Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע אנחנו עם קיה נירו פלאג אין הייבריד (מהעבודה, אנחנו רוצים להחזיר אוצה כי זה לא משתלם) ורוצים להחליף לרכב אחר, אני פתוח להכל.

ברמת העיקרון התקציב הוא 80, זוג +1 (כרגע, מי יודע מה יהיה בעוד שנתיים), יום יום נסיעה של 20 ק"מ לעבודה ובפעם ב3 שבועות עוד נסיעה של 140 ק"מ. יחסית נוסעים מעט, נראה לי.

אישתי רוצה רכב גבוה, לכן הסתכלתי על סטוניק או ארונה. ניסיתי לחפש רכב גבוה אבל לא גדול במיוחד (כרגע הנירו סתם גדולה מדי ועם תא מטען פצפון). יש המלצה לרכב אחר?

שאלה נוספת, כמה אני "מפסיד" על זה שאני מחפש רכב גבוה? התמורה למחיר (נוחות, מרווח, ביצועים, אמינות וכו...) נמוכה יותר? 

האם עדיף מאזדה 3 (או משפחתומטית אחרת) בתקציב הזה?

אני שואל את השאלה הזו כי אם ההבדלים משמעותיים, אישתי תתרגל ל"רכב נמוך".

תודה על העזרה

פורסם

תעשה נסיעת מבחן על הרכבים שציינת ותראה מה נוח לכם. הייתי מוסיף לרשימה גם מאזדה cx3. 

אם האישה רוצה רכב גבוה, הייתי זורם איתה. שלום בית חשוב יותר מההבדלים בין הרכבים מה גם שזו לא דרישה מוזרה שנוגדת את ההגיון אז חבל על הוויכוח. 

• אהבתי 1
פורסם

הג׳יפונים זו הקטגוריה החמה ולכן הם יקרים מאוד בשוק היד 2, משפחתיות נותנות הרבה יותר תמורה למחיר ומנהלים זו בכלל קטגוריה שמתה, לכן לדוגמא מאזדה cx-3 יותר יקרה מה3 ללא שום הצדקה וה3 וה6 כמעט אותו המחיר בדגמים הישנים.

פורסם (נערך)

אני נמצא בדיוק באותה סיטואציה אבל הנסועה שלי יותר גדולה 18K אז יש גם את השיקול של צריכת דלק.

חשבתי בהתחלה על יונדאי איוניק ואז אשתי אמרה שהיא מעדיפה גבוה אז אני שוקל פיגו 3008 או סיארון C5 אירקרוס שהם בטווח המחיר של האיוניק או קיה סילטוס שהוא קצת יותר יקר

בחישוב "הערכתי" שעשיתי בהנחה שאחזיק את הרכב לשלוש שנים כולל הכל (אחזקה, ירידת ערך , ביטוח ודלק), יצא הבדל של 400-600 שח בחודש לטובת היונדאי, בנוסעה שלך סבירות שההבדל קטן יותר אבל זה ניחוש מושכל לא משהוא מדויק ולדגמים שהזכרתי.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי whiterider
פורסם (נערך)

לפי הניסוח אני מניח שמדובר בילד צעיר, אז נוחות הגישה לספסל האחורי חשובה, יתרון של רכב גבוה.

לאשתי יש ארונה ברמת גימור סטייל (שנת 2020), ואני יכול לתת לך שלושה טיפים:

1. הישיבה לא גבוהה. עד כמה שידוע לי ברמת גימור FR מושבים שונים. צריך לבחון את נוחות הישיבה ברכב משנת הייצור ורמת גימור שאתם מחפשים.

2. מדובר בסופר מיני מוגבהת, אז היא טיפה צפופה מאחור והבגאג׳ לא גדול. בדוק האם מתאים לצרכיכם.

3. רכב קונים במחשבה לטווח ארוך, אז אם יש מחשבה על עוד ילד בטווח החזקת הרכב להביא זאת בחשבון בבחירתו. שוב, סופרמיני בהחלט יכולה להספיק, אבל בדוק לפי הצרכים שלכם.

ממליץ לך לקחת את אישתך לסיור בכמה מגרשי ליסינג ולהתרשם מהתאמת הדגמים לצרכיכם. גם אם אין בכוונתכם לרכוש את הרכב שם, יהיה קל לבחון ולהשוות דגמים שונים, ואם תרצה, לשוב לכאן עם התובנות שלך ולקבל עוד עצות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי בירור פרטים מעמיק יותר, אני אשמח לעזרה נוספת...

