Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קצת רקע

עברנו לירושלים לפני שנה וקצת, והפולו 2005 (1.4 ליטר, 75 כ"ס נתונים יבשים) מגיעה לנקודת סיכום בקריירה. אנחנו לא נוסעים המון ברכב ברכבי העיר, מעדיפים תחבורה ציבורית, אבל בממצוע נוסעים פעמיים בשבוע לפחות לעיר לנסיעות של 100 ק"מ בערך. לרכב יש הרבה בעיות, לכן העליות של ירושלים אינן הגורם העיקרי למצבו של הרכב.

כרגע עולה דיון על קניית רכב אחר (יד שניה). השאלה איזה? לי יש דעה קדומה מאוד חזקה על סקודה אוקטביה, במיוחד הרכבים שיוצרו אחרי 2017. סקודה אוקטביה 2017 ambition נפח מנוע 1.0 עם 115 כס (בגלל הטורבו), עם צריכת דלק טובה ותא מטען חלומי (לעומת מה שאני רגיל אליו). בנוסף  מערכות הבידור של הרכב הרבה יותר רלוונטיות לימנו, עם android auto ומנגנוני חישה של הולכי רגל וכדומה. אפשר למצוא אוטו כזה ביד 2 עד 60,000 שח.

לעומת זאת, הומלץ לי לקחת בחשבון רכב מסוג וולוו S60 שנה 2015, נפח מנוע 2.0 עם 245 כס. הרכב מן הסתם יותר עוצמתי מאוקטביה, אך צריכת הדלק שלו (לפחות לפי המספרים) פחות חסכונית, ותא מטען (שזה פרמטר אמנם חשוב באופן אישי) חלש יותר.  יתרון לא פחות משמעותי, הסכום שאפשר למצוא רכב כזה ביד שניה זול יותר משל האוקטביה.

אחד העניינים החשובים היא השאלה הקלאסית "האם זה סוחב את עליות ירושלים?". לי אין נסיון באף אחד מהרכבים הללו. יצא לי לנסוע בוולוו XC60 2018 ולרכב כזה אין בעיה לעלות את העליות של כביש 1. לכן הניסיון שלי עומד בקצוות הספקטרום בערך למה יכול להיות רכב מספיק חזק להתמודד עם הנסיעות התלולות הללו. הפרמטרים שאני מסתמך עליהם בעיקר זה ההספק והמומנט, אבל איך זה מרגיש בשטח אין לי מושג, ואני יכול להוציא להשוות מספרים עד מחר. לכן אני מעדיף גם לשמוע מנסיון של אנשים שמכירים/מכירות את הנסיעות הללו ואולי יכולו לשתף איך זה. 

המון תודה

עריכה אחרונה על ידי AdamZar
פורסם

מה התקציב ?

כמה אנשים ישמש הרכב ?

ילדים  \ עגלות \ מושבי בטיחות ?

יותר פרטים יאפשר לתת כיוון טוב יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני רק אתייחס לנפח המנוע.

יש לי 2 רכבים בפרופיל שציינת

1.0 טורבו גיר רוביטי

2.0 אטמוספרי גיר רציף

על הנייר הביצועים דומים

בנסיעה בשטח הררי, הטורבו עפה בקלילות ומעדיפה משמעותית.

קח בחשבון שאם השטח ההררי עירוני הגיר הרובוטי יסבול בזינוקים בעליה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 6 דקות, CX25GTI כתב:

מה התקציב ?

כמה אנשים ישמש הרכב ?

ילדים  \ עגלות \ מושבי בטיחות ?

יותר פרטים יאפשר לתת כיוון טוב יותר.

עד 60000
ישמש אדם אחד, בהמשך 2
ילדים אין אבל נלחק בחשבון לעתיד לכן רלוונטי
חיסכון בדלק יתרון
מרווח מרכב יתרון

פורסם

נפח מנוע זה לא מדד מדויק בכלל לעוצמה שלו. אמנם ככלל, מנועים גדולים יותר חזקים יותר - אבל כשאתה לוקח מנועים ספציפיים, השונות ביחס עוצמה לנפח יכולה להיות גדולה מאוד. לכן, אל תסתכל על הנפח של המנוע, אלא על נתוני הביצועים שלו.

ולעניין נתוני הביצועים - מה שאמור לעניין אותך הוא לא ההספק (כוחות סוס), אלא המומנט, והסל"ד בו המומנט מגיע לשיא. ספציפית, אתה רוצה שהמומנט יהיה גבוה כמה שיותר, ויגיע לשיא שלו בסל"ד נמוך ככל האפשר - זה השילוב שייתן לך לצלוח עליות בקלות. ברגע שאתה מסתכל על הנתונים האלה, עניין הטורבו מפסיק להיות פקטור (פעם, לפני הרבה שנים, טורבו היה משהו שהשפיע בעיקר בסל"ד גבוה - אבל בימינו מתכננים אותו לפי צרכי המנוע, ואם רוצים מומנט גבוה בסל"ד נמוך - מתכננים את הטורבו בהתאם).

