Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא מחברים את הרגנרציה למערכת הניווט, שהמחשב יפעיל אותה רק כשאתה נכנס לתוואי בין עירוני, עם עלייה ובלי פקקים?

שואל חצי בצחוק - אבל אני יודע שפורשה, בין היתר, חיברו את מערכת הניווט למערכת המתלים האדפטיבית כדי להכניס את המתלים למצב המתאים לעיקול הקרוב בכביש..

צריך רק להוסיף מהנדסים צרפתיים ואז זה יהיה מושלם.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי את ה 1.6Hdi הקודם עם תוסף FAP (חומר שמוזרק למיכל סולר ומאפשר להריץ רגנרציה גם בעמידה בפקק ובחניה) זה עובד יופי.

אבל משום מה ביטלו את המערכת הזו ב 1.5Hdi. 

פורסם

בעצת @מלטשבי

אחת לכמה מיכלים אני משתמש ברכב במוד ידני בתיבת ההילוכים, כבפועל הרכב כן מעלה לבד הילוך, אבל מושך הרבה יותר משימוש במוד אוטומאט

בכך מסייע לרכב לבצע רגרנציה בתנאים אופטימליים

מבצע זאת כבר שנתיים, ומאז שהתחלתי אין רעידות בסרק שנבעו מביצוע רגרנציה בתנאים לא נוחים

מנוע 1.6 דיזל של פיקאסו 2017

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הדיזלים המודרניים מהדור האחרון כנראה באחת מהישורות האחרונות של חייהם, רחוקים מאוד מה"טרקטורים" שהיו הדיזלים בעבר, בכל דור של דיזל שהתקדם האמינות רק ירדה, התחזוקה עלתה משמעותית והמנוע סופר רגיש לאיכות הסולר ולתחזוקה, במיוחד בנסיעות בעיר.

עדיף בהרבה מאוד מקרים היום ללכת על דגמי הבנזין ולא הסולר.

כל מי שידו נגעה בדיזלים אי פעם יודע את זה, זכור לי במיוחד הברלינגו, איך בעבר היה עם ה-1.9 דיזל טרקטור אמיתי שלא עוצר ולא מגמגם, אחר כך hdi 1.6 בהחלט טוב, לא טרקטור כמו ה-1.9 אבל בהחלט טוב, ואחר כך ה-1.5 שהגיע ב-2019 ואילך, צירף בעיות בעיקר כמובן בראש המנוע עם קיט תיקון לבית הקאמשפטים, ולכל המערכות הנלוות של הפחתת זיהום האוויר.

אני סומך בהרבה ונהנה בהרבה מהפרינס 1.6 180hp מאשר על ה- 1.5 yh01

לעניין שלך - לאחר התראה על דילול שמן, בסיום הטיפול יש לבצע איפוס לקאונטר על"י מחשב דיאגנוסטיקה.

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Liran xsi כתב:

לעניין שלך - לאחר התראה על דילול שמן, בסיום הטיפול יש לבצע איפוס לקאונטר על"י מחשב דיאגנוסטיקה

אפשר פשוט לאפס את ההתראה של הטיפול והרכב יסע רגיל וההתראה תיעלם.

אבל, אם הרכב מתלונן על הדרדרות השמן, כדאי באמת להחליף לפני. זה תלוי באופי הנסיעה ברכב. 

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אחרי שהמנוע התחמם היום בדרך לעבודה, רגע לפני השניים שלושה קילומטרים שהם פתוחים יחסית.

העברתי למצב ספורט, הטורים כמעט כל הזמן ככה באזור ה2000

אני מקווה מאוד! שזה יעלה את מספר הרגנרציות המוצלחות ויוריד מאוד את אלו שנכשלות

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני זוכר שאיפשהו בתחילת הדרך עם הרכב פרסמתי את ההודעה הזו: 

image.thumb.png.ebe76b2a17265aa3e5d3f173566dd0ac.png

ולא יודע מה ההבדל - אולי התרגלתי לרכב, אולי זה שהממיר הוחלף ועדכון תוכנה גם - הנסיעה הבוקר במצב ספורט בכמה קילומטרים האחרונים לפני הגעה לעבודה ומהשניה שעליתי על כביש 5 לכוון הבית - מרגיש טוב! 

אין שום LAG ביציאה מהמקום והרכב מיד מטפס בסלד ל2000 מינימום וסוחב יפה! 

והצרידות הזאת של המנוע - הרבה פחות טורדנית. 

