Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@razi_pazi

נראה לי שאתה צודק בתחושות שלך לגבי המוכר הקודם

מקווה שבדקת טוב הסטוריית טיפולים ולקחת את הרכב ליישור קו

אם ככה אישה תוכנה הוא שם על הרכב ? Ktuner ? Hondata ? או משהו מקומי ? הייתי מתעקש לבדוק את זה גם היום...

ומה שכן, הרכב מאוד מאוד ספורטיבי

אני הייתי איתו 3 פעמים במסלול, נסיעה אחת לאילת דרך מצפה רמון,ועוד פעם-פעמיים בנס הרים פלוס טיולים עם הקבוצת הונדה פה בארץ. ההתנגות שלו פשוט משובחת בסיבובים.. מה אני אגיד לך.. לא יודע ממי קנית :)... וכל זה בלי ששמתי תוכנה. סטוק

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם (נערך)

אולי לא הייתי ברור אבל לא רכשתי את הרכב המדובר עם התוכנה, התושבות המשודרגות והמוכר שהסתיר.

לא מחפש רכב ששודרג. בודאי לא כשמסתירים ממני פרטים.

רכשתי אחת אחרת. ללא כל שינוי. 1.5 ליטר ידנית.

אני מאוד מרוצה. אני מומחה קטן מאוד לענייני נהיגה ספורטיבית אבל גם אני מזהה שמדובר ברכב משפחתי מתגמל יחסית בהיבט הנהיגה. שדרוג מורגש מהדור הקודם שהיה לי לפניו. גם בהרבה ביקורות באינטרנט התייחסו לרכב כמשפחתית לחובבי הנהיגה.

מזכירה את הפוקוס דור 1 ידנית שהיתה לי בעבר. אך כמובן עם מנוע חזק בהרבה.

יתכן שסיוויק 1.5 היא פתרון טוב לפותח השרשור.

עבורי זה שילוב מצויין. הייתי שמח לרכב ספורטיבי ממש (הוט האצ') אבל זה יקר יותר. בסוף איך שלא הופכים את זה הייתי מוציא בהערכה גסה עוד 10,000-15,000 ש"ח בשנה על תחזוקה, דלק, ביטוח וכו אם הייתי קונה 308GTI או type r שרכישתה יקרה משמעותית. 

10-15 אלף בשנה נראה לי בהחלט סכום סביר בשביל רכב מהנה יותר. אבל בסדרי העדיפות שלי בחיים וההכנסות הנוכחיות יש לי דברים אחרים לעשות בסכום הזה.

מעבר לכסף, בהתנהלות היומיומית רכב ספורט אינו אופטימלי. אני לא נוסע המון אבל עושה 20,000 בשנה. אבל אם לא המגבלה התקציבית אני חושב שהייתי הולך על רכב ספורטיבי על אף אי הנוחות.

עבורי הנוכחית היא שילוב מצויין של פרקטיות, נוחות, יכולת ועלות.

לא חושב שהייתי יכול למצוא משהו עדיף במחיר הזה. ואפילו הצבע לטעמי. 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

לא מוזר כלל, במיוחד ברכבים ספורטיבים אתה צפוי לראות החלפה תקופה של ידיים, לא לכל אחד זה מתאים 

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 16 דקות, ik3 כתב:

לא מוזר כלל, במיוחד ברכבים ספורטיבים אתה צפוי לראות החלפה תקופה של ידיים, לא לכל אחד זה מתאים 

אהה אוקיי. אני רואה גם הוא מתדלק ב-98 בלבד. מניח זה מקובל ברכבים האלה?

פורסם (נערך)

רוב רכבי הטורבו זה יהיה רצוי, בדגש על כלים כוחניים או משופרים, פשוט כי יותר בריא למנוע(מצמצם/מונע תיקונים ודטונציות)

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעתיים, ik3 כתב:

זה לא רכב ספורט. זו רמת גימור ספורט.

