Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמין וחסכוני עד 100k?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח לעזרתכם בהחלטה איזה רכב לקנות. 

מחפש רכב יד שניה: אמין חסכוני ונוח, בתקציב עד 100k.

חשבתי על קורולה היברידית 2019 עד 50,000 ק"מ, רמת גימור Sense, יש כאלה ביד 2 קצת יותר מ-90,000₪. 

אמינות ידועה, חסכונית (נוהג רגוע, הבנתי שאפשר להגיע בקלות ל 1/20). רק לגבי הנוחות צריך לבדוק, לאדם בין 60 שנוהג המון (35k בשנה) 

אה ואשמח להבין קצת על התיבה הרציפה, איך עובדת ועל מה משפיע בנהיגה. 

אופציה שניה שהציעו לי זה קיה נירו היברידית, שלכאורה אמורה להיות נוחה יותר בגלל הגובה, ואולי חסכונית יותר? זה אשמח שאתם תגידו לי למה בצריכת דלק כ"א אומר משהו אחר לגמרי. אבזור יש לה קצת יותר מה קורולה. 

והשאלה הגדולה זה אמינות וטיפולים, משתווה לקורולה? ואם לא כמה משמעותי. 

נראלי זה האופציות, האלנטרה ההיברידית מחוץ לתקציב שלי, האיוניק שותה יותר מהקורולה. 

אם יש עוד דגם שלא חשבתי עליו אשמח שתגידו לי.

עריכה אחרונה על ידי בקשי
פורסם (נערך)

גם מחפש רכב  ואלו התובנות שלי  (הרוב ענית לבד רק צריך להחליט)

ללא ניסיון ב -2 הרכבים

הקורלה חסכונית יותר ואמינה יותר  

גיר רציף מסרס קצת  המנוע מרעיש יותר אבל הגיר נחשב אמין

אחריות הסוללה ניתנת להארכה ליותר שנים 

נמוכה מרווח גחון רק 13 ס"מ 

אם אתה אוהב סטיישן  מ 2019 יש קורולה ספייס שהחליפה את האוריס

הנירו והיוניק אותם מכלולים צורכת קצת יותר דלק  ,

בגיר הדו מצמדי  יש  בלאי  והולכים קלאצים בעיקר אם אתה נוסע בפקקים

הנירו יותר גבוהה ומרווח גחון של  16 סמ פחות רגיש במדרכות או בשבילים יותר מאובזרת 

אם אתה לא משתשמש הרבה בספסל האחורי  אופציה נוספת  טויוטה C-HR הרכב קצת קטן 

עריכה אחרונה על ידי avri6
פורסם

שלושת האפשרויות טובות מאוד.

אבא שלי גם בגיל 60 עם קורולה היברידית ומאוד מרוצה מהרכב. שים לב שהרכב נמוך מאוד וללא חיבור לאנדרואיד אוטו וכד'.

אני מאוד אהבתי לנסוע על האיוניק, יש בה את כל מה שצריך ברכב מבחינתי והיא דווקא הגיעה לצריכת דלק מעולה, יש חיבוריות לאנדרואיד אוטו.

הנירו גבוהה - ואם זה משהו שחשוב לכם אז זה גיים צ'יינג'ר. כפי שצוין צריכת הדלק כמו באיוניק (ובכלל זה כמעט אותו רכב למעט הגובה).

טיפולים קיה/יונדאי/טויוטה כמעט אותו דבר.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

היה לי בעבר קורולה 2019 היברדית בגרסת sense, חוץ מחיסכון בדלק התמורה למחיר לא הכי משתלמת. 

הרכב עם גיר רציף שגורם למנוע להיות חלש ולרעשים במאמץ ובעיקר עליות. הרכב מאוד מאוד נמוך לא תמיד נוח להיכנס ובעיקר לצאת ממנו, ובעיקר הטמבון הקדמי של הרכב נמוך שצריך לנסוע ממש לאט על במפרים בכביש, מניסיוני הבמפר נוטה להשתפשף הרבה ומהצדדים הוא יוצא מהמקום. 

באופן כללי פחות ממליץ על הקורולה הזאת בתקציב הזה כי אפשר לנצל את הכסף לתמורה יותר טובה. 

פורסם

הנהג צריך לבצע נסיעות מבחן ולהחליט בעצמו. קורולה תתן לו שקט, בנסועה גבוהה כל כך הייתי שוקל דיזל

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
בתאריך 17.1.2024 בשעה 21:03, Michazzz כתב:

הנהג צריך לבצע נסיעות מבחן ולהחליט בעצמו. קורולה תתן לו שקט, בנסועה גבוהה כל כך הייתי שוקל דיזל

מה הצידוק לקנות עדיין רכבי דיזל?

חסכוניים יותר ב- 20% אבל גם סולר לא מפוקח ועולה משמעותית יותר מבנזין, במקרה הטוב זה מתקזז.

אם אפילו מורי הנהיגה ונהגי המוניות עברו מזמן מדיזל לרכבי TSI / היברידיים, נראה לי שכבר אין תועלת בדיזל

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

כותבים כאן על הקורולה שהיא נמוכה במיוחד.

לדעתי היא נמוכה פחות או יותר כמו כל רכב שאינו ג'יפון.

יש משפחתיות נמוכות במיוחד. נניח הסיוויק. כל האחרות זה די גובה דומה.

פורסם

הייתה לנו קורולה 21 סטיישן שלוש שנים במשפחה. שומשה באינטנסיביות בנסועה של כ60k בשנה. היא לא דרשה שום דבר מעל לטיפולים שגרתיים. חסכנית מאוד, שקטה כל עוד לא מאמצים את המנוע (שממש צועק בעליות ותחת לחץ), מערכת הקרוז קונטרול שלה מאוד נוחה ופשוטה לשימוש. 

חסרונות עיקריים: היא מאוד נמוכה! יותר מהאוריס שהייתה לפניה. היא מגרדת בבמפרים קבוע. מערכת המולטימדיה איטית ומעצבנת, המושבים לא נוחים למי שנוסע הרבה, בסוף נעזרנו במשענות ד"ר גב. 

אין לי ניסיון אישי עם הנירו, אבל ממה ששמעתי זה רכב מצוין. רק תבדוק מחירי ביטוח עליו, זכור לי שהיה יחסית יקר. 

פורסם

בס"ד

לנו במשפחה 3 נירו. אחת פלאג אין (2021) ושתי רגילות (2019, 2018). 

כולם מבסוטים, ברוך השם. 

הרכב אמין, טיפולים לא מאוד יקרים, נוח מאוד לנהיגה. 

לא רכב לחווית נהיגה מסעירה, אבל בהחלט להגיע ממקום למקום ביעילות. 

תנוחת נהיגה נוחה (גבוהה יחסית) ותחושת  ומאוד נוחה לתמרון בעיר (לתחושתי, שדה ראיה טוב). 

הרגילות עושות בערך 1:20 (ריאלי בהחלט בנהיגה רגועה). הפלאגאין יכולה לעשות גם 1:40 תלוי כמובן באורך הנסיעות ותכיפות ההטענה. 

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...