חושב שפעמיים בשבוע לתת לרכב להיות במצב הזה - סבבה לגמרי. 

וכן ECHO MODE זה פשוט SLUGGISH ברמות מזעזעות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פתח את המנוע קצת!
באמת ממה שראיתי רכבי דיזל שמרבית חייהם לא עוברים את ה30-40% דוושה חנוקים פשוט..
תן לו לנשום בלי להתבייש, Give it the italian tune up!
דיזלים עובדים = דיזלים בריאים.

פורסם

יאפ - אתה לא היחיד שאומר לי את זה - איציק גם כל הזמן חוזר על זה - לצאת פעם ב... לנהיגה פרועה. 

נהיגה פרועה מסתכמת אצלי בפחות או יותר כמו לחוות משחק בינגו בבית אבות - אבל בסדר. 

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם

מה היא עושה מתחת למטאטא ענק מבטון 

image.png.022162e9fa09a916adf214e1e6863814.png

אולי מנסה לשים קץ לחייה? למה דבוק לה מסור לתחת?!? 

גן הפסלים ארסוף ליד שפיים. 

Pioneer TS-X150

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כבר תקופה שלא עדכנתי והאמת שקלתי פשוט להפסיק לעדכן - גם יצא החשק וגם לאמר בכנות, לא בטוח שזה כבר עושה לי טוב ולא בטוח אם זה מועיל. 

אבל עברה תקופה של חודשיים מאז המאורעות האחרונים וממה שאני רואה מהעדכון האחרון ארבעה חודשים. זה רק עשה לי טוב. 

הפסקנו בתמונה של מטאטא והנה עוד פעם מישהו שכח אחד:

image.thumb.png.e1468d7f060b55384434a13de832dace.png

אז מה היה לנו מאז? 

1. ריענון נוזל קרר מזגן - או "גז מזגן" 

באמצע אפריל כבר הבנתי שהמזגן מתקשה לקרר, ברגע שאני צריך לרדת מ19-18 מעלות ברכב ביום חם זה אומר שהגז לא יעיל או דלף. 

עברו שנתיים וחצי מאז המילוי האחרון סה"כ בסדר גמור - ניגשתי למזגניסט בקסם, בעל מקצוע בחסד עליון ו... 200 שקלים וחצי שעה ויצאתי משם. 

הייתי קצת המום שהוא שם קרר רגיל של רכבים ישנים והוא טוען שבפועל מבחינת המזגן זה לא משנה - לכיס שלי זה כן ו... לא יודע המזגן מקרר לבינתיים פרפקט. 

2. ה-רעה - ה-חולה - קוד תקלה P20E8 

חלק א' - לפני הטסט

בערך שבועיים לאחר מילוי הגז במזגן קופצת הודעת תקלה ודקה אחריה נורת אד-בלו נדלקת, כל ניסיון לחבר את הלקסיה שלי כשל. 

אבל אחרי שעדכנתי את הסורק הידני שלי - לקרוא הודעות תקלה הוא מצליח! 

לעיניכם הרואות - התקלה קפצה כשהרכב בדיוק! יצא מתחום האחריות שלו (2028 או 150 אלף קילומטרים) 

image.thumb.png.7d60ff6357c0c318bfc9b376ae38ec56.png

והסורק 

image.png.c90696003f3931f1f79cba58d487d881.png

פניה ללובינסקי - התקשרתי לשירות הלקוחות של לובינסקי 

בסה"כ שאלתי שאלה פשוטה! מה כיסוי האחריות שלכם לתקלה במיכל אוריאה והתשובה היחידה שקיבלתי היא - תיגש עם הרכב למוסך מורשה. 

אבל סליחה שאלתי שאלה פשוטה - מה האחריות? האם הרכב שלי נכלל בה בקילומטרז' הנוכחי? 

למה אי אפשר לענות על שאלה פשוטה חוץ מלהכריח אותי לגשת למוסך.

כאן כבר החלטתי שחבל על בזבוז הזמן שלי - אני יודע הרי שהאחריות ניתנה עד שנת 2028 ועד 150 אלף קילומטרים (תיכף אחזור לזה

3. נסיבות אישיות ודיאגנוזה במסגרת הקיים - חלק ב' 

עם כל מה שקורה בבית וברקע של המלחמה - החלטתי לאפס את התקלה ולראות אם היא חוזרת ישר אבל בנוסף לכך עשיתי עוד משהו 

3.א דבר ראשון הוא בדקתי מה אני כן יכול לאבחן בעצמי - לחץ על הDPF - תקין. 