זו אמנם משפחתית יחסית מהירה וקצת מתגמלת לנהיגה. אבל בסוף זו מכונית משפחתית בראש ובראשונה.

החלפה מהירה של רכב זו תמיד נורה אדומה שמצריכה בדיקה. שווה לתשאל בעניין.

לפני שעתיים, foREVer94 כתב:

מה דעתכם על הרכב הזה?

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/a00xihtd?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=9&is-new-tab=true

מה הייתם שואלים/בודקים?

לא מוזר שהוא מחזיק בו שנה ומוכר?

כתבתי קודם שאני חושב שעבור הדרישות שלך הסיוויק יכולה להיות מתאימה.

אני מרוצה מהרכב (שלי 2020 אחרי מתיחת הפנים. וידנית).

האוטומטי זה גיר רציף. לא נהגתי אבל מביקורות אני מבין שיחסית לגיר רציף הוא בהחלט מוצלח.

אני מעדיף ידני.

החלפה מהירה זה עניין שדורש בירור. נסה לברר איתו ולראות האם ההסבר הגיוני.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

אולי לא הייתי ברור אבל לא רכשתי את הרכב המדובר עם התוכנה, התושבות המשודרגות והמוכר שהסתיר.

לא מחפש רכב ששודרג. בודאי לא כשמסתירים ממני פרטים.

רכשתי אחת אחרת. ללא כל שינוי. 1.5 ליטר ידנית.

אני מאוד מרוצה. אני מומחה קטן מאוד לענייני נהיגה ספורטיבית אבל גם אני מזהה שמדובר ברכב משפחתי מתגמל יחסית בהיבט הנהיגה. שדרוג מורגש מהדור הקודם שהיה לי לפניו. גם בהרבה ביקורות באינטרנט התייחסו לרכב כמשפחתית לחובבי הנהיגה.

מזכירה את הפוקוס דור 1 ידנית שהיתה לי בעבר. אך כמובן עם מנוע חזק בהרבה.

יתכן שסיוויק 1.5 היא פתרון טוב לפותח השרשור.

עבורי זה שילוב מצויין. הייתי שמח לרכב ספורטיבי ממש (הוט האצ') אבל זה יקר יותר. בסוף איך שלא הופכים את זה הייתי מוציא בהערכה גסה עוד 10,000-15,000 ש"ח בשנה על תחזוקה, דלק, ביטוח וכו אם הייתי קונה 308GTI או type r שרכישתה יקרה משמעותית. 

10-15 אלף בשנה נראה לי בהחלט סכום סביר בשביל רכב מהנה יותר. אבל בסדרי העדיפות שלי בחיים וההכנסות הנוכחיות יש לי דברים אחרים לעשות בסכום הזה.

מעבר לכסף, בהתנהלות היומיומית רכב ספורט אינו אופטימלי. אני לא נוסע המון אבל עושה 20,000 בשנה. אבל אם לא המגבלה התקציבית אני חושב שהייתי הולך על רכב ספורטיבי על אף אי הנוחות.

עבורי הנוכחית היא שילוב מצויין של פרקטיות, נוחות, יכולת ועלות.

לא חושב שהייתי יכול למצוא משהו עדיף במחיר הזה. ואפילו הצבע לטעמי. 

אההה.. שמח לשמוע, תהנה ממנה

ותעלה איזה תמונה שלה :)

אם ביום מן הימים תרצה להכיר יותר את עולם השדרוגים והיכולות שלה תוכל להצטרף לקבוצת FK7 שיש פה בארץ, ותגלה שהונדה באמת מציתה את הדמיון... (אבל תכין את הארנק חח..)

אני יודע שהרבה אנשים היו שמחים לידנית

לפני 3 שעות, foREVer94 כתב:

אהה אוקיי. אני רואה גם הוא מתדלק ב-98 בלבד. מניח זה מקובל ברכבים האלה?

