Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפשים לשדרג את הרכב הראשי במשפחה לרכב מנהלים סטיישן בדומה לVW פאסאט סטיישן  ששכרנו לאחרונה באירופה וממש התאהבנו. 

תקציב עד 150k-160 k. 

חשוב בעיקר:

- מערכות בטיחות אקטביות, לא מוביליי. 

-מרווח אחורי שיכיל מבוגר ושני ילדים קטנים 

-יד2 כמובן. 

אשמח לדעת מה האופציות שקיימות בארץ. 

תודה. 

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם (נערך)

אופציה מצוינת ודי נדירה : volvo v60 , סטיישן מנהלים מאובזרת מאוד עם איכות חומרים והרכבה גבוהות והרבה מקום ופינוק, מנוע אמין וחזק מאוד שמשודך לגיר יפני 8 הילוכים ובטיחות מצוינת. מחיר די גבוה אבל אולי אפשר למצוא אחת בת כמה שנים  בתקציב שלך. ממליץ בחום

מעבר לכך הקטגוריה לא חזקה בארץ, יש

אוקטביה קומבי -  אחלה אפשרות , שיווקה הופסק ב2021, ממליץ על מנוע 1.5 או 2.0 דיזל ולא 1.0, אבזור ונוחות טובים, גם הביצועים טובים ביחס לקטגוריה מאוד שימושית וגם בטיחותית. גיר dsg7 לא הכי אמין ולא מתאים לשימוש רב בסביבות עירוניות. 

קורולה סטיישן 1.8 היברידית - חסכונית בדלק, רחבה ופרקטית אבל מבחינת נוחות וחוזק מנוע היא לא להיט לעומת המתחרות האירופאיות , גם העיצוב לא משהו . אישית הייתי מוותר 

פורד פוקוס אקטיב טורר - רכב מאוד נוח ומעוצב יפה, מנועי 1.5 חזקים בשנים קודמות וכחדש נמכרת עם מנוע 1.0 שהוציאו ממנו די הרבה כוחות סוס (בסביבות 150 ) , המנוע 1.5 אמין לפי המידע שיש עד עכשיו, המנוע 1.0 אין לי מידע עליו אישית אבל אם תקנה חדש הרכב באחריות. שוק חלש ולכן תוכל לקנות בזול ביד 2 או אם תקנה חדש ותחזיק לטווח קצר תפסיד די הרבה ערך. מה שכן האוטו מאובזר ומבחינת ערך לכסף הוא אחלה אפשרות שמשלבת נוחות, כוח וביצועים טובים .

אפשרות חשמלית - mg5 שנכנסה לא מזמן לארץ, רק אם יש עמדה חשמלית זה מומלץ.  עולה חדשה 164 לפני הנחה, אמינה , פרקטית, חזקה מספיק ויש לה עיצוב פנים חדשני, זה אפשרות שתחסוך בטיפולים ובדלק ותתן את המרחב והנוחות של רכב סטיישן. 

לסיכום, בסדר העדיפויות לדעתי האישית, הוולוו הכי חזקה, מאובזרת, מפנקת וגם אמינה ולכן הייתי בוחר בה ראשונה על פני כל מתחרה אם תמצא אחת כזו. 

האוקטביה והפוקוס אחלה אפשרויות שיתנו נוחות, אבזור, וכוח הנעה טוב, אמינות סבירה בשתיהם, שוק חלש יותר בפורד אבל זה יכול לפעול לטובה ביד 2. 

mg5 אפשרות טובה אם יש מקום בבית לחשמלי ורוצים לחסוך כסף על עלויות אחזקה ועדיין לקבל כל מה שצריך ברכב סטיישן ואפילו יותר

קורולה סטיישן אפשרות חסכונית, אמינה ופרקטית אבל הכי פשוטה ונופלת מבחינת גודל, ביצועים, עיצוב פנים ונוחות. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

תודה על האופציות הבאמת מעניינות! 

אם כי אני מחפש רכב בגודל מנהלים פורפר בגרסת סטיישן כמו הוולוו ולא משפחתיות כמו קורולה/פוקוס.. 

הוולוו אכן נשמעת מאוד אטרקטיבית, הבנתי שיש גרסה מוגבהת ורגילה, יש הבדלים נוספים בין הגרסאות?

לגבי האמינות שלה אצטרך לעשות ש"ב עליה כדי להבין איפה היא עומדת לעומת היפניות/קוראניות.. 

אופציה נוספת שחשבתי עליה היא סובארו אאוטבק, איך היא לעומת הv60? 

פורסם
לפני 55 דקות, TheOne23 כתב:

תודה על האופציות הבאמת מעניינות! 

אם כי אני מחפש רכב בגודל מנהלים פורפר בגרסת סטיישן כמו הוולוו ולא משפחתיות כמו קורולה/פוקוס.. 

הוולוו אכן נשמעת מאוד אטרקטיבית, הבנתי שיש גרסה מוגבהת ורגילה, יש הבדלים נוספים בין הגרסאות?

לגבי האמינות שלה אצטרך לעשות ש"ב עליה כדי להבין איפה היא עומדת לעומת היפניות/קוראניות.. 

אופציה נוספת שחשבתי עליה היא סובארו אאוטבק, איך היא לעומת הv60? 