האם מדובר במצוף? כנראה שלא - התקלה לא חוזרת ישר אחרי האיפוס גם לא אחרי שתי נסיעות בהכרח - לפעמים התקלה חזרה לי אחרי 3-4 נסיעות. 

3.ב - מילוי אוריאה עד הסוף ביחד עם תוסף אוראה 

יכול להיות - שזה הפתרון אבל אני בספק גדול. 

יחד אם זאת לקחתי בחשבון שהרכב עמד בחניה חודש וחצי ואולי פשוט מפלס אוראה נמוך יחסית ואי תזוזה, נסיעות קצרות בלבד בשביל לשמור על המצבר חי ועל האטמים משומנים - הרכב לא הספיק להזריק אוראה והיא פשוט התגבשה ונסתמה בכניסה למשאבה או ביציאה מהמזרק. 

המזרק נראה נקי לחלוטין והאמת הוא חדש - בן שנה... 

מתחת לרצפת הרכב לא זיהיתי שום סימנים לקריסטליזציה. 

אבל בתוך המיכל אינני יודע - אז הוספתי אוריאה עם תוסף לקחתי את הרכב לכמה נסיעות מאומצות.

3.ג כל השאר 

האם זה חיישן טמפרטורטה?

האם זה מצוף? 

האם זה גוף חימום?

האם זה לוח בקרה חשמלי של מיכל האוריאה? 

האם זו באמת קריסטליזציה?

האמת היא שאני לא לגמרי יודע - כל עוד הלקסיה לא מתחברת ואין לי סורק חזק מספיק לקרוא לפחות טמפרטורה... הכל השארות. 

אבל מצוף כנראה שלא - הרכב מסוגל לאמר אם יש כמות מספק של אוראה. 

אני יותר חושד באחד מהאחרים כאשר -

חיישן טמפרטורה - אם היה מראה קבוע אפס, כנראה שהתקלה היתה חוזרת בכל פעם, אממה - מאז שהימים והלילות התחילו להתחמם בסוף חודש מאי, עד עכשיו התקלה לא חזרה. 

אני פחות נוטה לכוון הזה. 

גוף חימום? - השאלה מתי הוא נכנס לפעולה - אם באזור 15-16 מעלות, יתכן מאוד! שהלך הגוף חימום במיכל. 

ואם התקלה לא תחזור גם בחורף - מסופקני! - כנראה שבאמת קריסטליזציה שהתוסף הצליח לטפל בה במסגרת זמן. 

אבל... זה גם בהחלט יכול להיות לוח הפיקוד, מגע מקרטע וכך הלאה. 

זה ניחושים! ניחושים בלבד. 

4. הדבר הבא - מעבר טסט

הרכב היה צריך לעבור טסט עד סוף החודש הנוכחי, לקחתי לי יום חופש לסידורים וגם במהלך השבועות שבהן רדפתי אחרי התקלה, נמאס לי כל פעם שצריך לפרק פאנל גישה למסוף הOBD אז... כן - לא לחלשי לבב!:

image.thumb.png.87ec5fcd6b9e9f0674919f5d286650e9.png

עשיתי חור גישה לשקע והדפסתי חלון\אשנב מHT-PLA בשביל שיהיה פחות מכוער והאמת - סבבה לי. 

ניגשתי ליד יצחק - תור של 60 רכב קל... עשיתי אחורה פנה - נסעתי לטייבה למכון הכוכבים, הרכב לא הקפיץ תקלה, כן מזריק אוראה ואחרי מספר נסיעות קריעה הDPF נקי לגמרי - הרכב עבר את הטסט חוקי לחלוטין ובמכה אחת! 

5. החזור מהטסט -  התקלה ופקק מילוי דלק

רגע לפני שהגעתי חזרה לראש העין הרכב הקפיץ את התקלה (היה יום קריר - האחרון מאז) 

מאפס את התקלה פעם אחרונה נכון מאז ועד עכשיו (סוף חודש מאי) 

אבל במשאבת דלק אני קולט שהפקק מיכל דלק מסתובב חופשי - מוציא אותו וקולט שהפיה שלו המיכל - בתוך הפיית מילוי!!! הלב ירד לתחתונים כמובן שאם יפול פנימה זהו הרכב עולה על גרר.

