Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משביטורבו

razi_pazi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי רכב ראשון עם מנוע טורבו.

ויש לי תהיה (תיאורטית בלבד, אני לא שוקל ביצוע שינוי כזה. אבל תוהה האם זה אפשרי מבחינת היצרן לתכנן כך מנוע).

הטורבו כידוע מאפשר ביצועים משופרים ממנוע בנפח צנוע. אבל בנהיגה שגרתית יום יומית אפשר בקלות להסתדר עם הנפח הצנוע ללא הטורבו.

האם ישנה אפשרות לתכנן מנוע כך שהטורבו יהיה מושבת כשלא צריך אותו?

זה בודאי יחסוך דלק בנהיגה שגרתית בעיר ופקקים, לא?

אחת הסיבות שגורמות לי לתהות הוא הפער הדרמטי בין צריכת הדלק ברכב שלי בנהיגה רגועה לבין נהיגה נמרצת.

נכון שגם עם הטורבו אפשר לנהוג רגוע רגוע. אבל זה דורש רגל מאוד עדינה וזהירה.

עם השבתה של הטורבו אני חןשב שיחסך דלק ביצר קלות.

נכון לעתה אני מסתמך על מחשב הרכב. אני יודע שזה לא מאוד מדוייק. אבל הפערים באמת גדולים בין רגוע לנמרץ. 

אני יודע שגם ברכב אטמיספרי יש פערים, אבל הם בודאי פחותים.

אולי מה שאני מציע מתאים יותר לרכב שלי (סיוויק 1.5 טורבו). אבל אני בתחושה שזה רלוונטי להרבה רכבים. ככל שזה אפשרי בכלל.

בסיוויק שלי יש כפתור eco שקצת מרגיע את תגובות המצערת (לא יודע עד כמה לכשעצמו חוסך בדלק). אבל אני חושב על משהו כמו extra eco שירגיע עוד את המצערת ואולי ישבית את הטורבו לגמרי.

או שאולי יכניס אותו לפעולה רק בלחיצה מלאה על המצערת.

מה אומרים?

יש מנועים כאלו? זה אפשרי בכלל?

פורסם

אתה מבין איך טורבו עובד כן? 

כדי "לנתק" אותו תצטרך לייצר מנגנון שליטה בגזי הפליטה.מעבר למכאניקה עודפת זה ידרוש תוכנה מיוחדת שמשתנה יחד עם המנגנון המכאני.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי אני רואה בשעון מתי הטורבו נכנס ומתי לא. אבל גם מרגישים את זה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני שעתיים, ArikM כתב:

אתה מבין איך טורבו עובד כן? 

כדי "לנתק" אותו תצטרך לייצר מנגנון שליטה בגזי הפליטה.מעבר למכאניקה עודפת זה ידרוש תוכנה מיוחדת שמשתנה יחד עם המנגנון המכאני.

מבין בכללי. אבל לא לעומק.

לכן שאלתי. 

ןהעובדה שאני לא מכיר מנוע כזה גרמה לי לתהות האם זה כלל אפשרי.

לפני כשעה, Pavlik כתב:

אצלי אני רואה בשעון מתי הטורבו נכנס ומתי לא. אבל גם מרגישים את זה.

נכון. גם אני.

אבל זה לא עונה על השאלה ששאלתי 

פורסם

במנועים קטני נפח מגדשי הטורבו נכנסו כדי לאפשר ביצועים של מנוע אטמוספרי גדול יותר אך עם החיסכון בשיוט ונהיגה עדינה של מנוע קטן נפח. את הטורבו לא ניתן להפסיק, אך עקרונית ניתן להשיג את מה שאתה רוצה באמצעות תכנות של הפורק הלחץ האלקטורני (wastegate) שאחראי על וויסות הלחץ במגדש הטורבו. למרות זאת, כל מנועי הטורבו קטני הנפח המודרניים ברכבים כמו הסיוויק, וואג וכו' נבנו ותוכננו קודם על עבור נצילות וצריכת דלק נמוכה כך שתסמוך עליהם שהם יודעים מה שהם עושים. אם תסתכל פעם על נתוני לחץ הגדישה בכניסה למנוע תגלה שהם אפסיים בנהיגה נינוחה או במהירות קבועה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא שאלה רק של לנתק את הטורבו וזהו.  תכנון המנוע כולו קשור לעובדה שיש (או אין) טורבו.

למשל יחס דחיסה.

