Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב ABS

נוסע מתמיד
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי רכב רנו פלואנס 2.0 בנזין עד היום, 165,000 ק"מ עם אפס תקלות.

לפני שבוע נדלקה מנורה של ABS, עשיתי בדיקת מחשב מהירה עם OBD Scanner וקיבלתי קוד של U0121, המצביע על מחשב ABS.

ניסיתי לאפס אך התקלה חזרה, בדקתי פיוזים (2 מ 3) תקינים.

קניתי את כל היחידה מפירוק מרכב זהה, בעל מספר סיריאלי זהה לחלוטין. ומוסכניק החליף אחד באחד.

עכשיו במקום שמנורות ה ABS וה - Service ידלקו המנורה רק של ה ABS מהבהבת והקילומטארז של הרכב מראה 220 אלף.

הרכב כמובן במצב נסיעה כל העת.

למישהו יש עצה טובה מה קורה כאן?

עריכה אחרונה על ידי נוסע מתמיד
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

החלפת רכיבים ממוחשבים ברכב מודרני זה לא עניין פשוט של כמה ברגים ואולי כמה חיבורי 12V.

סביר להניח שה abs שקנית בא מרכב שעשה 220,000 קמ.  אחרי שהורכב מחשב הרכב זיהה אי תאימות בין מוני הקמ השונים ברכב ובחר בגבוה יותר.

ונורית ה abs דולקת כי כנראה אתה צריך ל"שייך" את ה abs שהתקנת לרכב.

אתה צריך מוסך עם גישה למערכת דיאגנוסטיקה מקורית של רנו או תואמת.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

או שהיית צריך לנקות את חיישני הABS לפני שמחליף מחשב, אחרת יכול להיות שגם מחשב חדש לא יפתור את הבעיה.

אצלי בעיה זהה נוצרה בגלל לכלוך רציני על חיישן אחד

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 11.10.2023 בשעה 06:43, yairw כתב:

או שהיית צריך לנקות את חיישני הABS לפני שמחליף מחשב, אחרת יכול להיות שגם מחשב חדש לא יפתור את הבעיה.

אצלי בעיה זהה נוצרה בגלל לכלוך רציני על חיישן אחד

אבל אז הייתי צריך לקבל קוד תקלה של חיישן, נכון?

פורסם

לא בהכרח, אצלי הופיע כתקלת ABS ובקרת החלקה שקשורה בו,

אפילו מומחה לדגם שלי כבר טען שהלך מחשב ABS, מזל שזה היה סוף שבוע והיה לי קצת זמן, ניקיתי את החיישן הבעייתי והכל הסתדר בחינם

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...