אבל אז גיליתי שלפחות כאן לצפרעדים היה היגיון בריא לשם שינוי והפקק עצמו רחב מפתח המילוי.

לא צילמתי אבל הפקק מתחלק לשלושה חלקים והייתי צריך להרכיב אותם כמו לגו! 

הורכב הצלחתי לנעול את הפקק ומאז היה עוד תידלוק תקין - אבל הזמנתי פקק חליפי ליתר ביטחון ובהמשך יהיה מדריך מצולם, אולי.. להחלפת הפקק. 

לבטים - מה הלאה?

התלבטתי בין פשוט לבטל SCR (מערכת אוראה) תוכנתית ועל הדרך לעשות STAGE1 ולהביא את הרכב ל150-160 סוסונים 

אבל קלטתי שרוב המשפרים שאיתם דברתי וחלקם מאוד מומלצים - בשניה שהם הבינו שאני לא מוכן לוותר על רגנרציה ולא מוכן להוציא את התוכן של הDPF, התחילו לחכך בשיניים ולגמגם. 

כאן עצרתי ואמרתי תודה שלום - מאוד נחמד סטייג'1 אבל כל עוד אני לא מקבל תשובה ברורה כן - אפשר לבטל SCR ואולי צריך לשים תוסף לDPF פעם בתקופה וכך הלאה... 

ואז גם קראתי שהאחריות הורחבה ל2028 ו190 אלף קילומטרים איפשהו -  לא נראה לי אמין אבל החלטתי שאם התקלה תחזור אנסה את מזלי שוב עם המוסכים המורשים, אולי בכל זאת יתנו אחריות או רצון טוב וזה יהיה מספיק כדאי בשביל לתקן את הרכב הזה בדרך הנכונה. 

הבעיה היא... שמאז התקלה עוד לא חזרה!  - אם תחזור אנסה אותם - יש לי תיעוד של חזרת התקלה בקילומטר ה-150 אלף - שווה לנסות. 

ובמידה ואצליח להגיע לטיפול הבא בעוד ב7.5 אלף קילומטרים - מיכל האוראה יקבל שטיפה הגונה דרך פקק הריקון ודרך פקק המילוי ואמלא בו אוראה טריה עם תוסף. 

אבל... נמאס לי. 

בגדול התכנית היא למכור את הרכב כפי שהוא או במקסימום אספוג עוד את תיקון המיכל במידה והתקלה תחזור.

הרכב עבר טסט, אני צובר כרגע עוד סכום מסויים שממנו אוכל לגלגל עסקה וזהו, הספיק לי. 

ואת הרכב הבא, תודה חברים אבל אני מתכוון כבר לא לתעד. הכוח שלי נגמר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

פשוט תפסיק לרכוש פגרי צפרדעים! 

ותמשיך לתעד! 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה כבר הרבה יותר גרוע מלשייך את זה למדינה\לאום - המנוע ברכב שלי הוא מנוע פורד... 

ובצרפתיה הקודמת שלי המנוע תכלס היה מנוע משותף להם ולBMW 

זה הרגולציות, זה הדרישות הבלתי אפשריות ממנועי ICE

זה האי רצון שלי להיות "פושע" בייחוד כשאני אמור לשמש דוגמא ובייחוד כשנושא הזיהום והחולי שהוא מביא אותו - הוא נושא שקיים אצלי במשפחה כמה דורות וגם כרגע. ויחד עם זאת - יש גבול לכמה אני מוכן להקריב את הארנק שלי בשביל שהרכב הזה יסע ישר! אבל אם זה יגיע למצב הזה - הרכב הזה ימשיך לסוע, אצל מישהו אחר שלא רואה בזה בעיה\עיוות. עם כל הרצון הטוב שבדבר. 

ויש כאן גם "תרומה" שלא באה מהתחום של התחזוקה אלא מתחום התחביב של אנשים שפשוט רוצים ברעתי - לא אכנס לזה אתה מכיר חלק מהסיפורים. 

זה פשוט לא מועיל לי יותר ולא ממש עושה לי טוב - אני יודע שהאישיות שלי לא תרשה לי לא לכתוב - אבל לא ככה, לא בתדירות, לא בנפח. 