מנוע טורבו נבנה עם יחס דחיסה של 1 ל 8 עד 1 ל 10.

מנוע אטמוספרי יהיה עם יחס דחיסה של 1 ל 11 או 12.

אבל במנוע עם הטורבו ההנחה יהא שיש טורבו שמזין אוויר בלחץ גבוה למנוע כך שבפועל בעת עבודת המנוע תידחס כמות אוויר גדולה מהכמות הסטטית (החישוב היבש, ללא הטורבו) ולכן תקבל דחיסה גבוהה ממה שהחישוב היבש מראה.

אם עכשיו תבטל את הטורבו, תקבל מנוע מאוד לא יעיל ובעל ביצועים מפוקפקים.  גם תוכנת ניהול המנוע לא מתוכננת לנהל את מנוע כשהטורבו לא פעיל כך שלא תוכל לתקן את הנדרש.  סביר להניח שתזהה שהטורבו אל פועל, תודיע על תקלה ותשלח אותך למוסך הקרוב עם הגבלות על הספק המנוע וההילוך.

לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

זה בודאי יחסוך דלק בנהיגה שגרתית בעיר ופקקים, לא?

אחת הסיבות שגורמות לי לתהות הוא הפער הדרמטי בין צריכת הדלק ברכב שלי בנהיגה רגועה לבין נהיגה נמרצת.

בנסיעה איטית, ברכב טורבו, בכל מקרה הבוסט שתקבל נמוך יחסית, אז תחשוב על זה כאילו הטורבו "מבוטל".

גם בשיוט, במנוע טורבו מודרני את תבדוק את נתוני הבוסט תקרה שבגלל העומס הנמוך והסלד הנמוך אתה מקבל מעט בוסט.

אבל בנהיגה נמרצת אתה מעלה סלד, יש יותר גזי פליטה, והטורבו מתחל לתרום את חלקו העלאת הספק המנוע.  ובשביל הספק צריך כמובן לא רק אוויר אלא גם דלק ואכן צריכת הדלק עולה.  אין מתנות בחינם.  רוצהה ביצועים - תשלם.  רוצה נהיגה רגועה - תלמד לנהוג רגוע.

לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

אבל זה דורש רגל מאוד עדינה וזהירה.

רק עניין של הרגל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, dani666 כתב:

בנהיגה נמרצת אתה מעלה סלד, יש יותר גזי פליטה, והטורבו מתחל לתרום את חלקו העלאת הספק המנוע. 

בתחושה שלי (לא מתוך ידע) הטורבו המודרני דווקא נותן את ה'בוסט' בסל"ד מאוד נמוך.

עד 3000 סל"ד בערך (במנוע VAG 1.0 שאני מכיר היטב) יש למנוע "שריר עבה" והוא מרגיש חזק וכוחני,

אבל דווקא בסל"ד הגבוה יותר זה נגמר. לא שהוא מרגיש אנמי פתאום, אבל כבר אין בוסט של כוח.

פורסם
לפני 10 שעות, razi_pazi כתב:

יש מנועים כאלו? זה אפשרי בכלל?

לפמי 25-30 שנה כשהמנועים היו פחות "אלקטרוניים", אפשר היה לראות מכוניות טורבו (טורבו דיזל בעיקר) שאחרי תקלה בטורבו העלים החליטו לא לתקן, הטורבו בוטל, היציאה לטורבו בסעפת הפליטה נחסמה והם נסעו ככה.

מה שהיו מקבלים זה רכב עגלתי ביותר עם ביצועים נמוכים יותר מגרסה אטמוספרית מקורית של אותו מנוע, מעשן בעשן שחור וצורך המון דלק.

בעיקרון מנוע שתוכנן לעבוד עם הגדשה לא יכול לעבוד בצורה סבירה אטמוספרית.

• אהבתי 1

פורסם

במידה ואתה שואל לגבי האוטו שלך, הפתרון הכי טוב הוא לא לעשות כלום ולנהוג בהתאם למה שהאוטו צריך, כל שינוי יצריך הרבה עבודה והוצאות כספיות שזה בעצם מה שאתה מנסה להשיג (אני מניח). במידה והשאלה כללית, אז יש פתרונות שונים כמו טורבו עם שינוי גיאומטרי של הכנפיים שמשנה את הספיקה או עוקף לצנרת הגזים, שמשנה שוב את הספיקה של הטורבו. אבל לכל זה יש צורך לתכנן במיוחד את המנוע,ניהול מנוע ושאר הדברים מסביב.