אם ככה אני מניח שהוא גם עם תוכנה ומפה תואמת, אחרת אין סיבה לזה ברכב שבמהות שלו הוא משפחתי

מצטרף להצעה לשוחח איתו ולדלות כמה שיותר פרטים. לראות מי הבנאדם זה חשוב.וכמו ש- @razi_pazi לא קנה רכב ממוכר לא אמין, כך גם אתה צריך לנהוג... 

הוא מצרף לך הסטוריית טיפולים מלאה והרכב עבר טיפול לאחרונה.. צלם את הרשיון רכב ותאמת את הפרטים האלה במוסך מורשה, כמובן לסוע ולהרגיש את הרכב ולקחת לבדיקה

עריכה אחרונה על ידי this_is_me

פורסם
בתאריך 4.5.2024 בשעה 20:10, ik3 כתב:

השאלה על איזה רכב אתה מדבר כאן, אם אתה מדבר על הטייפ ר אז כן זה המוצר.

כל השאר הן רכות ונוחות בצורה מפתיעה מאוד בין אם זה הלאון הגולף או ה308 שבכלל נוחה כמו איזה לקסוס😂

מצד שני אולי הנקודת השוואה שלך היא אס קלאס וכל הדיון הזה לא רלוונטי כלל כי הבנאדם רצה משהו סופרטיבי

נהגתי על כול אלה כן ואולי הנקודת השוואה לי יותר גבוהה אבל אני מדבר על נוחות נהיגה והמחיר בהתאם באותו מחיר נוחות נהיגה של גיפ או קרוסאובר בדרך כלל אמריקאי יותר נוח מהמכוניות הקטנות האלה אולי לך הן נוחות אבל לא לי זה בטוח

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, this_is_me כתב:

אההה.. שמח לשמוע, תהנה ממנה

ותעלה איזה תמונה שלה :)

אם ביום מן הימים תרצה להכיר יותר את עולם השדרוגים והיכולות שלה תוכל להצטרף לקבוצת FK7 שיש פה בארץ, ותגלה שהונדה באמת מציתה את הדמיון... (אבל תכין את הארנק חח..)

אני יודע שהרבה אנשים היו שמחים לידנית

תודה אבל לא תודה.

אין לי עניין לשפר. 

בסוף זה רכב משפחתי ואני נהנה מהיכולות הגבוהות מאוד שלו ככזה.

אני לא צריך יותר ובוודאי לא מעוניין בעוד הוצאות.

אני גם מניח שזה לא מוסיף בריאות ואמינות למנוע....

אם הייתי רוצה יותר ובנוי להוצאות אני הייתי מנסה לרכוש רכב ספורטיבי.

אני יודע שיש ביקוש לידניות. זה יהיה רלוונטי כשאמכור. אני מתכנן להחזיק אותה עוד 6 שנים בערך....

פרסמתי שרשור בקניה. אחפש.

בינתיים הסרתי את הספוילר שהותקן ברכישה והתקנתי מקורי. המוכר שדרג ברכישה מהיבואן וקיבל את הספוילר המקורי גם כן.

מצ"ב תמונות.

בשביל הסקרנות אשמח להציץ בקבוצה. ווטסאפ? פייסבוק? (אולי יש שם מישהו שירצה לקנות את הספוילר...) 20230726_144411.thumb.jpg.48d2ad20216e47fcb300003035249ccd.jpg20230726_144355.thumb.jpg.b27ccb7d9899f5c4f72c989aa684cbce.jpg20230726_144403.thumb.jpg.a5ee6bb46e92c7024c9ebe9f6d26c19f.jpg

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

יפה ממש, בטוח שתשמור עליה כמו שצריך :)

6 שנים עם רכב בעל פוטנציאל בלי לשפר זה קשוח לי מדי, בהצלחה גבר

זאת היתה שלי פעם:

image.thumb.jpeg.831a0fca3421a2e13e229c9453e4f2b6.jpeg

בעיקרון יש קבוצת וואטסאפ סגורה, אבל יש גם קבוצת פייסבוק פתוחה שלהם, תנסה שם:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070011191468

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, GM0011 כתב:

נהגתי על כול אלה כן ואולי הנקודת השוואה לי יותר גבוהה אבל אני מדבר על נוחות נהיגה והמחיר בהתאם באותו מחיר נוחות נהיגה של גיפ או קרוסאובר בדרך כלל אמריקאי יותר נוח מהמכוניות הקטנות האלה אולי לך הן נוחות אבל לא לי זה בטוח

אתה משווה רכבים ספורטיביים לגיפונים אמריקאיים מבחינת נוחות נסיעה, ברצינות?