בכל מקרה הייתי סקרן לדעת אילו קודי תקלה יכולים לבוא באופן ישיר עם מיכל האוריאה ובאופן עקיף והנה התוצאה של השאילתה: 

Pump and Pressure Faults
  • P20E9: Reductant Pressure Too High. This is the exact opposite of P20E8. It typically signals a failure or reading drift in the integrated pressure sensor inside the tank, or an internal blockage that prevents the fluid from bleeding back down. [1, 2, 3]
  • P20A2: Reductant Purge Valve Control Circuit Performance. This indicates a failure within the built-in module's electro-valve system responsible for purging/draining fluid out of the lines back into the reservoir to prevent freezing when the engine shuts down. [1, 2, 3]

2. Tank Heating Element Faults
Because AdBlue freezes at -11°C, the tank contains built-in heater circuits. In the 1.5 HDi, crystallization often shorts these elements out or causes them to fail open. [1, 2, 3, 4, 5]
  • P21C5: Reductant Heater "B" Control Circuit Low. Directly signals a electrical short or broken element inside the reservoir heating assembly. [1]
  • P204F: Reductant System Performance (Bank 1). A generic catch-all code often thrown alongside heater or level sensor anomalies inside the tank module. [1, 2]

3. Level and Quality Sensor Faults
  • P203B / P203D: Reductant Level Sensor Circuit Range/Performance. These indicate that the internal level float or ultrasonic sensor inside the tank is either jammed by crystallized urea deposits or has suffered an electrical failure, reading empty even when topped up. [1, 2, 3, 4, 5]

4. Communication Dead-Ends
  • U029E: Lost Communication with NOx/DeNOx Sensor / Module. While it looks like a wiring code, on the 1.5 HDi this is heavily linked to the tank. The built-in AdBlue control board sits inside the tank assembly. If AdBlue moisture cracks or seeps past the seals onto the circuit board, the entire board shorts out, causing the main engine ECU to completely lose contact with the reservoir module. [1, 2, 3]

Related Exhaust Components (Not the Reservoir)
If you are troubleshooting, be aware that P20EE (SCR Catalyst Efficiency Low) and P208E (Reductant Injector Blocked/Jammed Open) often appear simultaneously with tank faults. However, those physically reside downstream in the exhaust line rather than inside the reservoir itself. [1, 2, 3, 4, 5]
Would you like help interpreting a specific set of codes you've scanned, or do you need the standard procedure to reset the non-start countdown

?

וזה מעניין - כי.... מה שאני מבין מלמעלה זה שיכולות להיות עוד תקלות רבות - סביב המיכל! 

תקלות של לחץ יתר.
וזה כנראה לא הגוף חימום כי התקלות שקשורות אליו - נפרדות מהמיכל... 
ולא חיישן לחץ כי יש לו תקלה ישירה. 

וכך הלאה. 

גם למזרק אוריאה יש תקלה ישירה משלו ואני תוהה לעצמי למה החליפו לי מזרק אוריאה אם התקלה שנדלקה היתה P20EE בלבד (אלא אם כן לא אמרו לי ונדלקה גם עליו תקלה). 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, lanosforce כתב:

אבל... נמאס לי. 

בגדול התכנית היא למכור את הרכב כפי שהוא או במקסימום אספוג עוד את תיקון המיכל במידה והתקלה תחזור.

הרכב עבר טסט, אני צובר כרגע עוד סכום מסויים שממנו אוכל לגלגל עסקה וזהו, הספיק לי. 

עוד לפני שהגעתי לפסקה האחרונה המצוטטת, אמרתי לעצמי תוך כדי קריאה שהגיע הזמן שלך למכור את הרכב.

עם כל הצער על ההשקעה שהשקעת ברכב, יש גבול כמה אפשר לנסוע ברכב תוך מתח תמידי מה הקריזה הבאה.

גם לי היתה סיטרואן ולקח לי זמן עד שהבנתי את זה. מכרתי בנזיד עדשים אבל אני לא מצטער לרגע.

בהצלחה! 

מאחל לך שברכב הבא, לא יהיה לך מה לתעד. (חוץ מפרוייקט אודיו, כמובן.)

עריכה: נדמה לי ש-RAV4 זה כיוון טוב בשבילך.

כרפרנס - אישית הופתעתי מאוד לטובה מקורולה קרוס. זה עידן חדש של טויוטה. כבר לא ההרגשה הזולה של היפניות של פעם.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם

הסעתי בקורולה קרוס דור ראשון שהגיעה לארץ ובידוד הרעשים שם לא מהמוצלחים,

וכנראה ללאנוס האודיופיל זה יהיה פחות מתאים.

הראב4 אכן לדעתי אחלה רכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...