לענייננו:

אוקטביה 2017 עם מנוע 1.0 TSI בעלת מומנט 20.3 קג"מ ב-2,000 סל"ד - זה מומנט מספיק לחלוטין בשביל עליות תלולות, והוא מגיע בסל"ד נמוך. הרכב יעלה לירושלים בלי שום מאמץ. רק כדי לסבר את האוזן - מדובר במומנט מעט גבוה יותר ממה שיש במיאטה, שמנסיוני מסתדרת יופי עם עליות לירושלים - ובמיאטה שיא המומנט (המעט נמוך יותר) מגיע בסל"ד גבוה יותר משמעותית (באזור 5,000 סל"ד), כך שלאוקטביה יש כאן יתרון משמעותי.

S60 שנתון 2015 עם מנוע 2.0 (יש כמה רמות גימור, אבל אני מניח שעם אותם ביצועי מנוע) היא עם מומנט 35.6 קג"מ, והוא מגיע בסל"ד ממש נמוך (1,500). הוא יעלה עליות בלי למצמץ - אתה לא תרגיש בכלל שיש עליה. (אגב, גם כאן מדובר במנוע טורבו - מהתיאור שלך נשמע שרצית להשוות מנוע קטן עם טורבו לעומת מנוע גדול ללא טורבו). הוא בהחלט יותר עוצמתי מהאוקטביה, אך זה לא אומר שבאוקטביה תרגיש שהרכב מתאמץ ופה לא - בסופו של דבר, אחרי גבול מסויים (ובהנחה שאתה עושה את העלייה ב-100 קמ"ש, ולא מנסה לגרד את ה-200 קמ"ש), תוספת נוספת של מומנט כבר לא ממש משפיעה על התחושה.

בכל מקרה, הרכב הנוכחי שלך עם מומנט 13.8 קג"מ בסל"ד גבוה יחסית (3,800). לא משנה באיזה משני הרכבים תבחר, אתה תרגיש הבדל תהומי לעומת הפולו - ותחושה שהעלייה לא קיימת כלל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כל רכב משני העשורים האחרונים יעלה את העליות לי-ם בכביש 1 בלי שום בעיה.

את העליות מים המלח לירושלים עשיתי כמה פעמים עם אלמרה בת 20

עם 5 אנשים ברכב ומזגן פועל, במהירות של כ-100 קמ"ש. הילוך 3 עם טורים קצת גבוהים אבל רחוק מהקו האדום.

את העליות מבית שמש לגוש עציון אני עושה באופן קבוע עם 2 רכבים שדי דומים לאלה שבשאלה שלך.

סובארו אאוטבק 2.5 ליטר גיר רציף, ועם סיאט ארונה  מנוע 1.0 טורבו כמו באוקטביה.

קצת לא נעים להודות, אבל הסיאט מרגישה בעליות יותר שרירית מהסובארו.

הכוח יותר זמין לעקיפות מאשר בסובארו, לדעתי בעיקר בגלל הגיר, אבל בשורה התחתונה הארונה על העליונה...

במישור הסובארו עדיפה, עם שיוט מהיר ונינוח בסל"ד נמוך, אבל גם הארונה משייטת בקלילות.

בחו"ל שכרתי לכמה ימים אוקטביה עם אותו מנוע 1.0, והרגיש לי מצוין ובלי מחסור בכוח.

לגבי הוולבו - יצא לי לעשות נסיעה קצרה בדגם עם ה-240 כ"ס. הוא אכן עוצמתי וחזק, גדול ומרווח,

אבל נראה לי ליגה אחרת גם מבחינת העלויות השוטפות של תחזוקה וצריכת דלק.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה רבה לכל העונים

לפני 14 דקות, chrono כתב:

(אגב, גם כאן מדובר במנוע טורבו - מהתיאור שלך נשמע שרצית להשוות מנוע קטן עם טורבו לעומת מנוע גדול ללא טורבו).

נכון אני בדיעבד הבנתי שגם מדובר בטורבו.

עלתה עוד טענה בכל הקשור לחיות הרכב בהינתן לנפח המנוע. לקיצור העניין, נפח מנוע קטן אמור לשרוד קילומטאז' נמוך יותר (עד 300000 ק"מ) לעומת רכב עם נפח מנוע יותר גדול שבנוי לשרוד יותר.
לא מכיר את הרעיון הזה ולא יודע מה לחשוב עליו. לכאורה נפח מנוח קטן בנוי לרכבים יותר קטנים וחסכוניים אבל זה לא built to last. 

