיר DSG.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...