Variable-turbo%20gif_0.gif 

פורסם
לפני 5 שעות, dani666 כתב:
לפני 13 שעות, razi_pazi כתב:

אבל זה דורש רגל מאוד עדינה וזהירה.

רק עניין של הרגל.

זה בדיוק. 

תתרגל. 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, viper83 כתב:

במידה ואתה שואל לגבי האוטו שלך, הפתרון הכי טוב הוא לא לעשות כלום ולנהוג בהתאם למה שהאוטו צריך, כל שינוי יצריך הרבה עבודה והוצאות כספיות שזה בעצם מה שאתה מנסה להשיג (אני מניח). במידה והשאלה כללית, אז יש פתרונות שונים כמו טורבו עם שינוי גיאומטרי של הכנפיים שמשנה את הספיקה או עוקף לצנרת הגזים, שמשנה שוב את הספיקה של הטורבו. אבל לכל זה יש צורך לתכנן במיוחד את המנוע,ניהול מנוע ושאר הדברים מסביב.

Variable-turbo%20gif_0.gif 

זו היתה שאלה מסקרנות בלבד.

אין לי שום בעיה על הרכב. ההיפך, אני מאוד מבסוט.

ואני גם מסתדר עם נהיגה חסכונית.

פשוט הייתי סקרן לגבי הרעיון באופן כללי.

התקבלו כאן הסברים יפים למה זה לא אפשרי. או לפחות למה זה לא נפוץ/קיים.

לפני 29 דקות, zaf כתב:

זה בדיוק. 

תתרגל. 😉

זה בסדר גמור. אני רגיל. רק הייתי סקרן לגבי המנגנון

פורסם

אקו חוסך בדלק כי הוא מוריד לך את כמות הדלק שאתה מעביר למנוע באיקס אחוזים עבור אותה לחיצה. 

כמובן שאם זה גורם לך ללחוץ חזק יותר זה שונה. 

ברכב ידני, אם רוצים להאיץ מ30 ל-60 למשל, הרבה פעמים עדיף להישאר בהילוך שני וללחוץ פחות על המצערת ואז עולים מ3000 עד 4000 סלד, מאשר להקשיב למחשב? לעלות ל-3 ואף לרביעי, ואז ללחוץ מלא על דוושת התאוצה. זה בזבזני יותר ופחות בריא למנוע, אך נותן אשליה של חיסכון לאור הסלד הנמוך. אנשים מרגישים בזבוז לפי רעש ולא לפי מציאות. 

ברכב שלך, עם מנוע טורבו, זה תלוי באיזה שלב נכנס הטורבו לפעולה, אבל ככלל אצבע, כמה שפחות תלחץ על הדוודה הימנית, ככה הרכב יהיה חסכוני יותר. 

לגבי תכנון טורבו שנעלם, אני משער שזה פשוט יהיה יקר יותר ומורכב יותר לאחזקה, ברמה שזה לא משתלם כלכלית ליצרן. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 8 שעות, dani666 כתב:

למשל יחס דחיסה.

מנוע טורבו נבנה עם יחס דחיסה של 1 ל 8 עד 1 ל 10.

מנוע אטמוספרי יהיה עם יחס דחיסה של 1 ל 11 או 12.

כבר פחות רלוונטי במנועי טורבו מודרניים קטני נפח שנבנו לחיסכון, מרביתם כיום עם יחס דחיסה רגיל לחלוטין. יחס הדחיסה הנמוך נשמר כיום רק לגרסאות שתוכננו לביצועים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מנועי טורבו:

מנועים מודרניים קטנים של VW יחס דחיסה 10.5, 10.3.

מנוע 1.2 שכולנו אוהבים (בלי שמות) יחס דחיסה 10.5

הונדה 1.5 טורבו יחס דחיסה 10.5

מנועים אטמוספריים:

מזדה 1.5 סקייאקטיבG יחס דחיסה 1:14

טויוטה 1.5 ליטר יחס דחיסה 1:13.4 (החל מ 2012), 1:13 (מ 1997-2011) ו 10.5 לפני

אפשר לראות שאכן יחס הדחיסה במנועי הטורבו עלה.  ובמקביל עלה יחס הדחיסה במנועים אטמוספריים.    מה שמשאיר את העובדה שיחס הדחיסה בטורבו נמוך יותר.

• תוכן חדש...