יש בזה הגיון או שזה המצאה?

פורסם

Android auto הגיע לאוקטביה Ambition רק בסוף 2019.

ב- 2017הוא קיים רק ברמת הגימור Style ומעלה.

יצא לי לנהוג באוקטביה 1.0 כמב פעמים לירושלים (וגם 3 שנים יום יום באוקטביה 1.2) והיא מספקת הרגשת עוצמה גבוהה יותר מרכבים עם מנוע 2 ליטר אטמוספרי.

היה לי עכשיו כמה ימים מיצובישי asx עם מנוענ2 ליטר וגיר רציף והוא מרגיש הרבה יותר כבד (בכלל, הוא רכב גרוע). גם נהגתי במאזגה 3 עם מנוע 2 ליטר וגיר פלנטרי וגם היא מרגישה חלשה לעומת האוקטביה 1.0.

פורסם
לפני 43 דקות, AdamZar כתב:

עד 60000
ישמש אדם אחד, בהמשך 2
ילדים אין אבל נלחק בחשבון לעתיד לכן רלוונטי
חיסכון בדלק יתרון
מרווח מרכב יתרון

תחזוקה גם יתרון?

אתה צריך לקחת בחשבון שתחזוקה של וולבו יקרה משמעותית מתחזוקה של סקודה גם אם ניקח בחשבון את עניין הגיר שיש בסקודה

פורסם
לפני 30 דקות, AdamZar כתב:

תודה רבה לכל העונים

נכון אני בדיעבד הבנתי שגם מדובר בטורבו.

עלתה עוד טענה בכל הקשור לחיות הרכב בהינתן לנפח המנוע. לקיצור העניין, נפח מנוע קטן אמור לשרוד קילומטאז' נמוך יותר (עד 300000 ק"מ) לעומת רכב עם נפח מנוע יותר גדול שבנוי לשרוד יותר.
לא מכיר את הרעיון הזה ולא יודע מה לחשוב עליו. לכאורה נפח מנוח קטן בנוי לרכבים יותר קטנים וחסכוניים אבל זה לא built to last. 

יש בזה הגיון או שזה המצאה?

המצאה. אין קשר בין אמינות המנוע ואריכות הימים שלו, לבין הנפח שלו.

פורסם

יש לי סיאט ארונה 1.0 ליטר - אותה מערכת הנעה שיש באוקטביה 1.0, שוקלת 35 ק"ג פחות (הבדל של 3%). מרכז החיים שלה הוא בפרויד, ואין לה שום בעיה לטפס את העליות של חיפה (וזה יומיומי, כי אצלי כל יציאה מהבית פירושה עליות בהפרשי גובה של כמה מאות מטרים). יותר זריזה מהסוזוקי קרוסאובר 1600 ששוקלת 35 ק"ג פחות מהארונה אבל אטמוספירית ועם תיבה רציפה מסרסת (אבל חוסכת דלק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mottis כתב:

Android auto הגיע לאוקטביה Ambition רק בסוף 2019.

ב- 2017הוא קיים רק ברמת הגימור Style ומעלה.

האם יש אפשרות לעדכן גירסה אצל סקודה? או שזה יקר מידי?

לפני 37 דקות, chrono כתב:

המצאה. אין קשר בין אמינות המנוע ואריכות הימים שלו, לבין הנפח שלו.

אז בפועל יותר מעניין עד כמה האוטו היה מטופל? הקילומטראז' לא יכול להעיד מתי סוף החיים של הרכב?

פורסם
לפני 10 דקות, AdamZar כתב:

אז בפועל יותר מעניין עד כמה האוטו היה מטופל? הקילומטראז' לא יכול להעיד מתי סוף החיים של הרכב?

כן, טיפולים בזמן זה הדבר הכי חשוב בשמירה על המנוע לאורך זמן. כמובן שיש גם שונות בין מנועים (יכול להיות דגם אמין במיוחד שלא מוטרד מהזנחה, ודגם לא אמין במיוחד שגם אם תטפל בו כמו שצריך, קיים סיכוי גבוה שישבוק חיים מוקדם). וכמובן שקילומטראז' נותן לך אינדיקציה סטטיסטית לגבי אורך החיים שנותר למנוע - ככל שהקילומטראז' גבוה יותר, כך יותר סביר שהמנוע לא טופל כמו שצריך לאורך הקילומטראז' הזה. וגם בסופו של דבר יש גם בלאי - ומנוע שעבר יותר קילומטרים יהיה בלוי יותר ממנוע שעבר פחות, בהנחה ושאר התנאים זהים.

• תוכן חדש...