ההבדל בגודל לא כזה גדול בין האפשרויות האלה (בעיקר האירופאיות) לבין המנהלים אבל בכל מקרה לפי מה שאני יודע אין כמעט בארץ מנהלים סטיישן כי גם מנהלים זה קטגורייה שהולכת ונכחדת אז בשילוב עם סטיישן אין כמעט ביקוש, לכן יש את הגרסאות האלה שקרובות יותר למשפחתית גדולה באורך ובגובה וקצת פחות בבסיס גלגלים ורוחב .

לגבי הסובארו, מבחינת אבזור היא עשירה מספיק, מבחינת עיצוב, היא יחסית פשוטה ולא מיוחדת, גם לא הכי מפנקת. וולוו לא ממש ברת השוואה לסובארו כי זה מותג שמתקרב יותר ליוקרה וסובארו היא יותר עממית מאובזרת ופרקטית. 

הסובארו אמינה ומגיעה עם מנוע 2.5 משודך לתיבה רציפה, מה שגורם ליותר רעש ולתחושה הרבה פחות זריזה מהמנוע, זאת אומרת שיש לו מספיק כוח למה שצריך אבל זה לא רכב לתת בו קיקים ולהנות משפע הכוח יותר מדי ובטח שלא לעומת המנוע 2.0 המוגדש של הוולוו. יחידת ההנעה הזאת תיתן יותר כוח יום יומי ופשטות מכנית. 

עד 2020 למיטב ידעתי הסובארו הגיעה בגרסאות מסוימות עם מערכות בטיחות מועטות בדמות מובילאי ואחר כך השתפרו עם השנים בהתאם לרמת גימור והשנה. 

לגבי הוולוו אין לה גרסה מוגבהת פה עד כמה שאני יודע, היא שווקה כאן עד 2013 עם מנוע וגיר של פורד לא מוצלחים בשנים מסוימות ואחר כך הייתה הפסקה עד 2020, שבה היא חזרה עם מנועי 2.0 טורבו תוצרת 100 % וולוו והנעה כפולה ,מנוע מוכר, אמין מאוד ובנוי היטב ברמה שאם תטפל בו בזמן הוא יחזיק יפה לפחות כמו יפניות ואולי גם יותר. יש גם גרסה היברידית פלאג אין יקרה יותר. תבדוק חוות דעת אבל זה מה שידוע לי עליה. 

פורסם (נערך)

8 דקות לתוך הסרטון גרם לי מהר מאוד לרדת  מהוולוו 😄

כנראה שאתמקד באאוטבק, בכל זאת המטרה היא להחזיק את הרכב ללפחות 6 שנים קדימה, 

לפי התיאור לא נראה שהוולוו תזדקן טוב, נשמע כמו חור שחור של הוצאות כספיות במרוצת השנים. 

פורסם
לפני 9 שעות, TheOne23 כתב:

8 דקות לתוך הסרטון גרם לי מהר מאוד לרדת  מהוולוו 😄

כנראה שאתמקד באאוטבק, בכל זאת המטרה היא להחזיק את הרכב ללפחות 6 שנים קדימה, 

לפי התיאור לא נראה שהוולוו תזדקן טוב, נשמע כמו חור שחור של הוצאות כספיות במרוצת השנים. 

לא מכיר את הבחור, לך עם מה שנראה לך. הסובארו זה אחלה רכב באופן כללי, חזק , אמין, פשטות מכנית שמובילה לאמינות ויש בה כל מה שצריך. בין היצרניות היפניות שמייצרות עוד רכבים איכותיים ופשוטים לטיפול בלי יותר מדי בלאגן וטכנולוגיה מיותרת. תנסה לקחת אחת עם מערכת בטיחות מקורית ועם כמה שיותר אבזור 

פורסם

הבחור הוא מכונאי מומחה (מקביל לדרגת אמן בארץ) שעבד הרבה שנים במוסכי טויוטה ולקסוס ובשנים האחרונות פתח מוסך משל עצמו. מתמחה ברכבי טויוטה ולקסוס בעיקר. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אמנם לא מנהלים אבל רב מה שכתבת מתאים לקיה סיד חדשה מגיעה עם מנוע טורבו חדש וחזק והיא די מרווחת ל2 ילדים ומבוגר מאחורה עם רצפה כמעט שטוחה לגמרי. בנוסף יש לה 7 שנות אחריות שזה מסדר אותך אם תחזיק אותה 6 שנים.

https://cars.walla.co.il/item/3603483

מה הסיבה שאתה מחפש דווקא סטיישן? אפשר ב160 למצוא רכב כמו קודיאק / 5008 ולקפל את המושב מאחורה ולקבל תא מטען ענק.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

לאאוטבק יש בונוס של יכולת שטח של ממש. חפש סרטונים של "סובארו וחברים בשטח" ותראה לצד הפורסטרים והxv גם אאוטבק מבליח מדי פעם. 

לגבי הסטיישן, אני לגמרי אתך: שכרנו סופרב סטיישן בחופשה האחרונה בחו"ל והיא היתה מצוינת.  לדעתי את רוב היתרונות שלה תקבל גם בסופר רגילה, תא המטען גדול גם כאן אבל המבנה כמובן פחות שימושי.  

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

דלפ:

GENESIS G70 SB

הרכב עם הצורה הכי פה שיש לדעתי היום בארץ.

הגיעו מעטות כאלו, ולדעתי התקשו למכור אותן בגלל דעת העדר של העם קשה העורף הזה.

2022 Genesis G70 Shooting Brake review | CarExpert

• תוכן חדש...