1. אנחנו נוסעים 17 אלף קילומטר בשנה.

2. הגברת ויתרה על הרכב הגבוה (מתוך הבנה שזה יהיה רכב "סופר מיני" ולא משפחתי.

3. הבת שלי בת שנה, מניח שבזמן החזקת הרכב שאקנה, יהיו 2 כיסאות בטיחות.

איך ניגשים לעניין ההיברידי/ phev? זה בכלל רלוונטי בכמויות נסיעה כאלו? חשבתי על phev כי הנסיעה היום-יומית היא 30 קילומטר בערך. אבל אני רואה שפריוס יקרה יחסית. 

ראיתי בלוחות המכירה רנו מגאן סטיישן (זן, גרנד טורר) וראיתי שהן נמכרות במחיר נמוך יותר מאשר הגירסא הרגילה שלהן, זה הגיוני? איך הרכב הזה באופן כללי? (מה שאני מכיר על רנו זו הבדיחה שרצה אחרי הפרסומת שלהם "רנו לא רואה מוסך" - כי הוא כל הזמן על הליפט).

בגדול הייתי שמח להמלצה על רכב משפחתי.

לא חשוב לי "חוזק", אכפת לי בעיקר מבטיחות, אמינות (מתכנן להישאר עם הרכב 5+ שנים) וצריכת דלק. 

חשבתי על

קורולה, מגאן, אקסנט ומאזדה 3 (שנראית לי יקרה יותר וממה שבדקתי הביטוח שלה גם מאוד יקר).

אשמח לתובנות בנושא!

פורסם

כיום יש לך נירו פלאג אין, היכן אתה מטעין אותו? 

אם יש לך חניה ועמדת טעינה, לך על החשמליות הסיניות, BYD ATTO3 יד שניה תעלה 140,000 בערך, והאנשים מרוצים. גם יושבים גבוה, גם חסכון במחירי הדלק, מרווח.

עכשיו שמתי לב שהתקציב שלך לא מספיק, נו מילא

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 דקות, Michazzz כתב:

כיום יש לך נירו פלאג אין, היכן אתה מטעין אותו? 

אם יש לך חניה ועמדת טעינה, לך על החשמליות הסיניות, BYD ATTO3 יד שניה תעלה 140,000 בערך, והאנשים מרוצים. גם יושבים גבוה, גם חסכון במחירי הדלק, מרווח.

עכשיו שמתי לב שהתקציב שלך לא מספיק, נו מילא

כיום זה רכב מהעבודה, אני לא מטעין אותו ולא משלם דלק. אין לי עמדה בבית

פורסם

אני חושב שיונדאי אלנטרה תענה לך על הצרכים, בזמנו שחיפשתי עבור בן משפחה הבנתי שהיא הכי אמינה בקטגוריה (חותר ממאזדה 3 וקורולה) שילוב מנוע וגיר הכי אמינים - אני פחות מבין בזה אבל זה מה שהגיבו לי

פורסם

אני חושב שהסוזוקי ויטרה תתן לך מענה למרבית הבקשות שלך.

גבוהה יותר מהארונה ונוחהמאוד לכניסה ויציאה כולל רתימה של ילד בכיסא בטיחות מאחור.

מרווחת, תא מטען מכובד , נסה לחפש רכב ממודל 2019 עם מנועי הטורבו החדשים.

טיפולים וביטוח זולים יחסית .

פשרה טובה למי שמתחבר לרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אשמח לעזרתכם.

כרגע עומדת על הפרק Citroen C5 Aircross disel 1.5 feel

עלתה לכביש בינואר 2020, נסעה 105 אלף קילומטר.

עומדת בדיוק בתקציב, 80 אש"ח.

אני תוהה האם הרכב הוא החלטה טובה, או שמה צריך למתוח את התקציב יותר ולקנות משהו חדש יותר.

אני גם חושב שהרכב קצת גדול לנו מדי (זוג + תינוקת בת שנה) אבל האלטרנטיבות הקטנות יותר (ארונה, סטוניק, 2008) לא התבררו כזולות יותר באופן משמעותי אז אני חושב שאולי עדיף כן לקנות אוטו גדול יותר כמו הC5 שיספיק ליותר שנים. 

אני "אצליח" להחזיק את הרכב הזה במשך 5 שנים? (מבחינת אמינות וכו'.. מבחינת גודל הרכב אני מאמין שיספיק בהחלט).

• תוכן חדש...