הבנאדם שואל על רכב ספורטיבי לא מקרר אמריקאי

לפני 10 שעות, razi_pazi כתב:

זה לא רכב ספורט. זו רמת גימור ספורט.

זו אמנם משפחתית יחסית מהירה וקצת מתגמלת לנהיגה. אבל בסוף זו מכונית משפחתית בראש ובראשונה.

החלפה מהירה של רכב זו תמיד נורה אדומה שמצריכה בדיקה. שווה לתשאל בעניין.

כתבתי קודם שאני חושב שעבור הדרישות שלך הסיוויק יכולה להיות מתאימה.

אני מרוצה מהרכב (שלי 2020 אחרי מתיחת הפנים. וידנית).

האוטומטי זה גיר רציף. לא נהגתי אבל מביקורות אני מבין שיחסית לגיר רציף הוא בהחלט מוצלח.

אני מעדיף ידני.

החלפה מהירה זה עניין שדורש בירור. נסה לברר איתו ולראות האם ההסבר הגיוני.

לא טענתי שהוא רכב ספורט גם בתחילת השרשור רשמתי שמדובר ברמיזה לספורט ותו לא.

עם זאת בנאדם שהחזיק שנה ברכב ומוכר זה לא באמת מוזר במיוחד אם מדובר בדגם שרבה אנשים תופסים כ"ספורטיבי".

2 ידיים ב6 שנים זה מאוד לגמרי לגיטימי, במיאטה ממוצעת מקבילה לצורך העניין היית מצפה בשנתון כזה לראות לפחות יד 4

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, ik3 כתב:

אתה משווה רכבים ספורטיביים לגיפונים אמריקאיים מבחינת נוחות נסיעה, ברצינות?

הבנאדם שואל על רכב ספורטיבי לא מקרר אמריקאי

לא טענתי שהוא רכב ספורט גם בתחילת השרשור רשמתי שמדובר ברמיזה לספורט ותו לא.

עם זאת בנאדם שהחזיק שנה ברכב ומוכר זה לא באמת מוזר במיוחד אם מדובר בדגם שרבה אנשים תופסים כ"ספורטיבי".

2 ידיים ב6 שנים זה מאוד לגמרי לגיטימי, במיאטה ממוצעת מקבילה לצורך העניין היית מצפה בשנתון כזה לראות לפחות יד 4

ברור שברכב ספורטיבי מחליפים יותר ידיים.

עדיין מבחינתי החלפה מהירה זו נורה אדמה. בכל רכב. וברכב שאינו ממש ספורטיבי זה יותר מעורר תהיה. זה לא פוסל אבל זה דורש התעמקות ובירור.

פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

ברור שברכב ספורטיבי מחליפים יותר ידיים.

עדיין מבחינתי החלפה מהירה זו נורה אדמה. בכל רכב. וברכב שאינו ממש ספורטיבי זה יותר מעורר תהיה. זה לא פוסל אבל זה דורש התעמקות ובירור.

איך אפשר להתעמק לדעתך באופן כזה שלא יחרטט? 

פה למשל הוא כתב נוסע בעיקר לחדר כושר, ומקבל רכב מהעבודה (מניח התירוץ הקלאסי)..

• אחראי פורום
פורסם

נמחק מגוון מרשים של פוסטים דביליים ולא קשורים לנושא השרשור.

נא להישאר בגבולות הגזרה.

תודה.

• רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...